Már most jöhet a Chrome OS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ez a mac minõség 😄
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
hol találtál 60ért???? épp ezt a modellt néztem ki magamnak, mert nem ATOM van benne és jó az SDD is,
de én csak 80ért találtam
dixitque deus fiat lux
bizonyára úgy van ahogy mondod, megvan a célközönség erre is, de akkor felejtsük már el ezt a bevett dumát, hogy a mek jobb mint a pc. unokatesóm PII-es gépénél bizonyára jobb is...
aki ért hozzá, annak persze jó, és nem is mondtam, hogy rossz
nagyobb gyártók összerakott gépei meg hasonló árban vannak, mint a mac
mac soha nem is lesz ilyen rugalmas, hiszen más a célközönség, itt arról van szó, hogy kiveszem a dobozból, bedugom a konnektorba és megy, és alap felhasználáshoz szinte semmi extra programot nem kell beszereznem, mert minden van alapból, illetve a szoftvercsomaggal ami rajta van(ilife)
egyébként attól, hogy a pc "összerakott" - gondolom ez alatt azt érted, hogy adott esetben a user építi össze külön-külön megvásárolva az alkatrészeket - miért lesz rossz? épp hogy jó, hogy nincs megkötve a pc-sek keze azt illetõen, hogy mibõl mit és mennyit és milyet rakhat a gépébe.
egy mac soha nem tud ilyen rugalmas lenni.
ezt kifejtenéd?
Valahogy el kell mozdulni arról az 1 - 2 százalékról, és ha másként nem megy....
Böngészõ választó ablakot a Chrome OS-be!
<#kocsog>#kocsog>
1. WINE (Wine Is Not Emulator) Egy natur interfész, ami szanaszét konfigutálható. Ezt teszi a Winex, Cedega, PlayOnLinux Crossover és a többi alkalmazás, ami DX9 támogatástól kezdve minden szirszart hozzátesz.
Linuxon gyönyörûen fut az Obliviontól kezdve több száz program. Lásd a fenti programok weboldalát. Ha valakinek nem megy az a hozzá nem értése miat van.
2. VirtualBox és a társai a guest oprendszert erõforrásmegosztással futtatja. Mondjuk úgy hogy felezi (nem teljesen így van, de így érthetõbb talán).
3. És a lényeg. Ezek az emulációs alkalmazások és maga a Linux sem játékplatformok. Munkára, multimédiára tökéletes platformok. Nem játékra. Fel kellene fogni, hogy a játék a PC-s felhasználás kb <20%-át teszik ki.
4. Chrome OS egy újabb Linux kernelen alapuló disztribúció lesz, amibõl lehet bármi. Diszto és disztro között rengeteg különbség lehet, legyen szó hardverkezelésrõl, vagy alkalmazásokról. Minden a fejlesztõkön múlik. Linux egy Lego, ez benne a szép, azt építesz belõle amit akarsz.
5. "A legtöbb linux disztribnél igen nagy probléma, hogy visszafelé nem kompatibilis, és nincs benne semmi egységesség(talán a kernelt leszámítva), mindenki össze vissza farigcsálja,"
Nincs legtöbb. Minden disztribnél ugyanazok a szabályok vonatkoznak az egységességre. MINDEN Linux disztro kompatibilis visszafele, az farigcsálással kapcsoltban, pedig egy 4 lépcsõs (development, unstable, testing, stable) folyamatról beszélünk, ahol a testing és stable folyamatok az adott disztrib fejlesztõi által jóváhagyott tesztelés alatt/tesztelt csomagok.
A Linux/Unix rendszerek messze egységesebbek a Windowsnál. Sõt Windows-nál olykor igen komolyan megkérdõjelezhetõ az egységesség.
6. A kémkedéssel kapcsolatban, semmi szükség hozzá OS-re. "Kémkedés" (nem ártó szándékú, hanem piackutatás szintû) folyamatosan megy akármelyik weboldalt megnézel. Én is minden weboldalamba, alkalmazásomban logolom a felhasználók szokásait, milyen gépe van, milyen böngészõt használ, milyen felbontáson, stb.
Jelszavakat, személyes adatokat egyik sem "lop", de ha lopna is senkit sem érdekel a ti "kis emberek" magánélete. Ha pedig lopnának, egyik vállalat sem használna semmilyen OS-t.
Még annyit errõl, hogy Chrome pont a nyílt forráskódja miatt nem is tudna lopni semmit, hiszen ezt kb 5perc alatt ki lehet deríteni Linuxon.
[merlinw.org]
Amugy van valami bizonyítékod is erre a MEGFIGYELÕRENDSZERRE?:Ð
fõleg, hogy ráadásul kapott is még 256 helyett 512 virtualRAM-ot és egy buzigyors SSD-rõl fut, kb. olyan sebességû mint az említett konfigon medium qualityben.
a wine+wineD3D pedig kíválóan mûködik együtt a virtualBoxszal az Ubuntu Netbook Remixen.
Remélem tudtam segíteni.
Ki nem szarja telibe ezt a trágya WinFOS 7-et ???!!! Hajrá ChromeOS, hajrá XP, Linux ! [#falbav] Az én károm, elvtárs, mindig -legalább- egy fitymányival nagyobb, mint a tiéd. [#violent]
nemrég vettem a 13-as macbook pro-t, diákkedvezménnyel volt 310, és 290-ért volt hasonló konfigú 13-as, az a +20e meg simán megérte nekem az alu házat, erõsebb akksit, vékonyságot, touchpad-ot😊
js és az új imac is eléggé megéri szerintem, lehet, hogy árából 2 gépet is összelehet rakani, de a nagyobb cégek hasonló összerakott gépei sem sokkal olcsóbbak, és itt is azért elég nagy a minõségérzetbeni különbség
Ki nem szarja telibe ezt a trágya WinFOS 7-et ???!!! Hajrá ChromeOS, hajrá XP, Linux ! [#falbav] Az én károm, elvtárs, mindig -legalább- egy fitymányival nagyobb, mint a tiéd. [#violent]
nade mivel csillagászati árat kérnek jobsék egy tök átlag konfigért...a dolog értelmének ezen a ponton lõttek is.
"arról nem is beszélve, hogy mekkora fail egy alma logóval ellátott core2duo pc-t venni duplaáron XD"
Nem vagyok mac fan ,es nincs macem.. <#rolleyes>#rolleyes>
Win7et hasznalok, mellette pedig hackintost zeneszerzeshez.
Mind a 2 rendszert jonak talalom ,de persze mind2onek vannak hibai es a masikkal szemben jobb tulajdonsagai. De mostmar telleg befejeztem.Nyugodtan irhatsz meg vmi ertelmetln reagalast a kommentemre.
<#integet2>#integet2>
...
Ezek peldak amikkel helyettesithetoek a pc-s programok.. Nyilvan nem soroljak fel az osszes pcs programot egy adott alkalmazas teruletre mert nem az a lenyeg benne.
Segitek mert latom nehez felfogni..Az a lenyeg, hogy gyakorlatilag minden alkalmazas teruletre van maces szoftver.. Szal ha vki valt akkor kapasbol talal majd maganak kepszerkesztot, kepnezegetot, video vago , zeneszerkeszto szoftvert.Stbstb
Az ,hogy melyik oldalon mennyi szoftver van edes mind1
Idezek az oldalrol , ha mar az olvasas nem megy..
"Megjegyzés: az alábbiakban közölt lista erõsen szubjektív, könnyen lehet, hogy mind PCn, mind Mac-en vannak ennél újabb, esetleg jobban használhatóbb programok. Az összeállításnál igyekeztünk a legelterjedtebb / legjobb programokat kiválogatni"
Justil #40 :
Grat a kulturalt megnyilvanulasodhoz😄 remelem habzik a szad..
A fent leirtakat te is olvasgasd at es ertelmezd.
/Off
Érted, én is tudok készíteni 1 olyan táblázatot, ahol a PC oszlop minden cellájába felsorolok 10-12 szoftvert (ingyeneset és fizetõset egyaránt), majd mellé a megfelelõ mek cellába beírok egy darabot, max kettõt.
Takarodj már az ilyen hülyeségekkel léccives.
Minden lehetseges. Csak ami lehetetlen tart tavabb.
Terminál: azt csak poénból írtam, itt is kell néha, csak azt nem szeretem, hogy aki nem vágja mi az, akkor már rögtön egységsugarú életképtelen balfasz, ezért lett elegem a Linuxos világból. De ezt mindig elmondom 😄
Az, meg hogy mit tud emulálni a GMA 950-es vezérlõvel inkább nem is reagálnék rá.
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
köszi
Easy BCD 2.0-val kell csinálni egy bootloadert az install Plop-ra katintva.
Aztán be kell szerezni egy hackelt ISO-t. Bebootolod, és a rendszerednek megfelelõ kernelt kell feltenni.. pl AMD vagy Intel.. aztán a drivereket is összekell legózni, mert bármit nem eszik meg a kicsike.
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Most jön meg Phenom II X4 955, 3.2 Ghz-en AMD-V-vel...kíváncsi leszek, hogy azon végre menni fog rendesen egy virtual OS. Meg a Dosbox Settlers II nem zabálja fel 90% procit 2 magon a notimon 😄 mikor egy 40 Mhz-es gépen natívan elfutott gyönyörûen anno 😄