69
  • Epikurosz
    #69
    Szia!
    Nekem szimpatikus vagy.
  • maulina
    #68
    "azért híznak el agyonra a magányos, boldogtalan nők"
    én magányos, boldogtalan csaj vagyok.
    de
    éheztetem magam - (nem azért, hogy fogyjak, hanem mert jobb a teljesítőképességem)
    alig eszem valamit, napi 1000 kcal max, az is leginkább a forró tea cukortartalmából van beszedve.
    mégis hízok. egyre jobban, lassan 90 kiló leszek (180cm , lány), és még mindig hízok -.-
    úgyhogy van, akinek jól jönne ilyen szer, mert nem tud lefogyni. És én tényleg nem az a típus vagyok, aki a szépség miatt nyavalyog. nehezíti az életem sokszor, a legkülönfélébb módokon.
    másrészt
    a méreganyagokkal és a tárolással kapcsoltban annyit, hogy valószínűleg dolgoznak azon, hogy a zsírnak ne a 100%a tűnjön el, hiszen az halálhoz vezetne.... önmagában is, nem véletlenül találták ki anno a teremtésnél.
    +vannak méregtelenítő szerek, eszközök, meg bizonyos szervek a testben.
    én inkább azon aggódom, hogy csontja zörög szegénynek... Én 0,1 mg-ra tippelem a súlyát vasketrecestül, nincs energiaraktározás..legalábbis nagyon alacsony szintre esik vissza. a lassú fogyással hozzáedzük magunkat a megfelelő energiaszintek kezeléséhez... egy ilyen szert a test tudta nélkül módosítgat...
    bocs ha kicsit zavaros amit írtam, nekem ez a véleményem.
  • Epikurosz
    #67
    szegény atléták, tele vannak mérgekkel.
  • endrev
    #66
    A nagy kérdés, hogy ha kikapcsoljuk az elhízást, mi lesz a méreganyagokkal? Elég ciki, hogy erről nem szól a cikk (persze ez nem a fordító hibája, nyilván nem hagyott ki semmit az eredeti cikkből).

    A zsírt azért raktározza el a szervezet, mert abban tárolja a savakat és egyéb méreganyagokat, hogy azok ne a sejtekben és a sejtek között halmozódjanak föl, hanem biztonságos helyen. Először a bőr alá teszi a zsírt, aztán az izmokra is, aztán már a szervekre is.

    (Amikor pedig elkezdjük elégetni a zsírt a fogyásnál, akkor felszabadítjuk a savakat és a méreganyagokat.)

    Tehát ha kikapcsoljuk ezt, akkor a mérgek fognak problémát okozni, tehát az egyik probléma helyett létrejön egy másik, egy sokkal rosszabb.
  • Sanyix
    #65
    de lehet hogy szoprán(o).
  • Epikurosz
    #64
    Vagy lehet, hogy ő maga a tenorista...
    :-)
  • Sanyix
    #63
    Ejha!
  • Archenemy
    #62
    Narxis a terroristák kezébe került!
  • hangulati
    #61
    Hogyne lenne mar lekonyulva szegeny eger fule egy ekkora biletatol? A beta-teszt pedig mar akkor elkezdodott, amikor tobb ember lett a Foldon, mint ketto. Valaki megvizsgalta mar a hazikedvencek szamara arusitott eledeleket? Magam reszerol biztos vagyok benne, hogy maskepp viselkedik egy kannas-, vagy szaritott kutya/macskaeledelen elo allat, mint egy olyan, ami azt eszi, amit a gazdaja. Es, ha ez igaz, marpedig, szerintem igaz, akkor jon a kerdes, hogy viselkedne az ember, ha termeszetes taplalekon elunk? Tulajdonkeppen nem kell tul sok mindenbe belepiszkalni. Van, amit senki nem tud elkerulni, hogy megegye/megigya. Ha meg megprobal "onellato" lenni, akkor megbelyegzik>ellehetetlenitik>lebombazzak. "Nem Titan nemzetisegu nezoink szamara a felallas nem kotelezo, de ajanlott". kipszmalylin.
  • Gyúrógép
    #60
    Nem a f@szt nem...LOL az emberi szervezet 60%-a viz...LOL
  • Epikurosz
    #59
    Off
    Rövid i-vel, na. Naiv, naivul, naivitás.
  • Epikurosz
    #58
    OFF:
    Én is a tavaly tudtam meg, hogy a naivot kis betűvel kell írni.

    ON:
    Nagyon diszkriminál a természet, már-már rasszista, kirekesztő (sőt, természetellenes?) módon.
  • Narxis
    #57
    kussolj
  • agyalok
    #56
    Igaz. Ezért van olyan sok kockacukor formájú ülep. Meg spagetti alakú. Mert elraktározódik a bőr alatt. Vagy az a pofazacskó?
  • bigjoe
    #55
    Ez mind szép és jó, de miért beszélnek állandóan a zsírokról.
    Hisz a való életben a szénhidrátok-tól nő az emberek segge..
  • Archenemy
    #54
    http://en.wikipedia.org/wiki/Radioactive_quackery

    Nah ezekre gondoltam. Itt sem ártott volna biztos, ha tesztelik még kicsit a produktumot.

    Nyilván értem, amit mondasz, de sztem egy kártérítési perhullámot minden labor és fejlesztő meg szeretne úszni.
  • Archenemy
    #53
    Milyen varázsvesszők?
    Wiki (rádium)

    "Radium was also put in some foods for taste and as a preservative, but also exposed many people to radiation.[citation needed] Radium was once an additive in products like toothpaste, hair creams, and even food items due to its supposed curative powers.[2] Such products soon fell out of vogue and were prohibited by authorities in many countries, after it was discovered they could have serious adverse health effects."
  • Sanyix
    #52
    Az elhízás ellenszere aki hajlamos rá: ne zabálj. És nem telt vagy meg erős csontozatú vagy, hanem DAGADT .

    Aki meg nem hajlamos a hízásra, az meg zabálhat amennyit tud.
  • halgatyó
    #51
    A rádiumos üditőről nem hallottam, de szerintem a tudományosan megalapozott gyógyászatba ne keverjük már be az ilyen horoszkóp-szintű tudománytalan marhaságokat, mint a "zsírmágnes" meg a "kozmodiszk", a "varázsvesszős ember" meg a "pí víz", stb.

    A contergan az eseteknek csak igen kis százalékában okozott problémát, és pont az az eset, amikor állatkísérletekkel nem derült volna ki a veszély.
    Továbbá: nem tudok arról, hogy a Contergant az AKKORI gyógyszer-bevezetési szabályoktól eltérően vezették volna be. Vele egyidőben még sok más gyógyszer is forgalomba került, hasonló problémák nélkül.

    Az világos, hogy itt két ellenkező szempont van, és ÓRIÁSI A TÉT.
    Azok az emberek, akik elhízás és gyulladás problémákkal küszködnek, jelentős életminőség-romlást szenvednek el. Nem hiszem, hogy ne lehetne egy kis plussz erőfeszítéssel (pénz és számonkérés) felgyorsítani a kutatásokat. Például néhány presztízs-toronyház árából asszem kijönne.
  • Archenemy
    #50
    A rádiumos üdítővel nem vártak, azt átültették azonnal. Meg a Contergan-t is.
  • halgatyó
    #49
    Egyfelől örülök minden tudományos és technikai fejlődésnek, az orvostudományi előrelépéseknek pedig különösen.

    Másfelől viszont NAGYON SOKALLOM AZT AZ IDŐT, AMÍG A TUDOMÁNYOS EREDMÉNYEK ÁTKERÜLNEK A GYAKORLATI ALKALMAZÁSBA.
    Indokolatlanul hosszúnak érzem. Mintha valaki direkt akadályozná.
    Néha az a gyanúm, hogy ezek a csoda-eredmények a gyógyítási költségek miatt nem kerülnek be a hétköznapi embereket gyógyító intézmények repetoárjába.
    De azért bizonyos zárt intézetekben biztos megvannak
    Vagy csak én vagyok nagyon rosszhiszemű és gyanakvó, lehet. Rossz tapasztalat.
  • djhambi
    #48
    Fölösleges ezt írnod, mert negatív példát hoztam magamra, és igen, amit írtál, muind benne volt. Arra hoztam fel, hogy ha valamelyikőtök azt hiszi magáról, hogy SG-t olvas, és mindent tud a világról, gondolja át mégegyszer (egyébként tizedikes voltam.)
    Arra hoztam fel, hogy az éhségérzet leküzdhető, nem azt mondtam, hogy helyesen jártam el.
    Néha úgy érzem, hogy csak a szókiforgatásért forgatnak ki szavakat.

    És caprocorno-nak üzenem, hogy tökre egyet értek vele, de a másk álláspontja is érthető. A plasztikai sebészet is egyfelől hasznos arra, hogy balesetek által megcsúnyult emberek a társadalom által elfogadottabbak legyenek, de én is a termszetes lányokat szeretem a természetességükért, és nem jön be Kelemen Anna, vagy olyan lány, aki azt hiszi, hogy ha többszáz ezer forintot költ szilikonra, attól szebb lesz (számomra), de szánom is őt, mert nem találja helyét a világban, és ilyen segédeszközökhöz folyamodik. Valaki az italt választja, de én a depressziómentes, tiszta élet híve vagyok, és a belső harmóniámért hajlandó vagyok kevesebb híradót nézni, meg politikai műsorokat, mert nem akarok szívinfarktusban meghalni 40 évesen, de 50 évesen mély depresszióban vergődni a sötétben naphosszat.

    Ergo: szerintem mindenkinek joga van azt csinálni önmagával, amit akar, amennyiben feltételezzük, hogy elég érett meghozni ilyen döntéseket, de mivel nem mondhatjuk meg, hogy ki mikor érett ilyen döntést hozni, találjuk ki a 18 éves korhatárt. (És reménykedjünk abban, hogy a társadalom egyszer elég fejlett legyen, hogy lemondjon a szilikonról, a szuperegyed-fejlesztő génmanipuláciról, és megtanul bizonyos erkölcsi keretek között maradni.)

    Én, naív...
  • johnsmitheger
    #47
    Ok, de lécci csak annak töröljék már ki ezt a gént, aki kéri. A másik, hogy a baloldali egér jobb füle rohadtul le van konyulva. Mi van, ha nem hízol, de nem hallasz a jobb füledre vagy többet nem tudod kimondani a Z betűt??? Nyomhatnának pár emberkísérletet is még most a teszt fázisban. Tudod: Béta teszt!
  • kukacos
    #46
    Én tökéletesen értelek, egyet is értek veled. Te nem értesz engem: én arról beszélek, hogy ha ez egy "hiba", akkor egy csomó más dolog is legalább ennyire súlyos vagy még súlyosabb, amit ki kellene javítani.
  • who am I 7
    #45
    Az evés eleve hízásra "készteti" az embert....
  • fawcet
    #44
    Sok esetben a zsírok kötik meg a műkajákban lévő mérgeket, ami életmentő. Sok étel és víz már nem a "természet" minőségét követi.

    Kóláról viszont tudni érdemes hogy tele van foszforsavval, cukorral vagy aszpartammal.

    "Diétának" az lenne a lényege, hogy egészségesen táplálkozzon az ember, nem pedig felborítani a belső egyensúlyát.

    Ételben lévő adalékok is sok esetben hízásra készteti az embert.
  • Griphons
    #43
    Már látom is a következő sci-fi horrort, amikor az IKKE géntől fosztott csontsovány zombik kaja után koslatnak, és felfalnak mindent és mindenkit. Közben vörösen izzik a szemük a belső hőtől, és a következő generációjuk már megtanul lángot lehelni, mint a sárkányok. Játszhatna benne Seagal, a legutóbbi filmjéből még jeleneteket is vehetne át...
  • caprocorno
    #42
    Aki ellenzi ezt az egész manipulációs dolgot gondolom annak nincs baj a testsúlyával, de semmi más egyébbel sem. Gratulálok nekik, és ajánlom, adjanak őszinte hálát az életnek. Nem is tudják milyen szerencsések. Arról nem beszélve, hogy az egészségi okokon túlmenve pont ezek miatt a fenemód egészséges emberek miatt lesz egy elhízott flusztrált, és onnantól nem csak a cukorbetegség támadja, hanem mentálisan is meggyöngül. Pedig az esetek többségében még csak nem is akaratgyengeségről van szó, egyszerüen mutációról, mert én annak tartom azt, ha napi 4-500 kcal bevitellel, ülő munka mellett két hónap alatt nem fogy semmi a páciens. És ne tessék azzal jönni, hogy mellé eszik, mert nem. Szóval igenis üssék ki azt a gént ami hibásan működik, ha az "egészséges" embereknek van joguk normális életet élni, akkor azoknak is akiknek ez nem megy sgítség nélkül. Nekik is vannak jogaik. És ha ehhez fölvállalják a plusz hő termelést, az ne zavarjon már senkit! Gratulálok a kutatóknk, és kívánok mielőbbi átütő sikereket, hogy megtalálják a blokkolás módját! Isten áldja meg őket!
  • Alfa Of NS
    #41
    Ha jól tudom az emberi szervezet a sejtjeinek nagy részét egy éven belül lecseréli. Az új sejtek a csontvelőben termelődő őssejtekből alakulnak ki. Magyarán csontvelőátültetés génmanipulált sejtekre és egy éven belül megvan a törlés. De majd jön remélem egy szaki és pontosít.
  • agyalok
    #40
    Az nagyon nem lenne jó, az, ha a kezükbe kerülne. Étvágyfokozókkal kombinálnák, és mivel a "folyamatban némi hő is termelődik, testhőjük valójában egy kicsit magasabb", egyre több begyulladt politikusról szólnának a hírek. Égés lenne, asszem.
  • willcox
    #39
    Engem nagyon zavar a cikkben a gén kitörlése. Ezt mégis hogyan képzelik egy élő szervezetnél? A sok milliárd sejt mindegyikéből hogyan törölnek ki egy bizonyos gént?
    Egy gén blokkolása persze más dolog. De az nem azonos a törléssel.
  • torreadorz
    #38
    Látom még mindig nem értesz. Az szerintem egy genetikai hiba, hogy akkor is megéhezel amikor nincs szükséged evésre (és ennek semmi köze ahhoz hogy az éhségérzet jó vagy rossz, ez már csak a tünete).
    Illetve egy másik ilyen hiba, hogy a szervezet képtelen leállitani a túlhizást (hisz a felesleget ki is nyomhatná magából, ahogy ha megiszol 4 liter vizet akkor azt elég gyorsan ki fogja üriteni és nem halmozza fel mint a kaját...)

    És végül eme fenti kettős felelős jórészt az emberek elhizásáért ha egyébként élelmiszer bőség van. A sport meg az un. egészséges életmód meg alapvetően nem más mint ezeknek a hibáknak a tüneti kezelése a nyugati társadalmakban az étel bőség mellet.
  • kukacos
    #37
    Pontosan. Az éhségérzet pedig rossz érzés, azért akarjuk elkerülni, ugye? Jóllakni meg jó érzés? Mondom, nekem nincs bajom a génmanipulációval, de az ellenzőinek annyiban igazuk van, hogy ha ezt elkezdjük átprogramozni, akkor bármi mást is elkezdhetünk.
  • Archenemy
    #36
    "azért híznak el agyonra a magányos, boldogtalan nők"

    És a párban élő, boldog pasik, azok is azért híznak el? :p
  • torreadorz
    #35
    "Az éhségérzet kövér embernek pillanatok alatt leküzdhető. Volt, hogy egész nap egy lájt kólán éltem, és semmit sem ettem vacsoráig."

    Gratulálok ehhez a jól átgondolt diétádhoz... Tartok tőle hogyha ezt elmesélnéd egy orvosnak vagy ezzel foglalkozó szakembernek, az rögtön lefordulna a székről...

    "Aztán egy hét után már néha ebédeltm is. Első nap szar volt, második nap egy picit, harmadnap már nem zavart. Nem votam éhes. Fogytam 15 kilót 4 hónap alatt."

    Ehhez is gratulálok. Majd beszélgessünk el egy újabb 4 hónap múlva, amikor is ráébredsz hogy visszahiztál +25 kilót... (merthogy ennek a fajta "diétának" ez lesz az eredménye).

    Igazából igy ezen hozzászólás után tartok tőle, hogy a vitánk csak felesleges szócséplés lenne. Aki úgy diétázik hogy naponta csak egy ligth kólát iszik...
  • djhambi
    #34
    Az éhségérzet kövér embernek pillanatok alatt leküzdhető. Volt, hogy egész nap egy lájt kólán éltem, és semmit sem ettem vacsoráig. Aztán egy hét után már néha ebédeltm is. Első nap szar volt, második nap egy picit, harmadnap már nem zavart. Nem votam éhes. Fogytam 15 kilót 4 hónap alatt. (Persze ilyet senki se csináljon, mert rengeteget fogytam izomból is, és most gyúrhatom visza magam. És ha véletlenül felhasználtam volna az esszenciális aminósavaim 60%át, visszafordíthatatlanul anorex lettem volna életem végéig!)
  • moikboy
    #33
    Ezt most tkp mire is írtad?
  • torreadorz
    #32
    "Én nem látok semmi különbséget, a zabálás érzelmi alapon megy, azért híznak el agyonra a magányos, boldogtalan nők."

    Ez azért jó rész nettó hülyeség... Persze van ilyen is.
    De a legtöbb ember azért hizik el, mert megéhezik és eszik. És akkor is megéhezik, ha egyébként már bevitte a szükséges mit tudom én napi 2000 kilokalóriát! És ime egy újabb hiba a szervezetben, miszerint akkor is éhes leszel, ha egyébként semmi szükséged az evésre. Pont ezért olyan k.rva nehéz lefogyni, mert attól még hogy elkezdesz diétázni és annyi kalóriát viszel be, amennyi egyébként normális lenne, a szervezeted ugyanúgy reklamál hogy ő márpedig éhenhalásra készül és egyből megjelenik az éhség érzet...
  • Sir Ny
    #31
    a "100 éve jelentkezett először" és a 'kezdetektől kezdve' között van egy egészen apró különbség.
  • kukacos
    #30
    Pontosan, szerintem bármi módosítás viselkedésmódosítás is.

    Én nem látok semmi különbséget, a zabálás érzelmi alapon megy, azért híznak el agyonra a magányos, boldogtalan nők. Kényezteted magad, pont mint az örömszerzés miatt folytatott szexszel.