52
  • pyrohun #52
    A Safari 6,8%-ában benne van az összes iPhone és iPod Touch is... :)
  • pinyo18
    az egyszerű és gyors az pont két olyan szó amit a microsoft termékeire nem szoktunk alkalmazni
  • Drawain
    Hát én meg éppen az Opera Dragonfly-al vagyok pont ugyanígy. Borzasztó szerintem :) Pl. js-ben egy-egy objektumstruktúrát marhajól be lehet járni FB-ban, míg a dragonfly hát... a js hibaüzenetekről nem is beszélve. Szerintem a Dragonfly a legrosszabb mind közül, de ez szubjektív webfejlesztői véleményem :)
  • johnsmitheger
    Megnéztem és igazad van, az FF is megjegyzi a zoom beállításokat, ha egyszer képes naaaagy nehezen elindulni :) Beleuntam a nehéz indulásba, mintha a világot kellene indítani, olyan lassan jön be. Miért ilyen kevés? Hányszor olvastam, hogy az igényesség nem divat. A cukrozott nyál ömlik, és a csorda buli. Ezért. A cég hozzáállása valóban egy más tészta. Ha már feljött a W7. Chrome fut rajta? :D
  • Justil
    és akkor mit használsz? FF? nem zavar, hogy nem tud többet az operánál (leszámítva bizonyos addonokat, amiket én is hiányolni fogok), ugyanakkor indokolatlanul rohadt sokat zabál, és lomha?
    ja, és azzal ne gyere, hogy lassú a gépem hozzá :)
    az operával még csak most ismerkedek, de ami alapján véleményt alkotok róla az tutira nem a piaci részesedése lesz...
  • B0nFire
    "..ma tapasztaltam, hogy tabonként emlékszik a zoom beállításra, ami nálam nagyon fontos" - Nekem is nagyon fontos (én is vaksi vagyok), és nem ma tapasztaltam, hogy a FF is emléxik rá.

De ha az Opera annyira jó, akkor miért csak 2,3% a jelenlegi részesedése, egytized százalékkal kevesebb, mint tavaly decemberben, továbbá miért előzi meg olyan böngésző (Safari), amely egy 6,8% részesedésű rendszer (Mac) böngészője, valamint miért előzi meg egy viszonylag új (Chrome) böngésző a nagy öreget, mikor fapados, nincs beleintegrálva a sok finomság, mégis kelendőbb?

Azzal nem ér védekezni, hogy a Google sokkal többet költ hype-ra, ugyanis az Opera is gondoskodik arról, hogy képben legyen. Hogy csak a böngésző választóképernyő-féle kekeckedésükre utaljak, meg hogy miattuk majdnem böngésző nélkül kaptuk a W7-et, csak szerencsére az MS meggondolta magát.

Az ilyen viselkedéssel nem igazán szerez híveket. Nem szeretem az MS majdhogynem egyeduralmát, de eljutottam odáig, hogy amikor +hallom, hogy Opera, magamban köpök egy nagyot! Ez nem a böngészőnek szól, hanem a cégnek. Már emiatt a szemét viselkedésük miatt is bojkottálom őket. Ettől kezdve lehet a világ legsokoldalúbb, legnagyobb tudású bóklászója, teszek rá magasról.
  • Emmegki
    Magyarországon és Európában ez a helyzet, de a tengerentúlon és különösen a távol-keleten nem látnak tovább az IE-nél. Ott még toronymagasan vezet.
  • Emmegki
    És kit érdekel hogy téged mi érdekel?
  • B0nFire
    Szanaszét izgulom magam...
  • szombi
    Opera külön szálként kezeli a folyamatokat, tessék Process Explorer - ben megnézni!
  • Sanyix
    opera beépítettje, dragonfly. Mindent tud, még rosszul összerakott böngészős játékokban is lehet csítelni vele :D mindent tud amit a firebug, és szerintem használható is ellenben a firebugnál ha elfelejtettem hogy kell(sokáig nem használtam), nem jöttem rá, mert elég logikátlan a felépítése.
  • Sanyix
    én alpha óta használom a 10-es, az a fura, hogy eddig azért ritkán előforduló szó nélküli desktop sincs már, semmi gond nincs vele.
  • Drawain
    Firebug lite... egy két dologra jó, de annál még a chrome/safari/ie8-ba épített developer toolok is jobbak.
  • MrImy
    Google Analytics
    Látogatók ~ 6000

Böngésző Látogatások Látogatások %-os aránya
    Firefox 6 561 51,23%
    Internet Explorer 5 078 39,65%
    Chrome 632 4,93%
    Opera 288 2,25%
    Safari 211 1,65%

"hatalmas részesedés" Bye, bye IE!

Szerintem nem kellett volna szembevizelni a szabványokat az korábbi IE verziókban.
  • johnsmitheger
    Abszolút egyetértek ezzel a véleménnyel. Sőt a króm esetében nagyon tetszett, hogy ez mekkora technológia, mert minden tab külön folyamat és ha az egyik ledöglik, attól még megy az egész tovább. Na ez nem igaz. A gyakorlatban nálam többször is bizonyította, hogy megzuhant egy oldal és vitte az egész cuccot ugyanúgy, mint minden más esetben előtt bármelyik másik böngésző. Szóval ez kamu volt. Én is az opera felé mozdultam: ma tapasztaltam, hogy tabonként emlékszik a zoom beállításra, ami nálam nagyon fontos és bakker ez egy plusz pont számára! Nyugi, ha lesz rossz tapasztalatom vele, azt is leírom :)
  • pyrohun #37
    szerintem a 9.64 volt az utolsó stabil build... kb. 4-5 gépen is a következőt játssza a 10-es opera (xp és win 7 alatt is): egy idő után procihasználat 100%-on és csak a bezárás segít... nem értem...

9.0 explorer meg remélem css3-at fog támogatni, meg a html5 alapjait
  • Sanyix
    cod 6 is suxx
  • Justil
    bejönni nekem is bejön (még szép, most vettem új gépet), de mennyit zabál már könyörgöm?
    lássuk be, a ff 1 remekbeszabott böngésző volt sokáig, de mostanra totál szar lett :(
    szomorúan mondom ezt, mert én is ezt használtam évekig, de mostmár komolyan megérett bennem 1 váltás operára, mivel a króm túl fapados, az IE meg szóba sem jöhet..
  • zsottya
    Ha a webfejlesztés során csak a firebug miatt használsz ff-ot akkor nem néztél körül rendesen :) Tudom ajánlani ezt:http://getfirebug.com/lite.html
    Mellesleg én ff párti vagyok, nincs szuper gépen de lazán 1-2 mp alatt bejön az ff az ikonra kattintva...
  • Emmegki
    Azért egy a baj vele: hullámzó a minősége. Vannak jobb és gyengébb buildek.
    A 9.2x után a 9.5-ös sorozat visszalépés volt, fagyott összevissza meg lassult. A 10-es jobb, de valahogy ezt is lomhának érzem a régebbiekhez képest. Viszont a javascript motort rendberakták végre és megy ami eddig nem.
  • Emmegki
    Én azt szoktam használni. Ritkán torrentezek és akkor sem ipari méretű adatot, arra meg megfelelő.
  • johnsmitheger
    "Részleteket ugyan egészen biztosan nem árulnak majd el a szoftverről, ám az nagyon valószínűnek tűnik, hogy hamarosan sort kerítenek majd egy rövidebb bemutatóra."

És ez kit érdekel? Sz@rok a bemutatójukra, mert az egész cucc egy kalap sz@r.
  • gemihu
    Hát nem tudom minek a 9-es. Őszintén szólva szerintem az IE felhasználók többsége nem frissíti új verzióra a böngészőjét. Szóval ami benne van a rendszerbe azt használja,amíg ki nem dől. Ha nem így lenne,az IE6 már rég eltűnt volna.
  • Reg5
    A beépített torrent sztem tipikusan van de minek kategória.
  • cSuwwi
    Sima böngészésre sztem az Opera és a Chrome (vagy Safari) a legalkalmasabb, ezt szoktam ajánlani.
    De munkára (nekem történetesen webfejlesztés) csak Firefox, az is a Firebug miatt. Amíg a többi böngészőre nincs normális developer tool, addig semmire se jó nekem az opera vagy a webkites böngészők. Az IE8-ban már van valami firebug koppintás, de még fejlődnie kéne. A chrome beépített toolja egy vicc, opera alatt van valami natív tool ami használható is?

De ha még lenne is developer tool, akkor meg az elterjedtség a visszatartó erő: ~30%-os Firefoxra muszáj, IE-re optimalizálni alap. Az 1%-os operára szinte sosincs idő, mert minek(?). Mondom ezt úgy, hogy olyan cégnél dolgozok, ahol olyan portálokat heggesztünk amiken napi több százezer látogató van (igen a top20 magyar siteból több is).
    Operára nem nagyon van panasz, mert vagy jó, vagy olyan kevesen nézik, hogy nem reagálnak érdemben.
  • Flang3r
    azt mar meg se emlitem hogy az Opera barmilyen ocska linuxon pixelre ugyanugy fut mint a windowsos verzio.
  • Flang3r
    nehany fontos dolog meg kimaradt az Opera elonyeinek a listajarol: 7 mega es standalone konyvtarbol fut, nem krepal be a fel OS ha osszehullik amit nem fog. a miniopera a vilag legjobb es legelterjedtebb mobilbongeszoje es ezt a postot is ezzel irom. az opera 10 vegre 100% az ACID testen. van benne beszedszinti ami felolvas barmit. Beepitett torrent kliens. Fast browsing server.10x-20x gyorsabb CSS, javascript es flash/java pluginkezeles. Osszessegeben fenyevekkel az okadek IE, a webmesterek remalma elott jar.
  • [HUN]FaTaL
    Hogy folytassuk a sort. :)

Mert vannak benne egérmozdulatok, notebookon is egyszerűbb a visszalépés az oldalak között, akkor is, ha nincs oldal gomb az egéren?
    Mert beépített reklámszűrője van?
    Mert szabványos?
    Mert nem kellenek kiegek, minden benne van alapból ami kell?
    Mert egy oldalhoz könnyen letárol több jelszót, és mindig letárolja nem úgy mint a fos IE?
    Mert egyéni paneleket pakolok, ahova akarok?
    Mert a menü is kézzel szerkeszthető?

Ja és a ma használt funkciók legtöbbje az Operában jelent meg először. Pl. a tabok, hogy egy jelentős fejlesztést említsek. :)
  • szombi
    Mitől is illogikus az Opera?

Mert végre minden fontos beállítást magam végezhetek el?
    Mert balkezes vagyok és a "fül bezárást" kiterjeszthettem a CTRL+Ű kombinációra ami végre kézre áll?
    Mert a böngészési folyamatokat(benne sok-sok füllel és ablakkal) egyenként el lehet menteni/visszatölteni?
    Mert egy egyszerű billentyűkombinációval belép a jelszavas oldalra, aminél korábban már beírtam a jelszót?
    Mert a numpad billentyűivel is válthatok a fülek között és azokat nagyíthatom/stb...?
    Mert a megnyitott füleket már a régi változatok is külön szálként futtatták(fülenként több szálat is ha kell)?
    Mert a program mappája mindössze 10 mega, amit már évek óta magam előtt görgetek, win újratelepítés után a legelső program amit működésre bírok fogni az ÖSSZES korábbi beállítással?
    Mondtam már hogy a sokéves használat után se lassult be(és lesz*rom a pluginokat!)

kérem szépen, én ezért választottam 6 éve az Operát, és azóta meg vagyok elégedve vele.
  • gothmog
    bocsánat, így:
    http://index.hu/velemeny/menonemmeno/2009/11/06/fikazni_meno/
  • gothmog
    Ne vedd magadra, ez csak egy ilyen népszokás:
    http://index.hu/velemeny/menonemmeno/2009/11/06/fikazni_meno/
  • Alfa Of NS
    "az apple üdvöskéje (Safari) pedig úgy sz*r ahogy van, össze vissza fagy és így megbízhatatlan"

Ezt hogy hoztad össze? A Safari a leggyorsabb és legstabilabb böngésző. Van egy két idegesítő tulajdonsága, pl csak angol nyelvű, valami ismeretlen töltési periódus az elején meg ilyenek, ami a kényelmet visszaveti, de az egyik legpedánsabb böngésző.
  • Alfa Of NS
    Az IE8 legfőbb hibája a hétköznapi használat során a sebessége. Én speciel nem bírom ki a csigalassúságát. Amúgy alapvetően kényelmes, stabil böngésző. Ha javítanának a sebességén jelentősen az sokat dobna rajta. De én addig felejtem.
  • Gerygrey
    Egy középkat VGA-val vígan fut a CoD 6 miközben HD minőségben videóra veszem ahogy játszom, és így összesen 60% a CPU terheltség... Miért is olyan szar ez a proci? :)
  • FoodLFG
    A chrome-ban mikor lesz már magyar helyesírás-ellenőrzés ? Már rég teljesen áttértem volna rá, ha lenne benne. Így csak a firefox mellett fut, amivel egyre több problémám van.
  • Narxis
    Core i7 sux.
  • WoodrowWilson
    Miben is illogikus az opera?
  • azolee
    Ott a pont, az addonok szempontjából a FireFox nagyon király. Bár az explorer ebben a tekintetben - ugyan lassacskán - de halad. Kíváncsi vagyok a kilencesre :D
  • Gerygrey
    Nálam is rémesen lassú a Firefox, legalábbis az első indulás. Utána már fürge, de az tényleg nem állapot, hogy 5-6 másodperc alatt indul a browser egy újonnan telepített, Core i7-es konfigon 4 giga RAM mellett...

Mondjuk az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy fent van vagy 15 darab, számomra nélkülözhetetlen add-on, amik nélkül az IE felőlem lehet gyors, de kitörölhetem vele a seggem. A nagyobb tudásért cserébe bőven elfogadható kompromisszum, hogy az indításkor kicsit várni kell.

Na meg az appdata/mozilla mappát csak görgetem magam előtt minden egyes Windows-reinstallkor, úgy 5 éve gyarapodik szépen, lehet hogy lehetne kicsit takarítani és akkor megtáltosodna a róka.
  • azolee
    Lehet, hogy nem derült ki az előző hozzászólásomból, de amikor azt mondtam, hogy az ff a király, meg hogy a chrome szép azt nem a tévében láttam. A gépemen mindegyik fel van telepítve, mert fejlesztéssel is szoktam foglalkozni. Most például chrome-ról írok ;) Úgyhogy bocsi, de a FireFox, IE, és Chrome rendszeresen megy a gépemen. Ettől függetlenül mindig az ie a gyorsabb. Ami konfigot illeti, mindig 4GB memória, 3GHz proci (quad core) vagy erősebb volt. Lényeg, hogy tapasztalatból írom. Köszi a hozzászólást ;)