Windows 8 - 8.1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[HUN]FaTaL
Most felraktam az accuweathert, ebben meg már nem lehet kitûzni a jelenlegi cuccot? Látom frissült, bekerült a nagy csempe is, de semmit nem csinál. Az elõrejelzést ki tudom tûzni, ha felveszek több helyet, de amúgy semmi.

http://goo.gl/gd6Zi5

Szabi
az idõjárás csempe nálam is meghülyült ma, de egy idõ után megjavult :D

"Nulla tenaci invia est via"

[HUN]FaTaL
Amúgy beszart nálam az idõjárás élõ csempéje és a lockscreen notification is. Másnál is produkál ilyet?

[HUN]FaTaL
Gépfüggõ. SSD és i5 mellett pl. semmi sebességbeli különbséget nem észleltem.

bon
Érezhetõ gyorsulás, érdemes váltani.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

papi08
Engem pl meglepett hogy kerek egy perccel gyorsabban használhatom a gépemet :D

13 éve itt. Szép idő.

tescodr
Kérdés van egy eléggé lelakott windows 7-em szerintetek érdemes váltani 8.1-re? fõleg játszom,zenét hallgatok,filmet nézek szóval átlagos tartalomfogyasztó lennék azt írták jobb a 8.1 hardver kezelése gyorsabb a boot idõ, és úgy általánosságban sokat javult a 7-hez képest nektek mi a tapasztalat megérné nekem váltani?Érezhetõ némi gyorsulás 7hez képest?

Hermész madara a nevem, engedelmes úgy lettem, hogy szárnyaimat elnyeltem. Phenom 2 x4 965, 8gb 1600Mhz Kingston ,Ati hd 4670 1gb

joebacsi
win+shift+s megy már most is (onenote 2013)

Ez nekem is furcsa volt, fõleg, hogy a 8.1 preview-ban még szabad volt ez a bill. kombó.

Azóta megszoktam a shiftes változatot, pedig én is sokat használom.

Onenote amúgy rohadt jó, végre látom, hogy valaki más is használja :)

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Na jó, de ez nem megoldás, aztán ha nem játszok akkor meg kapcsoljam vissza.. :)
bon
Letiltotd a képernyõkímélõt és a monitor kikapcsolását. Nálam ilyen jelenség még nem fordult elõ, pedig pont olyan játékkal játszok ahol nincs egér használat.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Halo!

Egy idegesítõ problémám van: Ha olyan játékkal játszok (szimulátor), amihez hosszabb ideig nem használom az egeret, vagy a képernyõvédõ indul el, vagy ha az ki van kapcsolva, akkor a beállított idõ után le akarja kapcsolni a win a monitort. Nem tudom miért csinálja, mintha nem érzékelné hogy teljes képernyõs alkalmazás fut. Van erre valami megoldás?
próbáltam de most mindegy csak win8.1en van ez a hiba, majd késõbb javítják gondolom , a lényeg megy minden flottul most már aktiválva .

bon
Hol írták, hogy késõbb kapják meg? Amúgy 8.1-be is van kezdõképernyõ, de rimánkodásról se olvastam.

bon
Start menüt nem igértek, csak start gomb-ot.

bon
A linken leírtakat próbáltad?

Érti valaki a logikát abban, hogy a VL-esek és az Enterprise-osok miért csak késõbb kapják meg a 8.1-et, mikor pont hogy a cégek rimánkodtak azért, hogy ne legyen kezdõképernyõ???
Érdekes problémába futottam, a Onenote egyik legjobb szolgáltatása, hogy win+s billntyûkombinációra bármikor, bárhol lehet a képernyõ egy részét vágólapra tenni, na most a 8.1 ezt felülírta, win+s az õ sztenderd keresését hozza be. Szerencsére megtaláltam a megoldást a neten, a registryben egy új kulcs hozzáadásával (WTF?) át lehet állítani a Onenote kombinációt win+a-ra. Persze elõtte fél óráig kerestem a programban, hogy hol lehet átdefiniálni. Azért komoly, hogy 2013-ban egy alkalmazásban a billentyûkiosztást csak registry-ben lehet állítani...És ez egy Microsoft termék.
Ja és azt írták, hogy valamikor még az év folyamán jön egy frissítés a Onenote-hoz ami átállítja win+shift+s-re a kombinációt. Ha már microsoft, akkor nem lehetett volna ezt hamarabb kiadni?
TBTPumpa
Star menü nincs. Helyette van az az alkalmazásos kezdõképernyõ.

Milyen kulcsod nincs?

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

http://social.technet.microsoft.com/Forums/windows/en-US/7aa0a377-1332-47a0-89c8-a39a27a89466/error-651-after-installing-certain-windows-updates?forum=w8itpronetworking

itt az embernek ugyan az a hibája.
Jah és még annyi hálózati kapcsolatoknál hálóra ezvan kiírva "Nem azonosított hálózat"
Jól kezdõdik!

Olyan hibám van kapcsolódni akarok a netre hiba :D

nyomok egy vissza gombot és láss csodát már mûködik :DDDDD

van win8.1es driverem azzal is ezt csinálja a sima win8assal is és ha nem teszek fel drivert akkor is mi lehet ez?
felraktam a win 8.1et egy hogy nincs kulcs kettõ hol a start menü??
Gondok vannak a flash lejátszással. Azaz a flash alapú zenelejátszó olykor zene alatt megáll, a videók is vagy megállnak vagy összeomlik a flash.
Modern UI-s app olykor gondol egyet és megáll a zene.(nem az alap zene app)
Mi okozza a hibát?

Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit

Sziasztok!
Van egy igen nagy problémám a Windows 8.1-gyel. 1 évvel ezelõtt átváltottam az asztali gépemen windows 7-rõl sima 8-ra. Perfektül mûködött, de mégis inkább úgy döntöttem hogy visszaállok a 7-esre. Most ahogy kijött a 8.1 elhatároztam hogy ezt már megtartom és újratelepítettem a rendszert. A telepítés sikeres volt, megcsináltam a fiókot, kiválasztottam a színt stb... majd amikor rányomtam hogy befejezést, elkezdte elõkészíteni a gépet 30%-nál lefagyott, semmi nem mozdult. Vártam vele majdnem 2 órát de nem történt semmi. Gondoltam újraindítom, mert úgy is kiírta hogy még egyszer újraindul. Megtörtént a reboot, fel is állt a rendszer. Kb 5 perc használat után (IE-t akartam lecserélni Chrome-ra) ugyan úgy lefagyott a rendszer, de a várakozás itt sem segített. Itt már elkezdtem gyanakodni hogy valami gáz van és gondoltam hogy inkább visszarakom a sima 8-at, mert az még mûködött. Hát fel is tettem majd ez is szintén úgy ahogy a 8.1 a telepítés végén megállt. Reboot, de használat közben is kifagyott.
Segítségeteket szeretném kérni, hogy mi lehet a megoldás erre a problémára!

Gép adatai:
Gigabyte ga-m52l-s3 alaplap /* legfrissebb BIOS van fent */
AMD Athlon 64 x2 Dual Core Processzor 5000+
NVIDIA GeForce 8600 GT
2x 1GB Kingston DDR3 RAM

A rendszer követelményei (maga a vas igaz nem mai) megfelelnek. A Windows 8 egy éve hiba nélkül mûködött. Pendrive-ról telepítettem (amire nem csak úgy drag and drop-oltam a dolgokat, hanem a RUFUS nevû programmal telepítettem rá). Jelenleg visszaraktam a 7-et, ami hiba nélkül mûködik.
Ja és ami a legfontosabb, hogy nem torrent-rõl szedtem le, hanem MSDNAA-ról leszedett eredeti Windows-zal próbáltam!!!
Elõre is köszönöm a válaszokat!
TBTPumpa
Ezt most nem tudom megmondani. 2-3 hete volt fent a gépen, de akkor még nem volt ennyi cucc hozzá, és csak fél napig használtam (addig viszont a sebességével nem volt probléma). Most már hivatalosan is megjelent a 8.1, az anyagok is jönnek hozzá dögivel, úgy hogy majd mostanában teszek vele még egy próbát. Illetve dokumentumokat is összegyûjtöttem róla, átolvasgatom azokat is, hogy tudjam, mit hol találok pontosan és mi változott a Windows 7 óta felhasználói szinten.

Még nem "írtam le" teljesen a rendszer, mert nem volt rossz. Sebességre nem volt panaszom, mindent villámgyorsan elvégzett, és nem is szívatott úgy meg, mint anno a Vista.

bon
Nem minõsül annak. Rákersve (win+q kombináció) sincs meg a media player?

TBTPumpa
Az XBox-os lejátszó is mediaplayernek minõsül? Mert nálam csak az van. És nem a korábbi megszokott Mediaplayer.
Amúgy sima Windows 8.1 ISO-t telepítettem, direkt nem N-es változatot akartam.

bon
Ha nincs media player-ed akkor szerintem N-es változatott telepítettél amibõl az EU kérésére eltávolították.

bon
Media centert az frissítésként települ, ha a olyan kulcsod van.

[HUN]FaTaL
Játékok ott vannak a storeban.

TBTPumpa
A "sima" Core és Professional verziókban sincs. Sõt az enyémben még Media Player / Windows játékok sincsenek. Elméletileg ahhoz külön kulcs kell.

Nem gondoltam volna, hogy egyszer hiányozni fog az Aknakeresõ és társai.

papi08
Ha jól tudom a VL-es verziókban nincs Windows Media Center sem.

13 éve itt. Szép idő.

TBTPumpa
Volume Licence. Azt hiszem ezt nem tudod aktiválni a kulcsoddal!
Ilyet keress:
Microsoft.Windows.8.1.x64.HUN-MSDN

Nincs külön Pro verzió, mert 1 ISO tartalmazza a Core és Pro verziót is. A telepítéskor megadott kulcs határozza meg, hogy melyik változat fog települni a gépre!

kirol
De ez lehet 2013-09-22 -dátummal:
Microsoft Windows 8.1 Pro VL x64 HUN MSDN

Mi az a VL?

bon
Pedig van pro is.

bon
Hivatalos 8.1-es ISO-t használva boot-olva történõ telepítést értem a tiszta telepítésen. Házi barkácsot én ellenzem.

kirol
Csak Enterprise -t látok ott, Pro-t nem.

benõmenõ
Leszedsz msdn-rõl/torrentrõl egy 8.1 iso-t, és azt telepíted, majd beaktiválod az eredeti win 8 kulcsoddal valahogy.
Legalábbis ilyesmirõl volt szó korábban.
kirol
Mit értesz tiszta telepítés alatt?
Készítsünk 8.1-el beintegrált Win 8-at?

Sziasztok!

Kicsit lemaradtam...
akinek volume lincences Windows 8 Pro-ja van, az milyen módon, hol, és hogyan tud frissíteni 8.1-re?

Köszönöm!
papi08
Feltettem újra ugyan azt az AMD drivert, és most jó, szóval nem értem mi volt a problem..:D

De köszönöm! :)

13 éve itt. Szép idő.

bon
Ott valami más gond lesz szerintem, bármennyire is frissítés volt, ilyen mrétékû romlást én nem tapasztaltam, pedig futtatok erõforrás igényû dolgokat még ha nem is játékokat.
Minden esetre ha van lehetõséged a tiszta telepítés biztosan jobb.

papi08
Azt mondod, akkor lehet kellene neki egy clean install, hátha elmúlna ez a lassulás?

Mert tényleg, a GTA IV most már csak csúnyábban fut, a WoW meg szaggat már a menüben is ha mozgatom az egeret.. Ez egy kicsit visszavet a dologból..

13 éve itt. Szép idő.

bon
Tiszta telepítésnél nem tapasztaltam, de a munkahelyi gépemen frissítve valóban észrevehetõ egy enyhe lassúlás de nem zavaró.

De az a érdekes hogy ha teszek rá egy start menüt akkor már gyors

MSI Tomahawk B550, AMD RYZEN 5 5600X, Kingston Fury 16GB 3200MHZ, ASUS STRIX GTX 970 4GB, Samsung 980 Pro 1TB

papi08
Sajna nem tudom, nálam is ezt csinálja :/

13 éve itt. Szép idő.

Sziasztok! Az mért van hogy 8.1 lassabban tölt be mint a 8?

MSI Tomahawk B550, AMD RYZEN 5 5600X, Kingston Fury 16GB 3200MHZ, ASUS STRIX GTX 970 4GB, Samsung 980 Pro 1TB

desigo
Remek,köszönöm !
bon
Én is így tudom, használhatja a vevõ.

papi08
iso-ból frissítettem, megmaradt minden programom, még a driverek is.. Bár mintha kicsit lassabb lenne a rendszer, de talán majd belejön :D

De köszönöm az infót! :)

13 éve itt. Szép idő.