Közelkép egy molekuláról
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ezzel a módszerrel más, eddig ismeretlen molekulák szerkezetét is meg lehet majd vizsgálni (reélhetõleg), ami a korábbi közvetett szerkezetvizsgálatokat kiegészítheti.
Sok sikert a fejlesztõknek.
Gamma sugar mikroszkoppal le lehetne fotozni, csak nem nagyon vannak meg ilyen muszerek.
Már azért is vicces a fénykép szó a témában, mivel képalkotási eljárásról van szó, még véletlenül se fényképrõl. Furcsa is lenne bármit is lefényképezni, aminek kisebb a hullámhossza mint (az ember által látható) fényé.
A szenvedés az az, amitől az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.
Valoszinuleg a nikkel atomokra gondolsz, es ha jobban megnezed a kepet, akkor a kis szurkes dombok a nikkel femfelulet atomjainak a tetejei. Egyebkent meg a kep pont azt mutatja amirol beszeltek, ezt az ibm logot ugyanis stm-el raktak ossze, ami viszont felapritotta a szerves anyagokat.
Pláne -180-200 fok körül vagy alatt.
„[…] – a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!” IV. ∮Bdl ≡ μ∑\'I+μεd/dt∫EdA » rotH ≡ J+∂D/∂t
Az IBM már kirakta pásztázó alagútmikroszkóppal a logóját xenon molekulákból nikkel felületre.
„[…] – a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!” IV. ∮Bdl ≡ μ∑\'I+μεd/dt∫EdA » rotH ≡ J+∂D/∂t
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
Egyebkent meg ha jobb felbontast es valodi lathato kepet akarnak, akkor erdemes lenne nagyfrekvencias elektromagneses sugarzassal kiserletezni. Az ilyen muszert hivjak Heisenberg fele gamma sugar mikroszkopnak.
Számomra egyébként hihetetlen ez a teljesítmény. Nem gondoltam volna, hogy ilyen nagy felbontást el lehet érni. Szívesen megnéznék egykét szokványos molekulát is, pl víz, oxigén.
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
Amúgy nem semmi maga az áttörés (reméljük igaz, nem pedig annak a jele a retusálás, hogy az egész nem igaz...)
http://www.tradeximp.com/
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
<#eljen>#eljen>
http://www.tradeximp.com/
Fény lik!
<#circling>#circling>
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
Magyarország eddig a szakadék szélén állt, de most tettünk előre egy lépést! *PETERBILT; KENWORTH; FREIGHTLINER; VOLVO; SCANIA;*