• Epikurosz
    Én a megboldogult Budapest TV-ben láttam egyszer egy adást, amelyben egy jobb sorsra érdemes lány desztillált víz ivását reklámozta. Már akkor is kirázott a hideg. Ezek szerint az ásványvíz az egy nagy kamu?
    Persze, ha túl sok Hunyadi-vizet vagy Ferenc Jóska-vizet iszol, az tud kellemetlen meglepetéseket okozni, de a normál ásványvíz (Székelyföldön: borvíz) nehogymá ártson az embernek!? Irgalom Anyja, ne hagyj el!
    A desztilált víz ivása nem nagy ügy, legfeljebb utána egyéb forrásból pótolnod kell a hiányzó ásványi anyagokat. Eszel gyümölcsöt, zöldséget, főtt ételt. Ennyi.

Az meg, hogy kimosná a szervezetből az ásványi anyagokat, mert túl tiszta? Bru-ha-ha!
    Ezt a városi mítoszt már megcáfoltam, de olyan makacsul tartja magát még mindig egyes, kevesebb IQ-val megáldott, önálló gondolkodásra képtelen emberek fejében, hogy csak na.

Amikor a desztillált vizet megiszod, az bekerül a gyomrodba, ahol vegyül némi gyomrosavval, utána anyombélbe jut, ahol az epe és a hasnyálmirigy váladékai adódnak hozzá, majd bejut a vékonybélbe, amely szintén nem egy PVC cső, ott is dúsul több szervetlen anyaggal, de enzimekkel és baktériumokkal is. Utána a vastagbélbe kerül, amely szintén nem steril közeg. Amikor egy, fel nem szívódott része a végbélen át a széklettel, vagy vagy a vesén és húgyhólyagon át a vizelettel kiürül, már tele van mindenféle anyaggal. A vékonybélben és vastagbélben felszívódott része bekerül a nyirokerekbe és a vérerekbe, ahol vegyül a nyirokfolyadékkal, illetve a vérplazmával. Amire a sejtekhez jut, minden, csak nem desztillált víz.

Ha valami nem világos, tessék kérdezni!