69
  • Lmntal
    Közel jártam, pont fordítva: a hígabból a sűrűbbe. (de mentségemre szóljon hogy kívülről ugyan úgy néz ki :) )
  • Lmntal
    Lehet, hogy rossz felől közelítjük meg a dolgot: nem betegség és csontritkulás, hanem azonnali genetikailag kódolt alkalmazkodókészség az új közegben való egészséges léthez... ?

Szoktam tea-ívás közben ilyeneken is gondolkodni
  • Lmntal
    Valami olyasmi, hogy a nagyobb sűrűségű folyadék illetve oldat egy áteresztő membránon keresztül egy kisebb sűrűségűbe diffundál amíg azok "elegye" egyenlő nem lesz.

Ha jól emlékszem akkor a kísérlet a fent említett folyamat szemléltetésére amit hőnútált kémiatanárnőboszorkányasszony bemutatott, az vízzel és hipermangánnal meg nejlonzacskóval történt (Kálium-Permanganát, esetleg KMNO4)

De mire akarsz kilyukadni? Ez nem volt feltétlenül egyenes válasz arra, hogy miért jó a desztillált víz? Vagy arra gondolsz, hogy annak a "többihez képest" a legkisebb a sűrűsége, ezért sokkal többet vesz fel az Epikurosz által leírt út megtétele közben?

Már az is baj, ha valakinek nem jut egyből eszébe egy logikus megoldás? Azért (is) van szája az embernek, meg ujja, hogy ilyeneket tudjon kérdezni, ha éppen ő nem tudja.

Visszatérve: halottam az ozmózisról azt hiszem.
  • babajaga
    Miféle amatőr kísérletekről regélsz? Van olyan szakma hogy biológus.
  • babajaga
    Az ozmózisról te se hallottál?
  • babajaga
    Te hallottál az ozmózisról? Mert úgy látszik nem!
  • endrev
    Hihetetlen, hogy micsoda pazarlás megy az elavult és életképtelen rakétatechnológia életbentartására... :S
  • endrev
    Vajon kellően ellenőrizték, hogy milyen biológiai hatása van az ilyen víz fogyasztásának? Csak mert vannak ezzel kapcsolatos amatőr kísérletek, amelyek némelyike káros hatást mutatott ki. És itt az AMATŐRön van a hangsúly, hiszen ami amatőr, az nem tökéletes, ellenőrizetlenül végrehajtott, ami pedig ellenőrizetlen, az ellenőrzést igényel.
  • Epikurosz
    Teaivás közben ilyeneken is lehet elmélkedni.
  • Epikurosz
    Az szinte biztosra vehető, hogy a holdutazókat nem fogadják ásványvízforrások, de csüggedésre semmi ok. Vinni kell ásványi anyagokkal kiegészített multivitamin tablettát, a ronda holdi vizet pedig fel kell forralni (nyomástartó edényben!), és bele kell dobni egy marék teafüvet. Egy forró tea mellett a túlnyomásos fülkében - kellő bölcsesség birtokában- japán módon lehet elmélkedni, és el lehet beszélgetni az élet (és a halál) dolgairól.
  • Epikurosz
    Adalék

Ha valaki például vesekövességben szenved, akkor jól teszi, ha figyel arra, hogy milyen ásványvizet iszik (meg kell nézni a palackon a termékcímkét, pontosabban az összetételt), de a desztillált víz önmagában nem segít. sőt, a vesekövességre javallott gyógyvizekben tetemes mennyiségű olyan anyag van, amely oldja a veseköveket.
  • Lmntal
    Köszönöm.
  • Lmntal
    Úristen: Én tényleg leírtam 3szor!! a "hozzáfűz" szót.

Megyek elásommagam...
  • Lmntal
    Én is kíváncsian várom az ötleted, de egy biztos:

KillerBee megcáfolja, NEXUS egy jó poént fűz hozzá, Molnibalage hozzáfűz egy elgondolkodtató kérdést, BOnFire kitalál egy jobbat, Sanyix hozzáfűzi: csak nehogy terroristák kezébe kerüljön...

ÉmmegelleszekküldveAnyámba :D
  • Epikurosz
    Én a megboldogult Budapest TV-ben láttam egyszer egy adást, amelyben egy jobb sorsra érdemes lány desztillált víz ivását reklámozta. Már akkor is kirázott a hideg. Ezek szerint az ásványvíz az egy nagy kamu?
    Persze, ha túl sok Hunyadi-vizet vagy Ferenc Jóska-vizet iszol, az tud kellemetlen meglepetéseket okozni, de a normál ásványvíz (Székelyföldön: borvíz) nehogymá ártson az embernek!? Irgalom Anyja, ne hagyj el!
    A desztilált víz ivása nem nagy ügy, legfeljebb utána egyéb forrásból pótolnod kell a hiányzó ásványi anyagokat. Eszel gyümölcsöt, zöldséget, főtt ételt. Ennyi.

Az meg, hogy kimosná a szervezetből az ásványi anyagokat, mert túl tiszta? Bru-ha-ha!
    Ezt a városi mítoszt már megcáfoltam, de olyan makacsul tartja magát még mindig egyes, kevesebb IQ-val megáldott, önálló gondolkodásra képtelen emberek fejében, hogy csak na.

Amikor a desztillált vizet megiszod, az bekerül a gyomrodba, ahol vegyül némi gyomrosavval, utána anyombélbe jut, ahol az epe és a hasnyálmirigy váladékai adódnak hozzá, majd bejut a vékonybélbe, amely szintén nem egy PVC cső, ott is dúsul több szervetlen anyaggal, de enzimekkel és baktériumokkal is. Utána a vastagbélbe kerül, amely szintén nem steril közeg. Amikor egy, fel nem szívódott része a végbélen át a széklettel, vagy vagy a vesén és húgyhólyagon át a vizelettel kiürül, már tele van mindenféle anyaggal. A vékonybélben és vastagbélben felszívódott része bekerül a nyirokerekbe és a vérerekbe, ahol vegyül a nyirokfolyadékkal, illetve a vérplazmával. Amire a sejtekhez jut, minden, csak nem desztillált víz.

Ha valami nem világos, tessék kérdezni!

• Epikurosz
    Friss, még meleg, ropogós
  • Lmntal
    Ennek a desztillált vizes dolognak nézzünk már utána...

Nekem logikusnak tűnik az, hogy a nagy tisztaságú "há-kettő-ó" oldószer gyanánt és egyéb nem felsorolt áldásos tulajdonságai miatt tényleg sokkal hatásosabb/hatékonyabb a szervezet számára mint a természetben megtalálható "szennyezett" víz.

Értem én a nyomelemeket, meg az ionokat... de szerintem pótolható "normális" táplálkozással.

Ha víz funkcionalitását tekintem, akkor ez a desztvíz fogyasztás nem is tűnik olyan hülye dolognak...

Kérem a cáfolatokat, avagy megerősítést! (ha van valakinek valós tapasztalata és nem csak elmélkedik róla)
  • Epikurosz
    Kíváncsian várom mit reagálnak rá, de lehet, hogy attól függetlenül közzéteszem.
  • andersh
    +1

"Vízmérgezésnek hívják azt a betegséget, amikor hosszú időn keresztül csak és kizárólag nagy mennyiségű desztillált vizet visz be valaki a szervezetébe, ugyanakkor az izzadással és ürítéssel eltávolított ionokat nem pótolja. Ez a betegség izomgörcsökhöz, szívritmus zavarokhoz, extrém esetben halálhoz is vezethet, ez is mutatja, hogy nem mindegy, milyen mennyiségű és minőségű vizet iszunk.

Alternatív megoldás az ionizáló eljárással kezelt tisztított víz, ami tartalmazza a létfontosságú ionokat és vitaminokat, ugyanakkor káros anyagok már nem szerepelnek benne. Ezzel az eljárással biztosíthatjuk egészségünket!"
  • andersh
    google 1. találat
  • andersh
    meg lehet inni, nem okoz kárt...
  • Epikurosz
    Beírtam ide egy szenzációs ötletet, de végül töröltem. Inkább elküldöm a NASA-nak.
  • xyl
    Mintha olyan nehéz lenne a desztillált vízbe bekeverni a Béres cseppet... Viszont az, hogy a ketyere végigjárjon egy focipályányi területet egy pohár vízért... Számoljunk: Napi vízszükséglet egy emberre két-három pohár minimum, még ha űrhajós is az illető. 5 fős csapattal számolva, 15 focipályányi naponta. Egy hét alatt ez 105 focipálya.
    Egy focipálya mérete: 7300 m² (Wikipedia: Nagyságrendek listája)
    Tehát: Egy hét alatt 776500 m2 (880x880 m), szinte egy négyzetkilométer. Ráadásul erősen egyenetlen talajon. Az Opportunity valamikor 2009 májusában haladta meg a 10 mérföldet hír

"" egyrészről ivóvízként is használhatnák a jövő asztronautái"
    Pláne ha meg akarnak betegedni. Nem lehet azt megérteni hogy desztillált vízet nem szabad inni mert kárt okoz?"
  • djhambi
    Gykorlatilag Hold-pálinkát készítenek... hogy nem nekem jutott az eszembe!
  • djhambi
    Úgy tudom, a desztillált víz csak annyira veszélyes, amennyire nem jut elég egyéb ásványi anyag megsó másképp a testünkbe, és elkezdi a testünkből kimostni ezeket a fontos anyagokat. Némi szeméttel dúsítva tökéletes ivóvíz a H2O.
    Jajj, a Földünket tönkretettük, most jöhet a holdun is...
    Ne, kérlek, ne jöjjetek az evolúciós-kihalós dumával, csak úgy megjegyeztem egyébkéntis. Hmmm... Mikrohullámú sütő. Cask nohgey... a triráorestok kbézee klörüjern!
  • NEXUS6
    Vizelettel elkeverve fogyasztható!

• NEXUS6
    Ki az aki focipályán vizet akar kinyerni sör helyett!!!!????

• babajaga
    " egyrészről ivóvízként is használhatnák a jövő asztronautái"

Pláne ha meg akarnak betegedni. Nem lehet azt megérteni hogy desztillált vízet nem szabad inni mert kárt okoz?
  • JoinR
    "egy focipálya nagyságú területet borító regolitból körülbelül egy "nagyobbacska pohár" víz nyerhető ki" - ez egész jó, én a Földön a focipályából 1 pohárral se tudok kinyerni, csak ha fellocsolták a pályát, és elég göröngyös.