A galaxistól függhet az élet kifejlődése

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Te elolvastad amit írt? Mert kb abban le van írva a válasz részérõl.

Mucuska!

Ha olyan bazi sok életre alkalmas bolygó van csak a mi galaxisunkban, amely ráadásul elég öregecske is, akkor azért kellene itt nyüzsögniük az ET civileknek. Errõl mit olvastál, miért nem nyüzsögnek?

Kara kánként folytatom tanításom.

nemrég olvasgattam ezt-azt a földönkívüli élettel foglalkozó elméletekrõl. engem meggyõztek arról hogy nagyon kicsi az esélye hogy valaha halljunk más intelligens fajról. A Földön is kellett hozzá a dínókihalás meg egyéb dolgok hogy az ember kifejlõdjön, és egy más faj sem ment ilyen irányba. ami azt jelenti hogy evolúciós szempontból "nem cél" az emberhez hasonló intelligens élet. Másrészt, az univerzum tényleg hatalmas, még a galaxis is. Még ha fénysebességgel tudnának utazni a földönkívüliek (vagy mi) akkor is sok idõbe telne egy rábukkanás és találkozás. De a scifi-n kívül miért gondolja bárki is hogy elérhetõ ilyen technikai szint? Meghogy az ember benépesíthet más bolygókat? Elõbb nyírja ki önmagát...
Az utolsó érv az idõ. Attól hogy mi most élünk, miért lenne épp a jelenünkben egy intelligens faj valahol? Lehet hogy többmilliárd éve voltak, vagy ugyanennyi idõ múlva lesznek, simán elkerülhetjük egymást idõben és térben

Nocsak, nocsak.
A méhek visszatértek a virágos mezõkrõl. Sok pollennel és kifent fullánkkal. :-)

Kara kánként folytatom tanításom.

KillerBee
Ja-ja, nem kicsit félremagyarázza az antropikus elvet, bármely formájáról legyen is szó.

http://magyarorszag21.blog.hu/2009/04/16/p1069869 \"Terrorists may attack the open society, but only governments can abolish it.\" (The Pirate Party)

én már annak is örülnék, ha a Vénuszról legalább 51% valószínûséggel ki tudnánk mutatni, hogy a Földön van élet.. <#mf1>
légkör/felszín vizsgáló teleszkópok kellenének...sokra nem mennénk vele, de legalább tudnánk, mi merre hány méter.

FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P

zola2000
Jogos ^^

A

BCS pixel
hopsz reggel van, kimaradt pár szó <#rinya>

BCS pixel
még a legközelebbi csillagok kisebb bolygóit is alig bírják észre venni, és amit észre veszni azt is csak általában gravitációs vagy egyéb, nem túl megbízható viszonyítási számításokkal számítások által, ami messze nem a legpontosabb, úgy hogy az adott naprendszer legtöbb bolygóját egyáltalán nem is ismerik

globint
Ha a teremtés tényére gondolunk, akkor sem szabály, sem kivétel.
Ahogyan a teremtõ akarta.

http://www.tradeximp.com/

Az Élet: szabály vagy kivétel? <#alien>

\"Jobb a Linux... De akkor se kell!!! :P :DD\" Írtam egy ingyenes alkalmazást magyar nyelven: http://logout.hu/bejegyzes/deta/egy_hasznos_alkalmazas_tolem_nektek_sok_szeretette/hsz_1-50.html

Könyörgöm, ez nem az antropikus elv. Az annyit mond, hogy az élet feltételeinek megfigyelésekor jusson eszünkbe, hogy a megfigyelt minta nem független attól a ténytõl, hogy valakinek meg kell figyelnie. Rá lehet ezt húzni csillagfejlõdésre, de a Világegyetem paramétereire is.

← ElőzőOldal 2 / 2