85
  • daemon017
    Nekem már kicsit unalmas ez a konzolháború a Sony a Microsoft és a Nintendo között.. Azok voltak a régi szép konzolos idők amikor még a SNES-el toltuk a Donkey Kong Country-t meg a Super Mario 3-at ,és PS-en osztott képernyőn Crash4-eztünk meg Vrallyztunk
  • Sir Ny
    szegényeknek nem fizet MINDEN játékkiadó, aki ps3-ra akarja kiadni a játékát?
  • NEXUS6
    Hát ezt tényleg nehéz lesz megtalálni. Pláne, hogy már vagy 3 éve lelépett, és nem ő vezeti a PS szekciót.

• huanito
    Sajnos nem tudok olyan linket(volt) idézni, amiben Ken Kutaragi elismerte, hogy a PS3 még mindig veszteséges, de majd utána nézek. 5-6év alatt aligha hozzák be a lemaradásukat, mert nincs egy árva buznyák nyereségük sem.
  • NEXUS6
    "hogy nem tudnak annyi gépet eladni, amiből már hasznot is hozna a gép."

Helyesebben annyi játékot.

:)))
  • NEXUS6
    Szerintem az első időkben pont ezért a magas árral gyak visszafogták a PS3 eladásokat. A gépet piacon tartották, de csak hogy ne beszéljünk egyfajta bukásról, miközben többé kevésbé nyilvánvaló volt, hogy nem tudnak annyi gépet eladni, amiből már hasznot is hozna a gép.

A Slimmel viszont alapvető változás jött el. Más kategóriába került az előállítási költség és az ár is, ráadásul már rengeteg játék van a PS-hez. És bárki vág most bele nagy tervekkel egy konzolos fejlesztésbe a PS biztosít számára a legtöbb lehetőséget.

A Sonynál valszeg az a cél, hogy 5-6 év alatt behozzák a fejlesztési költséget a kiadásokat, és a továbbiakban pedig már termelni fog a gép, valszeg ezért hangoztatják a hosszú életciklust. Rövidebb nem lenne gazdaságos.
    5 év múlva Wii viszont valszeg csak a múzeumban, meg a bolhapiacon lesz.

A M$ konzolrészlegét viszont nem nagyon kötik, olyan ostobaságok mint nyereségesség, meg költséghatékonyság, apucinak nagyjából mindenre van pénze.
  • narumon
    Az a baj hogy mi csak azt látjuk, hogy az lehet győztes aki több gépet elad. Pedig ez badarság mert a konzolokon legtöbbször nincs haszon vagy csak marginális. Tehát ha nagyon sok konzol fogy és kevés játék akkor az még akár gond is lehet, nemhogy nem győzelem.
  • Alien!
    persze,a Forzát aláírom,de van ott több is...Egyébként a szoftvereladás vhol teljesen arányban van a 2 gép közti több mint egy évnyi idővel(európában majdnem 1,5),már ami a piacradobást illeti..

mindegy,majd eldől ki lesz ennek a generációnak a győztese,és győztes-e egyáltalán az,aki a legtöbb konzolt eladja(nintendo-n kívül)...
  • narumon
    Azt nem jelenteném ki, hogy a multicimekt jobban fogynak mostmár psen, egykét játék ami jobban ment most el és pontosan lehet tudni azt is hogy miért. NFS Shift, egy hónappal Forza3 előtt jött ki, aki most autósat fog venni az xen forzát vesz. stb stb
    Az attach rate nagyon magas boxnál 8 fölött és összesen 262M eladott szoftver, szemben a ps3 158M szoftverével.
    Nah de mmindegy is mert nagyon elkanyarodtunk
  • Alien!
    szép kis vita...Azért az MS már most váltott a stílusán,most már csak hosszabb távú győzelmet emlegetnek,ergo visszavettek kicsit....Ez a generáció korántsincs lefutva...Érdekes,hogy pont abban látják a jövőt,amit Kutaragi az elején megálmodott,egy mindenes többfunkciós konzol sokrétű multimédiás képességgel...

ami pedig az exkluzív eladásokat érinti,abban Nexusnak van teljesen igaza,a másodvonalban levő sajátfejlesztésű de kevésbé agyonhypolt játékok is mind-mind milliós eladásokat produkálnak ps3-on,és ezekből sincs kevés...Ergo a PS tábor sokkal jobban széttagolt,mint az x-es,akiket főként egy HALO ftanchise nevelt ki...
    Perpill egyre több multiplatform cím fogy már jobban a Sony gépén(NFS:SHift,Fifa10,Batman),ami köszönhető annak,hogy aki Slimet vesz,vagy mostanában bármilyen PS3-at az bizony játszani veszi,nem BD playernek mint a kezdetekkor(gyanítom,hogy 3-4M gép csak annak üzemel még most is)...
  • Sir Ny
    hogy én mennyi hülyeséget tudok irkálni, amikor beteg vagyok. az #54 meg az #56 az egy az egyben hülyeségek.
  • Sir Ny
    akkor bizonyára csak úgy minden ok nélkül irkálta be a játékok eladásait.
  • NEXUS6
    Kúl a tólksó színvonala!
    Vigyázzatok, mer mónika minnyá nyomja a mikrofont az arcba, oszt köll nyilatkoznyi!

Amúgy ehhez az exkluzívsorolóbajnoksághoz csak annyit fűznék, hogy PS-en talán nem is az a lekirályabb, hogy milyenek az űberhájpolt játékok, hanem, hogy a második vonal milyen erős: Valkyria, Demon's Soululs, Resistance2, InFamous, Eye of Judgement, stb, megannyi 9 pont körüli gáma.
    Na ezzel nem igazán bír a box, mégha az aktuális megagáméval szemben tud is valamit állítani.
  • pixx
    Nem lopás, mivel az MS megvett idén januárban egy mozgásérzékelővel foglakozó cégét, és ők kezdték el gyártani, tervezni. Az, hogy ilyen irányba megy a technika(mint rengeteg sci-fi is ezt sugallja) az egy dolog.
    Ha pedig akkorra ötlet, akkor a Sony miért nem fejlesztette tovább? Én ezen gondolkodom, és csak arra jutok, hogy nem volt benne elég ötlet, és pénz a Sonynak. Bár most a PSP Go-val megint hatalmasat buktak, már az első héten, mindösszesen 1000 darabot sikerült eladni, Ausztráliában, Angliában egy darabot sem, szóval itt valami baj van a Sonyval, és az árpolitikájával...a várázspálca ötlet meg gondolom saját, nem a Nintendotól lopta :)
    Uncharted 2 egy kaland játék, Tomb Raider lehet összehasonlítani, mert egyértelmű az alapötlet ellopása, nem a Halo-val.
    Egy játék miatt vennék PS3-at MGS4 (és ezért kurvára fáj a szívem, de a következő boxra már jön) ez is elárul valamit.
  • mcwolf
    Folytatások, de (az U2 kivételével) nem ebben a generációban. A H3-at kipróbáltam ,nem jött be .Ennyi. Nem is fikáztam tulajdonképpen. Az ODST-t írtam,hogy egyesek annyira verik rá a nyálukat,hogy mekkora überállat cucc. Erre írtam, hogy régen rossz az MS-nek, ha erre alapozzák az exklúzív felhozatalt. Ennyi erővel a Lode Runner-rel is játszhatok C64-en, mert jó vele játszani, de azért már vannak vizuális elvárásaim. Az meg csak dicséret az MS-nek, hogy gyakorlatilag ugyanazt többször le tudja nyomni a gamerek torkán.
    Az pedig TÉNY, hogy az általad felsorolt PS3 címek mindegyike technikailag (IS) magasabb színvonalat képviselnek az elődjükhöz képest. Külön dicséret az Uncharted 2-nek, mert az az amúgy is gyönyörű első rész überelni tudta. Az ODST ezzel ellentétben ugyanazt a mára elavult grafikus motort alkalmazza,mint a 3. rész. Persze tudom,ez csak küldetéslemez, de mindenki úgy beszél róla, mint valami világmegváltóról.
    Külön röhej az online szaksajtó pontozási rendszer. Persze pl. az IGN-t meglincselnék virtuálisan, ha nem pontoznának fel egy HALO-t. De azért azt be kell látni, hogy nem reális, amit azok a "firkászok" összepontozgatnak.

Úgysem tudunk dűlőre jutni. Mindenki játszon azzal ,amilye van !
    Peace
  • Bogyi007
    Megint pofásak az érvek:

A Gt5 az Uncharted 2 a Gow 3 a Killzone 2 is a Ps3-on mind-mind folytatások voltak ugyanúgy. És a boxon tudod te egyáltalán hogy pl a Halo3 mennyi példányban kelt el? Több bevétele volt a nyitánykor mint a menő amcsi filmeknél de az Odst is milliós eladásokkal nyitott az első hetében, szóval ne mond már hogy a folytatásokra nincs igény. :D

Értelmetlen ez a vita. :D
  • narumon
    Talán jobb is nekem így.
  • narumon
    Ne forgasd ki a szavát nem ezzel jött...
  • huanito
    Megérthetnéd végre, hogy ha egy játékot kevesen vesznek meg, az lehet szép, de nem feltétlenül jó játék. A Uncharted 2 2,5 milliós eladása számomra azért rossz, mert, amikor a 360-ból 16 millió volt forgalomban, akkor 8 millió HALO 3-at adtak el.
  • Sir Ny
    ha nem éred, akkor sajnos nem tudok segíteni. ha még egyszer leírom, akkor sem fogod megérteni.
  • Sir Ny
    lopásról írnak, te zseni.
  • Sir Ny
    igen, a killzone 2 a ps3 egyetlen exkluzívja, és minden más játék megjelent boxra is.
  • Sir Ny
    hát persze. mindenre rámondom amiből sokat eladnak, és még csak véletlenül sem arra mondom, amikor valaki azzal jön, hogy ebből sokat eladtak, biztos jó
  • huanito
    Ha az exkluzívok, mint a Killzone 2 nem sikerülnek jól, a többi játékkal a másik gépen is játszhatsz!
  • cateran
    Tanulj mar meg olvasni (bar irni se nagyon tudsz..) Otletlopasokrol irnak,nem warezolasrol,te balfasz...
    Masreszt Epic Fail,hogy Ps3-ra nincs warez,megsem fogynak hatvanyozottan jobban a multiplatform jatekok...
  • narumon
    Jajj ez nagyon szar. Azért mindenre rámondani ezt amiből sokat eladnak nagyon szánalmas...
  • narumon
    Mivan? Nekem válaszoltál de nem értem mit akarsz mondani.
  • huanito
    Ezt mondd a legyeknek! Nem tudom neked honnan lehet bármilyen tapasztalatod, hiszen mint tudjuk géped sincsen. Az Uncharted 2 grafikailag szép, de a mesterséges intelligenciát sok kritika érte, ami ront a játékélményen.
  • narumon
    "hát persze. rengeteg kamerával irányítható konzol van. ott van pl aaaz... izé, meg ööö... a bigyó, meg a miafene. "

Miről beszélsz joe? Pseyeról volt szó. Már az első webkamerák megjelnésekor volt PC-re mindenféle hasonló megoldás. Meghát pseyeal nem irányitasz konzolt max 1-2 játékot.
  • Sir Ny
    mióta számít egy szar játék negatívumnak? nem ismerem annyira az xboxos exkluzívokat, de biztos van szar is. de a szar játék az nem negatívum. nem kötelező a killzone 2-vel játszani. ha nem tetszik mert szar, és ronda, akkor kerüld el, biztos vannak sokkal, de sokkal jobb játékok is ps3-ra ( ps3-on csak a killzone 2-t próbáltam, de annál nem nehéz jobb játékot csinálni)
  • Sir Ny
    egyél szart! 100 milliárd légy nem tévedhet!
  • Sir Ny
    ne általánosítsunk. sokan lopnak (pl.: sok xbox felhasználó), de sokan meg nem (a ps3 felhasználók)
  • Sir Ny
    hát persze. rengeteg kamerával irányítható konzol van. ott van pl aaaz... izé, meg ööö... a bigyó, meg a miafene.
  • Throme
    Lehet, hogy én értem félre, de valami nem tiszta ebben a cikkben:
    "bár ehhez külső szakértők rögtön hozzáteszik, hogy a legolcsóbb változat, az Arcade esetében a felhasználóknak le kell mondaniuk olyan fontos technológiákról, mint a Blu-ray, a Bluetooth, illetve a Wi-Fi vezetéknélküli elérés "
    Nekem X360-om van (premium), de nem találtam benne bluetooth-t meg wifi-t sem!! Tehát nem csak az Arcade tulajoknak kell ezekről lemondaniuk.....
  • zola2000
    A multkor a famitsu.com megkérdezte hogy ki miért döntött a wii mellett, és a kezelhetőség után a megbízhatóság miatt vettek a legtöbben wiit, a harmadik ok a wfc lett. Bár ja ezek meg ilyen alapon csak a gamer oldalakra járó wiisek, ami neked megint csak nem számít (vagy mi)...
  • narumon
    Azzal sem játszottam még, de mondjuk haverok meg azt mondják hogy nagyon jó lett, éshát valljuk be jól fogy. Én egyébként Fable3-at várom meg Mass Effect 2-t, ez a két játék az utóbbi évek messze legjobb játéka volt nálam.
  • mcwolf
    HALO3 esetleg, de az ODST-t akkora hyperszuper-exklúzívnak kikiáltani,mint ahogy egynéhányan teszik (csak mert HALO), az erős túlzás.
  • narumon
    Szerintem te vagy röhejes. Persze nyavajoghatsz meg minden de attól pl még szerintem jelenleg a világ legjobb fps-ét Halo3-nak hivják és ezzel a kijelentéssel nem vagyok egyedül. Hány olyan program van ami csillivilli és mellette kiderül, hogy egy fosch. Nem akarlak elkeseriteni de pl a Killzone2 ha úgy nézed grafikára jobb mint a Halo3 csak éppen játékban, élményben a bokájáig nem ér. Az már más kérdés, hogy nekem tetszik a Halo univerzum kinézetre és ötletre is. Uncharted 2-vel még nem játszottam, de pl az egy az egy teljesen korrektül megcsinált játék de semmi több, ha már a szavajárásodnál tartunk nem cserélném el érte a Halo3-at. Mondom kettőről még nem tudok nyilatkozni.
  • narumon
    Akik wiit vesznek azoknak fogalmuk sincs arról mi az a RROD
  • mcwolf
    Röhejes,hogy az Uncharted 2-t az ODST-hez hasonlítod, mert színvonalban ég és föld a különbség a kettő között (azt gondolom,nem kell mondanom melyik javára).
    Az már meg a játékosok igénytelensége, hogy ennek ellenére mégis többet adnak el az ODST-ből. Megveszik,mert HALO, és a név eladja ezt a (gyakorlatilag) küldetéslemezt. AKi nem HALO-fanboy az meglátja, és már veszi is ki a lemezt. Nem 1-2 ismerősöm van, aki hasonlóképpen járt el. Meglátták, hogy hogy néz ki, és gyorsan ki is kapták a meghajtóból a lemezt.
    Na megyek vissza, tolom tovább az Uncharted 2-őt...