63
-
Sir Ny #23 az élet nem is a Földön alakult ki, hanem egy aszteroidán, amin jég volt. ment körbe körbe, ahogy távolodott a Naptól a rajta lévő víz megfagyott, ahogy közeledett a Naphoz, a rajta lévő víz felengedett, aztá egyszercsak bumm a Földbe, és így keletkezett a csokapik. -
Epikurosz #22 A hsz-ed olvasva eszembe jutott, hogy nézegettem anno Hieronimus Bosch pokolábrázolásait.
Érdekesek, érdekesek, még akkor is, ha nincs pokol. LOL. :-) -
haxy27 #21 ja persze, még jóhogy szakértök élnek itt a főldön, akik tudják hol van földönkivüli élet. Mwrt mi már olyan régota figyeljük hol alakult ki élet hol miért szünt meg -
djhambi #20 Én el tudom képzelni, hogy ismerik az emberi fajt, de pl. nem érdekeljük őket, vagy van nekik is egy "elsődleges irányelvük", mert nem akarnak kárt teni a természetes fejlődésünkben, ahogy mi kárt tettünk az indiánokéban, és manapsáb békén hagyjuk a primitívebb népeket többnyire, ha újonnan felfedezünk egyet. Lehet, hogy úgy gondolják, hogy nem avgyunk szellemileg elég érettek egy tudáshoz. De az is elképzelehtő, hogy abszolút nem is foglalkoztatja őket, hogy kijöjjenek a világűrbe, sőt, a sci-fi irodalomnak az a baja hogy az emberekből indulnak ki, de az idegen faj abszolút nem emberi sztem. Pl. bolygó magjában élő, és annak magjának melegéből táplálkozó kukacok 8szem, fül, és ilyesmik nélkül, de tucatg más érzékszervvel), vagy bolygófelszínt beborító órsásmoszat, mely napfényből táplálkozik, és egyik fele oxigént oxidál, máik fele széndioxidból cukrot állít elő. És ha még ki is alakulna valamilyen intelligens faj, gondolom teljesen más lenne a gondolkodási módja, mint a miénk, más logikája. Pl. nem a hatalom és pénz felhalmozása lenne az életcéljuk, hanem pl. minél több utódjuk legyen. Lehet, hogy három nem van náluk, és egyszerre kell mindhárom az aktushoz, pl. két fiatal szolgáltatja a hím és nőstény részét a dolognak, és a harmadik, az idősbe meg belerakódik a folyamat során, és ő "hordja ki" az utód(ok)at. Lehet, hgoy nem kommunikálnak, ha nem igen, azt nem hangokka, hanem a mágneses mezejük változtatásával teszik (pl. fáltoztaták a testükben az elekrtomos áram nagyságát, irányát). Szoktak arra gondolni, hogy szilíciuim alapúak, és nem is biztos, hogy tudnak úgy mozogni, mit mi. Ha kialakulnának a szervezetükben szeparálódtt, egy-egy célt szolgáló, valamilen folyamatot biztosító "szerv", vagy valamilyen központi irányító mechanizmus, képes ingereket fogni, reagálni, illetve a "szerveket" irányítani, akkor is avlószínű, hogy eltérően reagálnak. Vehetik egy emberi leküldött szondát a legtermészeetsebb folognak, vagy ellenkezőleg, túlreagálják, és "félnek", "örülnek", ha egyáltalán ilyeneket csinálnak, és nem "htaiopgheti"-olnak, vagy "ahhigjhnot"-olnak. Elképzelhető, hogy egy ideje megtanultak a nyílt űrben élni, vagy bizonyos szempontból a csilagok is lehetnek fura élőlények. Talán az magyarázattal szolgálna a világmindenség keletkeésére. Lehet, hogy olyan élőlények, amikre nem mondanánk, hogy élőlény, és mondjuk 4 életjelenséget mutat.
Egy biztos: a bizonytalanság. -
#19 :))))
Tudod, hogy van az, ha az ember Galaktikát olvas. Kissé megragad a fejében. ;) Mindenesetre én remélek és olvasok, amennyit csak lehet. Az ilyen "tuti egyedül vagyunk" dumákat meg ha ki nem is nevetem, de meglehetős szkepszissel fogadom, hisz legalább annyira szélsőséges nézetet képviselnek, mint az ufómániások, akik éjszaka "GYERTEK" transzparensekkel pásztázzák az eget Nevadában. -
Epikurosz #18 Csocsó, te egy boldog ember vagy.
Én már elveszítettem a reményt. Only the lonely. -
#17 Ami a földönkívüli életet illeti, szerintem biztos, hogy van, sőt, én még az ufójelenségeket sem tartom abszolút légből kapottnak. Persze mindez nem tudományos felfogás, de ha azzal közelítem a dolgot sem látom valószínűnek hogy üres lenne a világunk. -
kukacos #16 Szerintem könnyen lehet, hogy itt vannak, csak más formában, és fel se ismerjük őket. Az anyagi világ uralmának végső formája, amikor az anyagi világ bármelyik elemét felhasználhatod a "testedhez". -
kukacos #15 Már fenn kering egy, három év alatt tud elég adatot gyűjteni, hogy Föld-szerű bolygókat fedezzen fel. Én szenzációs bejelentésekre számítok. Ha jól emlékszem atmoszférát csak óriásbolygókra tud majd vizsgálni, de ha elég sok Föld-szerű bolygó lesz, valaki majd csak megfinanszíroz egy küldetést, amivel megy majd a légköri oxigén kimutatása. Izgalmas lesz.
http://en.wikipedia.org/wiki/Kepler_Mission -
Epikurosz #14 Na, elolvastam még1×.
De csak kekeckedtem. -
blessyou #13 Te elolvastad amit írt? Mert kb abban le van írva a válasz részéről. -
Epikurosz #12 Mucuska!
Ha olyan bazi sok életre alkalmas bolygó van csak a mi galaxisunkban, amely ráadásul elég öregecske is, akkor azért kellene itt nyüzsögniük az ET civileknek. Erről mit olvastál, miért nem nyüzsögnek? -
Loverman #11 nemrég olvasgattam ezt-azt a földönkívüli élettel foglalkozó elméletekről. engem meggyőztek arról hogy nagyon kicsi az esélye hogy valaha halljunk más intelligens fajról. A Földön is kellett hozzá a dínókihalás meg egyéb dolgok hogy az ember kifejlődjön, és egy más faj sem ment ilyen irányba. ami azt jelenti hogy evolúciós szempontból "nem cél" az emberhez hasonló intelligens élet. Másrészt, az univerzum tényleg hatalmas, még a galaxis is. Még ha fénysebességgel tudnának utazni a földönkívüliek (vagy mi) akkor is sok időbe telne egy rábukkanás és találkozás. De a scifi-n kívül miért gondolja bárki is hogy elérhető ilyen technikai szint? Meghogy az ember benépesíthet más bolygókat? Előbb nyírja ki önmagát...
Az utolsó érv az idő. Attól hogy mi most élünk, miért lenne épp a jelenünkben egy intelligens faj valahol? Lehet hogy többmilliárd éve voltak, vagy ugyanennyi idő múlva lesznek, simán elkerülhetjük egymást időben és térben -
Epikurosz #10 Nocsak, nocsak.
A méhek visszatértek a virágos mezőkről. Sok pollennel és kifent fullánkkal. :-) -
#9 Ja-ja, nem kicsit félremagyarázza az antropikus elvet, bármely formájáról legyen is szó. -
FlyingV #8 én már annak is örülnék, ha a Vénuszról legalább 51% valószínűséggel ki tudnánk mutatni, hogy a Földön van élet.. -
who am I 7 #7 légkör/felszín vizsgáló teleszkópok kellenének...sokra nem mennénk vele, de legalább tudnánk, mi merre hány méter. -
#6 Jogos ^^ -
#5 hopsz reggel van, kimaradt pár szó -
#4 még a legközelebbi csillagok kisebb bolygóit is alig bírják észre venni, és amit észre veszni azt is csak általában gravitációs vagy egyéb, nem túl megbízható viszonyítási számításokkal számítások által, ami messze nem a legpontosabb, úgy hogy az adott naprendszer legtöbb bolygóját egyáltalán nem is ismerik -
#3 Ha a teremtés tényére gondolunk, akkor sem szabály, sem kivétel.
Ahogyan a teremtő akarta. -
Déta #2 Az Élet: szabály vagy kivétel? -
kukacos #1 Könyörgöm, ez nem az antropikus elv. Az annyit mond, hogy az élet feltételeinek megfigyelésekor jusson eszünkbe, hogy a megfigyelt minta nem független attól a ténytől, hogy valakinek meg kell figyelnie. Rá lehet ezt húzni csillagfejlődésre, de a Világegyetem paramétereire is.