2454
Silent Hunter 5
  • pz6
    crossy!
    sh3+GWX játszottál vele?
  • crossy104
    Én most egy kicsit pihentetem, rfactor f1 2010 MG-t nyomom./akciós volt a MOMO / Hétvégén azért jó lenne multizni.
  • Muki100
    Szerintem is nagyon túlérékelték. A játékmenet nagyot lépett vissza az előző részekhez képest, a kezelőfelület (pontosabban annak hiánya) pedig amúgy is nehezen irányíthatóvá teszi.
  • pz6
    Realism:18/20
    Historical Accuracy:8/10

Na neeee!!!!!
  • crossy104
    Elolvastam az értékelést, és az kell mondjam, tökéletesen igaza van.Vannak hiányosságok, de szép és jó.A mentés és a netes dolog egy agyrém.
  • zoltang
    Subsim teszt:

Silent Hunter V
    Start rearranging the deck chairs
    Mar 17, 2010 by Neal Stevens

Micsoda jóindulatúak... :
    Rating: 76
    ...
    BONUS: - 5 Released too soon, unfinished, poor tutorial, manual
  • Adr74
    Végre egy rep.szim fan is van közöttünk! :) A LO - FC, DCS és a WoP újabb verziószámot használ a StarForce-ból.Szerintem egy picit régebbiekre gondoltak.Egyébként ez a "Windows elszáll, mert SF van telepítve" fejezet szerintem gép + rendszer függő.Hogy miért? Elég sok embernek mellette DT és más dolgok találhatóak rajta ami rendesen bekavart.Nekem volt egy gépem ami sosem látott netet (régi játékokhoz tökéletes) és azon adta meg magát a rendszer BSOD-al (Blue Screen) Win98SE alatt.Xp-n kicsit más volt a helyzet ott lelassult a Sys.De ahogy frissítették az SF-t egyre jobb lett a helyzet.Lehetne itt szidni sok mindent, csak mint már mondtam felesleges :)
  • Adr74
    gyozo - Fel lehet még a NASA szerverét is törni (mivel évek során volt rá példa nem is egyszer), csak logika, gyors internet kapcsolat és még sorolhatnám mi minden kell neki... Idővel, de egyszer az is megadja magát

DummyBoy - Az online dolog nem szar, de a mentést és egyéb mást azért csak a saját gépen tárolhassuk már, ha megengednek ennyit a készítők...! Úgy kellett volna megcsinálni, hogy csak amiatt kelljen internet kapcsolat, hogy ellenőrzi az eredetiségét a lemeznek.Ilyen a GTA 4 is.Le lehetett tölteni egy offline regisztrálós programot (akinek nincs internet kapcsolata) és úgy aktiválni a játékot.Innentől kezdve annak is futott akinek nem volt internete.Ezzel az online mentek és onnan töltöm dolog nem jó, mert ha pl vírust kap a szerver szépen fog terjedni a mentések által...Vagy itt vannak a karbantartási időszakok.Leállnak a szerverek, a parasztnak lenne egy kis ideje, hogy játszik egy kicsit, erre fel ez az üzenet fogadná "this site is down for maintenance, please be patient!".Hát én nem kívánok ilyet senkinek sem.Azért is zavaró ez a mentési dolog.Ha ezt kijavítanák (nálam elsődleges lenne ha én lennék Ubi), ezután már csak a Patchek hiányoznának.Nekem ne mondja azt senki se, hogy nem jó megoldás mert keresztbe lenyelem a kést!
  • DummyBoy
    Azt pont feltörték (Bár ez esetben másról van szó, mint a sima játékok esetén ...) :) Wow, Lineage 2 mnindkettőhöz vannak tört szerverek ... bár nemtom a wow-osok milyenek, L2-höz voltak anno nagyon jó szerverek :)

@PanzerWolf: Lock on FC, DCS Black Shark, és Wings of Prey ... ezek vannak a gépemen, de nem volt még gondom velük ... ráadásul FC-ből volt letöltős és DVD-s is ... Nekem nem volt gondom velük soha ... Anno az SF ki is írt egy pályázatot arra, hogy ha valaki bizonyítja előttük, hogy az SF baszta szét a gépet, akkor az nyer valamit ... Na eddig nem tudok nyertesről ...
  • Zogu
    Érdekes.A WoW-nál nincs mit feltörni. Ha fizetsz, jászhatsz, ha nam, hát nem. Egy évre talán 16 ezer? De lehet, hogy csak 12. azaz ezer forinz havonta. Kiflire több elmegy. Nem tudom, hol tárol hol se, de nem volt még problémám vele (egy éve). Igaz mostanra eluntam, de bármikor el lehet újra kezdeni. Persze, az működik, nem úgy, mint ez a .... a ..... na legyen béta.
  • gyozo
    Azért sajna a drm-re egylőre ez még nem igaz.

Igazából van olyan, amit nem lehet feltörni. Legalábbis a jelenlegi számítási kapacitással.

Itt a lényeg pont az, hogy a védelem csak egy része van a gépeden. A másik a szerveren van.
  • PanzerWolf
    A SF-re én nem mondanám,hogy semmi baj.Nem csak nekem,másnak is úgy összetúrta a winfost mint az állat.
  • pz6
    Amit ember készített,azt ember fel is tudja törni.Feltörhetetlen szoftver nincs!

• DummyBoy
    ROF-ban tök mindegy volt eddig hogy single vagy multi küldetést mész, kellett az online kapcsolat ...

Bár azt nem tudom (Igazság szerint nem érdekelt ...) hogy a "mentéseket" értsd mondjuk egy kampányban hol tartok, azt hol tárolta a game, de ha nem tudtál a játék indításakor beloggolni, akkor nem tudtad elindítani a game-t ...

Sokan hisztiztek is emiatt. Viszont senki sem támadta a master servereket emiatt ...

Itt meg ez van ... Csak arra akartam utalni, hogy akinek eredeti van, és van egy alap ADSL-je, annak elvileg nem okozhatna ez problémát (Persze vis major esetek előfordulhatnak, kábelszakadás ilyenek ... de alapjában véve nem lehet gond ...)

ROF esetén nem is nagyon volt ... Most AC2 és SH5 esetén leginkább (állítólag) azért van gond, mert támadják a szervereket. Nem hinném, hogy azért nem működnek ezek a dolgok, mert olyan sok felhasználó akar egyszerre menteni mondjuk ...

Ez az "online másolásvédelem" a jövő a játékfejlesztők szempontjából, mert ezzel sok mindent tényleg nem lehet kezdeni ... (Bár érdekes, hogy az SH5-öt csak feltörték ...)

Csak rizikós, mert ha nincs net, nincs játék ...

Ha egy fejlesztő/kiadó ilyen típusú másolásvédelmet akar alkalmazni, akkor az lenne az elsődleges kötelessége, hogy a játék hibájából ez ne okozzon "kárt" a vásárlónak ...

Az hogy a hülyegyerekek támadják a szervereket, az nem az ő hibájuk ... A hülyegyerekek ugyanis nem a kiadóval basznak ki hanem a játékosokkal ...

Ez a fő gond ...

Arra akarok rámutatni, hogy ez az online dolog nem olyan szar...
    Ez pont olyan mint a Starforce ... tele volt a net azzal hogy mit csinál a SF a gépekkel, így szar, úgy szar ...

Miközben az egyik legjobb másolásvédelem, ráadásul nekem egy valag Sf-os játék van a gépemen, és semmi bajom velük ...

Azért kell támadni az auth. szervereket, hogy kiadjanak egy offline peccset, amit pikk-pakk feltörnek és kész ...

Jó lesz ez annak aki kiadott a játékért 15k-t?
  • Muttley
    Na, akkor
    1: PC-n tutira nálad a pont, mert tudják, hogy egy PC-sel bármit megtehetnek. Úgyis születik hozzá 600 patch 8-10 MOD és csá. Minek tornázzanak? Figyeld meg h az olyan játék ami multiplatform, azt vajon ki merik-e adni félkészen konzolra?
    2: Vérpistike csak online zavarhat. A singlep jobb helyeken továbbra is oofline. Ott nincs Vér Pistike.
    3: Ez igaz, viszont ha szopatják a nyugati úgy érted FEJLETT országok célközönségét, az nekik sem annyira ízlik. Már pedig itt most erről van szó.
    Bármi ami singlep és online, az ÉRDEKES. Ezért van olyan elvileg h singlep és multip. :) Ez olyan, amikor a lejátszót dugod be a lemezbe...
  • pz6
    ModernWarfare2,COH Tales of Valor,Warfront..stb.Azért ezekre se igazán mondható,hogy félkészek...
  • gyozo
    ja, bocs, félreolvastam
  • pz6
    Ezt irtam én is!
  • gyozo
    Az sh3-at én messze nem nevezném félkésznek.
  • DummyBoy
    Az utóbbi pár évre gondoltam, nem pedig arra az időszakra, amikor még ténylegesen odafigyeltek a játékokra :)
  • pz6
    Nem lenne drága,ha nem béta állapotban adták volna ki.
    Ha lejjebb vinnék az árakat valószínü,hogy többen vennék meg és kevessebben használnák a warez példányokat,ez más tészta.De akinek tetszik szerintem úgy is kiadja érte azt a 10 ropit.Csak azért elvárná,hogy működőképes szoftvert kapjon a pénzéért.
    És megmondom őszintén én spec találkoztam nem félkész állapotban piacra dobot játékkal.Nem is eggyel...Hogy ne menjünk messzebb pl. ott az sh3
  • gyozo
    Az életvonalat, a gyors betöltést ki lehet kapcsolni.
    Alapvetően mindent tud a játék, amit ah SH3 tudott, csak elő kell csalni belőle.
  • bgabor
    Ezzel csak az a baj, hogy a Silent Hunter 3-at is ők készítették.
    Én se szeretem azt a nemzetet, de oláhok vagy sem, ők csinálták az SH3-at, az utóbbi 10 év legjobb tengeralattjárós szimulátorát, és ezért bizony elismerést érdemelnek. Jelezném, hogy ez nagyságrendekkel több mint amit bármelyik magyar játékfejlesztő fel tudott mutatni.

Továbbá azt is meg merem kockáztatni, hogy nem a román fejlesztők döntöttek a játékot érintő fontosabb kérdésekben, hanem a hülye franciák dirigálták őket az Ubisofttól. Ehhez a gyík DRM-es, online mentős részhez meg aztán végképp semmi közük, ez teljesen francia találmány.
  • DummyBoy
    Üdv all!

Egy pár dolgot szeretnék hozzáfűzni ...

1: Az hogy az ubisoft félkész játékot ad ki az az ő balfaszságuk, ez ellen nem lehet mit tenni ... De emelje fel a kezét aki az elmúlt pár évben olyan játékkal találkozott, amit nem félkészen adtak ki. (Nem védeni akarom őket, ez sajnos trend ... És a Mario nem játszik ...)

2: Másolásvédelem: Ebben is az Ubi-nak adok igazat ... Csak ezt is elbaszták picit ... Az hogy nem mennek a szerverek nem az UBI hibája, hanem a balfaszoké akik DDOS-olják őket ... Rájuk kell haragudni.
    Nekem van olyan játékom ami ezt a fajta másolásvédelmet használja. 1 év alatt nagyjából 3-5 olyan alkalom volt, hogy valami miatt megszakadt a kapcsolat a szerverrel ... Cserébe Vérpistike nem zavar ...

3: Ár: El kellene addig jutni a törzsfejlődésben, hogy rájöjjön az ember, hogy bármilyen cég, vállalat, ami valami szórakoztató dolgot kiad világszerte, az geostacionárius ívből szarik arra, hogy pár magyar vagy urdu vagy timbuktui csóró fikázza, hogy drága ...
    A célközönség nem mi vagyunk. PONT. Egy nyugati, fejlődőd országbeli vásárlónak ezek az összegek nem okoznak gondot.

Megveszi ezt a játékot mondjuk 100 magyar ... másik 50 nem, mert drága ... Persze a többezer amcsi vásárló mellett ezek a számok viccesek ...

Nem védeni akarom őket mondom, sajnálom, hogy így elkúrták, de pár dolgon érdemes elgondolkodni ...

Ez az onlájn mentés is érdekes mondjuk xD
  • pz6
    Hát igen..
    Kb fél éve vártam már,hogy megjelenjen az 5.Még másik videókártyát is vettem,hogy élvezhetőbb legyen a játék.Aztán amikor elöször kipróbáltam nem tudtam,hogy sírjak,vagy röhögjek e kínomban...
    Ez kb annyira szimulátor,mit a blazing angels.
    Hajóknak "életvonal",a rombolók,repülőgépek szarnak rám,akármit csinálok,a legénység olyan mint ha fogyatékos lenne,a torpedókat kb 1,5 perc alatt betöltik,stb,stb...
    Az mind nagyon szép és jó,hogy pár ember megpróbálja kijavítgatni ahibákat,és játszatóvá tenni a játékot.Tényleg csak gratulálni tudok nekik!!
    De ha bemész a boltba akkor is csak egy félkész kakit kapsz a pénzedért!
  • gyozo
    Ha az egyik objective-et buktam a háromból mert lejárt az idő, akkor még tovább tudok menni,vagy így jártam?
  • Muki100
    Az a baj hogy nem azt várnánk el, hogy a subsimesek elővegyék az 5 éves dolgokat, és több mint egy héttel indulás után is játszhatatlan legyen az alapjáték, hanem hogy letegyenek valamit az asztalra. Egy lemodellezett és félig benépesített Uboot belső nem sokra jó önmagában, pláne mivel nem is valami interaktív.
  • crossy104
    Valaki kérdezte, miért megy a kampány ága kettő felé.Azért mert vagy maradsz az atlanti vizeken,persze lesz majd USA, és egyéb trópusi szigetek vagy mehetsz a földközi tengerre.
  • crossy104
    Addig tudtam megcsinálni, utána fagyott le.Holnap kezdhetem előről, mert a mentéseknek annyi.De már könnyitett kampánnyal megyek és egy rakat mod-dal.
    Hétvégén szeretnék már multizni újra.
  • crossy104
    Azért szeretném megjegyezni, hogy az eredetinél nincsenek ilyen kampány problémák.A subsim-es mod-ok, javitások viszont nagyon jók.Lassan úgy néz ki a játék, mint sh3 csak jobb grafikával.Régi műszerek, tdc,tárcsák,mélység,időjárás ,ellenség jelentés,távolsággal együtt,stb.Hidd el, hogy jó lesz ez.Készül a kampány is 45-ig.
    DE!!!!!!!Ezek a mentési és szerver gondok idegbeteggé teszik az embert.
  • crossy104
    Én ott találtam meg bent, ahol a hajók közlekedtek.Hatan kisérték.
  • pz6
    Hát csinálhattak volna mondjuk dacia szimulátort....
  • giczinger
    na megvan a 3 hajó norvég városnál
    merre van a csatahajó amit norvégia partjainál vadásszak le
    mert az nem abban a körben van az tuti
  • jocking
    Másik dolog meg, hogy miután oláhok gyártották, már ingyen se kéne, még akkor se, ha ez a világ legjobb játéka (ami a készítőket ismerve fizikai képtelenség).
  • jocking
    Ehhez akkor csak gratulálni tudok. Amúgy nem, nem eredeti, mivel szeretem kipróbálni a játékokat, mielőtt beruházok rá. Ezzel csak maguk alatt vágják a fát, mert a tapasztalataimból merítve ezek után 10000%, hogy nem veszem meg, mivel az szűrődött le a "próbából", hogy egy bugos vacak.
  • crossy104
    Ha eredeti, akkor nem jó hajókat sűllyesztesz el.Pl. az elsőben az anyahajósnál, fent az észak-keleti blokád körivnél csak egyfajta hajót fogad el, ha visszaolvasol már leirtam egyszer.Lehet, hogy itt is csak egy fajtát fogad el.A kampánynál ami üres vonal ott a szövegnél lehet megnyitni tovább a szöveget, ott is ir pár dolgot.
  • crossy104
    Eredeti a játék? Ha nem akkor ne csodálkozz, mert crack miatt van.
  • jocking
    Nem tudom, ki mit gondol, de akárhogy nézem, ez a játék nincs befejezve. Ez egy beta verziónak elmegy, de másnak nem.

Aztán megnéztem, kik követték el ezt a vacakot:
    - készítő Ubisoft Bucharest
    Ez mindjárt magyarázat mindenre, ez csak egy oláh tákolmány.
  • jocking
    Nah kész... 1940 június 11-e van a játékban, és egy büdös darab misszió sincs a térképen...
  • PanzerWolf
    A játékot ha beregeltem nem lehet más accra átenni?Más játékoknál lehet,de fogadjunk itt annyira tetü az ubi,hogy nem engedi.