Módosított konzolokat vár az EA

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

narumon
"Ezt nem is értem. Amit a konzol fel tud mutatni, azt egy átlagPC röhögve viszi."

Ha megcsinálják rá, de én tényleg ajánlom, hogy nézz meg egy ilyen konzolt mûködés közben mert szerintem még nem láttál. Azért egy killzone 2, Uncharted 2, Forza3, Fifa, stb stb. grafikát még egy mostani átlagpc sem köhög ki, fõleg nem röhögve. Arról nem is beszélve, hogy nézd meg mennyi (és milyen) játék jelenik meg PC-re és mennyi (és milyen) játék konzolra.

1 dolgot nem akarsz megérteni. Én 2006-ban vettem egy xbox360-at durván 70e forintért, eltelt azóta durván 4 év, és semmit nem kellet hozzányúlnom, és még mindig top játékokkal játszok jó grafikával.
Ezzel szemben ha maradtam volna pcs vonalon akkor 2006-ban vettem volna egy videokártyát 40-50e forintért, azóta minimum egyszer már kellett volna cserélnem, a proci memória cumokról nem is beszélve. 4 év alatt egy százasba minimum került volna (tok alsó hang), és a gond mégcsak nem is ez hanem az, hogy egy csomó konzol only játékról lemaradtam volna, vagy 1-2 évvel késõbb jutnék hozzá. Hát ezért veszek én legközelebb is xbox-ot.
Az röhej, hogy nekem a melóm miatt viszonylag jó gépem van (konfig alul), és simán vannak olyan játékok amik kurvaszarul mennek rajta. Nem is csoda hiszen Pcn optimalizálás nuku (nem is nagyon lehet), a gép nagyrészét lefoglalja a rakat task ami a játék mellett még a memóriában csücsül.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

Sorry, a Crysis letöltési statisztikái azért voltak szarok mert a játék is szar volt, csak könnyebb ráfogni a warezra, mint a hülye menedzserekre.
dronkZero
A Celeron 300-as 450-re, az 566-os 800-ra volt húzva.

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

dronkZero
"Ha annak a folyamatos fejlõdésnek az az ára, hogy félévente hw kell cserélnem akkor NEM a válaszom. "

Ezt te is tudod, hogy mekkora õrültnagy túlzás. Semmi nem indokol félévente gépcserét, és 100%biztos vagyok benne, hogy te sem tetted.
Az én PC-s pályafutásom: (Az évszámok hozzávetõlegesek, amennyire a lyukas memóriámból futja, de mindegy, mert darabszám...)
Évszám, proci, memória, videokártya, mi lett vele
1993, 386DX, 4MB, Trident 256k, elajándékozódott családban
1998, Celeron 300, 128MB, Riva128, otthoni gép volt, én mentem egyetemre, koleszba kellett gép
2000, Celeron 566, 256MB, VooDoo3, elfüstölt egy áramszünet alkalmával
2003, Barton 2500, 512MB késõbb 1GB-ra bõvítve, GefTi300 ami elfüstölt és helyette lett Ati9800XT, bátyám hozzám vágta a következõ konfigot, úgyhogy lecserélõdött
2006, PentiumD 2x2.66, 1GB, Gef7500LE, kinõttem a csóró koleszosságból, vettem gépet, egyébként a 7500LE egy kalap szar volt hûtésileg, a rendszeres 103 fokos használattól elfüstölt
2008, Core2Duo 2x3.0, 2GB, Gef8800GT
2009, három hete: +4GB RAM, mert megérdemlem.

15 év alatt hat konfig.

"Azért ne fogjuk rá az összes megjelenõ játékra, hogy a konzol miatt olyan amilyen"

Nem az összesre, csak az összes PC-re is megjelenõ multiplatform játékra, kivéve azok, amik turbózott grafikát kapnak PC-n.

"azért konzolon is simán lehet olyan minõségû játékot mutatni amit pcn is max 1-2 játék tud felvonultatni."

Ezt nem is értem. Amit a konzol fel tud mutatni, azt egy átlagPC röhögve viszi.

schrank
igen ez a hd b+, azért írják rá a tv-re hogy hd, full hd , az hogy ti a szaros 22" 16:9-es moncsikátok elõtt görnyedtek ami akkor mint egy normál 17" csak kicsit szélesebb az a ti bajotok és jó lenne felfogni hogy a grafika a játék egy kis része nem attól lesz jó egy rakásszar krájszisz hogy állítólag jól néz ki de egy sima unalmas fps hanem hogy milyen a játékmenete egy film se attól jó hogy tele van cgi-vel hanem hogy van elkészítve ...
meg akkor minek szenvedsz a 4 éves bf2-vel te is mint én ha azóta kijött a krájszisz meg a cod4 amik állítólag szépek csak kb olyan a játékmenete mint egy máriónak ...

schrank[HUN] \"kiakirály\" \"jobb ha az okos hülyéskedik mint ha a ....\"

narumon
Senki nem mondta hogy fullHD, annyit mondtam hogy HD, és bizony a HD az HD még akkor is ha "csak" 720p. Ráadásként nem a felbontás érdekel hanem a grafika minõsége.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

Ez neked nagyfelbontás?
Alone in the Dark 1120x630 (no AA)
Beijing 2008 1024x768 (no AA)
Call of Duty 3 1088x624 (2xAA)
Call of Duty 4 1024x600 (2x AA)
Call of Duty: World at War 1024x600 (2x AA)
Conan 1024x576 (no AA)
Dark Sector 1152x640 (no AA)
Def Jam Icon 1152x648 (no AA)
Def Jam Icon 1152x648 (no AA)
Don King Prizefighter 1024x630 (2xAA)
Elder Scrolls IV: Oblivion 1024x600 (2xAA)
Fifa 2006 1024x576 (2xAA)
Fifa 2007 1200x675 (no AA)
Fracture 1152x648 (no AA)
Fracture 1152x648 (no AA)
Grand Theft Auto IV 1152x640 (no AA)
Guitar Hero 3 1040x585 (no AA)
Guitar Hero Aerosmith 1040x585 (no AA)
Halo 3 1152x640 (no AA)
Haze 1024x576 (2xAA)
Metal Gear Online 1024x768 (2xAA, temporal)
Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriot 1024x768 (2xAA, temporal)
MX vs ATV 1024x576 (no AA)
NCAA Football 08 1024x600 (2xAA)
Ninja Gaiden 2 1120x585 (2xAA)
Perfect Dark Zero 1152x640 (no AA)
Pro Evolution Soccer 6 1024x576 (2xAA)
Project Gotham Racing 3 1024x600 (2xAA)
Ratchet & Clank: Tools of Destruction 1280x704 (2xAA, centered on 720p output)
The Darkness 1024x576 (no AA)
Tomb Raider Legend 1024x600 (2xAA)
Tomb Raider Underworld 1024x576 (2xAA)
Tony Hawk's Project 8 1040x585 (2xAA)
Tony Hawk's Proving Ground 1024x576 (no AA)
Virtua Fighter 5 1024x1024 (no AA)
Xbox játékok felbontása.
Hol itt a HD?
Max felskálázva HD-ra de a felbontás marad ennyi akkor is.

X6 1090T,Thermaltake Spin Q,Asrock 770 Extreme3,8 GB 1600,GTX 1060,FSP Hexa 500 (HS)Hülye suttyók. WOT:GyuszopapaHun

dronkZero
Te _feltételezed_, hogy nincs igény jobb grafikára, ezzel szemben áll az a _tény_, hogy ezek az igénytelen tömegek rohannak megvenni az új konzolt, ha van rá lehetõségük. Cáfoltnak vehetjük az állításod?

Az meg nem a fogyasztók döntése, hogy mikor jön az új konzol. Tehát az az állításod is cáfolódott, hogy a tömegek fognák vissza a fejlõdést. Nincs beleszólásuk, Microsoft és Sony dönt. Amikor van beleszólása a népnek (megveszik-e az új konzolt), akkor a fejlõdésre "szavaznak" a pénzükkel.

narumon
Már leirtam. Ha annak a folyamatos fejlõdésnek az az ára, hogy félévente hw kell cserélnem akkor NEM a válaszom. Minden más esetben igen. Egyébként nehogy azt hidd hogy ezzel megoldódik minden. Hány és hány olyan játék jelenik meg ami nemhogy egy modern konzol de az átlagpc lehetõségeit sem használja ki. Azért ne fogjuk rá az összes megjelenõ játékra, hogy a konzol miatt olyan amilyen, fõleg hogy azért konzolon is simán lehet olyan minõségû játékot mutatni amit pcn is max 1-2 játék tud felvonultatni. Szóval szerintem ez inkább beleölt pénz, idõ, energia kérdése.

dronkZero
Oké, akkor egy apró keresztkérdés:
Te nem örülnél neki, ha _minden_ játék hozná a Crysis technikai színvonalát? Ha az általad égbe dicsõített hangulatjátékok még grafikailag/AIban/fizikában IS álleejtõsek lennének? Csak mert ezt én neked nem hiszem el, hogy erre NEM a válaszod. Kötöttél magaddal egy kompromisszumot, és most megpróbálod megmagyarázni (magadnak is, nemcsak nekem!), hogy neked ez miért elég.

"Fel van dobva a készitõknek, hogy csináljanak, egy technikailag kibaszott jó és tartalmilag is jó játékot, de fusson el egy átlag konfigon mert abba untunk bele, hogy ezért új kártyát vegyünk."

Ezzel meg nem tudok mit kezdeni, nyilván nekem is kéne egy Aston Martin ingyen... Kicsit irreális igény ez. Hogy a fenébe gondolod, hogy anyagi befektetés nélkül fejlõdni fog a technika?

narumon
Nah látod errõl beszélek.

narumon
Látod ez a baj. Hogy megint hülyézel. ELhiszem (és rajtam kivül még biztos nagyon sokan elhiszik), hogy technoban nagyon jó a Crysis, de ez egy játéknál tök másodlagos egy bizonyos szint felett. Senki nem fogja neked a Crysis AI-t lesni ha nincs kedve játszani vele. Ha le kéne forditani a te nyelvedre akkor kb igy mondanám/irnám: LESZAROM, hogy a Crysis kibaszott über grafika meg AI meg minden, ha NULLA játékélmény párosul NULLA tartalommal. Fel van dobva a készitõknek, hoyg csináljanak, egy technikailag kibaszott jó és tartalmilag is jó játékot, de fusson el egy átlag konfigon mert abba untunk bele, hogy ezért új kártyát vegyünk.

Ruley
Vegyük át mégegyszer.

A #3 kommentben ÉN állítottam elsõként hogy "A grafika technológiája ahogy fejlõdik, egyre kevesebb embert érdekel hogy még annál is fejlettebb legyen." Ez volt a vita alapja.

[szin=redA #6 -os kommentben a te REAKCIÓD volt az, amiben arra is kitértél hogy lenne igény ha a konzolok nem fognák vissza.
-"Úgyhogy lehet, hogy NEKED nincs igényed jobb grafikára, de nagyon sokan vagyunk, akiknek ki van a tökünk azzal, hogy a profitmaximalizálás miatt SZÁNDÉKOSAN visszafogják a fejlõdést."
Ezzel igenis sugalltad hogy tömeges igényeket képviselsz.

#11-ben felcseréltem a te vélt ok-okozati összefüggésedet azzal, hogy eleve a tömegek alacsony igényei miatt tudtak elterjedni a gyengébb konzolok, senki nem fog vissza semmit a népakarattal szemben.

#13-ban erre is azt reagáltad hogy "szerintem meg egymást ölnék, hogy hozzájussanak.[ az "xbox 720"-hoz]" vagyis MEGISMÉTELTED hogy tömeges igény lenne erõsebb konzolokra.

De még ez az utolsó hozzászólásod is önelentmondás. Még mindíg ahhoz ragaszkodsz hogy a konzolok *visszafogják* a fejlõdést, de ehhez az az elõfeltételezés kell hogy számottevõ igények vannak szebb grafikára (AI-ra, fizikára, mindegy), amikre egyébként lehetne alapozni nagy költségvetésû játékok fejlesztését és kiadását,, de ezeket valaki direkt gátolja.

http://myanimelist.net/animelist/Alterego-X

dronkZero
Ja, egyébként tényleg ízlések és pofonok, a FABLE-t kb 80%-nál hagytam abba, mert kurvára meguntam, a Mass Effect bolygófelszíni Terep2-es fizikájától és hányinger grafikájától meg felsírtam...

dronkZero
Gratulálok, mintapéldája vagy annak, amit írtam.

Nem azért tartalak hülyének, mert nem tetszik a Crysis, hanem azért, mert kb a 10. oldal után, ahol arról beszélek, hogy egy játék mennyire fejlett (ami egy kurvára objektív dolog: poligonszám, textúraméret, AI összetettsége, fizika minõsége és mozgatott tárgyak mennyisége, stb) még mindig kevered a szubjektív véleménnyel.
Igen, szerintem is van hangulatosabb, jobb sztorijú, összességében jobban tetszõ játék a Crysisnál, de TECHNIKAILAG FEJLETTEBB NINCSEN.
Ez no comment mostmár, bazdmeg, te hülye vagy, fel sem fogod, amit leírok.

dronkZero
Ki a faszom mondta, hogy én lennék az általános? Attól még ENGEM zavar, hogy a csúcstechnika jelenleg egy két éves játék, és hogy még évekig nem fogok fejlõdést látni.

Felõlem ti megmagyarázhatjátok magatoknak, hogy miért nincs igényetek a fejlõdésre, rohadtul nem érdekel. De nem is ez volt a vita alapja, hanem hogy belém kötöttetek, hogy nem is fogják vissza a konzolok a fejlõdést. Hát a faszt nem. És ez engem zavar.

narumon
Ezt nem vitatta senki. Elvégre a Crysis talán mostani hardveren fut normálisan az xbox306 meg 2005-ben jelent meg. Viszont ne felejtsük el, hogy 2006-ban Gears of War és társai nagyon betettek az akkori PC gaméknak. 1-2 év múlva jönnek az új konzolok és akkor megint a pc lesz hátrányban, utána ahogy telik az idõ a pc kerül megint elõnybe. Én egyszerûen meguntam, hogy évente hwt vegyek játék miatt. Xboxot megvettem 2006 év elején azóta az muzsikál oszt kész.

zoliapu
Egyszerûen arról van szó, hogy a dinamikus megvilágítás több fényforrásból, visszatükrözõdéssel, árnyékokkal, hatalamas nyilt terek sokaságával, élethû fizikával, amik a Crysis -ben vannak attól a konzolok egyszerûen megellenének. <#vigyor0>

Ha nem ismernél még: második nevem veszély, az elsõ játék... Ambient Enjoy

narumon
"Nemtom láttad-e pl a Mirrors Edge-et PhysX-el és anélkül? Apró dolgokat rak bele a PhysX, mégis ég és föld a látványban a különbség..."

Ennek ellent mondanak az akkor megjelent külföldi tesztek, ahol ugye irták, hogy egykét zászlóval több van a pályán, ami nem oszt nem szoroz, ráadásul az Nvidia szivatása mert ATI kártyán ugye nincs, pedig craftban az is elbirná. Ennyi.

narumon
"+ Ami kimaradt a PC multifunkcionális. Mikor fogtok Xboxon vagy PS-en chatelni, telefonálni, böngészni, szöveget szerkeszteni, programokat írni?"

És ez meg hogy a picsába jön ide? Az xbox mikor kijött akkor is egy VGA kártya ára volt. Simán van otthon minden konzolosnak PCje, amivel tökéletesen megoldja a fenti "gondokat" csak épp a pct nem kell folyamatosan fejleszteni, és ha játszani akar akkor bedobja a lemezt a boxba és már játszik is. Nagyfelbontás, nagytévé, kényelem.

narumon
"A spore-ba is belebuktak. Amúgy már több warez csoport is dolgozik azon hogy konzol játékok fussanak PC-n és nem kis sikerekkel. Annyi az egész hogy kell venni egy joystickot a gépre max 4e ft ért és a konzolok megint le lesznek verve."

Hehhe, év vicce. 10 éves hardver (PS2) játékokat sem lehet tökéletesen futtatni emulátorral csak úgy ahogy. Mire ps3, xbox360 menni fog pcn addig eltelik még pár konzol generáció.

narumon
"Meg látom, az agyadig nem jutott el a lényeg, hogy a Crysis messze nem csak a grafikáról szól. Csak legtöbben hülyék vagytok hozzá, hogy egyáltalán felfogjátok, hogy mit kell nézni."

Szerintem a Crysis egy FOS játék. Forintot nem adnék érte. Ezért fikázhatsz akár engem akár másokat, én maradok a FABLE-nél, ami viszont eredetiben figyel a polcon. Vagy Mass Effect ami az étvized legjobb játéka volt szerintem. Szerintem ez szerinted az. Ettõl hülyének nevezni valakit eléggé gyenge szellemi szintre utal; Vazzeh nem szereted az almát? Akkor te hülye vagy!

narumon
"A játékoskoknak azzal van tele a hócipõje (konzol fronton), hogy ami ment xbox-on, vehetem meg 360-ra is"

Persze gondolom tudod, hogy baromságot irtál az xbox játékok legalább 80%-a minden gond nélkül megy 360-on.

Ruley
Én sem azt mondtam hogy ami sikeresebb az automatikusan *jobb* lenne, csak hogy ezek a trendek, és a játékipar ezeket fogja követni, akár tetszik akár nem.

Te meg ha magasról leszarod a tömegeket, akkor ne papolj visszatartott fejlõdésrõl, meg gonosz, haladást elfojtó cégekrõl, hanem ismerd be hogy amit te értékesnek tartasz egy játékban az kezd perifériára szorulni. Felõlem tartsd magad felsõbbrendûnek, meg igényesebbnek, de kár úgy csinálni mintha az általános véleményt képviselnéd, amikor pedíg nem.

narumon
"A Crysis 2 éve, 2007-ben grafikailag tönkrevert MINDENT, ami a piacon van. Azóta fejlõdés semmi, sõt, még Crytekék is VISSZAFELÉ fejlõdnek, épp most butítják a Crysist konzolra."

Igen és majdnem el is hasalt a kasszánál mert az embereknek nem volt olyan gépük amin az a húdenagy látvány kijött volna. Kezdenek rájönni az emberek, hogy játékonként videokártyát és egy hw-t venni nem akkora mulatság ám.

dronkZero
"Igenis volt választásuk a vásárlóknak, és úgy döntöttek hogy az a konzol amire a leginkább vágynak, az a Wii, a második az xbox 360, a harmadik a PS3, és a negyedik a gamer PC (utóbbit az újabb PC-s játékok eladásai alapján tenném ide)."

Magasról leszarom az igénytelen tömegeket, a Blikk a legolvasottabb, a Barátok közt a legnézettebb Magyarországon. A logikád szerint akkor a Blikk a legjobb újság, a Barátok közt meg a legjobb sorozat. Én viszont hányok mindkettõtõl. Tudod, van az a szólás a szarral, meg a legyekkel...

"Egy újabb, még drágább konzol, ami csak azt tudná felmutatni hogy még ennél is szebb a grafikája,"

Kicsit fárasztotok már, hányszor írjam le ugyanazt? Értelmezd is már amit írtam, könyörögve kérlek! Nem csak grafikailag gyenge a konzol, sõt, az a legkevesebb. A fizika és az AI is botrányosan szar. Az új generáció tarthatná a grafikai szintet, sõt, az elsõ játékok biztosan nem is lennének sokkal szebbek. De maradna kraft intelligensebb AI-ra, és több fizikai objektumra, ami végeredményében a játékélményt is és a látványt is fokozná.
Nemtom láttad-e pl a Mirrors Edge-et PhysX-el és anélkül? Apró dolgokat rak bele a PhysX, mégis ég és föld a látványban a különbség...

+ Ami kimaradt a PC multifunkcionális. Mikor fogtok Xboxon vagy PS-en chatelni, telefonálni, böngészni, szöveget szerkeszteni, programokat írni?

Én gépem is tavaly lett véve 250e Ft volt kompletten. Csak a régi monitorom maradt, de én azért vettem ennyiért gépet, mert grafikázok is amihez elég nagy teljesítmény kell. Crysisban pl olyan dolgokat jelenít meg a videokártyám ami konzolosok álmában sem merülhet fel.. :D

Konzolosok elõnyére vagyis xbox elõnyére legyen a Natal. De lehet ahhoz is kiadnak egy új xboxot és akkor cumi van.

dronkZero
Gyenge kezdés után durva beerõsödés, EA várakozásait felülmúlta.

Egy olyan játéknál, amit évekre elõre terveznek, nemigen számít a kezdõhónap.

"A Crysis iskola példája annak, hogyan kell optimalizáció nélkül még 4 vga kártyát betenni a gépbe, hogy maxon tudjon futni."

Leírjam megint? Úgysem fog sikerülni felfognod most sem, ha az elõbb sem sikerült... Na mindegy, még egyszer:
A Crysis kibaszott jól skálázható, úgyhogy az optimalizáltság hiánya egyszerûen hazugság. SZÁNDÉKOSAN pár évvel késõbbi hardverekhez lett igazítva a MAXIMUM grafika, hogy ne egy olyan engine-t gyártsanak, ami már megjelenésekor elavult. Egyrészt villantottak vele egy kurvanagyot, másrészt évekig nem kell nekik új motort fejleszteni. Egyébként meg közepes grafikai beállításokon is szarrá alázott mindent, ami 2007ben jelent meg.
Ahhoz, hogy te meg voltál sértõdve, hogy nem megy a drága gépeden max grafikán, ahhoz nem tudok mit hozzáfûzni, legfeljebb hogy megérdemled.

Ezért nagyon egyszerû, úgy ahogy a L4D 2-t is. Simán nem veszi meg senki.
A spore-ba is belebuktak. Amúgy már több warez csoport is dolgozik azon hogy konzol játékok fussanak PC-n és nem kis sikerekkel. Annyi az egész hogy kell venni egy joystickot a gépre max 4e ft ért és a konzolok megint le lesznek verve.

Ruley
"Azért tegyünk különbséget, hogy megelégszik vele, vagy hogy _nincs más választása_! Szerinted, ha holnaptól kapható lenne az XBOX720, akkor nem venné meg senki, mert "áh, nekem megfelel ez a grafika"?
Mert szerintem meg egymást ölnék, hogy hozzájussanak. Ahogy az lenni szokott."

Ja, mint ahogy egymást ölik a PS3-ért is miközben átgázolnak néhány szánalmasan sikertelen és eladhatatlan Wii törmelékei között is?
Na várjunk csak...
Igenis volt választásuk a vásárlóknak, és úgy döntöttek hogy az a konzol amire a leginkább vágynak, az a Wii, a második az xbox 360, a harmadik a PS3, és a negyedik a gamer PC (utóbbit az újabb PC-s játékok eladásai alapján tenném ide). Ezek bizony tények. Választhatnak négyféle erõsségû hardver közül, és pont az ellenkezõjét választják mint amit szerinted kéne ha érdekelné õket a grafika.

Ez a jelenlegi generáció a napnál is világosabban bebizonyítja hogy a grafika fejlettsége nem tényezõ többé.

Az emberek azért vesznek ötévente új konzolt, mert új játékélményre vágynak, valamire ami több mint az addigi játékok színvonalának más pályákkal és sztorival való újrahasznosítása. Eddíg ezt elég könnyû volt a hardver fejlesztésével megadni: Amikor a SNES generációt felváltotta PS generáció, még mindenki értette hogy hirtelen 3D-sek lettek a játékok, és ez jó. Amikor jött a PS2, a legtöbben örültek annak hogy végre van az egyes karaktereknek is mimikája, van normális látótávolság, árnyékok, stb. És ez megújította a játékélményt.
De az emberek grafikai igényessége véges.

Nem csak azt állítom hogy egy xbox 720-ért nem ölnék egymást, hanem azt hogy már a mostani HD platformokért sem ölik egymást úgy mint ahogy arra az ipar számított négy éve. Egy újabb, még drágább konzol, ami csak azt tudná felmutatni hogy még ennél is szebb a grafikája, az csak megsorkszorozná ezt az effektust, és emiatt üzleti öngyilkosság lenne.

dronkZero
"Ez értelmes hozzászólás volt. Csak én nem játékra veszek pc-t hanem munkára."

Képzeld, én is használom munkára is a PCmet. Bár az túl sok hardvert nem igényel. Egy híd végeselemes modelljét simán kiszámoltatom az 5 éves laptopommal is. Te mit csinálsz, hogy 400ezres gép kellett hozzá?
Meg egyébként nemtom feltûnt-e, hogy ha alulról kezded nézni az árlistát, akkor egy ideig ahogy nõ a teljesítmény, arányosan nõ az ár is. Aztán van egy határ, ahol az árnövekedés már nincs szinkronban a teljesítménynövekedéssel. Na a fölött faszság vásárolni, mert valóban hónapok alatt elveszti az árát. De gondolom te ilyen fasz voltál, mert máshogy el sem tudom képzelni, hogy hogy érted el a 400ezer forintot.

"Neked nem megy fullon a Crysis, akkor a faszt rinyálsz, hogy visszafogják a kozolok a grafikát, mikor pc-n se tudod kihajtani."

Tökmindegy, mert még a "Játékos" szintet sem hozza egyetlen multiplatform játék sem grafikailag.
Meg látom, az agyadig nem jutott el a lényeg, hogy a Crysis messze nem csak a grafikáról szól. Csak legtöbben hülyék vagytok hozzá, hogy egyáltalán felfogjátok, hogy mit kell nézni.
Meg már megint milyen kibaszott intelligens vagy: pont azon rinyálok, hogy a jelenlegi gépemet EGYETLEN KIBASZOTT JÁTÉK, A CRYSIS tudja csak megizzasztani, mégis mi az isten faszának vegyek EGY JÁTÉKÉRT gépet?
Nyilván fejleszteném a gépemet, ha orrba-szájba jönnének ki a Crysis színvonalú játékok, és igényelnék, de PONTOSAN AZ A BAJOM, HOGY NEM JÖNNEK. Az összes multiplatform játékot úgy kezdem, hogy 1600x1200, minden grafikai beállítás maxra, és van hatvan FPS-em. Mi a tökömnek új gép? De látom, te vagy olyan hülye, hogy akkor is fejlesztesz gépet, amikor semmi szükség rá.

"a és a win xpt le kéne cserélni Vistára, hogy a dx 9.c -nél jobb legyen a megjelenés"

Nem is tudom, ki égeti magát... A DX10 grafikailag nem sokat dob, inkább teljesítményben számít(ana, ha a Vista nem lenne szarabb összteljesítményben, mint az XP). Egyébként fõleg az a vicces, hogy a Vistát javasolgatod, mikor már a Mikrofos is beismerte, hogy az egy elhibázott koncepció volt, és szar oprendszer lett.
De a Win7-et lehet, hogy bepróbálom.
Másik fele, hogy Crysisba belepeccselték, hogy DX9-en is fel lehessen túrni a grafikát maxra, úgyhogy végképp faszság, amit mondasz, hogy a szebb grafikáért Vista kell.

zoliapu
Aki igényes fizese meg az árát PC -t lehet bõvíteni tovább sokkal mint a Konzolt nem egy súlycsoport azért. Konzolra van Crysis? Mirõl is beszélünk? :D

Nem marketing, hanem valóság, hogy nem nyitott jól, és nem lett akkora durranás Gyenge kezdés
A Crysis iskola példája annak, hogyan kell optimalizáció nélkül még 4 vga kártyát betenni a gépbe, hogy maxon tudjon futni. Konzolon optimalizálni kell. És vannak nagyon szép játékok.

Ja és a win xpt le kéne cserélni Vistára, hogy a dx 9.c -nél jobb legyen a megjelenés (ez van konzolon), mert pc-n van dx 10 és 10.1 illetve most jön a dx 11. Szóval nem a kozolt szidd, hanem vegyél normális gépet ha a csúcsót akarod kipörgetni, és ne oszd az ész a 1,5 éves konfiggal, mert már vicces vagy...

Az anti-winnie brigád másodikszámú képviselõje.

"A kalózkodás megoldása meg nem abban rejlik, hogy nem adjuk ki arra a platformra, hanem azon, hogy olyan játékot csinálunk amit érdemes megvenni és nem okádunk tõle 2 nap múlva. Anno ezt sikerült elérni. Starcraft + warcraft + spellforce + RED ALERT!!! Furcsa módon ezeknek a cégeknek sosem volt síró tájékoztatója, hogy a sok kalóz.. ;)"

Akkor a lan kihagyás a Starcraftban, illetve most visszatétele internet csatlakozással egybekötve, nem a kalózok ellen ment. Ezek a játékok azért lettek nagyon, mert nagyon sok tört verzió volt belõlük.
És a pc-eseket most nagyon lehúzzák a Starcrafttal, mert 3 külön faj, 3 különbözõ idõben jelenik meg, persze teljesen áron. Na ez az, amit a konzolal nem lehet megcsinálni, de veletek pc-sekkel meg fognak tenni.

""elsõ gépem 6 éve vettem 400 ezer forintért"

Hát meg is érdemled, ha ilyen hülye vagy. Én jellemzõen 100ezret költök gépcserére (elõzõ gépem is annyiért cseréltem 2004-ben, meg a mostanit is), és amikor épp új a gép, akkor minden tökéletesen fut.
Ne a platform hibája legyen már, hogy hülye vagy hozzá!
"

Ez értelmes hozzászólás volt. Csak én nem játékra veszek pc-t hanem munkára. Internetre laptopom van, játékra meg kozol.

Neked nem megy fullon a Crysis, akkor a faszt rinyálsz, hogy visszafogják a kozolok a grafikát, mikor pc-n se tudod kihajtani. Szerintem inkább hagyd abba önmagad égetést...

zoliapu
A zene képes eladni egy játékot, vagy egy ruhát lásd Levis reklámzene vagy Stonse és a Win95 esete. :D

zoliapu
"És a játékosok nagy része nem grafika buzi, hanem hangulat buzi. Legyen levegõje a játéknak, fogjon meg. Bár ezt hiába mondom, mert elcsöppensz a látványtól...ami nem baj, csak ne hidd azt, hogy mindenki ilyen."

Nekem is vannak Dos -os stratégiai játékaim ahol nem a grafika a lényeg ez stílusfüggõ is. A zene legyen jó alapkövetelmény, meg az összesége legyen hangulatos. Vizuális típús vagyok nem tagadom. :D

Amúgy meg egyértelmû, hogy PC-n magasabb a kalózkodás. Mivel 100 játékból 98 SZ@R!
Nem kell crysisra utalni mindig. Ott a remek példa, a Fallout 3.

A konzolok miatt butított marhaság lett az egész. De ezt a PC-s rajongók nem hagyva elkezdték moddolni a játékot és sikerült egy teljesen élvezhetõ és hangulatos játékot kihozni belõle. Fejlesztették az AI-t a grafikát a fizikát és a bethesda meg szívja a fogát, hogy miért nem veszik a játékot.

Hát azért mert ez a minõség PC-re kevés volt. + Utána kiadott DLC-k persze pénzért minden egyes darabja. De a konzolosok a moddolás elõnyeit sosem élhetik át, mivel természetesen azon nem mûködik.

Meg ott van pl a gears of war, ami köztudottan nagyon hosszú ideig csak Xboxon volt elérhetõ. Megjelent pc-re. Eredmény = Fejlesztett grafika + ai.

Igazából azt nem értem, hogy miért kell platformokat kihagyni megjelenéseknél.
Killzone 1-2. Ez a játék pc-n simán megállná a helyét, de nem mindenki olyan hülye, hogy 2 játékért vegyen egy komplett új platformot a meglévõ mellé.. :D
Annak csak gratulálni tudok aki ilyen.

A kalózkodás megoldása meg nem abban rejlik, hogy nem adjuk ki arra a platformra, hanem azon, hogy olyan játékot csinálunk amit érdemes megvenni és nem okádunk tõle 2 nap múlva. Anno ezt sikerült elérni. Starcraft + warcraft + spellforce + RED ALERT!!! Furcsa módon ezeknek a cégeknek sosem volt síró tájékoztatója, hogy a sok kalóz.. ;)

Tetsuo
1et ertek.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

dronkZero
Ne keverd már a szezont a faszommal, a technikai fejlettségnek mi a pöcsöm köze van a játékélményhez, meg hogy valami _neked_ mennyire tetszik grafikailag?

Egyébként meg ezt is írtam már, hogy hányok attól, hogy egy konzolos/multiplatform játék vagy csillivilli, vagy van benne AI. Mutass _egyetlen_ konzolos játékot, ami akár _megközelíti_ a Crysis látó, halló, _emlékezõ_, csapatban mozgó koreai katonáit!

"de a Crysis az csak 1 ( EGY ) játék"

Na akkor felfogod végre, hogy mi a bajom? Hogy a Crysis megmutatta, hogy mire képes a hardver, és ennek ellenére nincs még egy játék, ami akár csak megközelítené. Pedig meg lehet csinálni, ott az élõ példa. Csak éppen a konzolok szar hardvere visszafogja a fejlõdést. Nem csinálnak fejlettebb játékokat, mint amit azok a hulladék hardverek elbírnak.

Sorolhatsz konzolos címeket, amiket nyilván nem láttam, baromi meggyõzõ.
Majd akkor szólj, ha van olyan _multiplatform_ cím, ami nem megy a gépemen szebb grafikán és nagyobb felbontásban, mint konzolon.

Egyébként a Crysis pont annyira élvezetes, amennyire azzá teszed. Ha neked addig terjednek az igényeid, hogy végigrohanj rajta a legrövidebb idõ alatt, akkor épp a lényegét hagyod ki. Én órákat töltöttem a fizika és az AI tesztelésével, basztatásával, és nagyon élveztem. Gondolom neked fel sem tûntek az ilyen apróságok, hogy használja az AI a _dinamikusan változó_ fedezéket, hogy ha meglátnak, elbújsz, és láthatatlanul elsétálsz, akkor az AI azt a helyet fogja _csapatban bekeríteni_ ahol legutóbb látott. De olyan játékot sem igen láttam még, ahol (nem sztorieseményként) egy bázisra beguríthattam egy robbanószerrel megrakott dzsippet, de még olyat sem, ahol egy házat felrobbanthatok, és nem script a robbanás, hanem fizika...

Akkor most rakj mellé egy FarCry2-t, vagy egy COD4-et, amik szépnek ugyan szépek, meg kurvára hangulatosak, de a fizika is és az AI is a béka segge alatt van, van négyzetkilométerenként 20 tárgy, amire egyáltalán hat a fizika, az ellenség meg arra képes, hogy feléd rohan és lõ.

Crysis grafikát, fizikát, AI-t akarok látni, hangulatosabb játékokban. De amíg ezek a szar vasak vannak, addig erre esély sincs.

dronkZero
Most akkor sajnáljalak? Nekem meg van DOSBox-om, Spectrum, C64, Amiga, Apple II, NES, SNES, Sega Genesis, Sega CD és PS1 emulátorom. XBOX emu nem kell, ami érdekelt, az úgyis kijött PC-re is a maga idejében.
A visszafelé kompatibilitás asszem kizárólag a ti problémátok.

dronkZero
"Tényleg nem értem mirõl beszélsz, minden platformra külön fejlesztenek, "

A multiplatform címekrõl beszélek, ami a mai piac jó háromnegyede. (ex has, érzésre)

"most a Batmanbõl, hogy a az Nvidia kártyából a csúcsot pörgesse ki, közel egy hónapot késik."

Na, a fehér holló. Általánosíts már belõle, persze.
Egyébként meg a lófaszt a csúcskipörgetés miatt van ez, ez már megint a szokásos "elõbb hozzuk ki konzolra, hogy szebb legyen az eladási statisztika" bullshit.

"ti pc-esek tehettek, hiszen sok volt a letöltés, és emiatt nem teljesített nagyot, mint ahogy várták"

Persze, nyilván. Meg a Mikulás is létezik, ugye? Nem kéne minden marketingfaszságot benyalni gondolkodás nélkül... Pont ezt mondom, hogy eszük ágában nem volt továbbfejleszteni az engine-t, mert konzolra még a meglévõt is butítani kell, PC-n meg még mindig úgyis szarrá ver mindent grafikailag, két év távlatából. Meg nyilván, ha egy játék bukás, akkor csinálnak hozzá egy ugyanúgy PC exkluzív kiegészítõt, nem?
Az a baj, hogy elhisztek mindent, amit a hivatásos hazudozók (értsd: marketing) mondanak, agyatokat meg nem használjátok.

"És a játékosok nagy része nem grafika buzi, hanem hangulat buzi. Legyen levegõje a játéknak, fogjon meg. Bár ezt hiába mondom, mert elcsöppensz a látványtól...ami nem baj, csak ne hidd azt, hogy mindenki ilyen."

Rengeteg játékkal játszom, sõt, van fenn C64 emulátorom párszáz játékkal, úgyhogy eléggé mellé ment, hogy grafikabuzi lennék.
De az felbassza az agyam, hogy két cég lefizeti a fél világot, hogy leállítsák a technikai fejlõdést, kizárólag azért, hogy õk a zsebüket tömhessék.

"Nekem telik jó gépre, mert van mibõl mégsem adok ki minden héten vagy hónapban 100 ezret egy videokártyára, mert egy hónap múlva a felét sem éri"

És nem is éri meg, ugyanis nincs játék, ami kihasználná. Ésszel kell gépet fejleszteni. Amíg minden jól fut, addig mi a fasznak új hardver? Nagyon szánalmas ez az "érv" a PC ellen. Mondd azt, hogy lusta vagy installálni, vagy hogy hülye vagy feltelepíteni egy windowst, azt még el is hiszem.

"elsõ gépem 6 éve vettem 400 ezer forintért"

Hát meg is érdemled, ha ilyen hülye vagy. Én jellemzõen 100ezret költök gépcserére (elõzõ gépem is annyiért cseréltem 2004-ben, meg a mostanit is), és amikor épp új a gép, akkor minden tökéletesen fut.
Ne a platform hibája legyen már, hogy hülye vagy hozzá!

"mint te, akiknek mindig a legjobb kell.."

Eheh, megint mennyire mellé... Tavaly májusban cseréltem gépet, azóta még nem volt játék (a Crysison kívül), ami ne ment volna full grafikán. Tudod, én nem agyhalott módon fejlesztem a PC-t, mint a jelenleg konzolos volt pécések.
Én tökéletesen meg vagyok elégedve azzal, hogy a hardver avul el, legalább hamar lesz olcsóbb a már megfelelõ cucc, hogy akkor fejlesztem a gépem, amikor jól esik, és ha akarom, akkor akár az aktuális csúcstechnikára.

És konzolon mi a helyzet? Ha majd a májkroszoft meg a szoni úgy gondolja, hogy a jelenlegi generációból elég pénzt taposott ki, akkor valami hulladékból összedob nektek egy újabb konzolgenerációt, és kiadja a vezényszót, hogy "mennyé paraszt, vegyé hardvert". Ez tényleg jobb? Ez kell nektek? Hát hajrá...

Hardkór gémerség meg nem a hardveren múlik, hanem a hozzáálláson. Hogy kikapcsolódásnak tekinti az illetõ a játékot, vagy versenysportnak. Konzolon is vannak hardkór gémerek, errõl ennyit.

rorr
A lényeg nem a grafika miatt veszek játékot hanem mert játszani,kikapcsolódni karok és igen a Braid jobban lekötött mint a Crysis.........A plants vs zombies-ról nem is beszélve....

rorr
Nézd már meg a Heavy Rain képeit ps3-ra vagy az Alan Wake-t xboxra. Mirõl beszélsz ember? Elavult? Van pc-m ,boxom ,ps3-am nem vagyok elvakult de a Crysis az csak 1 ( EGY ) játék. Láttad már az Uncharted 2 játékot ps3-on? Keress rá rájössz mit tudnak ezek az öreg konzolok.A crysis egy szép játék közepes játékélménnyel még az 1998-as Thief 1-el is jobban szórakoztam....

Azért egy dolgot ne hagyjunk figyelmen kívül. Egy xbox, és xbox360 kközötti grafikai különbség eléggé látványos. Az xbox360-720 között már nem biztos, hogy az lesz.
A játékoskoknak azzal van tele a hócipõje (konzol fronton), hogy ami ment xbox-on, vehetem meg 360-ra is, mert a régi játékaim nem mennek az új vason.
Ha tudom, hogy a 720 viszi nekem mondjuk a fallout3-at, (egy xbox360 garifkáját nyújtva csak persze, de megy) de a "húbefosok" grafikához meg kell vennem a fallout4-et is, akkor rendben.
De az ki van csukva, hogy vegyek egy 720-at úgy, hogy nem mennek rajta a régi játékaim.

Szvsz ez (is) közrejátszik abban, hogy nem 3 évente frissítenek új generációra. Magukat lõnék lábon, ha ilyenekkel frusztrálnák a gamer közönséget.
Persze egybeírva. :)
Jól szóltál testvér. Egyet értek.
Tényleg nem értem mirõl beszélsz, minden platformra külön fejlesztenek, és megpróbálják a legjobbat kihozni belõle, most a Batmanbõl, hogy a az Nvidia kártyából a csúcsot pörgesse ki, közel egy hónapot késik.
Az, hogy a Crytech meg visszafele halad, arról -ti pc-esek tehettek, hiszen sok volt a letöltés, és emiatt nem teljesített nagyot, mint ahogy várták. Míg konzolon is van warez, de kisebb százalékban, mint pc-n. Így most õk alkalmazkodnak a konsolhoz, amirõl a pc-esek tehetnek, ha megveszitek a boltban.
És a játékosok nagy része nem grafika buzi, hanem hangulat buzi. Legyen levegõje a játéknak, fogjon meg. Bár ezt hiába mondom, mert elcsöppensz a látványtól...ami nem baj, csak ne hidd azt, hogy mindenki ilyen.

Nekem telik jó gépre, mert van mibõl mégsem adok ki minden héten vagy hónapban 100 ezret egy videokártyára, mert egy hónap múlva a felét sem éri. Ez elsõ gépem 6 éve vettem 400 ezer forintért 2 év múlva 50 ezret se ért...ez egy pénznyelõ. Minden héten van újabb kártya, és memória, és az olyan emberekbõl élnek a hardware gyártók, mint te, akiknek mindig a legjobb kell...Hardcore gamernek hívjátok magatokat, én csak palimadárnak neveznélek benneteket.

zoliapu
Én az XBOX360 -egy viccnek tartom, akkor ha nincs pénzem PS3 -ra veszek egy PS2-õt használtan.
A Nintendo Wii nem rossz, de inkább gyerekjáték szerintem, gyengébb grafikája is van.<#vigyor0>

dronkZero
"Nem "a konzolok" fogják vissza hanem azok a (többségben lévõ) fogyasztók akik megelégednek a konzolos grafikával."

Azért tegyünk különbséget, hogy megelégszik vele, vagy hogy _nincs más választása_! Szerinted, ha holnaptól kapható lenne az XBOX720, akkor nem venné meg senki, mert "áh, nekem megfelel ez a grafika"?
Mert szerintem meg egymást ölnék, hogy hozzájussanak. Ahogy az lenni szokott.
Nem kéne felcserélni az okot az okozattal.

Crytek nem a hagyományos utat választotta, és én inkább ilyet szeretnék látni. Mert mi is történt valójában? Fejlesztettek egy olyan grafikus motort, ami több évig is megállja a helyét, legmagasabb fokozaton _bárminél_ fejlettebb technikailag, és nagyon jól skálázható. Aztán hátradõltek, és most még évekig ebbõl a motorból fognak élni. Csináltak hozzá egy kieget, lebutítják konzolra, megcsinálják a második részét... és mindezt ugyanazzal a két éves engine-nel.
De legalább már két éve láttam, hogy mire képes a technika.

De ez egy abszolút kivétel, senki más nem ilyen tökös. Sõt, még ez a gerinctelen korrupció is, hogy hagyják magukat lefizetni, és elhúzni a PC-s megjelenést... ettõl hányok leginkább.

Na mindegy, ez van. Náluk a zseton, én meg várhatok a technika fejlõdésére... Úgy tûnik, hogy a "majd én megmutatom" mentalitás totálisan teljesen kiveszett a fejlesztõkbõl, mindenki a könnyû pénzre hajt. Mindenesetre bekaphatják mind.