75
-
roliika #35 Ne idegeld magad wanek miatt. Ő ilyen. A gond ott kezdődik, hogy a gépének alapba nincs full HD kijelzője.
Az, meg hogy mit tud emulálni a GMA 950-es vezérlővel inkább nem is reagálnék rá. -
sh0x #34 gyorsba emulálj már egy crysist nekem. de fullhds felbontás legyen ám!!!!!!!!!
köszi -
roliika #33 Úgy, hogy nem értek hozzá. Sanyix is megmondta. :DD
Easy BCD 2.0-val kell csinálni egy bootloadert az install Plop-ra katintva.
Aztán be kell szerezni egy hackelt ISO-t. Bebootolod, és a rendszerednek megfelelő kernelt kell feltenni.. pl AMD vagy Intel.. aztán a drivereket is összekell legózni, mert bármit nem eszik meg a kicsike. -
#32 virtualizációra csak az újabbak képesek, a régiek le vannak tiltva, és pl az e6600 az első core2duo procik egyike volt, ami nem most volt... -
BlueGold #31 Ennel a kijentésnél kissé bonyolutab a helyzet az Intel pocesszorokkal. -
#30 hát mondom, a gondok a direct3d-ből adódnak, az lfs is d3d-s... ott nekem is ennyi sikerült. -
Cat 02 #29 Lehet én vok hülye, de nem úgy van h pl intel procik úgy e6000 valemennyitől képesek op rendszer emulálásra ? -
#28 Live For Speedet próbáltam csak, és a hangg szaggatott, és nem töltötte be csak az ég textúrát meg a volánt a többi mind feketeség :D esetleg ha van valami tipped hogyan oldható meg. nem sokat állítgattam, kicsomagoltam indítottam ennyi :D -
#27 a wine problémái a direct3d-ből adódnak... opengl-es wines játékok szépen futnak. pl az il2 sorozat olyan szépen, mintha nem is emulált lenne. -
Ahoy #26 Van amúgy ami natívan futtatja a win programokat, ez a wine... Természetesen egy rakás szar, nekem uTorrenten kívül semmit se sikerült futtatnia. Meg egy k betűs program, nemjut eszembe a neve, arról írják hogy valahogy sokkal hatékonyabb, mint pl a virtual box. Csak kell hozzá AMD-V, vagy intel virtualizáció, mer különben nem megy. De 100%-ig natív szerintem nemlétezik, ami használható. Alapkövetelmény egy erős többmagos proci, minimum 3 Ghz-el szerintem.
Most jön meg Phenom II X4 955, 3.2 Ghz-en AMD-V-vel...kíváncsi leszek, hogy azon végre menni fog rendesen egy virtual OS. Meg a Dosbox Settlers II nem zabálja fel 90% procit 2 magon a notimon :D mikor egy 40 Mhz-es gépen natívan elfutott gyönyörűen anno :D -
#25 Tudod elég unalmas amikor 803343x is elhányja azt a faszságot amit előtte 5 ember már elmagyarázott neki ;)
Amúgy nyugi nem attól értek a géphez mert terminálba matatok, főleg hogy nagyrészt winezek (mivel játszom), bár jobb lenne terminálozni...
Ja képzeld win alatt is terminálozom ugyanis sok mindent lehet vele csinálni amit amúgy klikkel nem lehet ;) -
#24 na most félre ne értsetek, nem védem mert tudom hogy valótlant állít. de ő a half life 2 vel játszik aminek ez a gépigénye:
http://systemreq.extra.hu/jatek.php?id=76
nem tudom hogy fut neki el, sztem sehogy csak photoshop vagy erősebb a gépe :D
de Flang3r ha ilyen nagy tudója vagy az Ubuntu alatt XP emulálásnak, áruld már el nekem hogy 1.7es AMD Sempronnal, 1 gb rammal miér megy oly rosszul, még akkor is ha becsukom a Firefoxot ami mindenhol zabálja a procit?
nekem nem játékok futtatására kéne hanem pár progi miatt, amit még nem írtak át linuxra, itt az ideje bizonyítsd, magyarázd meg nekem, hogy futtatsz egy olyan gépen half life 2 őt amin nem is lehetne, és miért nem sikerül másoknak rendesen emulálni a windowst? talán még annyit hogy virtualboxot használok mint te is. -
Zoolesz #23 Azért ez a lista erősen Mac felé húz, és abból is van ott olyan ami nagyon szar én párat már próbáltam mivel lassan 2 éve szenvedek mac-el a cégnél :) -
Ahoy #22 De a nettopján a krájzisz is fut ... nem tudtad?
Amúgy durva hogy HL ilyen alacsony gépigényű volt. Úgy rémlett CS-s/HL-es gép minimum 600 Mhz volt, 32 megás VGA-val. DE az ultrabrutál CS-s gép, az 800 MHZ volt, 900-ra tuningolva -
BlueGold #21 Gratulálok! http://systemreq.extra.hu/jatek.php?id=74 Egy ilyen gépet 3000 Ft-ért találhatsz bármelyik "lomisnál". Máris megsporoltál volna vele 57 000 Ft-ot. -
Ahoy #20 Ott a pont...Netbookot kb aranyáron mérik, a teljesítménye meg visszaveti a világ GDP-jét kb :D -
Ahoy #19 Érdekes, nekem Ubuntu alól VirtualBox-os MircoXP-n, laggolt az egér...egy 2800 Mhz-es Celeronon, 1 giga ramnál. Youtube videót kb el is felejthettem...
Ha csinálsz akármilyen videóeszközzel (telefon, kamera) egy mozgóképet a netbookról, és hogy rajta játszol ablakban, minimum 25-30 FPS-el, és jólenne full screen, mert ablakban kiaz aki gémel?...
AKKOR ELHISZEM
Amúgy csodák nincsenek. -
#18 Half Life :) Mikori játék az, 1997?
60 ropiért vettél 900-as fost? Én most vettem 120-ért egy négymagos Core i7 procit + alaplapot + 4 giga ramot, röccenésmentesen fut full grafon a CoD 6, 60-70% a processzor kihasználtsága miközben HD-ben videóra veszem Fraps-szel ahogy játszom. Ja, és mindez Win7 alatt, de tudom, én vagyok a béna.
Jó szórakozást a linuxos fosoddal kedves Arrakistor, tudom még neked javasolni a remek Wolfeinstein 3D nevű játékot, próbáld ki és dicsekedj el nekünk hogy 32 FPS-sel megy a fullos konfigodon. -
#17 Hát ha valami kémkedik utánad és megfigyel SZÉPÖCSÉM, akkor az a WinFOS 7, alias:
Windows Troyan
1984-2009
-
#16 Nekem is Linuxos laptopom van, igaz nem ChromeOS hanem Ubuntu Netbook Remix.
Így néz ki a Half Life virtuális gépben 900 megahercen egy olyan gépben amit 60 ropiért vettem SZÉPÖCSÉM (miközben az átlaglúzerek a sok magos sok gigaherces gépükön is bénáznak) :
Így néz ki a multimonitor supportja és így néz ki az emulált XP-m te szerencsétlen (szerintem 20x ráver a szar WIN7-re.) :
Ja és Linuxos netbookról is megy a Krízis -
#15 akkor használd nyugodtan -
#14 Te hülye vagy. :D -
#13 De nem csak szerver vonal, mert ha valamilyen okból megfagyna a grafikus felület, akkor ctrl+alt+F1, és ott vagy az 1-es terminálon, de ha nemtudod a parancsokat, akkor csak a gép újraindítása segíthet. Attól, hogy valaki megírta neked a grafikus felületet, hogy amindennapi munkád könnyebb legyen, még nem kell hülyének lenni, és csak az egérhez érteni. -
#12 Szerver vonalon azért még mindig megvan aterminal létjogosultsága.
Pl írsz egy bash scriptet hogy minden gépet állítson le a megadott időpontban, azt cron tabbal beállítod.
Míg ehhe kell külön egy kattintgatós program, aztán lehet hogy a program bugos és nem mindig csinálja azt amit kell. De a te scriptedet sajátmagad le tudod ellenőrizni és javítnai, ha hibásan működik.
Ehhez persze tudni kell bash scriptet írni, és a parancsokat is, ami végrehajtja a műveletet. -
FlyingV #11 Az Apple már jó régen áttért X86-ra, szedjetek le egy kevésbé régi verziót és működni fog :)
Sanyix: ismét köszönjük a szakszerű és személyeskedéstől mentes, építő jellegű hozzászólásod!
Ferrer: te is, előbb tájékozódj egy kicsit.
Cikk: igenis oda kell figyelni a Google-re. Erős cég, a Chrome OS felbukkanásakor sok Linuxos pl tőlük várta a pingvinesek egyesítését, ugyanis jelen formájában a Linux nem más, mint egy jó elképzelés, egy-két Sanyixhez hasonló fanatikus hobbija, akik azt hiszik, hogy attól értenek a géphez, hogy a duplaklikket is terminálparanccsal helyettesítik :D -
#10 "A legtöbb linux disztribnél igen nagy probléma, hogy visszafelé nem kompatibilis, és nincs benne semmi egységesség(talán a kernelt leszámítva), mindenki össze vissza farigcsálja,"
Már megint a marhaságot szajkózod? Értsd meg operációs rendszerekhez sem értesz úgy mint a programozáshoz sem... a hülyeséget meg tartsd magadban. -
Ahoy #9 Ha jólértem, x86-os notira raktál Apple OSX-et? Hogy a tökbe? Még virtualbox-ra is nehezen bírtuk feltenni. (és persze szénlassú emuláció)
Linuxról nekem is ez a véleményem... Nagygép pl egyszerűen nem kompatibilis vele. 10 órákat szenvedtem sudo parancsokkal, mikor jólett...aztán egy frissítés után összeomlott az egész. Más gépeken, gond nélkül ment. Nem lehet tudni mire számítson az ember. Hibernációt pedig soha 1 gépen sem sikerült megcsinálnom, pedig én minden gépemet úgy használom, mert relatíve a leggyorsabb boot-ot adja. -
roliika #8 A hackelt verziók már az AMD-t is támogatják...egyéb drivereket nehéz hozzá vadászni, de nem lehetetlen. Még az is lehet, hogy a BSD-s alap driverek is jók. -
dashed_ #7
off
tessek egy lista (persze nem teljes)
http://wiki.beszeljukmac.com/mediawiki/index.php/PCvsMac_programok
rengeteg hardveren elfut.. nezz utana
/off
-
Ferrer #6 Jah, villámgyors, cserébe csak 1 féle hardveren fut, és alig van rá program.. -
roliika #5 2 hét kínlódás után a notimra .. külső USB-s HDD-re került fel az Apple új OSX rendszere.
Hát a fiúk valamit tudnak.
USB-s HDD-ről a boot 30s, a leállás 5s.
De ami jobban meglepett, hogy a darabosodás mentes animációk mellett a programok se gondolkodnak túl sokat...ja és nem taperoltam még apple rendszert..ennek ellenére azt mondom, egyszerű, átlátható...villámgyors.
A hardverek kezelésében vannak problémái(nincs hang nincs háló)...dehát ugye nem iMac-re tettem fel.
BSD alapú a rendszerük amúgy. Namost ha a Gugli is tud csinálni olyan rendszert, ami ilyen gyors..és pláne ingyenes, ott nagy probléma nem lehet.
A legtöbb linux disztribnél igen nagy probléma, hogy visszafelé nem kompatibilis, és nincs benne semmi egységesség(talán a kernelt leszámítva), mindenki össze vissza farigcsálja, és sokszor olyan programok kerülnek kiadásra aminek a fele sem működik.
Kell mögé 1 vagy több ilyen nagyobb cég aki kicsit gatyába rázza.
A gépem konfigja amúgy... hát nem egy izomgép.. amilo 1505-ös noti, 1.6-os duplamagos proci, 1,5 giga ram, GMA 950 integrált szar..izé..videóchip. -
#4 éppen az kell. Az emberek hülyék, hájp kell nekik. -
Chris05 #3 "Azt tudjuk, hogy az OS a Chrome böngésző köré épül,..."
Nem. Az OS a Linux 2.6 kernel köré épül. -
#2 nem tudom hogy ki fog egy olyan rendszert használni , amit egy kémkedő , világuralomra törő cég készített , én ki se fogom próbálni -
willcox #1 A linuxos netbook-ok sem nevezhetők sikertörténetnek, a chrome-osok sem lesznek azok. Ez csak egy nagy hype, mint az ájfon/ájpod.