172
  • Szefmester
    részben egyetértek Killerbeevel, én is mocskosul unom már ezt a "csak a terroristák" bla-blát, bár lehet velem van a hiba hogy azt hiszem, ami egyszer kétszer poén egy héten, az nem poén nap mint nap..
  • roliika
    CS.N.A.T.K.K.
  • NEXUS6
    A kábszerért így is úgy is pénzt adunk nekik, a háború sem kétforint.

Szal így is tejelünk rendesen, csak éppen marhára nincs belőle hasznunk, mert nem azok kapják akiknek kellene. És amíg ilyen kupleráj van az országban nem is fogják.

Amúgy ez a lehetőség nagyjából elúszott. Az oroszok elleni háború után a szétbombázott, szétlőtt ország felépítésére az emberek elfogadták volna a segítséget, egy politikai vákuum is volt, ahova egy nyugatbarát erőt be lehetett volna ültetni. Pénz, támogatás híján ezt a helyet a tálibok foglalták el.

És most meg már sajna túl sokat szenvedtek ettől a háborútól a civilek, ahhoz, hogy csak úgy elfogadják a nyugati segítséget.
  • KillerBee
  • reaper4
    tehát, ha valaki hülyéskedik az retardált óvodás. hát szar életed lehet...
  • KillerBee
    Az izotóp bomlási sebessége nem függ attól, mennyit hasznosítasz a bomlási energiájából. Nagyobb teljesítményt több izotóppal (azonos fajtából), jobb átalakítási hatásfokkal vagy erősebben sugárzó izotóppal érhetsz el. A sugárzás erőssége és a felezési idő többnyire fordítottan arányos egymással.
  • DrRadon
    Nem mindegy milyen hasadóanyagot használsz az atomelemhez. Az orosz és amcsi atomelemekből többfajta is készült plutóniummal, stronciummal, kűriummal, polóniummal és amit éppen még találtak a spájzban. Voltak olyanok, amik felezési ideje 1-200 nap, mások évekig bírják, megint másoknál akár 100 év is eltelik, mire a teljesítmény a felére esik. Legtöbbször termoelemes megoldást használtak, de készítettek folyékony fémmel (valami alacsony olvadáspontú, most nem jut eszembe) működő generátoros kivitelt is.

Egyébként meg naná, hogy nagyobbak, hiszen termoelemesek, nem félvezetősök, valamint több tíz kg anyagot pakoltak beléjük. Arról nem is beszélve, hogy több száz wattot képesek leadni (a Cassini szonda olyan 800 w körül, a Voyagerek mostanában asszem 280-300 W óránként).
  • KillerBee
    Mi ebben az érdekes? A felezési időtől függ.
  • Sanyix
    de azok nem is 1-2w fogyasztottak...
  • Epikurosz
    "Ha azt a pénzt, amit most az afganisztáni háborúba ölnek (szó szerint) még annak idején az oroszok kivonulásakor odaadják és iskolákat kórházakat, infrastruktúrát, mezőgazdaságot építenek"

Bravó! Adjunk nekik pénzt. Jutalomként, vagy sarcként, vagy adóként.
  • Tetsuo
  • amitakartok
    Témához visszatérve:
    "Egy ilyen akku élettartama több száz év is lehet."
    Érdekes, a Voyager szondák szintén radioaktív generátorokat használtak és 29 év alatt lement a max. teljesítményük 40%-a, pedig azok még nagyobbak is voltak. Boccccs...
  • NEXUS6
    Én sem hiszek a kollektív bűnösségben, de sajnos minden népcsoportban és azok vezetői között van olyan, aki igen.

Lehet, hogy nem utálod a zsidókat, cigókat, németeket, amcsikat, baszkokat akárkit, de ez semmit sem ér, ha azok viszont utálnak téged!
  • NEXUS6
    Ezzel a hsz-szel teljesen egyetértek!

Az erőszak ördögi köréből ki kell lépni. De csak az erősebb tud kilépni a harcból, a gyengébb viszont hátrányos helyzete folytán, elkeseredésében egyre szélsőségesebb eszközökhöz fog folyamodni.

A tálibok kisstílű handabandázása nem ér fel a nyugati gyilkológépezetek kifinomult hatékonyságával. Jól látod az erőszak öncélúságát, de ez mindkét oldalon meg van. Az hogy néha ha elkapnak egy ellenséges katonát, azt a porban húzzák lóval, amíg el nem fogy az barbár dolog, jobban benne is marad az emberek fejében, minthogy az ott állomásozó haderő ezerszámra mészárolja le gyakorlatilag ezeket az embereket saját veszteség nélkül.
    De ők még sem adják fel!

Mindíg van választás. Ha azt a pénzt, amit most az afganisztáni háborúba ölnek (szó szerint) még annak idején az oroszok kivonulásakor odaadják és iskolákat kórházakat, infrastruktúrát, mezőgazdaságot építenek, akkor most nem kéne a nyugatnak sem likvidálni egy ország teljes férfi lakosságát, mert lassan ott fogunk tartani.

Nem könnyű az áldozatnak, de nem könnyű az elkövetőnek sem.
    Amíg nem tisztázzuk magunkban, hogy adott szituban ki kicsoda valójában, addig újra és újra ezeket a játékokat kell játszanunk.

Tecceleghetünk az áldozat szerepében, de Afganisztánban az utóbbi 100 évben milliós nagyságrendű áldozatot követeltek a háborúk, amiknek a többségét érdekes módon az angolszászok ellen vívták!

A történelem nem az előző választási ciklussal kezdődött!
  • Epikurosz
    Én egyébként nem vagyok hajlandó vakon gyűlölni. Sőt, a kollektív bűnösségben sem hiszek. Sem a zsidókéban, sem a fehér gyarmatosítókéban, sem a cigányokéban, sem a németekében, sem a hutukéban... A magyarokéban meg pláne nem.
    De a köztörvényes bűnözőkre haragszom.
    Ha akarjátok, még tudok ilyen közhelyeket. :-)
  • Epikurosz
    Pótcselekvés, de legalább lehet valami pozitív hozadéka.
    A középkori embereket juttatja eszembe, akik bűnbocsátó cédulákat vásároltak, sőt, másokat fizettek, hogy helyettük a templomban imádkozzanak.
  • Epikurosz
    "Hát erre most mint mondjak?"

Az erőszak (sőt: értelmetlen erőszak) ördögi köréből egyszer ki kell lépni. Amíg mindenféle ideológiára, vallásra, történelmi múltra és ezekből kiinduló konfliktusokra lehet hivatkozni, addig nem lehet olyan problémákra koncentrálni, mint: közbiztonság, tudomány, szociális jólét stb.

A nagy konfliktusok árnyékában mindig is jól meg tudott bújni a pitiáner erőszak, az egyéni állati ösztönök kiélése. Én meg vagyok győződeve, hogy a tálibok nagyrésze rá sem hederít az iszlámra, meg az afgán nép szabadságára. Egyszerűen jó bulinak tűnik a dzsihád. Ez nem jó.
  • NEXUS6
    Nézd. Szerintem marha könnyű a világ különböző táján harcoló fegyveres szervezeteket leterroristázni.

Ezek között nagyjából semmi hasonlóság nincs azonkívül, hogy a fegyvereket ugyan onnan szerzik be. Vannak ott szélsőséges komcsik, iszlámisták, akár ultrazöldek, meg akármik. Általában tök különböző cél érdekében harcolnak (ezt a különböző dolgot ők úgy hívják, hogy a hazájuk) viszont egy közös mégis csak van van bennük: az ellenségük.

Én azt mondom, hogy az mélyedjen el magában inkább, aki a világ ennyi féle nációjának ellenérzését váltja ki.

Amúgy ne hasonlítsuk már Magyartország helyzetét, Franciaországéhoz. A Franciák ugyan úgy gyarmattartó gecik voltak, mint a nyugati világ nagyrésze. Az Algériai háborúban vagy félmillióoan haltak meg, de inkább többen, akiknek a nagy része civil volt.

Hát erre most mint mondjak?
    Mondjuk, ha ismernék valakit, akinek az anyját a francia idegenlégiósok gyalázták, majd ölték volna meg, akkor lehet, hogy nem csodálkoznék azon, ha az a szórakozása, hogy Párizsban néha autókat gyújt fel, amikor hazafelé megy a diszkóból beszívva.

És ez tényleg nem vicc.
  • NEXUS6
    "Soros György, a neves filantróp..."

A neves filanrtóp a tavalyi machinációival vagy 50 ezer forintot szedet ki személy szerint a zsebemből, szal tudja hova fektessen be (had ne kelljen leírnom)!
  • Tetsuo
    Te vagy vicc.
  • B0nFire
    Ejha! Sőt, tyű!
  • Epikurosz
    Egyébként csak új ömlenek az infók, úgyhogy szerintem nem evszünk el, nem lesz világvége.
    Már Soros Gyuri is hadbaszállt, az ammónia-alapú technológiába fektet bele valamennyit abból a pénzből, amit összeharácsolt.
  • Epikurosz
    OFF
    TÉNYLEG nem vicc.
  • Epikurosz
    OFF
    Én is helytelennek tartom a sok terroristázást. Ez nem vicc! Lehet, hogy holnap a te rokonod veszíti életét egy ilyen támadásban.
  • Sir Ny
    hmmm. tényleg MINDEGYIK elnevezés borzasztóan frappáns.
  • Epikurosz
    Őszintén szólva, engem felizgatott ez a kis elem.
    Természetesen tudom, hogy kevés hasadóanyag van a Földön, vagyis kb. 200 évre elég, de már ez is elég ok ahhoz, hogy rá kell állni ezerrel az űrkutatásra, és kell lődözni felfelé az űrhajókat.
    Ha nem egyéb, még megérem, hogy bányászati célú MAGYAR űrhajók szállnak fel a Hortobágyról (szigorú környezetvédelmi feltételek mellett!).
    Juhé!!!
    :-)

U.i.
    Gondolkodom egy frappáns elnevezésen: bányászűrhajó, vájárűrhajó, fúróűrhajó, fúróűrtorony
    (Az űr mindeképp kell, mert pld a bányászhajó a földi óceánokban is kotorhat.)

(Természetesen a fenti kifejezések mind levédve (c)-vel.)
  • Sir Ny
    nem unod még ezt a szánalmasozást? neked nincs jobb dolgod? terrorista...
  • Sir Ny
    nem unod még ezt a kiscsoportozást? komolyan mondom, te terrorista szinten vagy.
  • KillerBee
    Érdekes. Vajon false positive vagy valóban trójai?

• uniu
    r
  • mujahedin
    Csak nehogy omárék kezébe kerüljön :D
  • WinG
    mennyire igaz :D
  • NEXUS6
    Király a mottód!
    Passzol a hsz-hez.

• KillerBee
    "ez az sg. nem a tudományos akadémia fóruma."

De azért nem is szellemileg retardált óvodásoké.
  • reaper4
    ráadásul nekem írod, mikor közöm nem volt azokhoz a hsz-ekhez. lol
  • reaper4
    és ha nincs, akkor mi van? nem tudod átugorni a szerinted felesleges hsz-eket ugye? ez a szánalmas. ez az sg. nem a tudományos akadémia fóruma. ha az kell, akkor menj oda.
  • KillerBee
    Hihetetlen, hogy még nem unjátok a terroristázást. Ennyire nincs jobb szórakozásotok? Szánalmas. :(
  • KillerBee
    Szerintem nem a bomlási hőt hasznosítja. Az eredeti angol cikkben a félvezetőréteg károsodásáról ill. ennek megakadályozásáról van szó, ennek alapján inkább bétavoltaikus megoldás lehet.
  • gosub
    o
  • reaper4
    ez csak poén. ha neked gyenge is, nem kell ez a lehurrogás szvsz...