3405

Vicky 1836-1939
  • Einar
    És normál sebességgel játszod? Kereskedésnél a presztízs fontos szempont, amit háborúk nélkül alig növelhető.
  • sulyid
    Tudod én békés nemzet vagyok, én nem hadsereggel és megszállással terjesztem a hatalmamat, hanem pénzel és gazdasággal, illetve olyan szociális rendszerrel, aminek hála a népesség robbanásszerűen nő, s a lakosság sem akar elvándorolni (amúgy nekem a mentéseim 99,99%-ánál kemény 0%-os adó van minden nemzetre kivetve...). Japán mentésem az már van, de abban nincsen olyan nagyon-nagyon sok kihívás. A kínaival miután modernizálódtál alig 30 év alatt te lehetesz a világ gazdasági és katonai ura (értsd: 20K+-os ipar + több, mint 1500 dandár ( + még 1000 tartalékos) és 500+ hajó)...
  • Einar
    Koreával kiket támadsz? Elég erős nemzetek vannak a szomszédságában, Japán meg ha nagyhatalommá válik, az biztos befolyási körébe von. XIX.században nagy dolog lenne velük még a másodhatalmat is elérni<hogyha nem csalunk>.
    -----------------------
    Amúgy a játék kezdeti évét hogyan lehet lejjebb vinni ?
    (befejezési évet sem tudom, hogy lehet változtatni, de szerintem valósabb lenne inkább 1750-től kezdeni, alacsony technológiákkal)
  • sulyid
    Kipróbáltam már az AHD-t is, kezdtem egy koreai mentést, szinte tökéletes az összes újítás, sőt majdhogynem át is tértem rá, de annyira szaggat naplépéskor, hogy inkább maradok az alap vicky 2-nél...
  • sulyid
    Azóta már 20000-nél járok... Pedig alig 1871-ben modernizáltam Kínát, most pedig 1908 van... A franciák a 2.-ok a 15000-kel, utánuk a jenkik és az angolok... A japánok is jönnek fel, mint a talajvíz... Argentínában minden létező szociális és politikai reform meglett csinálva, HAVI 60K ember vándorol be...
  • Pityuládé
    Jó, hát most Kínával... Az alapjátékban, ha Kína egyszer civilizálódik, onnantól kezdve értelmét veszti a játék. Az AHD-ben érdekes módon még nem láttam modern Kínát...
  • sulyid
    A Vicky 2-ben kinek mennyi az IC rekordja? Nekem Kínával megvan a 17000+ :D :D :D
  • cifcuk
    Töröld ki a Steam/steamapps/common/ könyvtárból és akkor a steam azt fogja hinni, hogy nincs telepítve.

Lehet, hogy itt van uninstall.exe is, ez játék függő.
  • Pityuládé
    Jó látom senki sem hisz nekem...

Letöltöttem egy JSGME nevű programot, melynek feladata, hogy a modokat játszhatóvá tegye anélkül, hogy másolgatni meg áthelyezni kéne össze vissza mindent. Ez a program megcsinálja ezt helyettünk oda vissza. Legalábbis ez volt a kiírásban. Valójában, nekem, mikor az egyik modot le akartam szedni, a gfx illetve a events mappa úgy maradt (legalábbis eddig ennél a kettőnél volt hiba). A játék így játszhatatlanná vált, mivel biztonsági másolatokat nem készítettem.

Persze a gyanútok nem teljesen alaptalan, azonban nem tudom, hogyan telepítsek újra egy steames játékot, de azonban, ha valamelyikőtök ezt el tudná mondani, annak is nagyon örülnék.

Előre is köszönöm a segítséget!
  • Pityuládé
    Steamről vásároltam meg, de ha tudod, hogy lemez nélküli steames EREDETI játékot hogyan kell újratelepíteni, annak is örülnék.
  • Einar
    Szeva! Ha jól értem csupán a komplett kiegészítőt kéred, amit nincs kedved újratelepíteni a saját EREDETI telepítőlemezeddel ?
  • Pityuládé
    Heló!

Át tudná nekem küldeni valaki a victoria 2(AHD) mappát minden tartalommal? Kicsit módosítgattam és nem csináltam biztonsági másolatokat. Az e-mail címem: [email protected]. Előre is köszönöm.

Ui.: House divided mappa kell.
  • Einar
    Március 16-án érhető el a következő frissítés : magyarosítás honlapján !
    ------------------------------------------------------
    100%-osak lesznek: OKTATÓI RÉSZ + ÖSSZ.TECHNOLÓGIA & TALÁLMÁNY

+jó pár rész csak azért lesz most már magyar, mert össze lett vetve a fordítótársam régebbi munkája az enyémmel
    +közkívánatra még több event (nem csak kicsik, nagyok is :)
  • aadam
    Hali! nemrég kezdtem el játszani, és az érdekelne hogy lehet saját eventet,határozatot hozzáadni a játékhoz valahogy? pl azt meg lehetne oldani hogy az USA-val játszok és ha Mexikó meg a Közép-Amerikai Egyesült Államok az érdekszférámba tartoznak akkor egy határozattal mondjuk a két országot az USA-ba olvasztani?
  • Einar
    Gyarmatosítás után velük lehet a közigazgatást feljavítani, habár ott külön kitétel, hogy a saját nemzetiségedből legyen az ottani lakosság 1%-a bürokrata, így van, hogy a népesség bevándorlásának ösztönzésével jársz (változó).
  • I.C.ram
    Gyorsabban képződnek át a lakosok, az adózást is hatékonyabbá teszi, csökken a bűnözés, stb. Elég sok mindenre jó.
  • browing
    A bürokráciának --azon felül a hogy a vám hatásosabban működik-- mi haszna, van még valami mi más is amit befolyásol?
  • Einar
    A fordítottságra egy kis számszerű adat: ~40% (az alap 1.3)
    Ehhez viszont hozzáadódhatnak a földrajzi nevek, politikai pártok nevei amiknek nincs külön magyar neve. Tehát vegyétek úgy, hogy már a játék fele már magyar nyelvű, mindez egyszerű önkéntesek sokórányi munkájaként...
  • JMG KecskeShajt
    Csinálhatsz egy határozatot (decisions), amivel megteheted :D
    Gondolom Bukovinára gondolsz, ami a kelet-erdélyi tartomány része...
  • Einar
    Ha egymagában is feltelepíthető a kiegészítő, akkor válaszd azt, a szöveges fájlok viszont 90%-ban biztos megegyeznek. A projekt idő hiányában lassan halad, de havonta azért lesz frissítés (nyárra pedig jó lenne befejezni az egészet :)

Amúgy ezt olvastátok már? Elektromos ágyú, melynek fejlesztése már lassan kész.
    Igaz, csak egy hadihajó tudná táplálni az energiaigényét, de annak is full le kéne állni egy lövés leadásánál.A II.VH-s csatahajók 40km-ig tudtak ágyúzni, ez meg 90~180 km-re. Érdekes fegyverek lesznek még itt, csak az a kérdés, melyik kutatás vezet zsákutcába és melyik a valódi legmodernebb fegyverhez.
  • jocking
    Elég, ha megveszed a House Divided-et.
  • Kopiati
    A sprite pack csak textúra csomag, semmi nyelvi változást nem okoz, az Old Vic, pedig nem kompatibilis a játékkal, hiába dlc... (patchek után)
  • cifcuk
    Sziasztok,

Most szeretném megvenni steamen a Victoria II-őt. A magyarítás oldalon nem találtam pontos infót, hogy melyik dlc-hez van magyarítás és melyikhez nincs. Egyelőre csak azokat szeretném megvenni amihez van.

Letudná valaki írni, hogy mit érdemes megvennem első körben? Ezt a magyarítás weboldalára is ki lehetne tenni valahova oldalra valahogy így:

Készültségi fok:
    Victoria II: 80%
    House Divided: 50%
    Interwar Spritepack: 0%
    Interwar Artillery Sprite Pack: 0%
    Interwar Planes Sprite Pack: 10%

Természetesen a számokat csak tippeltem.

Előre is köszi a segítséget.
  • Einar
    Hello! Nem tudom, most a VRRP móddal próbálsz-e játszani? Sajnos a febr.25-dikei frissítés sem tartalmaz újabb magyarosítást a módhoz - most a technológiák kerültek kitűzésre -, de nincs elfelejtve, ha késve is de meglesz!

A játékidőt lehet kintebb tolni, (fórumban vhol megvan...), de nem érdemes, mivel a technológiákkal nem tudsz előnyt elérni, mivel más államok is felhozzák a lemaradásukat idővel, így a végén minden fél csatahajókat gyárt ezerszámra (máramelyik ország nem olvadt bele egy szuperhatalomba :D
  • Kallahiosz
    Látom pörög a fórum..m
    Magyarokkal játszás megoldva.
    Viszont a magyarosítás telepítésére kellene némi eligazítás mert mire mindet felrakom kevesebb szöveg lessz magyar mint az első lépés után... a mod miatt.
    Erdélyről( nem jut eszembe a neve) nem lehet lecsípni valahogy azt a kiálló megyét és moldvániához csatolni??,
    és továbbra is keresem a végtelenített játéklehetőséget...
  • Kallahiosz
    Üdvözlet.
    Újraraktam a játékot, annak reményében, hogy az új magyarosítás már nagyobb részre terjed ki. Sajnos elfelejtettem és az archívban csak kódnyelven van meg...
    szóval szükségem lenne egy magyar frakciót is játszhatóvá tevő kiegészítőre.
    Illetve nincs valami mod ami végteleníti a játékot???
    Előre is köszi az értékelhető reakciót
  • I.C.ram
    Úgy tudom, hogy az nem változik, csak a sebességét lehet változtatni. Pl Jingoismmal gyorsabban kész lesz ->kisebb az esély a detektálásra.
  • browing
    Mitől is függ az, hogy észre veszi-e valamelyik ország azt, hogy én háborúra készülök?
  • gatoth
    A 3 tech fontos a liferating miatt, de a kikötők mérete is, a hatótáv miatt...
  • hollófernyiges
    "leginkább a kikötők méretét és a hajók ellátottságát kell fejleszteni."

Nem, leginkább ezt a 3 techet fejleszd: medicine, machine gun, nationalism&imperialism
  • Einar
    Csak bizonyos idő után tudsz gyarmatosítani, ez főként technológia kérdése, leginkább a kikötők méretét és a hajók ellátottságát kell fejleszteni.

Ám itt a magyarítás ÚJ(!) weboldala!
    Plusz már egy kis cikk is felkerült a magyarítás portál főoldalára, de a frissebb fordítások az új oldalon lesz elérhető. Minden bizonyára már ma este elérhető lesz az oktatás menü teljesen magyarul.

A kiegészítőben vannak olyan bakik, hogy magasabb lett egy gyár építése, és nem tudsz továbbhaladni a leckével, mert már alapból nincs az államnak annyi pénze :)
  • MBela
    Köszi a választ. Akkor jól gondoltam. Csak az a bajom, hogy békekötésnél nem akarják adni és mellette még a britek is támadnak. Velük is csak úgy tudok békét kötni, ha visszaadom Mexikó területeit. :)
  • Pokerface86
    Szaisztok!

Másodlagos hatalom vagyok a magyarokkal! Akkor elvileg tudok gyarmatosítani?! Partaraszáltam egy gyarmatosítatlan területen Afrikában de azt írja hogy a kolonizáláshoz válassza nemzeti fókuszt! Ezt hol tehetem meg és hogyan?
  • I.C.ram
    Békét kell kötni vele, és kérni kell az adott területeket. De egy akkora országot mint Mexikó nem fogsz tudni 1 lépésben elfoglalni.
  • MBela
    Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, ha elszeretnék foglalni egy országot azt hogy tudom megcsinálni? Amerikával foglaltam Mexikót, de csak csíkosan mutatja a politikai térképen nem pedig saját terület. Hogyan tudom sajáttá tenni?
  • I.C.ram
    Nagy valószínűséggel nem.
  • browing
    Amúgy a különböző módok a Kiegészítőhöz ugyanúgy jó mint a sima+patchelt játékhoz?
  • I.C.ram
    de ha tudja a magyar karaktereket, akkor a többit is.
  • I.C.ram
    Mivel a játékban van svéd meg azt hiszem orosz nyelv is, így biztos tudja a z északi és a cirill karaktereket is.
  • JMG KecskeShajt
    Én csináltam ilyeneket: Lemberg-> Lvóv, Laibach-> Ljubljana
    Trianonnál is lehet névcsere románra stb, de nekem a magyar név tetszik :D