8765
Windows 8 - 8.1 kérdések és válaszok
  • krisz073
    Sziasztok,

Adott egy asztali gép, és egy ASUS notebook Win8.1 Pro 64B verzióval. Képernyő kímélő és képernyő kikapcsolás is be van állítva mind a 2 gépen, viszont nem igazán akar működni :(
    Bekapcsolás után ha nem nyúlok se a géphez, se a notihoz akkor beindul (igaz nem minden esetbe) a képernyő kímélő, majd utána a képernyő kikapcsolás is. Viszont ha bármit csinálok a 2 géppel és utána ott hagyom őket akkor már nem indul el se a képernyő kímélő se a lekapcsolás.Valakinek esetleg ötlete, hogy mi lehet a probléma!
  • bon
    Érdekes cég lehet ahol próbaverziós rendszert ad ki a kezéből az Admin. De legalább a jogosultság rendben van, mezei felhasználó ne telepítsen engedély nélkül munkahelyi gépre. Kicselezni nem lehet a rendszert, persze feltörhető, de azt úgyis észre veszi az Admin miután viszed telepíteni/aktiválni
  • MrIncredible
    Üdv!
    Kaptam egy céges laptopot, angol win8.1 próbaverzióval, angol nyelven. A cég infósa tette fel a rendszert, de nekem nincs rendszergazda jogom. Akármit akartam telepíteni, mindenhez jogosultságot kér, tehát semmit nem tudok feltenni rá. Természetesen a rendszergazda kelszavát nem tudom. anélkül nem tudok adni magamnak jogosultságot? jól sejtem? nem lehet valahogy kicselezni a rendszert?
    Előre is köszönöm a választ!
  • Hecker007
    Üdv!
    2 problémám lenne.
    Az egyik, hogy valamiért az energiagazdálkodás átvált magától takarékosra és kikapcsolgatja a HDD-ket aminek én nagyon nem örülök, mit lehet ezzel csinálni, hogy úgy maradjon ahogy be van állítva?

A másik pedig, hogy bármilyen adathordozót bedugok usb-be elhalkul a gépen az összes hang és minden hangkártyán, a hangerőszabályzó pedig maxra van tekerve, ha eltávolítom az usb-t akkor meg kell állítanom a filmet/zenét/youtubeot majd újra elindítani, hogy újra normális hangerővel szóljon.
    Mindkettő nagyon idegesítő és semmi érdemlegeset nem találtam velük kapcsolatban.
  • kifli
    gond nélkül megy minden metro app
  • [HUN]FaTaL
    Állítólag a metro appok nem mennek az uac nélkül, nekem emiatt van csak bekapcsolva, amúgy engem is idegesít.
  • kifli
    nekem első lépés szokott lenni oprendszer telepítés után, és nem volt még gondom :)
  • bon
    Persze nem ajánlott kikapcsolni az UAC-ot. Inkébb jobb egérgomb futtatás rendszergazdaként funkcióval célszerű telepíteni és egyből kevesebbet kérdez.
  • kifli
    szerintem főképernyőn ha beírod keresőbe kidobja, de flelhasználói fiókok felügyelete aszem. Az vezérlőpultban van a fiókok menüpontban
  • Gladiator
    kosz, es az mi es hol van?:D
  • kifli
    uac-ot kikapcsolod
  • Gladiator
    Hello

Hogy lehet kikapcsolni az elsotetedest, meg hanghatast, amikor rakerdez, hogy biztos, hogy futtatni akarom-e a programot? Kurva idegesito...
  • bon
    Én biztos nem tettem volna fel, már nincs sok idő a végleges megjelenéséig, simán előfordulhat, hogy mire elérkezik a megjelenése adigra készül még hozzá néhány módosítás, mint 8.1 esetén is.

Net keretrendszer telepítése parsncssorral:
    "If you cannot connect to the Internet, you can enable the .NET Framework 3.5 by using the Deployment Image Servicing and Management (DISM) command-line tool and specifying the installation media (ISO image or DVD) you installed Windows 8 from.

1.In Windows 8 or Windows Server 2012, open a Command Prompt window with administrative credentials (that is, choose Run as administrator).

2.To install the .NET Framework 3.5 from installation media located in the D:sourcessxs directory, use the following command:

DISM /Online /Enable-Feature /FeatureName:NetFx3 /All /LimitAccess /Source:d:sourcessxs

where:

◾ /Online targets the operating system you're running (instead of an offline Windows image).

◾ /Enable-Feature /FeatureName:NetFx3 specifies that you want to enable the .NET Framework 3.5.

◾ /All enables all parent features of the .NET Framework 3.5.

◾ /LimitAccess prevents DISM from contacting Windows Update.

◾ /Source specifies the location of the files needed to restore the feature (in this example, the D:sourcessxs directory).

For more information about DISM parameters and options, see How to Enable or Disable Windows Features"

Nekem ez működött mindig.
  • janihunk
    Sajna ugyan az az error kod mint annó a 8.1 nél.
  • [HUN]FaTaL
    A béta maximum.
  • kjhun
    Nézz körül torrenten. Kiszivárgott.
  • [HUN]FaTaL
    Milyen Update 1-et?

Control Panel -> Programs and Features -> Turn Windows Features on or off és hozzáadod a .net 3.5-t. De az első ilyen alkalmazás futtatásánál talán rá is kérdez.
  • janihunk
    Heló, feltettem az Update 1 et rendszernek. A NetFx35 hogy lehet rávarázsolni?
  • [HUN]FaTaL
    Használhatod, de egyszerre csak az egyiken.
  • Jim Morrison
    nem hiszem :(
  • Szabi #7009
    vajon használhatom az eredeti kulcsomat pc-n és laptopon is ? :D
  • Bagoly81
    haligali! azzal a kérdéssel fordulok hozzátok, hogyan tudok a laptopommal wifi hotspotot csinálni?
    win7 nél ment wifi intel n1000 res wifi modullal szerelt hp 6540 es géppel win 8.1 pro opredszerrel.

tehát win7 nél sikerült az intel gyári programjával létrehozni, itt a 8.1 asban nem tudom.

tulajdonképpen nem internetet akarok rajta megosztani, csak hogy egy ipad tudjon rá csatlakozni, ugyanis van hozzá egy vezérő program amivel tudnám vezérelni a winre telepitett abletont. és valahogy ip cimet kellene neki adni, hogy tudjon a gépre telepített "szerver" programmal kommunikálni. Reuterrel terméseztessen működik, de kiszeretném hagyni. youtubeot végig böngésztem már de a hálózat létrehozásánál, hiányzik az az opció ahol lehet hálózatot létrehozni. köszi a választ előre is!!!
  • CairoJack
    Jaaaaa... az más. Igen, láttam, hogy a betűméretet lehet növelni a charm beállításban, és ez már megoldás ugyan, de nem épp rugalmas megoldás. Nem kényelmes.
    A problémám éppenséggel nem lett megoldva, de ez is jóval több a semminél (és amúgy ez a reader mód nagyon-nagyon király, pl a több oldalas teszteket összefűzi, meg ilyenek), de azt továbbra sem értem, hogy egy ilyen homo-primitivusz funkció, mint a tördelés miért nincs benne alapból az IE-ben.

Azért köszi a segítséget, valóban segített valamit. Azt hiszem kihoztuk a maximumot a helyzetből.
  • bon
    Félreérthetően fogalmaztam, az olvasási mód bekapcsolása maga egy újratördelés. De ha az alapból jóval nagyobb betűméret még továbbra is kicsi akkor s charm bar-on keresztül még megnövelhető két lépésben.
  • CairoJack
    Na most már átnéztem az EGÉSZ charm bar menüt, és ott sem találom a tördelést. Lassan betonba verem a fejem.
  • CairoJack
    Halt! Megtaláltam a reader mód-ot, de nekem továbbra sem tördtel, ha zoomolok. Most én vagyok ennyire hülye?
  • CairoJack
    Nem tudom, sosem használtam Chrome-ot android alatt, csak és kizárólat operát. Opera Classicot, hogy egzakt legyek, mert az új Opera (webkit-es), az álladóan összeomlott, de úgy percenként. Szóval Opera C. és ha mobilnettel nyomtam akkor Opera mini.
    De ezen kívül volt még delfin böngésző, és még vagy egy tucat alternatíva. Win 8 alatt semmi nincs. SEMMI. Ezért is lenne jó, ha valami működne végre. Szóval akkor ez az olvasó mód mi is pontosan, hogy lehet aktiválni? THX
  • CairoJack
    Ezt az olvasási módot hol találom? Nézegettem most a modern UI-s explorert, és sehol nem lelem. Asztali verzióban sem találom.
  • [HUN]FaTaL
    Csak az a különbség hogy androidra van legalább 5 böngésző ami tördel.

Duplatappra amúgy tördel a chrome is.
  • bon
    Ja és a tördelési vágyak is teljesülnek így. :)
  • bon
    Na jó én voltam a béna, műkődik az olvasási mód a charm bar-on keresztül még a betűméret is állítható.
  • bon
    Esetleg még szőba jöhet az olvasási nézet bekapcsolsa, bár nekem sg esetében nem akar mükődni,
  • bon
    Ja érdemes megírni a problémád a fejlesztőknek, hátha figyelembe veszik.
  • bon
    Pár hozzászolással korábban pont hunfatal írta, hogy a chrome pont android-on se tördel. Vagy rosszul értelmeztem a szöveget?

A te esetedben gyanús, hogy egyenlőre marad a gördítés.

Jegyzetömb ezen funkcióját meg nem tudtam (esetek 99%-ban word-öt használok).
  • CairoJack
    Te Bon, te itt most nagyon el vagy tévedve. Konkrétan lemértem neked, edge-to-edge (ahol még nem kell jobbra balra görgetnem a szöveget) egy betű mérete ezen a 8 colos kijelzőn kevesebb, mint 1 milliméter. Olyan 0,7-0,8-ra tenném. Ezt szerinted kényelmes olvasni? Elárulom nem, főleg a HD felbontással, ahol ebben a méretben már pixelesek a betűk. Mert a sima HD felbontás 8 colon csak 189 PPI. KB fele a retina kijelzőkének.

Szóval, ha kényelmesen akarsz olvasni, nagyítani kell, nincs mese. Csak akkor kilóg a sor eleje vagy a vége a képből. Normális böngésző ezt tördeli, és ennek semmi köze a mobil nézethet. Asztali nézetet is kell tudnia törtelnie egy normális böngészőnek, mint ahogy droidon mindegyik tördeli is. Windwos 8-on meg egyik sem. IExpolrer sem. És ez kérlek kva zavaró, gyakorlatilag ellehetetleníti a használatot.
    Na most, ha ilyen alapvető dolgokat nem tud a "tabletre optimalizált" Win8, akkor mi értelme van. Szánalmas az egész.

Más. A jegyzettömb is képes tördelni a szöveget, nem csak nyomtatáskor. Formátum -> Hosszú sorok tördelése - ennyi.
  • bon
    Mükődik de minek? Könnyebben kitudja nyírni a rendszert az esetleg hozzá nem értő user?
  • kjhun
    Egy érdekesség. Csak saját felelősségre! (Ha nem ismeritek még.) Hogy, mind a két Win8 verzión megy-e, azt nem tudom. Lehet, hogy Win7-re is jó.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

GOD Mode, azaz Isten mód...
    Hozz létre egy mappát bárhol, legyen a neve :
    GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}
    majd nyomj egy entert, és bármit be tudsz állítani a gépeden!
  • [HUN]FaTaL
    Igen, egy 7" eszközön, egy egész sg-n. Jó szemmel sem látod.

4,5" telóról nem is beszélve. :) De ok, neked sasszemed van. Szólj ha nagyítás nélkül látod egy 7 colos eszközön az index főoldalát.
  • bon
    Én meg arról, hogy minek gördíteni normál méretben is látni kellene kényelmesen, persze ha rossz a szeme vagy a szemüvege valakinek az más tészta.
  • bon
    Nem kötözködés képben, de 25-30cm-ről olvasást pl. könyvre értetted? Mert egy világító képernyő esetén kicsit szemrontó ez a távolság. Én a 10,6"-os kijelzőm 50-60cm-ről a mlnitorom még távolabbról olvasom. Ezt még a régi CRT mlnitoros korszakban megtanultam/megszoktam olyan monitort használva amin külön szürő volt, mert annyíra zavarta a szemet.