3405

Vicky 1836-1939
  • Trantorius
    Megvan, létrehozok gy új Economic policy-t ami hasonlít de nem teljesen olyan mint a state capitalism... Ötletek hogy mi legyen benne?(Gyár építés, fejlesztés alap)
  • Trantorius
    Megtaláltam hol lehet kormányformát csinálni, (idő tartam, engedélyezett pártok, lehet-e választás, kijelölhetsz e vezető pártot...szóval megvan minden de csak ötletem nincs:)

Konzervatív pártnál nem fura ha állami kapitalizmus van? A másik hogy az állami kapitalizmusnál van a 25%os minimum adó feltétel amit nagyon nem szeretek(bár ezt át tudom állítani a játékba ha arról van szó...pl 10%ra)
  • Trantorius
    Nem hiszem hogy nehéz lenne új kormányt csinálni a játékba, bár még nem próbáltam. Az Usa Demokráciába beleférne hogy választhass hogy épp melyik párt legyen hatalmon?

Remélem a mai nap befejezem a Teszt verziót és estére feltudom rakni már netre.
  • Kopiati
    Amíg lesznek kiegészítői addig nem lesz complete...
  • Solten
    Alapjatek, cd+doboz. Csinalhatnanak egy dobozos Complete valtozatot is btw.
  • Kopiati
    Csinálsz egy olyan pártot ami konzervatív, de state capialismje van, más eszmékkel bezárólag:)
  • Kopiati
    Új államformát akarsz kreálni?
    USA demokrácia, a római köztársaság a mintája, csak itt a "diktátor" posztot 4 évre korlátozták és állandó jelleggel csinálják, és iszonyat sok ellensúly van a rendszerben.
    A játékban rossz demokráciát játszani, de ha sok kapitalistát promotálsz, akkor el lehet velük boldogulni, és nem kell félni, valószínűleg konzervatív kormány lesz, mert a kelet-eus részen a libcik sosem lesznek elég sokan, hogy önállóan kormyányozzanak. (bezzeg usában)

Kanada, és Ausztrália független országok, de az Angol királynő a királynőjük. (perszonáluniónak lehetne mondani...)
  • Trantorius
    Huu, nem semmi történet:D Ehhez én még kevés vagyok hogy megoldjam:D
  • Trantorius
    Még egy kérdés(valóságra kitérve, nem a játékon belül) Kanadában és Ausztráliában hogyan van Alkotmányos Monarchia, hogy lett ott király, vagy ez most hogy van?
  • Trantorius
    pl 1:
    KANCELLÁRI KORMÁNYFORMA:
    A kancellári kormányforma legfontosabb jellemzői: a miniszterelnök kiemelésével egyidejűleg korlátozza az egyes miniszterek parlamenti felelősségét, miközben a konstruktív bizalmatlansági (egy új elnök nevét tartalmazó) indítvány intézményén keresztül biztosítja a kormányzás és kormányzóképesség folytonosságát.
    Ez a módszer rendkívül megerősíti a kormány pozícióját a parlamentben. Elvétve akadnak kormányválságok, mivel nehezen alakulhat ki a konstruktív alternatív többség.
    További fontos sajátosság: a miniszterelnök közjogilag és politikailag egyaránt kiemeltnek tekinthető szerepe, ami részben a kormány összeállításának módjából (miniszterek a kormányfőnek felelősek csak), részben pedig a bizalmatlansági indítvány korlátozott kezdeményezési lehetőségéből adódik.
    A parlament támogatása elsősorban a saját párton belüli erőviszonyoktól, illetve a koalíciós partnerek érdekeitől függ.
    A kormányfőt kiszolgáló intézményrendszer (kancellária).
  • Trantorius
    Pl mit szóltok ehhez(neten nézelődtem, nem vagyok otthon a kormányformákban)
    -------------
    2. Prezidenciális köztársaság (USA):

A végrehajtó hatalom csúcsszerve az elnök, ami ötvözi a miniszterelnöki és a köztársasági elnöki funkciót. A kongresszus előtt politikai felelősséggel nem tartozik, a kongresszus nem vonhatja meg tőle a bizalmat. A törvényhozó hatalom elsőbbsége csak annyiban érvényesül, hogy a végrehajtó hatalom szervei kötelesek a törvényeket betartani és végrehajtani. Alkotmány- és jogsértés esetén a szenátus megfoszthatja tisztségétől.
    Az elnök a hatalmat az általa kinevezett minisztereken keresztül gyakorolja, ők sem felelősek a kongresszusnak, csak az elnöknek. Az elnök nem feltétlenül a kabineten keresztül gyakorolja hatalmát, hanem széleskörű tanácsadó testülettel rendelkezik. Az elnök jogosítványai: a hadsereg főparancsnoka, ő nevezi ki az Legfelsőbb Bíróság bíráit, nemzetközi szerződéseket köt, vétójog illeti meg, törvényt kezdeményezhet. Alkotmánysértésért felelősségre vonható, ez esetben az Legfelsőbb Bíróság jár el. Az Legfelsőbb Bíróság alkotmánybíróságként is működik, nagy befolyása van a törvényekre, alakítja az Alkotmány tartalmát.
    -----------------
  • browing
    Legyen király nélküli királyság, élén egy kormányzóval ki a király helyettese és a ha nincs király akkor ugyan olyan jogköre van mint urának csak korona nélkül. Kinek feladata fenntartani a rendet és őrizni a trónt addig míg egy oda való és érdemes uralkodó nem kerül.
    Így mér meglehetne oldani a magyar- osztrák monachiát is. Aztán telne múlna az idő és 10-15 év múlva megjelenne egy event, hogy az Árpád ház ( vagy bármi más) mégsem halt ki teljesen és találtak egy 5-6 éves örököst egy eldugott erdélyi vagy felvidéki házban, a hegyekben ahol tele a fal a felmenők képeivel, iratokkal amik bizonyítják, hogy kik ők valójában.
    Eltelne 10-15 év a kis fiút meg is lehetne koronázni. Hatalmas felhajtással ami pénzbe kerül de kapna az ország egy csomó prestige-et :D
    De aztán felmerülne a kérdés, hogy mért bújt el a család mért nem kellet a trón, és itt jönnének a képbe egy Fugár nevű német bankár család ( valójában létező csal kik mindenkit pénzeltek németet, törököt, mindenkit) kik cselszővések sorozatával tették országunkat Ausztria részéve de most a magyar kormány elkapta őket és megbünteti őket. Csak hát a poroszok/ németek ezt nem engedik hisz pénzügyileg szorosan összefonódtak és akkor it lenen agy harc a krautokkal amit ha mi nyerünk prestiget kapunk de a ha vesztünk akkor hitelét veszíti a király, majd megbukna és ki kiáltanák a köztársaságot.
  • Trantorius
    Azon gondolkodom hogy valahogy megoldható lenne ha arról van szó áttudjak váltani majd a Konföderációban Nacionalistákra mert az egyesítés után lesz jó pár ipari terület amit gyárasítanék viszont tuti hogy akkorira már Konzervatívok vagy ami még rosszabb liberálisok lesznek hatalmon.
    Ezt utálom a demokráciába hogy én alapból a Konzervatívon hagyom a kormányt hogy levihessem az adót, támogathassam és fejleszthessem a gyárakat.
    Majd mikor elfoglalok egy új területet Nacionalistára váltok felhúzok gyorsan pár jól működő és hasznos gyárat majd vissza konzervatívokra...

Nem tudom hogy lehetne megoldani a Demokráciában.

Gondolkoztam ha kész van ez a mod a következő az lesz hogy ugyan úgy indul majd viszont ha megnyered a szabadságharcot, megtörténjen a kiegyezés és létre jöjjön egy magyar-osztrák monarchia alkotmányos monarchiával...csak az a gond hogy akkor is alapból egy osztrák lesz a király, szóval ez így nem frankó. Magyar királyt meg nem tudok szerezni sehonnan(történelmileg)...

Nem tudom milyen államformát lehetne... Gondolkozta hogy létre hoznék egy teljesen újat, ami kimaradt a játékból de lehetővé teszi azt hogy alkotmányosság és szavazás mellett az elnök, vagy nevezzük bárminek válthasson pártot amikor akar... Van valami ötletetek, van iylen államforma, ami az alkotmányos királysághoz hasonlít csak király helyett valami korona nélküli emberke áll az élén és ha olyan pártot várt?:S
  • Trantorius
    A Modba az új dolgok mind magyarul lesznek, ha a játékhoz akarsz magyarítást le lehet tölteni valahonnan. Remélem Vasárnapra meglesz.
  • Trantorius
    Én 1.3-ra csináltam, de valószínűleg menni fog 1.4-en is.
  • Kopiati
    A sprite packre gondolsz?
  • Solten
    Megvettem a kicsiket, kevesebb volt mint az oraberem... :D Paradoxplaza FTW!
  • browing
    Az 1.4-es petchel is jó lesz vagy csak valamelyik elődjével?
  • Kopiati
    Ügyes, szerintem az OMM sötétzőld színéhez hasonló is lehetne, elég jól elüt a többitől.
  • koj
    A mod tartalmaz majd magyarítást is?
  • Trantorius
    Beállításokon, feltételeken, hatásokon majd még csiszolnom kell. Ezt csak a tesztek segítségével fogom tudni alakítani-> nyugodtan írjátok ha valami szerintetek túl könnyű vagy épp lehetetlen. Nem akarom hogy túl könnyű legyen, vagy épp lehetetlen(inkább csak olyan leizzadósra, szenvedősre akarom ahol 2szer meg kell gondolni mit cselekedsz)
  • Trantorius
    A játék során nem kis pénz és presztízsre lesz szükség. Milliós kiadásokba fog kerülni mire létre tudod hozni a konföderációt, leghamarabb az 1850-es, 60-as években. A teljes Konföderációval Core kapsz majd az összes horvát, jugoszláv és román területre, szóval majd ajánlatos a 1860 előtti háborúknál olyan területeket foglalni amiken nem e 3 core van mert az felesleges, későbbiekben lesz rá Casus Belli.
    A másik tippem hogy figyelj a fejlesztésekre hogy minél hamarabb létre tudd hozni a Konföderációt.
  • Trantorius
    Sikerült a határozat! Kipróbáltam, működik a Föderáció Határozat!
    A Föderáció színe vagy ilyen Francia/USA kék lesz vagy vörös/piros...még nem döntöttem, bár a kék felé húzok mert szép szín, Duna miatt és a környező országoktól elüt.
    Annyi hogyha a kék marad akkor megváltoztatom Franciaország színét hogy egy esetleges háború esetén lehessen látni mi is a helyzet.
    Ha a vasárnapi napom szabad akkor estére 99%-100% körül leszek. Utána felrakom valamelyik megosztóra és lehet tesztelni. Nekem nem biztos hogy lesz rá idő hogy az egészet leteszteljem a közeljövőben de ha találtok benne hibát vagy van egy jó meglátásotok nyugodtan írjatok. A javításokra megpróbálok időt szakítani. Aztán remélem sikerül majd egyszer nekem is végig vinnem a modot!:)
  • Kopiati
    Szerbia.
  • Trantorius
    Yugoszlávia létrehozása melyik ország opciója?
  • Trantorius
    Hivatalosan is már csak a legnehezebb rész maradt, a konföderáció létrehozása.
  • Kopiati
    Zsír:)
  • Trantorius
    Lesz előtte 2-3 casus belli az Ottománok ellen szóval nem kell tartani attól hogy valami úton módon Nagyhatalom marad.
  • Trantorius
    Román - Magyar Kiegyezés
    250 000-be kerül mivel a határozat hatására bábállam lesz Moldávia és Havasalföld.
    Ehhez Sphere-be kell tartani Moldáviát(Le kell fizetni), Havasalföldet(Le kell fizetni) és az Oszmánokat(úgy szint le kell fizetni hogy átadják a két országot)

Horvát - Magyar Kiegyezés
    Szerb - -"-
    50 000
  • Trantorius
    Persze, jó ötlet! Alapból szinte mindegyik határozat pénzbe kerül. Kossuth Katonai Reformjai 10 ezres tétel, Tisza Szabályozása 100ezres tétel, Parlament 10ezres. Szóval lesz mire költeni.
    Gyors fejszámolás alapján minden határozat megkötéséhez milliókra lesz szükség.
  • Kopiati
    Jó ötlet főleg, azért is, mert a demokrácia a cél, ezért a korona elhagyása a címerből (kossuth címeren nincsen) célszerű.

Úgy gondoltam, hogy az 5-ből(nekem ez jött be legjobban aját ötletek közül) a komcsi verzió kék helyett vörös, és a címer helyére arany sarló és kalapács, a szürke sávból arany sáv lenne.
    Fasiszta verzióban címer helyett egy sas lesz rajta, karddal.
    A többi variációra maradhatna az alap 5-ös, mert elég univerzális.

Egyébként a kiegyezés decisionök járhatnának pénz levonással? Megvesztegetés, stb. miatt biztos sokba fájt volna egy ilyen kompromisszum, játékban amúgy is marha sok pénze van az embernek:)

Ez az a topik ahol találhatsz modolási tippeket: ITT!
  • Trantorius
    Az 5. zászló Piros, Szürke/Fehér, Pirosba vagy Piros, Szürke/Fehér Zöldbe vagy Zöld Szürke/Fehér Pirosba szerinted hogy nézne ki, mi a véleményed?
  • Trantorius
    A 2. és az 5. nagyon tetszik. Nagyon jó az 5.-ben lévő címer. Ha csinálsz esetleg további zászlókat szerintem ezt a címert érdemes lenne elhelyezni rajtuk.
    A Szabadságharc alatti diktatúrában és a Magyar Köztársaság alatt az alap magyar zászlót, közepén a Kossuth címerrel lesz, mondván Kossuth vezetésével megnyert szabadságharc után tiszteletből meghagyták a zászlót és a benne lévő címert.
  • Kopiati
    Nah mai adag (találjátok ki melyik a kedvencem)
    1,
    2,
    3,
    4,
    5,

utóbbi a legjobb szerintem ezen a címeren a magyar uralom alatt álló területek címerei vannak kicsiben (horvát, erdély) ezért jól jelképezi a kárpátok egységét, és még sok mindent bele lehetne magyarázni, ellensúlyozva a "magyar" címer mivoltát.
  • Kopiati
    Az OMM Monarchia létrehozása decisiont tanyulmányozd, meg hivatalos fórumon erre van külön topik, azért kell zászló meg ilyesmi. Sajnos csak így ennyivel tudok ehhez hozzájárulni.
  • Kopiati
    A heraldikában (tudom az címertan...) az ezüst szín a folyók színe, amit gyakran fehérnek ábrázolnak a címereken, (a magyar címeren elméletileg vörös-ezüst a sávozás, nyomokban sem tartalmaz árpádsávokat:D) Ezért gondoltam legyen ezüst. :)
  • Trantorius
    Jelenleg én sem állok jól az idővel, nem tudom mikor tudom befejezni. Az utolsó Határozat a Konföderáció nem lesz egy könnyű menet, van egy olyan érzésem(új országot még soha nem hoztam létre)
  • Trantorius
    Szerintem mindegyik nagyon jó lett,tetszenek a legelsőben a címerek, a csillagos is jó, talán annyit próbálnék ki hogy a középső csíkot megnézném valami kék árnyalatba(a Duna miatt)
  • Kopiati
    Oké, bár sok időm nincs zászlógyártásra, (sz@patnak egyetemen:)) de nekem még az Európai Unió zászlójának átdolgozása is eszembe jutott, csak 12 csillag helyett 3-al:) (vagy 7-el 7 vezér:P)
  • browing
    Ez se rossz, de nekem elsőre egy afrikai ország jutott az eszembe róla :)
    De mondok valamit: csinálok Én is néhány zászlót feltöltöm és majd Te is elmondhatod majd a véleményedet.
    Vagy majd ötvözhetjük őket. :D