122
  • immovable
    OMG :DDD
  • immovable
    Azt tudjuk, hogy te honnan veszed ezt a mérhetetlen tudást. :D Innen és innen.....
  • babajaga
    "elég baj az, h az iskolai anyag ezreléke a hasznos anyag az élethez kb"

Ezt magadtól találtad ki vagy segítettek? Az a buta ember aki csak ezreléket tud abból amit tanítottak neki.Ez a baj.
  • babajaga
    Ha a madár nem értette meg hogy pontosan mit hall akkor nem tudja reprodukálni.Az elmebeteg feltételezés hogy egy élő érző lényt magnóhoz hasonlít. A magnó nem udvarol a másiknak! A magnó nem tud különbséget tenni.
  • dronkZero
    Illetve ez a tanulás. (öntökönszúrás, tudom... :D)

Az oktatás csak az a része, hogy elmondják neked.
  • babajaga
    Nemcsak az özönvíz. A biblia első oldalain több a logikátlanság mint ahány oldal van.
  • dronkZero
    Nem, az oktatás az, hogy hallasz valamit, és azt _megérted_és_megjegyzed_.

Epic fail.
  • babajaga
    Azért van társadalom. Ha nem kell akkor menjünk a fára.
  • babajaga
    Az oktatás, hallok valamit és visszaadom.Ha neked nem tanulás az hogy a madár megtanul hangokat ergo több nyelven beszél akkor az baj.Te tudsz fényképezőgépül?
  • dronkZero
    Özönvíz meg mese, vagy legnagyobb jóindulattal egy természeti katasztrófa eszméletlenmód eltorzítása, hogy példabeszéddé válhasson.

Az ugye nem baj, hogy nem veszem túl komolyan a zsidó népmeséket?
  • babajaga
    "hogy Bálám szamara megszólaljon"

Én nem láttam még néma szamarat.
  • dronkZero
    Egyébként az emberek hozzáállása a...mihez is?
  • dronkZero
    ÖÖö...egyik sem?
  • MrImy
    Az emberek hozzáállása vagy az özönvíz eljövetele volt anno a racionalitás?
  • Fbn Lx
    akár én is lehettem volna az az ember.
    Ha szomorú vagyok, az úgy néz ki, mint amikor vidám :D
  • dronkZero
    Ha nem vallásról beszélünk, csak hitről, akkor azzal kapcsolatban csak annyi a hozzáállásom, hogy igyekszem racionális maradni, nem kellenek lelki mankók, elég stabil a lelkivilágom, köszönöm.
  • MrImy
    A magánéleted a tied? Ott kényszeríti rád a rendszer pl. a parkolótársaságok terheit, az élettereddel kapcsolatos követeléseket az állam stb.
    De ezek ellenére még mindig érezheted magad szabadnak.
    Én nem vallásokról beszélek, hanem egyszerűen HIT-ről.
    (kérlek ne kapcsolj elhamarkodottan a Hit gyülekezetéhez, mert egyetlenegynek sem vagyok tagja)
  • Epikurosz
    Mondd ki szépen: péntek 13.
  • dronkZero
    Van egy csomó dolog, amit rám kényszerítenek, és tényleg nem tudom kivonni magam alóla. De annyira hülye nem vagyok, hogy _még ezek tetjébe_, _önként_ kérjem, hogy rám kényszerítsenek valamit, úgy hogy cserébe max "lelki békét" kapok. Főleg, hogy a vallások elsősorban a _magánéletbe_ akarnak belepofázni.

Kösz, nem.
  • MrImy
    Pontosabban fogalmazva: úgy hiszed, hogy azt éled, amit nem mások kényszerítenek rád.

Mondok egy példát: Ki tudod magad vonni a mások által megteremtett pénzügyi rendszer szabályai alól vagy rád kényszerítik azt?
  • who am I 7
    baba elég sok halmazba beletartozik....
  • who am I 7
    Nyilván ki fogja keresni...meg a fals hülyeség ah.Nah jólvan baba, menj aludj egyet.Korán van még.Pont ez a baj, h a TV előtt zombulnak..
    Az ezrelékről, meg az a véleményem, hogy elég baj az, h az iskolai anyag ezreléke a hasznos anyag az élethez kb...Ennyit erről.És ez ugye, nem is véletlen van így, főleg amikor tanítják a kamutörit, és társait..ez annyira alap, hogy egy kormánynak/államnak nem jó, h ha intelligensek az emberek.
    Innentől kezdve pedig, okafogyottá válik a kis vergődésed...
  • dronkZero
    Majd térjünk rá vissza, ha találkozunk a Purgatóriumban. Mindenesetre én addig is a saját életem élem, nem a mások (EMBEREK!) által rám kényszerítettet.
  • dronkZero
    És ebbe a gondolkodásra képtelen halmazba te is beletartozol, ha úgy gondolod, hogy _bármi_ összefüggés van az oktatás és a hangutánzó madarak közt.
  • Epikurosz
    Na, van itt minden. :-D
  • MrImy
    Ha valaki azt hiszi, hogy ha a "génhalmaz" felderítése után a darwinizmus romba dönti a Teremtéselméletet - téved.
    Aki ismeri Isten Igéjét, tudja, hogy semmi sem lehetetlen, még az sem, hogy Bálám szamara megszólaljon.

Ahogy az özönvíz előtt nevettek Noén és családján, úgy lesz most is: nevetnek azokon akik Krisztust követik.
  • babajaga
    Láttad Kokót hogyan tudott kommunikálni?
  • babajaga
    Tudod atyafi nekem nem kell ecsetelni hogy az emberek egy része sem képes gondolkodni! Senki nem kívánja valakitől hogy az iskolai anyag 10%-át is tudja. De amikor a "tudás" ezrelékben fejezhető ki az már nem tudás! A nagyobbik baj amikor rádió TV ezerszer ismétel valamit és sokan nem képesek reprodukálni pontosan amit mondtak. Jellemző a fals okoskodásodra a Suomi kikeresése. Ugyanis a földrajztanár megmutatja a gyereknek finnországot a térképen,ha a madárral ezt teszed ki fogja keresni.
  • who am I 7
    nah megjött baba is a hülyeségeivel.Remélem te minden szóra, betűre emlékszel a tanároktól egészen első oszt. kezdve.(csodálkoznék, ha azt mondanád, h nem , azaz az igazságot ).
    Ha a madárnak mondják, h keresd ki a könyvből Suomit, vajon ki tudná keresni?te nagyon nagy eszű.. :D Ő a hangokat utánozza, teljesen ösztönösen, effektive "gondolkodás" nélkül.
  • babajaga
    Na itt a baj! Az emberek egy része azt nem tudja leutánozni amit valaha hallott a tanároktól! Aki érettségizett létére Suomit Malayziába teszi azt bizony veri ez a csodálatos madár! De melyik madár nem csodálatos?
  • teddybear
    1. én úgy tudom a csimpánzoknak nem alkalmas a gégéje a beszédre.
    2. Valahol olvastam, hogy az orángutánokat esetleg egy-két szóra meg lehet tanítani.
    3. Aki csodálkozik a lantfarú hangutánzó képességén, annak még nem volt beója. Az enyém csöngetett, perfekt volt a szomszéd kutyából, és mindig olyasmit ismételgetett, amit nem szerettünk volna.
  • Epikurosz
    Mondd, mit érlel....?
  • Epikurosz
    Na, megnéztem a videót. Mekkora buzi ez a láncfarkú! :-D
    Mond, ha odamennék, és elénekelném Bánk Bánból a Hazám, hazám...-ot, azt is tudná reprodukálni?

Mert akkor érdemes lenne ezen elgondolkodni, olcsó országimázs-reklám gyanánt...

(Ja, és várom a cuppanóst. :-)
  • Epikurosz
    Jé, Bonfire, te beszélsz!?
    Komolytalanra fordítva a szót, a tegnap volt két kapcsolódó tévéélményem: a HírTeVe leadta Gyurrrcsány vallomását a kecskeméti bíróságon. Úgy beszélt, mint a vízfolyás. Hát ez hogy?
    Utána felkapcsoltam a Felfedező Tudományra, és Dávosz doktor mesélt arról, hogy miként ültettek be emberi sejtmagot tehén petesejtbe. Persze ezek csak kííísérletek voltak. 2004-ben.
  • B0nFire
    Ez a nem gyenge! Lantfarkú hangutánzó madár. Utánozza a fényképező exponáló hangjától kezdve a favágók motoros fűrészéig. Mint egy magnó.
  • hdo
    Höhö .. höhöhö ... értelmes cikk!

FOXP2 egymagában még édeskevés, ugyanis a hangképző szervek megléte legalább ugyanolyan fontos! Papagájokban sincs emberi FOXP2, DE MÉGIS a különleges hangképző szerveik miatt tudják utánozni az emberi beszédet (IS).
  • who am I 7
    beszélő alligátort a népnek!
  • Griphons
    Szerintem már kisérleteztek ezzel a FOXP2-vel, és kivonták valakiből, ezért az artikulációja meglehetősen visszaesett. Manapság úgy hívják: "Az Ezerarcú Steven Seagal"
  • moikboy
    Bennem néha az a kérdés is felmerül, hogy egyes emberek minek tudnak beszélni...
  • B0nFire
    Nem is az lenne a kérdés, amit a cím felvet, hogy tulajdonképpen miért nem beszélnek a csimpánzok?, hanem az, hogy az ember miért beszél?