8765
Windows 8 - 8.1 kérdések és válaszok
-
#7069 megoldottam -
#7068 Sziasztok!
Hogyan kell beállítani, hogy bejelentkezéskor ne kérje a microsoft fiókot?
köszi előre is -
#7067 Ezt nekem is rendszeresen előadja boot után. -
DGhost #7066 Én is erre gondoltam. Köszi a választ! -
#7065 Szerintem hardver hibs lesz, lehet gariztatni. -
Solt #7064 Nekem is van olyan, hogy többször is becsipog így, de lassulást nem igazán érzékelek... ráadásul a 8.1 nekem HDD-n van. -
#7063 Lelőttem mindent ami ott volt, de így se változott a helyzet.
Onnantól gyorsul be rendesen az asztal betöltése, hogy ad a win egy olyan hangot mint mikor csatlakoztatok valami usb cuccot, de csak a bill és egér van bedugva semmi más. Komolyan nem értem mi lehet a probléma :S -
DGhost #7062 Sziasztok!
Szerdán vettem egy notebook-ot(Lenovo G505: AMD A4-5000 1.5G, 4GB RAM, Radeon HD8570M) amin egy FreeDos volt gyárilag feltelepítve.
A Dos helyett windows kellett így fel telepítettem a 8.1 64bit-es változatát(a Lenovo is ezt ajánlja), a telepítés rendben ment, probléma nélkül, de amikor épp kezdtem volna telepíteni a hozzá tartozó drivereket elkezdett lassulni a rendszer. Újraindítás után még rosszabb lett, percekig töltöget anélkül hogy bármit is csináltam volna, egy kis idő elteltével pedig elkezdet lefagyni(minden újraindítás után) úgy hogy csak kikapcsolni lehetett a gépet semmi mást. Újratelepítés mellett döntöttem mivel nem lehetett csinálni semmit, de nem használt, ugyan ezek a dolgok játszódtak le.
Ezek után próbáltam a win7 64bit-est(letöltve a megfelelő drivereket a Lenovo oldaláról) mert ugyan ez a rendszer van az asztali gépemen és évek óta probléma nélkül megy, de nem használt. Ugyan az a forgatókönyv jelentkezett mint fentebb.
Fogalmam sincs mi lehet a hiba; nem először telepítek már op rendszert így kétlem hogy én hibáztam, ráadásul a telepítés mindig rendben, hibajelzés nélkül zajlott.
Szóval akinek van valami ötlete kérem segítsen.
Előre is köszi! -
#7061 Emlékeim szerint a feladatkezelő nézhető meg az automatikusan induló programok listája, érdemes letiltani a nem fontosakat. -
#7060 Fél óra alatt elfogyott a 100gb-os ajándék, de a filtekercs bekapcsolásával is kapsz 3gb-ot. -
#7059 Üdv!
Azt hogyan lehetne kideríteni, hogy miért tart sokáig a win indítása?
A boot megvan gyorsan, maga az asztal is viszonylag hamar bejön, viszont utána várni kell 2-3 percet mire használható a rendszer. Jól be van lakva, rengeteg minden van a gépen és sok cucc indul a winnel, de kb 2-3 héttel korábban még nem volt ilyen probléma és azóta nem lett telepítve semmi, egy vga driver frissítés volt, de az is a hétvégén :S
SSD-ről fut a rendszer, Win7 sose produkált nálam ilyet, pedig azt jobban nyúztam. -
#7058 ja és ez 20:11kor volt. -
#7057 de úgy vettem észre vége, legalábbis apukám kapott +100gigát, én nem :( -
#7056 Extra tárhelyeket osztogat a Microsoft a ma indult onedrive (régi nevén skydrive) szolgáltatést használói között. -
TomBond #7055 Az lehetséges! Köszönöm BON! -
#7054 Windows 8 pro része a házirendszerkesztő, gondolom neki sima Windows 8-at adtak a laptophoz. -
TomBond #7053 Ismerősöm beírta a futtatás parancssorba: gpedit.msc de neki azt írja hogy nem találja ezt a fájlt. Eredeti laptoppal vásárolt 8.1. Van (lehet) erre valami megoldás? -
#7052 Jó lett köszi!
System32-ben volt az exe, nem tudom miért nem találta a kereső. -
#7051 Gondolom a TinyWall okozza a problémát, mert nekem a beépített tűzfalal ninc silyen probléma. Itt írógatnak a tűzfal beállításról: link na meg a skydrive.exe helyéről is. -
#7050 Igen, de nem találok ilyet exe-t, már próbáltam beletenni a mappába képet, hogy hátha akkor elindul, de akkor sincs a folyamatok közt és minden alkalommal ki kell kapcsoljam a tűzfalat ha fel akarok tölteni valamit. -
#7049 Gondolom skydrive.exe-t kellene felvenni. -
#7048 A skydrive-ot hogy tudnám a tűzfal kivételeihez adni?
Windows tűzfalam van TinyWall-lal okosítva, folyamatok közt nem látszik a skydrive és ablak alapján se tudom engedélyezni. -
#7047 Értem köszi. Most néztem ki van kapcsolva. Szerintem azért érzem kevésnek , meet eddig csak play áruházban böngésztem :) De legalább most rájöttem hogy hol vannak az app beállítások. :) -
#7046 Minden fióknál külön kell feltelepíteni az adott alkalmazást, mert a fiókhoz kötődik. Az Áruház kinálata meg bövíthető ha az áruházt elindtva a jobb oldalt megjelenő menüben beállításokeállítások menün belül kikapcsolod a a felső két opció ami a keresést könnyítené meg. -
#7045 Tudna nekem valaki segiteni Windowsos tab beállításokban?
Ez az első wines rendszerem , és sok mindent nem tudok benne. Elsősorban az appokkal vagyok bajban. első kérdásem az lenne , hogy az egyik fiókra már feltelepített alkalmazásokat hogyan tudom felrakni egy másikra ? érdekes módon az áruházban nem találok semmit , amit a másikpn egyből behozza. (itt olyan appokra gondolok mint pl: facebook , gmail, viber stbb...). Másik kérdésem pedig az hogy tényleg ennyire nagy hiány van az appoknál vagy csak én balf****kodok , és nem tudom hol kell keresni?
Annak (Azoknak) a kedves Emberek/nek akik tudnának segíteni , előre is köszönöm -
#7044 szétbonthatták volna 82 részre is :D -
#7043 Gond, hogy ennyi javítás van? Jobb lenne ha nem javítanák ki? -
#7042 17 frissítés + office.. omg.. :D -
#7041 Megjöttek az e havi frissítések jó telepítést! -
kamionosjoe #7040 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!listája! pontos j! :D -
#7039 Még elég jó a helyzeted, én pl. üzemeltetek olyan gépet ahol csak engedélyezett programok futtatása lehetséges. A programok listálya: Office 2007 Enterprise, intéző, total commander. -
#7038 Ne is akarj a céges gépre telepítgetni. -
#7037 ok nem erőszakoskodom, kibírom ezt az egy hetet, csak végtelenül idegesítő, hogy szinte semmit nem tudok telepíteni a gépre -
#7036 Nem fogom elárulni, vidd vissza az Admin-nak és majd megcsinálja az a dolga, amúgy is aktiválni kellene a Windows-t. -
#7035 és azt elmondanád, hogy tudom kikerülni? mert elég idegesítő, hogy egy driver frissítést sem tudok feltenni, mert rendszergazda jelszót kér. Odaadta, hogy a hétvégén ismerkedjek a géppel, meg a winnel, erre semmit nem tudok állítani,és frissíteni. :( -
#7034 Nagyon régi időpontra kéne visszaállítani,és pontosat nem is tudok :/ -
#7033 Rendszer visszaállítás egy korábbi állapotra? -
#7032 Ha jól emlékszem azután romlott el mióta a GoPro stúdióban volt egy olyan porblémám hogy a szerkesztési rész hiányzott,és ez a videó oldotta meg.
-
#7031 Sziasztok! Lehet hogy kicsit off,de szerintem a Win8 driver miatt van.
Gépen csak az Assetto Corsával játszok de már elég régen nem volt időm játszani és most újra próbálkoznék,viszont valami komolyabb problémába ütköztem mert ahogy elindulna a játék kikapcsol a monitor és csak az újraindítás segít. Most kipróbáltam apám játékaival(COD) és azoknál is ugyanezt csinálja,a videók még bejönnek de amikor kezdődne a játék vége. Az Ac-nál rándul egyet a kormány és csatt. Drivert már ledúrtam és visszaraktam,próbáltam a legújabb Beta drivert is,az is ugyanez... Mit lehetne még tenni? Win8.1 Radeon HD 4870 -
#7030 pl. egér felébreszti vagy nem engedi elaludni.