Microsoft: az Xbox nyerhet hosszú távon

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nekem már kicsit unalmas ez a konzolháború a Sony a Microsoft és a Nintendo között.. Azok voltak a régi szép konzolos idõk amikor még a SNES-el toltuk a Donkey Kong Country-t meg a Super Mario 3-at ,és PS-en osztott képernyõn Crash4-eztünk meg Vrallyztunk
szegényeknek nem fizet MINDEN játékkiadó, aki ps3-ra akarja kiadni a játékát?

,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI

NEXUS6
Hát ezt tényleg nehéz lesz megtalálni. Pláne, hogy már vagy 3 éve lelépett, és nem õ vezeti a PS szekciót.

<#hehe>

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Sajnos nem tudok olyan linket(volt) idézni, amiben Ken Kutaragi elismerte, hogy a PS3 még mindig veszteséges, de majd utána nézek. 5-6év alatt aligha hozzák be a lemaradásukat, mert nincs egy árva buznyák nyereségük sem.
NEXUS6
"hogy nem tudnak annyi gépet eladni, amibõl már hasznot is hozna a gép."

Helyesebben annyi játékot.

:)))

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

NEXUS6
Szerintem az elsõ idõkben pont ezért a magas árral gyak visszafogták a PS3 eladásokat. A gépet piacon tartották, de csak hogy ne beszéljünk egyfajta bukásról, miközben többé kevésbé nyilvánvaló volt, hogy nem tudnak annyi gépet eladni, amibõl már hasznot is hozna a gép.

A Slimmel viszont alapvetõ változás jött el. Más kategóriába került az elõállítási költség és az ár is, ráadásul már rengeteg játék van a PS-hez. És bárki vág most bele nagy tervekkel egy konzolos fejlesztésbe a PS biztosít számára a legtöbb lehetõséget.

A Sonynál valszeg az a cél, hogy 5-6 év alatt behozzák a fejlesztési költséget a kiadásokat, és a továbbiakban pedig már termelni fog a gép, valszeg ezért hangoztatják a hosszú életciklust. Rövidebb nem lenne gazdaságos.
5 év múlva Wii viszont valszeg csak a múzeumban, meg a bolhapiacon lesz.

A M$ konzolrészlegét viszont nem nagyon kötik, olyan ostobaságok mint nyereségesség, meg költséghatékonyság, apucinak nagyjából mindenre van pénze.

narumon
Az a baj hogy mi csak azt látjuk, hogy az lehet gyõztes aki több gépet elad. Pedig ez badarság mert a konzolokon legtöbbször nincs haszon vagy csak marginális. Tehát ha nagyon sok konzol fogy és kevés játék akkor az még akár gond is lehet, nemhogy nem gyõzelem.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

Alien!
persze,a Forzát aláírom,de van ott több is...Egyébként a szoftvereladás vhol teljesen arányban van a 2 gép közti több mint egy évnyi idõvel(európában majdnem 1,5),már ami a piacradobást illeti..

mindegy,majd eldõl ki lesz ennek a generációnak a gyõztese,és gyõztes-e egyáltalán az,aki a legtöbb konzolt eladja(nintendo-n kívül)...

PS3 Slim(120GB)+ MB 500GB,SAMSUNG LE-40C750 3D,Onkyo TX-SR606 Ps3 ID:Alien_hun(EU),sstyles(US)

narumon
Azt nem jelenteném ki, hogy a multicimekt jobban fogynak mostmár psen, egykét játék ami jobban ment most el és pontosan lehet tudni azt is hogy miért. NFS Shift, egy hónappal Forza3 elõtt jött ki, aki most autósat fog venni az xen forzát vesz. stb stb
Az attach rate nagyon magas boxnál 8 fölött és összesen 262M eladott szoftver, szemben a ps3 158M szoftverével.
Nah de mmindegy is mert nagyon elkanyarodtunk

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

Alien!
szép kis vita...Azért az MS már most váltott a stílusán,most már csak hosszabb távú gyõzelmet emlegetnek,ergo visszavettek kicsit....Ez a generáció korántsincs lefutva...Érdekes,hogy pont abban látják a jövõt,amit Kutaragi az elején megálmodott,egy mindenes többfunkciós konzol sokrétû multimédiás képességgel...

ami pedig az exkluzív eladásokat érinti,abban Nexusnak van teljesen igaza,a másodvonalban levõ sajátfejlesztésû de kevésbé agyonhypolt játékok is mind-mind milliós eladásokat produkálnak ps3-on,és ezekbõl sincs kevés...Ergo a PS tábor sokkal jobban széttagolt,mint az x-es,akiket fõként egy HALO ftanchise nevelt ki...
Perpill egyre több multiplatform cím fogy már jobban a Sony gépén(NFS:SHift,Fifa10,Batman),ami köszönhetõ annak,hogy aki Slimet vesz,vagy mostanában bármilyen PS3-at az bizony játszani veszi,nem BD playernek mint a kezdetekkor(gyanítom,hogy 3-4M gép csak annak üzemel még most is)...

PS3 Slim(120GB)+ MB 500GB,SAMSUNG LE-40C750 3D,Onkyo TX-SR606 Ps3 ID:Alien_hun(EU),sstyles(US)

hogy én mennyi hülyeséget tudok irkálni, amikor beteg vagyok. az #54 meg az #56 az egy az egyben hülyeségek.

,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI

akkor bizonyára csak úgy minden ok nélkül irkálta be a játékok eladásait.

NEXUS6
Kúl a tólksó színvonala!<#eljen>
Vigyázzatok, mer mónika minnyá nyomja a mikrofont az arcba, oszt köll nyilatkoznyi!

Amúgy ehhez az exkluzívsorolóbajnoksághoz csak annyit fûznék, hogy PS-en talán nem is az a lekirályabb, hogy milyenek az ûberhájpolt játékok, hanem, hogy a második vonal milyen erõs: Valkyria, Demon's Soululs, Resistance2, InFamous, Eye of Judgement, stb, megannyi 9 pont körüli gáma.
Na ezzel nem igazán bír a box, mégha az aktuális megagáméval szemben tud is valamit állítani.

Nem lopás, mivel az MS megvett idén januárban egy mozgásérzékelõvel foglakozó cégét, és õk kezdték el gyártani, tervezni. Az, hogy ilyen irányba megy a technika(mint rengeteg sci-fi is ezt sugallja) az egy dolog.
Ha pedig akkorra ötlet, akkor a Sony miért nem fejlesztette tovább? Én ezen gondolkodom, és csak arra jutok, hogy nem volt benne elég ötlet, és pénz a Sonynak. Bár most a PSP Go-val megint hatalmasat buktak, már az elsõ héten, mindösszesen 1000 darabot sikerült eladni, Ausztráliában, Angliában egy darabot sem, szóval itt valami baj van a Sonyval, és az árpolitikájával...a várázspálca ötlet meg gondolom saját, nem a Nintendotól lopta :)
Uncharted 2 egy kaland játék, Tomb Raider lehet összehasonlítani, mert egyértelmû az alapötlet ellopása, nem a Halo-val.
Egy játék miatt vennék PS3-at MGS4 (és ezért kurvára fáj a szívem, de a következõ boxra már jön) ez is elárul valamit.

Az anti-winnie brigád másodikszámú képviselõje.

mcwolf
Folytatások, de (az U2 kivételével) nem ebben a generációban. A H3-at kipróbáltam ,nem jött be .Ennyi. Nem is fikáztam tulajdonképpen. Az ODST-t írtam,hogy egyesek annyira verik rá a nyálukat,hogy mekkora überállat cucc. Erre írtam, hogy régen rossz az MS-nek, ha erre alapozzák az exklúzív felhozatalt. Ennyi erõvel a Lode Runner-rel is játszhatok C64-en, mert jó vele játszani, de azért már vannak vizuális elvárásaim. Az meg csak dicséret az MS-nek, hogy gyakorlatilag ugyanazt többször le tudja nyomni a gamerek torkán.
Az pedig TÉNY, hogy az általad felsorolt PS3 címek mindegyike technikailag (IS) magasabb színvonalat képviselnek az elõdjükhöz képest. Külön dicséret az Uncharted 2-nek, mert az az amúgy is gyönyörû elsõ rész überelni tudta. Az ODST ezzel ellentétben ugyanazt a mára elavult grafikus motort alkalmazza,mint a 3. rész. Persze tudom,ez csak küldetéslemez, de mindenki úgy beszél róla, mint valami világmegváltóról.
Külön röhej az online szaksajtó pontozási rendszer. Persze pl. az IGN-t meglincselnék virtuálisan, ha nem pontoznának fel egy HALO-t. De azért azt be kell látni, hogy nem reális, amit azok a "firkászok" összepontozgatnak.

Úgysem tudunk dûlõre jutni. Mindenki játszon azzal ,amilye van !
Peace

i5-2500K 4 Ghz CPU + ASrock Z68 Extreme 4 + 8 GB Corsair Vengeance 1600 Mhz CL9 RAM + GTX 780 3 GB VGA + vízhûtés + Enermax 625W Pro-82 + Samsung 27\" Syncmaster P2770 ; BF3 ID: mcwolf79_HUN

Bogyi007
Megint pofásak az érvek:

A Gt5 az Uncharted 2 a Gow 3 a Killzone 2 is a Ps3-on mind-mind folytatások voltak ugyanúgy. És a boxon tudod te egyáltalán hogy pl a Halo3 mennyi példányban kelt el? Több bevétele volt a nyitánykor mint a menõ amcsi filmeknél de az Odst is milliós eladásokkal nyitott az elsõ hetében, szóval ne mond már hogy a folytatásokra nincs igény. :D

Értelmetlen ez a vita. :D

Bogyi007 a legtitkosabb titkosügynök, a titkát sosem tudhatod meg, akik megtudták már nem tudják elmondani....

narumon
Talán jobb is nekem így.

narumon
Ne forgasd ki a szavát nem ezzel jött...

Megérthetnéd végre, hogy ha egy játékot kevesen vesznek meg, az lehet szép, de nem feltétlenül jó játék. A Uncharted 2 2,5 milliós eladása számomra azért rossz, mert, amikor a 360-ból 16 millió volt forgalomban, akkor 8 millió HALO 3-at adtak el.
ha nem éred, akkor sajnos nem tudok segíteni. ha még egyszer leírom, akkor sem fogod megérteni.

lopásról írnak, te zseni.

igen, a killzone 2 a ps3 egyetlen exkluzívja, és minden más játék megjelent boxra is.

hát persze. mindenre rámondom amibõl sokat eladnak, és még csak véletlenül sem arra mondom, amikor valaki azzal jön, hogy ebbõl sokat eladtak, biztos jó <#smile>

Ha az exkluzívok, mint a Killzone 2 nem sikerülnek jól, a többi játékkal a másik gépen is játszhatsz!
Tanulj mar meg olvasni (bar irni se nagyon tudsz..) Otletlopasokrol irnak,nem warezolasrol,te balfasz...
Masreszt Epic Fail,hogy Ps3-ra nincs warez,megsem fogynak hatvanyozottan jobban a multiplatform jatekok...
narumon
Jajj ez nagyon szar. Azért mindenre rámondani ezt amibõl sokat eladnak nagyon szánalmas...

narumon
Mivan? Nekem válaszoltál de nem értem mit akarsz mondani.

Ezt mondd a legyeknek! Nem tudom neked honnan lehet bármilyen tapasztalatod, hiszen mint tudjuk géped sincsen. Az Uncharted 2 grafikailag szép, de a mesterséges intelligenciát sok kritika érte, ami ront a játékélményen.
narumon
"hát persze. rengeteg kamerával irányítható konzol van. ott van pl aaaz... izé, meg ööö... a bigyó, meg a miafene. "

Mirõl beszélsz joe? Pseyeról volt szó. Már az elsõ webkamerák megjelnésekor volt PC-re mindenféle hasonló megoldás. Meghát pseyeal nem irányitasz konzolt max 1-2 játékot.

mióta számít egy szar játék negatívumnak? nem ismerem annyira az xboxos exkluzívokat, de biztos van szar is. de a szar játék az nem negatívum. nem kötelezõ a killzone 2-vel játszani. ha nem tetszik mert szar, és ronda, akkor kerüld el, biztos vannak sokkal, de sokkal jobb játékok is ps3-ra ( ps3-on csak a killzone 2-t próbáltam, de annál nem nehéz jobb játékot csinálni)

egyél szart! 100 milliárd légy nem tévedhet!

ne általánosítsunk. sokan lopnak (pl.: sok xbox felhasználó), de sokan meg nem (a ps3 felhasználók)

hát persze. rengeteg kamerával irányítható konzol van. ott van pl aaaz... izé, meg ööö... a bigyó, meg a miafene.

Lehet, hogy én értem félre, de valami nem tiszta ebben a cikkben:
"bár ehhez külsõ szakértõk rögtön hozzáteszik, hogy a legolcsóbb változat, az Arcade esetében a felhasználóknak le kell mondaniuk olyan fontos technológiákról, mint a Blu-ray, a Bluetooth, illetve a Wi-Fi vezetéknélküli elérés "
Nekem X360-om van (premium), de nem találtam benne bluetooth-t meg wifi-t sem!! Tehát nem csak az Arcade tulajoknak kell ezekrõl lemondaniuk.....

zola2000
A multkor a famitsu.com megkérdezte hogy ki miért döntött a wii mellett, és a kezelhetõség után a megbízhatóság miatt vettek a legtöbben wiit, a harmadik ok a wfc lett. Bár ja ezek meg ilyen alapon csak a gamer oldalakra járó wiisek, ami neked megint csak nem számít (vagy mi)...

A

narumon
Azzal sem játszottam még, de mondjuk haverok meg azt mondják hogy nagyon jó lett, éshát valljuk be jól fogy. Én egyébként Fable3-at várom meg Mass Effect 2-t, ez a két játék az utóbbi évek messze legjobb játéka volt nálam.

mcwolf
HALO3 esetleg, de az ODST-t akkora hyperszuper-exklúzívnak kikiáltani,mint ahogy egynéhányan teszik (csak mert HALO), az erõs túlzás.

i5-2500K 4 Ghz CPU + ASrock Z68 Extreme 4 + 8 GB Corsair Vengeance 1600 Mhz CL9 RAM + GTX 780 3 GB VGA + vízhûtés + Enermax 625W Pro-82 + Samsung 27\" Syncmaster P2770 ; BF3 ID: mcwolf79_HUN

narumon
Szerintem te vagy röhejes. Persze nyavajoghatsz meg minden de attól pl még szerintem jelenleg a világ legjobb fps-ét Halo3-nak hivják és ezzel a kijelentéssel nem vagyok egyedül. Hány olyan program van ami csillivilli és mellette kiderül, hogy egy fosch. Nem akarlak elkeseriteni de pl a Killzone2 ha úgy nézed grafikára jobb mint a Halo3 csak éppen játékban, élményben a bokájáig nem ér. Az már más kérdés, hogy nekem tetszik a Halo univerzum kinézetre és ötletre is. Uncharted 2-vel még nem játszottam, de pl az egy az egy teljesen korrektül megcsinált játék de semmi több, ha már a szavajárásodnál tartunk nem cserélném el érte a Halo3-at. Mondom kettõrõl még nem tudok nyilatkozni.

narumon
Akik wiit vesznek azoknak fogalmuk sincs arról mi az a RROD

mcwolf
Röhejes,hogy az Uncharted 2-t az ODST-hez hasonlítod, mert színvonalban ég és föld a különbség a kettõ között (azt gondolom,nem kell mondanom melyik javára).
Az már meg a játékosok igénytelensége, hogy ennek ellenére mégis többet adnak el az ODST-bõl. Megveszik,mert HALO, és a név eladja ezt a (gyakorlatilag) küldetéslemezt. AKi nem HALO-fanboy az meglátja, és már veszi is ki a lemezt. Nem 1-2 ismerõsöm van, aki hasonlóképpen járt el. Meglátták, hogy hogy néz ki, és gyorsan ki is kapták a meghajtóból a lemezt.
Na megyek vissza, tolom tovább az Uncharted 2-õt...

zola2000
Egyébként a konzolháborúban az is jelentõs szempont lehet, hogy a sok box három piros ledet kap, fizetõs a multi, míg a wii ilyen szempontból a legbiztosabb gép a piacon, mint általában a nintendo gépek, nem csoda hogy a legtöbben wiit vesznek.

A

Igen, az Uncharted 2 tényleg jó játék 2,5 millió a tervezett eladás az egész világon. Az ODST- bõl kb. ennyi ment el egy hétvége alatt csak Amerikában, ráadásul nem sok játékos panaszkodott a minõségre. Gears of War- 6 millió felett, HALO 3- 10,2 millió a legutolsó adat, amit olvastam, Gears 2, már túlhaladta az 5 milliót. COD 4 Boxon az év elején 7 m felett (SONY 4,5 m) A COD 6-nál sem hiszem, hogy megfordulna ez az arány. A GTa 4 6 millió felett ( PS 3: 4 m) és a DLC-k miatt jobban is fogyhat. Az a furcsa, hogy a PS 3-as tábort az nem zavarja, hogy a Final Fantasy Nintendo- ra készült elõször, majd a nagyobb bevételek reményében váltott a Square a SONY masinájára. A GT5P miatt sem nõtt az eladás, pedig sokan remélték, hogy hamarosan a teljes játékot is a kezükbe kapják, miért vennének a GT5 miatt olyan sokan gépet? Fõleg, hogy a konkurencián is lesz egy hasonlóan jó minõségû autós játék, aminek a netes része még jobb is lesz, mint a GT5-é.
Halo?? Ugyan már a második rész is egy kalap szar volt. Fable 3? XBox exkluzív? Hm, elvbõl nem támogatunk ilyeneket, Molyneux-ék egyék meg ha ekkora csicskák. Alain Delon, ja, bocs, Alan Wake? Az mi? Valami hype-olt szar?
mcwolf
Ezen a mi kinek az ötlete dolgon kár lovagolni. Nincs új a Nap alatt.
Mindenki lop mindenkitõl.

narumon
Ööö ha igy nézed a PSeye sem sony ötlet (és ne is beszéljünk arról hogy miket ad el a sony saját ötletként ha már itt tartunk), ráadásul a Pseyenek annyi köze van a Natalhoz mint a holdnak a naphoz.

Nekem ha választanom kéne akkor valszeg a PS3ra esne a választásom, de ha lehetõségem lenne akkor mindkét gépbõl, vagy akár 3ból beszereznék egyet.. mivel FPS-ek és TPSek szerintem nem valók konzolra. Egyszer átnéztem az ign és a Gamefaq xboxos listáját és a ps3as-ét. Hááát volt vagy 8 játék boxra ami érdekelt és talán további 3-4 ha másolom az összeset.. PS3on sem sokkal több volt a nekem tetszõ cucc. Furcsa fickó lehetek, mert nem jönnek be az agyonhypolt cuccok mint a GTA4, vagy az Uncharted..de már a Prince of persia sem, és Final fantasy rajongóként megesett a szégyen hogy azt mondtam a 13ra hogy szar platformjátékká dgradálták a remek sztori és kihívó harcokkal megpakolt történetet.. Szóval ps3 ha fincsi tartalmas és újrajátszható progi, és box ha másholhatom..
mcwolf
Az Alan Wake-et leszámítva ezek mind folytatások, ezekért senki nem rohan majd boxot venni. Akinek van az jó esetben megveszi, végigtolja,vagy tetszik neki,vagy nem tetszik. Az elkövetkezõ PS3 exklúzívok viszont mind egytõl-egyig system seller-ek, amiért magát a gépet is hajlandóak megvenni az emberek. Majd lessétek meg mennyi PS3 fog elmenni, ha tavasszal kijön a GT5. A God of War-ról és a Heavy Rain-rõl már ne is beszéljünk.

én azért a MAG-ra nem vennék mérget.

a natal meg egy az egyben PSeye...
... de mégis kirobbanó siker lesz. a microsoft nagyon, de nagyon ért ahhoz, hogy hogyan adja el a konkurencia termékeit sajátjaként.

Bogyi007
Azért van itt pár téves infó. GT5 pletykaszinten van szó 3 lemezrõl, de még ha csak 2 lemezen is jön ki a második 99%-ban biztos hogy nem a játék szerves része lesz mint a Fprza 3 esetében a második lemez.

Nem lesz már exl. game boxra?! Jahh hogy a Fable 3, a Halo Reach az Alain Wake nevek neked semmit sem mondanak? Bocsika akkor nem szóltunk.

Aztán még a Natalról szót sem ejtettünk....

Bogyi007 a legtitkosabb titkosügynök, a titkát sosem tudhatod meg, akik megtudták már nem tudják elmondani....

Oldal 1 / 2Következő →