Készülõben az Internet Explorer 9
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com
\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"
ja, és azzal ne gyere, hogy lassú a gépem hozzá :)
az operával még csak most ismerkedek, de ami alapján véleményt alkotok róla az tutira nem a piaci részesedése lesz...
De ha az Opera annyira jó, akkor miért csak 2,3% a jelenlegi részesedése, egytized százalékkal kevesebb, mint tavaly decemberben, továbbá miért elõzi meg olyan böngészõ (Safari), amely egy 6,8% részesedésû rendszer (Mac) böngészõje, valamint miért elõzi meg egy viszonylag új (Chrome) böngészõ a nagy öreget, mikor fapados, nincs beleintegrálva a sok finomság, mégis kelendõbb?
Azzal nem ér védekezni, hogy a Google sokkal többet költ hype-ra, ugyanis az Opera is gondoskodik arról, hogy képben legyen. Hogy csak a böngészõ választóképernyõ-féle kekeckedésükre utaljak, meg hogy miattuk majdnem böngészõ nélkül kaptuk a W7-et, csak szerencsére az MS meggondolta magát.
Az ilyen viselkedéssel nem igazán szerez híveket. Nem szeretem az MS majdhogynem egyeduralmát, de eljutottam odáig, hogy amikor +hallom, hogy Opera, magamban köpök egy nagyot! Ez nem a böngészõnek szól, hanem a cégnek. Már emiatt a szemét viselkedésük miatt is bojkottálom õket. Ettõl kezdve lehet a világ legsokoldalúbb, legnagyobb tudású bóklászója, teszek rá magasról.
A szenvedés az az, amitõl az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.
P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?
P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?
A szenvedés az az, amitõl az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"
Látogatók ~ 6000
Böngészõ Látogatások Látogatások %-os aránya
Firefox 6 561 51,23%
Internet Explorer 5 078 39,65%
Chrome 632 4,93%
Opera 288 2,25%
Safari 211 1,65%
"hatalmas részesedés" <#wilting>#wilting> Bye, bye IE!<#integet2>#integet2>
Szerintem nem kellett volna szembevizelni a szabványokat az korábbi IE verziókban.
9.0 explorer meg remélem css3-at fog támogatni, meg a html5 alapjait
LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com
lássuk be, a ff 1 remekbeszabott böngészõ volt sokáig, de mostanra totál szar lett :(
szomorúan mondom ezt, mert én is ezt használtam évekig, de mostmár komolyan megérett bennem 1 váltás operára, mivel a króm túl fapados, az IE meg szóba sem jöhet..
Mellesleg én ff párti vagyok, nincs szuper gépen de lazán 1-2 mp alatt bejön az ff az ikonra kattintva...
A 9.2x után a 9.5-ös sorozat visszalépés volt, fagyott összevissza meg lassult. A 10-es jobb, de valahogy ezt is lomhának érzem a régebbiekhez képest. Viszont a javascript motort rendberakták végre és megy ami eddig nem.
És ez kit érdekel? Sz@rok a bemutatójukra, mert az egész cucc egy kalap sz@r.
De munkára (nekem történetesen webfejlesztés) csak Firefox, az is a Firebug miatt. Amíg a többi böngészõre nincs normális developer tool, addig semmire se jó nekem az opera vagy a webkites böngészõk. Az IE8-ban már van valami firebug koppintás, de még fejlõdnie kéne. A chrome beépített toolja egy vicc, opera alatt van valami natív tool ami használható is?
De ha még lenne is developer tool, akkor meg az elterjedtség a visszatartó erõ: ~30%-os Firefoxra muszáj, IE-re optimalizálni alap. Az 1%-os operára szinte sosincs idõ, mert minek(?). Mondom ezt úgy, hogy olyan cégnél dolgozok, ahol olyan portálokat heggesztünk amiken napi több százezer látogató van (igen a top20 magyar siteból több is).
Operára nem nagyon van panasz, mert vagy jó, vagy olyan kevesen nézik, hogy nem reagálnak érdemben.
shit happens
Ki nem szarja telibe ezt a trágya WinFOS 7-et ???!!! Hajrá ChromeOS, hajrá XP, Linux ! [#falbav] Az én károm, elvtárs, mindig -legalább- egy fitymányival nagyobb, mint a tiéd. [#violent]
Ki nem szarja telibe ezt a trágya WinFOS 7-et ???!!! Hajrá ChromeOS, hajrá XP, Linux ! [#falbav] Az én károm, elvtárs, mindig -legalább- egy fitymányival nagyobb, mint a tiéd. [#violent]
Mert vannak benne egérmozdulatok, notebookon is egyszerûbb a visszalépés az oldalak között, akkor is, ha nincs oldal gomb az egéren?
Mert beépített reklámszûrõje van?
Mert szabványos?
Mert nem kellenek kiegek, minden benne van alapból ami kell?
Mert egy oldalhoz könnyen letárol több jelszót, és mindig letárolja nem úgy mint a fos IE?
Mert egyéni paneleket pakolok, ahova akarok?
Mert a menü is kézzel szerkeszthetõ?
Ja és a ma használt funkciók legtöbbje az Operában jelent meg elõször. Pl. a tabok, hogy egy jelentõs fejlesztést említsek. :)
http://goo.gl/gd6Zi5
Mert végre minden fontos beállítást magam végezhetek el?
Mert balkezes vagyok és a "fül bezárást" kiterjeszthettem a CTRL+Û kombinációra ami végre kézre áll?
Mert a böngészési folyamatokat(benne sok-sok füllel és ablakkal) egyenként el lehet menteni/visszatölteni?
Mert egy egyszerû billentyûkombinációval belép a jelszavas oldalra, aminél korábban már beírtam a jelszót?
Mert a numpad billentyûivel is válthatok a fülek között és azokat nagyíthatom/stb...?
Mert a megnyitott füleket már a régi változatok is külön szálként futtatták(fülenként több szálat is ha kell)?
Mert a program mappája mindössze 10 mega, amit már évek óta magam elõtt görgetek, win újratelepítés után a legelsõ program amit mûködésre bírok fogni az ÖSSZES korábbi beállítással?
Mondtam már hogy a sokéves használat után se lassult be(és lesz*rom a pluginokat!)
kérem szépen, én ezért választottam 6 éve az Operát, és azóta meg vagyok elégedve vele.
http://index.hu/velemeny/menonemmeno/2009/11/06/fikazni_meno/
<#wink>#wink>
Ezt hogy hoztad össze? <#kacsint>#kacsint> A Safari a leggyorsabb és legstabilabb böngészõ. Van egy két idegesítõ tulajdonsága, pl csak angol nyelvû, valami ismeretlen töltési periódus az elején meg ilyenek, ami a kényelmet visszaveti, de az egyik legpedánsabb böngészõ.
https://twitter.com/foodlfg
Mondjuk az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy fent van vagy 15 darab, számomra nélkülözhetetlen add-on, amik nélkül az IE felõlem lehet gyors, de kitörölhetem vele a seggem. A nagyobb tudásért cserébe bõven elfogadható kompromisszum, hogy az indításkor kicsit várni kell.
Na meg az appdata/mozilla mappát csak görgetem magam elõtt minden egyes Windows-reinstallkor, úgy 5 éve gyarapodik szépen, lehet hogy lehetne kicsit takarítani és akkor megtáltosodna a róka.
Nézd meg a Chromeot vagy az Operát, százszor gyorsabb és kényelmesebb (fõleg az utóbbi a kényelmet illetõen). FF sajnos mára borzalom lett. :(
http://goo.gl/gd6Zi5
Bocsánat, hogy a nagy többséggel ellent mondok, de ma már sajnos én tûnök ufo-nak, mert mást tapasztalok és ki merem mondani, amit tapasztalok.
A lényeg: az internet explorer valóban antiszabványos, fejlesztéseknél vacak egy jószág, de nekem mindig a leggyorsabb volt, és ma is az. Az ff a császár, de sajnos kezd nagyon memória zabáló és nehézkes lenni, amit idõrõl idõre a gárda javít, de sajnos nem teljes sikerrel. A chrome a legszebb, eléggé gyors és logikus, szabványok szempontjából nem tudom, mit tud, de tény, hogy iszonyatosan le lehet fagyasztani még egy clean install után is, nem úgy mint az explorert, aminek tiszta gépen nincs gondja (kivételek mindig lesznek, valaki biztos szív vele így is). Az opera annyira illogikus és nem áll kézre, hogy nagyon keveset használtam, az apple üdvöskéje (Safari) pedig úgy sz*r ahogy van, össze vissza fagy és így megbízhatatlan, nem haszánlom (valszeg pc-n nem érzi magát jól, de apple.ön is fagy gazdái szerint).
Szóval a "Microsoft szar" "Apple jó" "FF jó" "ie szar" jellegû megnyilvánulásoknak - csak azért, hogy pazaroljuk a helyet a többiek elõl - nincs értelme.
Ez kizárólag a saját, szubjektív véleményem, és bocsánat, ha megsértettem valakit. Azok nézzenek tükörbe, ha már megnyugodtak és gondolják végig, mirõl is írtam. Köszönöm, hogy elolvastatok! <#alien>#alien>
http://www.dock4phone.com - http://gyar.eu/2A-dock4phone \"Az autónak is két tengelye van, mégsem függvény\"
amúgy
roliika
lesz... most fog megjelenni 3.6, aztán 3.7, és 4.0ban lesz, ha jól tévedek.
én is azt szoktam mondeni, hogy legyen verseny, de csak akkor, ha én választhatok, és a más hülye választása miatt nme nekem kell szívnom:
-css,
-felhívnak, hogy x y oldal (semmi) nem mukodik, kiderül, hogy ie alatt, de ff alatt minden jó
-stb
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
Amúgy nekem nem lenne gond hogy van explorer, csak az a baj hogy b*szik rá a szabványokra így sz*pás van a fejlesztéskor mindig....
én eddig se használtam és ezután se fogom, max kényszerbõl windows update-nél, de semmi többre !!!