112
  • cateran
    Latom nagyon a kicsiny lelkedbe taposott, hogy -ellentetben veled- nem csipem ha 1 ceg hulyenek nez..te biztos tapsikolsz,amikor 1 termeknek (es nem 2 ft-os dologrol beszelunk) hirtelen 25%-kal csokkentik az arat...es 1200 dollarnal -300 dollar csoppet sem csekely...(ellentetben pl a MS csokkenesevel ami durvan 30 font volt -olyan 50 dollar kornyeki osszeg- vagy a Sony hasonlo szintu (nem tudom fejbol)csokkentesevel...)
    Es felesleges sipakolni, hogy az Apple igy meg ugy,meg nem draga..angliaban elek ES az itteniek szerint is draga..pont

Zoliapu: Ize...mi van? Hogy jon 1 film 1 jatekhoz? Ha nem Apple kepernyon nezem,akkor szarabb lesz? (amugy igazad van..Sony Bravian szoktam HD filmeket nezni -az sem az enyem-,de hogy jon ez ide?)
  • dronkZero
    "Hahó! Kapitalizmus van! Minden a fogyasztón múlik!"

Jó, akkor vegyél nekem egy PS4-et!
  • pixx
    A többiek leosztottak itt helyettem, de mielőtt megint szétoldanád a Boxot, nézd meg mikor jött ki, és mi volt akkor pc-n a csúcs. A 512-es videokaritól mindenki kikészült a 3 magos procitól még inkább. A pc-s világ köpi nyelni nem tudott.
    Amúgy ha neked nem fontos a grafika, akkor miért rinyálsz, hogy a konzolok miatt visszafogják a grafikát...
    Amúgy ember nézd meg egy játék alatt milyen motor fut (legtöbbször Unreal 3.0). A viszonylag olcsó, elterjedt, és könnyen programozható. És mindenki tudja kb. mi várható tőle.
    Crysis játék egy tech bemutató, ami a motort hívatott eladni. A játék szar, a motor pedig nem kell senkinek, hiszen nagy gépigénye van. Erről ennyit.
    Amúgy új Batman, amit szét fognak tunningolni pc-re szintén Unreal 3.0 szóval van ott még lehetőség, hiába multi platform.

Nem vagyok hülye pc vásárlás terén, én reklámfilmekkel és ezek trükkökkel foglalkozom. Nekem sajnos közel a legjobb kell mindig, viszont hamar visszajön az ára.
  • Ruley
    Ezzel csak az a baj hogy nagyon nincs igazad.

Hogy rohannának az új konzolhoz? Ebben a generációban egyetlen konzolhoz rohantak igazán sokan, és az a Wii volt, szóval... ja. Már az előző generációban is a többinél gyengébb PS2 vitt mindent, valahol annak a szintjén lehetett az általános igényhatár.

Az meg hogy "nem a fogyasztók döntése, hogy mikor jön az új konzol", egyszerűen értelmetlen. Hahó! Kapitalizmus van! Minden a fogyasztón múlik!
    Még ha időnként van is olyan közhangulat hogy a multik lenyomják a fejlődést az ember torkán, amikor már így érzik a fogyasztók az a hanyatlás jele, és csúnya vége lesz.

Talán lassan még a Microsoftnak is van annyi sütnivalója hogy észrevegye mekkora ellenkezés zördül fel ahányszor felröppennek a pletykák a következő generációról. Még az op.rendszerek között utoljára bepróbálkoztak ezzel, hogy a Vistát csakazértis lenyomják mindenki torkán, de az még a nyomasztó monopolhelyzetük mellett sem sikerült, a játékiparban mégúgysem sikerülne ilyesmi.

A Sony meg ebben a generációban követte el utoljára ezt a buktát hogy "Úgyis mi döntjük el hogy milyen legyen a következő generáció, és úgyis mindenki meg fogja venni a $600-os PS3-at, majd max. túlóráznak is érte, más választásuk úgysincs".

• Sir Ny
    hidd el, cateran nem látott. amióta az apple áratcsökkentett, azóta folyamatosan azér retteg, hogy mivan, ha egyszer appleterméket vesz, és másnap lecsökkentik az árát. szörnyű lehet állandó rettegésben élni.
  • narumon
    Izé bár nem nekem irtad de hogy jön ez most ide? 1080p hidd el egy jó tévén is jól néz ki.
  • zoliapu
    Nem láttál még akkor 1080p filmet mondjuk Apple TFT-LCD -n, éles képpel, színekkel, normális fényerővel, háttérvilágítással.
  • cateran
    Agree,akkor is, ha se konzolom,se gamer pc-m nincs már:D
  • cateran
    Jogos,ezek sub-HD felbontások (Ps3-on és Xbox360-on is vannak ilyen gamek),mindazonáltal pl. a COD:Modern Warfare 2 is csak 600p-s lesz és mégis büntet..
  • zoliapu
    Tényleg kicsik ezek a felbontások, főleg ha a PC felsőközépkategóriás videókártyákat nézzük, aminek elég jó részesedése van a VGA kártya piacból. Méghogy, minden konzolosnak van PC -je mi?
  • narumon
    "Ezt nem is értem. Amit a konzol fel tud mutatni, azt egy átlagPC röhögve viszi."

Ha megcsinálják rá, de én tényleg ajánlom, hogy nézz meg egy ilyen konzolt működés közben mert szerintem még nem láttál. Azért egy killzone 2, Uncharted 2, Forza3, Fifa, stb stb. grafikát még egy mostani átlagpc sem köhög ki, főleg nem röhögve. Arról nem is beszélve, hogy nézd meg mennyi (és milyen) játék jelenik meg PC-re és mennyi (és milyen) játék konzolra.

1 dolgot nem akarsz megérteni. Én 2006-ban vettem egy xbox360-at durván 70e forintért, eltelt azóta durván 4 év, és semmit nem kellet hozzányúlnom, és még mindig top játékokkal játszok jó grafikával.
    Ezzel szemben ha maradtam volna pcs vonalon akkor 2006-ban vettem volna egy videokártyát 40-50e forintért, azóta minimum egyszer már kellett volna cserélnem, a proci memória cumokról nem is beszélve. 4 év alatt egy százasba minimum került volna (tok alsó hang), és a gond mégcsak nem is ez hanem az, hogy egy csomó konzol only játékról lemaradtam volna, vagy 1-2 évvel később jutnék hozzá. Hát ezért veszek én legközelebb is xbox-ot.
    Az röhej, hogy nekem a melóm miatt viszonylag jó gépem van (konfig alul), és simán vannak olyan játékok amik kurvaszarul mennek rajta. Nem is csoda hiszen Pcn optimalizálás nuku (nem is nagyon lehet), a gép nagyrészét lefoglalja a rakat task ami a játék mellett még a memóriában csücsül.
  • opeca
    Sorry, a Crysis letöltési statisztikái azért voltak szarok mert a játék is szar volt, csak könnyebb ráfogni a warezra, mint a hülye menedzserekre.
  • dronkZero
    A Celeron 300-as 450-re, az 566-os 800-ra volt húzva.
  • dronkZero
    "Ha annak a folyamatos fejlődésnek az az ára, hogy félévente hw kell cserélnem akkor NEM a válaszom. "

Ezt te is tudod, hogy mekkora őrültnagy túlzás. Semmi nem indokol félévente gépcserét, és 100%biztos vagyok benne, hogy te sem tetted.
    Az én PC-s pályafutásom: (Az évszámok hozzávetőlegesek, amennyire a lyukas memóriámból futja, de mindegy, mert darabszám...)
    Évszám, proci, memória, videokártya, mi lett vele
    1993, 386DX, 4MB, Trident 256k, elajándékozódott családban
    1998, Celeron 300, 128MB, Riva128, otthoni gép volt, én mentem egyetemre, koleszba kellett gép
    2000, Celeron 566, 256MB, VooDoo3, elfüstölt egy áramszünet alkalmával
    2003, Barton 2500, 512MB később 1GB-ra bővítve, GefTi300 ami elfüstölt és helyette lett Ati9800XT, bátyám hozzám vágta a következő konfigot, úgyhogy lecserélődött
    2006, PentiumD 2x2.66, 1GB, Gef7500LE, kinőttem a csóró koleszosságból, vettem gépet, egyébként a 7500LE egy kalap szar volt hűtésileg, a rendszeres 103 fokos használattól elfüstölt
    2008, Core2Duo 2x3.0, 2GB, Gef8800GT
    2009, három hete: +4GB RAM, mert megérdemlem.

15 év alatt hat konfig.

"Azért ne fogjuk rá az összes megjelenő játékra, hogy a konzol miatt olyan amilyen"

Nem az összesre, csak az összes PC-re is megjelenő multiplatform játékra, kivéve azok, amik turbózott grafikát kapnak PC-n.

"azért konzolon is simán lehet olyan minőségű játékot mutatni amit pcn is max 1-2 játék tud felvonultatni."

Ezt nem is értem. Amit a konzol fel tud mutatni, azt egy átlagPC röhögve viszi.
  • schrank
    igen ez a hd b+, azért írják rá a tv-re hogy hd, full hd , az hogy ti a szaros 22" 16:9-es moncsikátok előtt görnyedtek ami akkor mint egy normál 17" csak kicsit szélesebb az a ti bajotok és jó lenne felfogni hogy a grafika a játék egy kis része nem attól lesz jó egy rakásszar krájszisz hogy állítólag jól néz ki de egy sima unalmas fps hanem hogy milyen a játékmenete egy film se attól jó hogy tele van cgi-vel hanem hogy van elkészítve ...
    meg akkor minek szenvedsz a 4 éves bf2-vel te is mint én ha azóta kijött a krájszisz meg a cod4 amik állítólag szépek csak kb olyan a játékmenete mint egy máriónak ...
  • narumon
    Senki nem mondta hogy fullHD, annyit mondtam hogy HD, és bizony a HD az HD még akkor is ha "csak" 720p. Ráadásként nem a felbontás érdekel hanem a grafika minősége.
  • Gyuszopapa
    Ez neked nagyfelbontás?
    Alone in the Dark 1120x630 (no AA)
    Beijing 2008 1024x768 (no AA)
    Call of Duty 3 1088x624 (2xAA)
    Call of Duty 4 1024x600 (2x AA)
    Call of Duty: World at War 1024x600 (2x AA)
    Conan 1024x576 (no AA)
    Dark Sector 1152x640 (no AA)
    Def Jam Icon 1152x648 (no AA)
    Def Jam Icon 1152x648 (no AA)
    Don King Prizefighter 1024x630 (2xAA)
    Elder Scrolls IV: Oblivion 1024x600 (2xAA)
    Fifa 2006 1024x576 (2xAA)
    Fifa 2007 1200x675 (no AA)
    Fracture 1152x648 (no AA)
    Fracture 1152x648 (no AA)
    Grand Theft Auto IV 1152x640 (no AA)
    Guitar Hero 3 1040x585 (no AA)
    Guitar Hero Aerosmith 1040x585 (no AA)
    Halo 3 1152x640 (no AA)
    Haze 1024x576 (2xAA)
    Metal Gear Online 1024x768 (2xAA, temporal)
    Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriot 1024x768 (2xAA, temporal)
    MX vs ATV 1024x576 (no AA)
    NCAA Football 08 1024x600 (2xAA)
    Ninja Gaiden 2 1120x585 (2xAA)
    Perfect Dark Zero 1152x640 (no AA)
    Pro Evolution Soccer 6 1024x576 (2xAA)
    Project Gotham Racing 3 1024x600 (2xAA)
    Ratchet & Clank: Tools of Destruction 1280x704 (2xAA, centered on 720p output)
    The Darkness 1024x576 (no AA)
    Tomb Raider Legend 1024x600 (2xAA)
    Tomb Raider Underworld 1024x576 (2xAA)
    Tony Hawk's Project 8 1040x585 (2xAA)
    Tony Hawk's Proving Ground 1024x576 (no AA)
    Virtua Fighter 5 1024x1024 (no AA)
    Xbox játékok felbontása.
    Hol itt a HD?
    Max felskálázva HD-ra de a felbontás marad ennyi akkor is.
  • dronkZero
    Te _feltételezed_, hogy nincs igény jobb grafikára, ezzel szemben áll az a _tény_, hogy ezek az igénytelen tömegek rohannak megvenni az új konzolt, ha van rá lehetőségük. Cáfoltnak vehetjük az állításod?

Az meg nem a fogyasztók döntése, hogy mikor jön az új konzol. Tehát az az állításod is cáfolódott, hogy a tömegek fognák vissza a fejlődést. Nincs beleszólásuk, Microsoft és Sony dönt. Amikor van beleszólása a népnek (megveszik-e az új konzolt), akkor a fejlődésre "szavaznak" a pénzükkel.
  • narumon
    Már leirtam. Ha annak a folyamatos fejlődésnek az az ára, hogy félévente hw kell cserélnem akkor NEM a válaszom. Minden más esetben igen. Egyébként nehogy azt hidd hogy ezzel megoldódik minden. Hány és hány olyan játék jelenik meg ami nemhogy egy modern konzol de az átlagpc lehetőségeit sem használja ki. Azért ne fogjuk rá az összes megjelenő játékra, hogy a konzol miatt olyan amilyen, főleg hogy azért konzolon is simán lehet olyan minőségű játékot mutatni amit pcn is max 1-2 játék tud felvonultatni. Szóval szerintem ez inkább beleölt pénz, idő, energia kérdése.
  • dronkZero
    Oké, akkor egy apró keresztkérdés:
    Te nem örülnél neki, ha _minden_ játék hozná a Crysis technikai színvonalát? Ha az általad égbe dicsőített hangulatjátékok még grafikailag/AIban/fizikában IS álleejtősek lennének? Csak mert ezt én neked nem hiszem el, hogy erre NEM a válaszod. Kötöttél magaddal egy kompromisszumot, és most megpróbálod megmagyarázni (magadnak is, nemcsak nekem!), hogy neked ez miért elég.

"Fel van dobva a készitőknek, hogy csináljanak, egy technikailag kibaszott jó és tartalmilag is jó játékot, de fusson el egy átlag konfigon mert abba untunk bele, hogy ezért új kártyát vegyünk."

Ezzel meg nem tudok mit kezdeni, nyilván nekem is kéne egy Aston Martin ingyen... Kicsit irreális igény ez. Hogy a fenébe gondolod, hogy anyagi befektetés nélkül fejlődni fog a technika?
  • narumon
    Nah látod erről beszélek.
  • narumon
    Látod ez a baj. Hogy megint hülyézel. ELhiszem (és rajtam kivül még biztos nagyon sokan elhiszik), hogy technoban nagyon jó a Crysis, de ez egy játéknál tök másodlagos egy bizonyos szint felett. Senki nem fogja neked a Crysis AI-t lesni ha nincs kedve játszani vele. Ha le kéne forditani a te nyelvedre akkor kb igy mondanám/irnám: LESZAROM, hogy a Crysis kibaszott über grafika meg AI meg minden, ha NULLA játékélmény párosul NULLA tartalommal. Fel van dobva a készitőknek, hoyg csináljanak, egy technikailag kibaszott jó és tartalmilag is jó játékot, de fusson el egy átlag konfigon mert abba untunk bele, hogy ezért új kártyát vegyünk.
  • Ruley
    Vegyük át mégegyszer.

A #3 kommentben ÉN állítottam elsőként hogy "A grafika technológiája ahogy fejlődik, egyre kevesebb embert érdekel hogy még annál is fejlettebb legyen." Ez volt a vita alapja.

#6 -os kommentben a te REAKCIÓD volt az, amiben arra is kitértél hogy lenne igény ha a konzolok nem fognák vissza.
    -"Úgyhogy lehet, hogy NEKED nincs igényed jobb grafikára, de nagyon sokan vagyunk, akiknek ki van a tökünk azzal, hogy a profitmaximalizálás miatt SZÁNDÉKOSAN visszafogják a fejlődést."
    Ezzel igenis sugalltad hogy tömeges igényeket képviselsz. [/szin">

[szin=green]#11-ben felcseréltem a te vélt ok-okozati összefüggésedet azzal, hogy eleve a tömegek alacsony igényei miatt tudtak elterjedni a gyengébb konzolok, senki nem fog vissza semmit a népakarattal szemben.

#13-ban erre is azt reagáltad hogy "szerintem meg egymást ölnék, hogy hozzájussanak.[ az "xbox 720"-hoz]" vagyis MEGISMÉTELTED hogy tömeges igény lenne erősebb konzolokra.

De még ez az utolsó hozzászólásod is önelentmondás. Még mindíg ahhoz ragaszkodsz hogy a konzolok *visszafogják* a fejlődést, de ehhez az az előfeltételezés kell hogy számottevő igények vannak szebb grafikára (AI-ra, fizikára, mindegy), amikre egyébként lehetne alapozni nagy költségvetésű játékok fejlesztését és kiadását,, de ezeket valaki direkt gátolja.

• dronkZero
    Ja, egyébként tényleg ízlések és pofonok, a FABLE-t kb 80%-nál hagytam abba, mert kurvára meguntam, a Mass Effect bolygófelszíni Terep2-es fizikájától és hányinger grafikájától meg felsírtam...
  • dronkZero
    Gratulálok, mintapéldája vagy annak, amit írtam.

Nem azért tartalak hülyének, mert nem tetszik a Crysis, hanem azért, mert kb a 10. oldal után, ahol arról beszélek, hogy egy játék mennyire fejlett (ami egy kurvára objektív dolog: poligonszám, textúraméret, AI összetettsége, fizika minősége és mozgatott tárgyak mennyisége, stb) még mindig kevered a szubjektív véleménnyel.
    Igen, szerintem is van hangulatosabb, jobb sztorijú, összességében jobban tetsző játék a Crysisnál, de TECHNIKAILAG FEJLETTEBB NINCSEN.
    Ez no comment mostmár, bazdmeg, te hülye vagy, fel sem fogod, amit leírok.
  • dronkZero
    Ki a faszom mondta, hogy én lennék az általános? Attól még ENGEM zavar, hogy a csúcstechnika jelenleg egy két éves játék, és hogy még évekig nem fogok fejlődést látni.

Felőlem ti megmagyarázhatjátok magatoknak, hogy miért nincs igényetek a fejlődésre, rohadtul nem érdekel. De nem is ez volt a vita alapja, hanem hogy belém kötöttetek, hogy nem is fogják vissza a konzolok a fejlődést. Hát a faszt nem. És ez engem zavar.
  • narumon
    Ezt nem vitatta senki. Elvégre a Crysis talán mostani hardveren fut normálisan az xbox306 meg 2005-ben jelent meg. Viszont ne felejtsük el, hogy 2006-ban Gears of War és társai nagyon betettek az akkori PC gaméknak. 1-2 év múlva jönnek az új konzolok és akkor megint a pc lesz hátrányban, utána ahogy telik az idő a pc kerül megint előnybe. Én egyszerűen meguntam, hogy évente hwt vegyek játék miatt. Xboxot megvettem 2006 év elején azóta az muzsikál oszt kész.
  • zoliapu
    Egyszerűen arról van szó, hogy a dinamikus megvilágítás több fényforrásból, visszatükröződéssel, árnyékokkal, hatalamas nyilt terek sokaságával, élethű fizikával, amik a Crysis -ben vannak attól a konzolok egyszerűen megellenének.
  • narumon
    "Nemtom láttad-e pl a Mirrors Edge-et PhysX-el és anélkül? Apró dolgokat rak bele a PhysX, mégis ég és föld a látványban a különbség..."

Ennek ellent mondanak az akkor megjelent külföldi tesztek, ahol ugye irták, hogy egykét zászlóval több van a pályán, ami nem oszt nem szoroz, ráadásul az Nvidia szivatása mert ATI kártyán ugye nincs, pedig craftban az is elbirná. Ennyi.
  • narumon
    "+ Ami kimaradt a PC multifunkcionális. Mikor fogtok Xboxon vagy PS-en chatelni, telefonálni, böngészni, szöveget szerkeszteni, programokat írni?"

És ez meg hogy a picsába jön ide? Az xbox mikor kijött akkor is egy VGA kártya ára volt. Simán van otthon minden konzolosnak PCje, amivel tökéletesen megoldja a fenti "gondokat" csak épp a pct nem kell folyamatosan fejleszteni, és ha játszani akar akkor bedobja a lemezt a boxba és már játszik is. Nagyfelbontás, nagytévé, kényelem.
  • narumon
    "A spore-ba is belebuktak. Amúgy már több warez csoport is dolgozik azon hogy konzol játékok fussanak PC-n és nem kis sikerekkel. Annyi az egész hogy kell venni egy joystickot a gépre max 4e ft ért és a konzolok megint le lesznek verve."

Hehhe, év vicce. 10 éves hardver (PS2) játékokat sem lehet tökéletesen futtatni emulátorral csak úgy ahogy. Mire ps3, xbox360 menni fog pcn addig eltelik még pár konzol generáció.
  • narumon
    "Meg látom, az agyadig nem jutott el a lényeg, hogy a Crysis messze nem csak a grafikáról szól. Csak legtöbben hülyék vagytok hozzá, hogy egyáltalán felfogjátok, hogy mit kell nézni."

Szerintem a Crysis egy FOS játék. Forintot nem adnék érte. Ezért fikázhatsz akár engem akár másokat, én maradok a FABLE-nél, ami viszont eredetiben figyel a polcon. Vagy Mass Effect ami az étvized legjobb játéka volt szerintem. Szerintem ez szerinted az. Ettől hülyének nevezni valakit eléggé gyenge szellemi szintre utal; Vazzeh nem szereted az almát? Akkor te hülye vagy!
  • narumon
    "A játékoskoknak azzal van tele a hócipője (konzol fronton), hogy ami ment xbox-on, vehetem meg 360-ra is"

Persze gondolom tudod, hogy baromságot irtál az xbox játékok legalább 80%-a minden gond nélkül megy 360-on.
  • Ruley
    Én sem azt mondtam hogy ami sikeresebb az automatikusan *jobb* lenne, csak hogy ezek a trendek, és a játékipar ezeket fogja követni, akár tetszik akár nem.

Te meg ha magasról leszarod a tömegeket, akkor ne papolj visszatartott fejlődésről, meg gonosz, haladást elfojtó cégekről, hanem ismerd be hogy amit te értékesnek tartasz egy játékban az kezd perifériára szorulni. Felőlem tartsd magad felsőbbrendűnek, meg igényesebbnek, de kár úgy csinálni mintha az általános véleményt képviselnéd, amikor pedíg nem.
  • narumon
    "A Crysis 2 éve, 2007-ben grafikailag tönkrevert MINDENT, ami a piacon van. Azóta fejlődés semmi, sőt, még Crytekék is VISSZAFELÉ fejlődnek, épp most butítják a Crysist konzolra."

Igen és majdnem el is hasalt a kasszánál mert az embereknek nem volt olyan gépük amin az a húdenagy látvány kijött volna. Kezdenek rájönni az emberek, hogy játékonként videokártyát és egy hw-t venni nem akkora mulatság ám.
  • dronkZero
    "Igenis volt választásuk a vásárlóknak, és úgy döntöttek hogy az a konzol amire a leginkább vágynak, az a Wii, a második az xbox 360, a harmadik a PS3, és a negyedik a gamer PC (utóbbit az újabb PC-s játékok eladásai alapján tenném ide)."

Magasról leszarom az igénytelen tömegeket, a Blikk a legolvasottabb, a Barátok közt a legnézettebb Magyarországon. A logikád szerint akkor a Blikk a legjobb újság, a Barátok közt meg a legjobb sorozat. Én viszont hányok mindkettőtől. Tudod, van az a szólás a szarral, meg a legyekkel...

"Egy újabb, még drágább konzol, ami csak azt tudná felmutatni hogy még ennél is szebb a grafikája,"

Kicsit fárasztotok már, hányszor írjam le ugyanazt? Értelmezd is már amit írtam, könyörögve kérlek! Nem csak grafikailag gyenge a konzol, sőt, az a legkevesebb. A fizika és az AI is botrányosan szar. Az új generáció tarthatná a grafikai szintet, sőt, az első játékok biztosan nem is lennének sokkal szebbek. De maradna kraft intelligensebb AI-ra, és több fizikai objektumra, ami végeredményében a játékélményt is és a látványt is fokozná.
    Nemtom láttad-e pl a Mirrors Edge-et PhysX-el és anélkül? Apró dolgokat rak bele a PhysX, mégis ég és föld a látványban a különbség...
  • Youri
    + Ami kimaradt a PC multifunkcionális. Mikor fogtok Xboxon vagy PS-en chatelni, telefonálni, böngészni, szöveget szerkeszteni, programokat írni?

Én gépem is tavaly lett véve 250e Ft volt kompletten. Csak a régi monitorom maradt, de én azért vettem ennyiért gépet, mert grafikázok is amihez elég nagy teljesítmény kell. Crysisban pl olyan dolgokat jelenít meg a videokártyám ami konzolosok álmában sem merülhet fel.. :D

Konzolosok előnyére vagyis xbox előnyére legyen a Natal. De lehet ahhoz is kiadnak egy új xboxot és akkor cumi van.
  • dronkZero
    Gyenge kezdés után durva beerősödés, EA várakozásait felülmúlta.

Egy olyan játéknál, amit évekre előre terveznek, nemigen számít a kezdőhónap.

"A Crysis iskola példája annak, hogyan kell optimalizáció nélkül még 4 vga kártyát betenni a gépbe, hogy maxon tudjon futni."

Leírjam megint? Úgysem fog sikerülni felfognod most sem, ha az előbb sem sikerült... Na mindegy, még egyszer:
    A Crysis kibaszott jól skálázható, úgyhogy az optimalizáltság hiánya egyszerűen hazugság. SZÁNDÉKOSAN pár évvel későbbi hardverekhez lett igazítva a MAXIMUM grafika, hogy ne egy olyan engine-t gyártsanak, ami már megjelenésekor elavult. Egyrészt villantottak vele egy kurvanagyot, másrészt évekig nem kell nekik új motort fejleszteni. Egyébként meg közepes grafikai beállításokon is szarrá alázott mindent, ami 2007ben jelent meg.
    Ahhoz, hogy te meg voltál sértődve, hogy nem megy a drága gépeden max grafikán, ahhoz nem tudok mit hozzáfűzni, legfeljebb hogy megérdemled.
  • Youri
    Ezért nagyon egyszerű, úgy ahogy a L4D 2-t is. Simán nem veszi meg senki.
    A spore-ba is belebuktak. Amúgy már több warez csoport is dolgozik azon hogy konzol játékok fussanak PC-n és nem kis sikerekkel. Annyi az egész hogy kell venni egy joystickot a gépre max 4e ft ért és a konzolok megint le lesznek verve.
  • Ruley
    "Azért tegyünk különbséget, hogy megelégszik vele, vagy hogy _nincs más választása_! Szerinted, ha holnaptól kapható lenne az XBOX720, akkor nem venné meg senki, mert "áh, nekem megfelel ez a grafika"?
    Mert szerintem meg egymást ölnék, hogy hozzájussanak. Ahogy az lenni szokott."

Ja, mint ahogy egymást ölik a PS3-ért is miközben átgázolnak néhány szánalmasan sikertelen és eladhatatlan Wii törmelékei között is?
    Na várjunk csak...
    Igenis volt választásuk a vásárlóknak, és úgy döntöttek hogy az a konzol amire a leginkább vágynak, az a Wii, a második az xbox 360, a harmadik a PS3, és a negyedik a gamer PC (utóbbit az újabb PC-s játékok eladásai alapján tenném ide). Ezek bizony tények. Választhatnak négyféle erősségű hardver közül, és pont az ellenkezőjét választják mint amit szerinted kéne ha érdekelné őket a grafika.

Ez a jelenlegi generáció a napnál is világosabban bebizonyítja hogy a grafika fejlettsége nem tényező többé.

Az emberek azért vesznek ötévente új konzolt, mert új játékélményre vágynak, valamire ami több mint az addigi játékok színvonalának más pályákkal és sztorival való újrahasznosítása. Eddíg ezt elég könnyű volt a hardver fejlesztésével megadni: Amikor a SNES generációt felváltotta PS generáció, még mindenki értette hogy hirtelen 3D-sek lettek a játékok, és ez jó. Amikor jött a PS2, a legtöbben örültek annak hogy végre van az egyes karaktereknek is mimikája, van normális látótávolság, árnyékok, stb. És ez megújította a játékélményt.
    De az emberek grafikai igényessége véges.

Nem csak azt állítom hogy egy xbox 720-ért nem ölnék egymást, hanem azt hogy már a mostani HD platformokért sem ölik egymást úgy mint ahogy arra az ipar számított négy éve. Egy újabb, még drágább konzol, ami csak azt tudná felmutatni hogy még ennél is szebb a grafikája, az csak megsorkszorozná ezt az effektust, és emiatt üzleti öngyilkosság lenne.