59
-
#19 Én is majdnem ugyanezt akartam írni, ami a #16-ban olvasható. Megvannak ők maguk is. Csupán annyival egészíteném még ki, hogy amennyiben mégsem - és ide jöhetnek az ellenvélemények, hogy hányan élnek Kínában egy marék rizsen, embertelen körülmények között -, nos, a kínai vezetést ez is hidegen hagyja, sőt, az is, ha ezerszámra döglenek meg rakásra az állampolgárok, mert mondjuk gazdasági embargóval sújtják őket a "fejlett" államok. Majd jönnek az embervédők hadai, akik majd csúnyán fognak mutogatni a "fejlett" államokra. Hogy mindez miattatok van, mert hagyjátok, hogy CD és DVD lemezek miatt ezrek haljanak meg. Erre a "fejlett" államok visszavonják az embargót, és minden megy a régiben.
Mert azért azt nem kellene elfelejteni, hogy a kínaiak tömegtermelése nélkül mi sem élhetnénk ilyen életszínvonalon, hogy pc-nk, plazmatévénk, iPodunk, havonta/negyedévente új mobiltelónk van (mert megtehessük), olcsók a flash memóriák és a merevlemezek, sötöbö. Mennyiért állítanák elő ugyanezeket a termékeket fejlett európai államokban, ahol nem lehet 2$-t fizetni a munkásnak naponta? Ugye, hogy ugye? Tehát nélkülük igencsak felkopna a mi állunk is.
Másrészt pedig a demokratikus országoknak végre fel kéne már fogni, hogy Kínában nincs demokrácia, hanem diktatúra van, valamint azt, hogy igencsak fejlett katonai nagyhatalomról van szó. Nem szabad velük összeakasztani a bajuszt. Főleg, hogy mi "fejlett" jóléti államok vagyunk az ő kiszipolyozóik főként. -
halgatyó #18 Ja, és egy nagyon fontos hosszútávú előnyt nem soroltam fel:
Kialakult Kínában (is) egy többé-kevésbé a külföld által irányított embercsoport, sőt, társadalmi réteg: azok, akik a külfölddel folytatott kereskedelmet bonyolítják.
Ha őket a POZICIÓ-ból kiebrudalnák, akkor azzal -- rövidtávú hátrányok mellett -- hosszú távon a saját függetlenségüket védik meg. -
halgatyó #17 És még valami.
Ha Kína kilép a WTO-ból, akkor annak -- rövidtávú hátrányai mellett -- hosszabb távú előnyei is lennének.
-- Először is: nem lenne hozzákötve hosszú távon egy idegen állam (álarca alatt működő háttér-magánbankok) által kibocsátott KAMATOS HITELPÉNZ -hez,
-- Nem kellene odafigyelnie a vízerőműveit gyalázó ÁL-környezetvédelmi jelszavak mőgé bújó söpredék ordítozására (miközben itt minket a megújuló energiaforrásokkal borítanak nyakon de nagyon, és ennek az ürügyével teszik tönkre, zilálják szét a még megmaradt csekély életszínvonalunkat biztosírtó energetikai rendszert, emi IDÁIG még működött)
-- Nem kellen odafigyelnie az állatvédő emberutálók baromságaira, hogy melyik állatot szabad megenni és melyiket kell agyba-főbe tutujgatni, még akkor is, ha az embereknek óriási kárt okoz,
-- Nem kellene a nagy büdös semmiért jogdíjakat fizetnie idegen országoknak,
és még sorolhatnám sokáig.
De a kilépés még távol van! Akár meg is lehet reformálni egy kicsit azt a WTO-t.
Ki lehetne használni, hogy a nyugati országok érdekei sem teljesen azonosak, azonkívül a világban van még rajtuk kívül legalább 3 milliárd ember, "aki számít" -
halgatyó #16 World Trade Organization.
Kína ezek nélkül is megvan, ne izgulj. Elég nagy ország, több ember lakja, mint Amerikát meg Európát együttvéve. A saját belső piaca megvan ahhoz, hogy ellen tudjon állni HA MEGVAN AZ AKARAT.
Az amerikaiak meg majd duzzognak egy kicsit, de egy ekkora piacot nem fognak kihasználatlanul hagyni.
Nomeg amíg a kereskedés zajlik, addig tudnak a beszivárgással próbálkozni. Lehet, hogy ez fontosabb, mint maga a kereskedelem.
Szerintem 2020-ig nem fogjuk meglátni, hogy sikerült-e Kínát is maga alá gyűrnie ennek a hatalomnak. Még akkor sem fogjuk meglátni, ha a hatalmi harcok a háttérben már eldőltek. -
halgatyó #15 Az előző hozzászólásban a teljesség igénye nélkül soroltam fel a minket eltipró irtózat-hatalom aljasságait. Nem említettem az "antifasiszta" okádékbandát, a megélhetési rasszistázó gyalázatokat, nem említettem az "integrált oktatást" meg a genetikai söpredék szándékos elszaporítását a "rászorultságra" hivatkozó támogatási rendszer segítségével, nem említettem a buzifelvonulást és a hozzá kapcsolódó igen súlyos közlekedési dugókat, nem említettem a kettős mérce folyamatos alkalmazását, amely gyakorlatilag megsemmisíti az egyenlőség és a szólásszabadság eszméjét, nem említettem az autóellenes intézkedések fokozódó szigorát és aljasságát, a dugódíjat, a szmogtörvényt, a "fekvőrendőrők" millióit, nem említettem a rendőri brutalitás áldozatait, nem említettem a rendszer ellenségeinek egzisztenciális megsemmisítését (olyan gazdasági társadalmi környezet létrehozását és fokozását, hogy a munkahely és pénz nélkül maradóknak csak az öngyilkosság maradjon), nem említettem a hamis vádakkal börtönbe zárt hazafiakat, a háttérhatalom által provokációból végrehajtott gyilkosságokat, és még sorolhatnám órákon át....
Remélem, hogy a kínaiaknak lesz annyi eszük, hogy ezt a fosáradatot a határaiknál meg tudják állítani.
Ehhez azonban a puszta szigor nem elég!
Ha a történelmet nyomonkövetjük, látható, hogy a puszta szigorra alapozott hatalmaknak mindig volt gyenge pontjuk! Ez a gyenge pont az emberek jobb élet iránti vágyának meglovagolásával megragadható, kihasználható!
A kereszténység gyenge pontja -- szerintem -- 2 helyen volt: először a természettudományok fejlődésének az akadályozása, később pedig az emberben meglévő, iszonyú erős nemi vágynak a durva elnyomása.
Ez utóbbi a gyenge pontja -- sajnos -- a még ellenálló iszlám országoknak is.
A szocializmus gyenge pontja a szorgalmas, többre vágyó emberek gazdagodásának a durva megakadályozása volt.
Bármely hatalomnak -- szerintem -- ha tartósan hatalmon akar maradni, akkor néhány körülményt figyelembe kell vennie:
-- Napjainkban iszonyatos erővel nehezedik minden ellenálló országra a lassú beszivárgás, először a gyenge pontokat meglovagolva, aztán egy titkos, de együttműködő és egyre több POZICIÓBA beépülő, kívülről pénzelt és információkkal, tanácsokkal ekllátott belső ellenzék létrehozásával és évek-évtizedek alatti lassú de biztos megerősítésével.
Ez a folyamat akár nagyon lassú is lehet. Akik ezt irányítják, azok NEM 4 éves választási ciklusokban gondolkodnak, hanem évszázadokra terveznek.
-- Pusztán a beszivárgás elleni kemény, kegyetlen harc nem elegendő, ezt -- szerintem -- Sztálin halála is alátámasztja.
A hatalomnak A LEHETŐ LEGTÖBB ENGEDMÉNYT KELL MEGTENNIE, AMIT CSAK LEHET, ÉS A LEHETŐ LEGKEVESEBB KORLÁTOZÁST KELL ALKALNMAZNIA, éppen csak annyit, amennyit muszáj.
A vezérlő iránytű -- ha a hatalom józanul, emberségesen és igazságosan gondolkodik -- a dolgozó középosztálynak való kedvezés legyen! Azoknak, akik a vállukon viszik előre az ország gazdaságát, kultúráját, genetikai állományát, jövőjét, ÉRTÉKRENDJÉT, ismétlem: ÉRTÉKRENDJÉT.
Bízok benne, hogy a kínaiak NEM szorulnak rá a tanácsaimra:-)))
Ezeket csak azoknak írom, akik majd a mi itthoni sajtónkban megjelenő gyalázkodás-áradatot fogják olvasni naponta, hogy így a kínaiak meg úgy a kínaiak ... NE HIGGYETEK A BALLIBERNYÁLAS SAJTÓNAK! -
fade2black #14 ja mégvmi: Úgy tudják visszarúgni, ha kilpnkea WTObol. Hajrá.
Ja, hogy csak osztod az észt te is miközben fingod nincs arról valójában is mi a WTO? Ennyit értesz hozzá mégis nagy a szád, osztod az igazat? hmmm? -
fade2black #13 Rapelayban ha jól emlékszem gyerekeket lehet szájba, seggbekúrni... amúgy ezen esetben az ezt azért nem verzió áll fent és nem az összeset nem, csak max 20at évente. -
fade2black #12 Te összekevered MOot Szlovákiával, Lengeyelországgal, Romániával.
Nem mindenhol úgy mennek a dolgok mint hazánkban és erről bizony nem a gonosz nyugat tehet.
20éve még vicceket meséltünk Romániáról ahol nem ismerik a rántotthúst evvel szemben ma... (De hozhatnák Lengyel, Szlovák... példát is.) -
halgatyó #11 Ha a kínai kormánynak van még egy csöpp befolyása a saját országában, akkor ezt a szaraljas határozatot úgy visszarúgják, hogy csak repül!!
Mert a szólásszabadság szép jelszó, és ha létezne,akkor szép dolog LENNE.
20 évvel ezelőtt mi itt Magyarországon is azt hittük, hogy majd jön a civilizált és kultúrált nyugat...
Aztán ami jött, az minden volt, csak NEM AZ A NYUGAT, AMI ADDIG VOLT!!!
Az a nyugat lassan megszűnt, eltűnt, és átadta a helyét egy, a középosztályt lesz**ró, eltipró, bankároligarchiának, amely módszeresen pusztítja el ami az emberiség legnagyobb kincséből, az emberi jövőképből, vágyakból, tervekből, szorgalomból, inspirációból, célokból még megmaradt.
Ma az emberiség jövője azon áll vagy bukik, hogy ez az iszonyat, ami minket leigázott, vajon Kínát is le tudja-e igázni.
Ez az egész nem a nyugati CD-kről és nem is a kultúráról meg az állítólagos szólásszabadságról szól (aminek a maradékai, foszlányai azért még megvannak itt is, mert valakik így engedélyezik)
hanem sokkal többről: a behatolásról, beszivárgásról!
Először jön a "kultúra", aztán amikor már sok hülye kisember elhiszi hogy a "nyugaton" kolbászból van a kerítés, akkor jönnek a bankok, meg a kamatos hitelpénz, meg az eladósodás, aztán jön a rablóprivatizáció, a hajléktalanság, a fizetőparkolás és kerékbilincs, az ingatlanadó, aztán jön az elnyomó ideológia meg a háttérhatalom korlátlan sajtóuralma a pénzen keresztül...
Én nagyon tisztelem a kínai vezetést, ha ebből nem kérnek -
fade2black #10 "Milyen jogon kötelezhetnek arra egy államnak, hogy köteles beengedni a külföldi árukat? Talán kérhetik."
Nem, nem kérhetik WTO utasít ha pedig a résztvevőnem tartja be a WTO szabályait akkor kizárják. Persze Kína is bármikor kiléphet. -
moikboy #9 Basszus, elcsesztem :/ -
moikboy #8 A britek az első ópiumháború elvesztése után kötelezték Kínát kikötőinek megnyitására, azelőtt az ország szinte teljesen elzárkózott a külkereskedelemtől ill. bármilyen idegen behatástól.
[ulr=http://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%93piumh%C3%A1bor%C3%BA]http://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%93piumh%C3%A1bor%C3%BA[/url] -
ADAMEX9 #7 Kína akkor is szopás... -
#6 Rosszul írtam, ami megfertőzi és nem ami nem megfertőzi. -
#5 Nem fogják megengedni, hogy olyan dolgok szivárogjanak be az országukba ami a kultúrájukat nem fertőzi meg. Ez már nagyon-nagyon régóta így van és szerintem így is marad. Utána lehet nézni, mert nem emlékszem rá, hogy milyen nagyon régóta. -
rudymester #4 A Rapealay játék lényege a csajok megerőszakolása volt. Nem az volt vele a probléma, hogy külföldi. -
FoodLFG #3 Jogos, vagy sem, de amerika megteheti. Persze Kínát sem kell félteni :D -
#2 Amerika sem enged be bizonyos japán videojátékokat, 2006ban készült a RAPELAY, 2008ban az amazon egyik amerikai árusitojánál is megjelent angolositották, utána az amerikai nöjogi szervezetek elérték, hogy még japánba is be legyen tiltva a rapelay, a wto akkor sem tiltakozott, "kicsit" sem feltünö ez a mesterségesen egyoldalu kultura áramoltatás... -
Balintos #1 Milyen jogon kötelezhetnek arra egy államnak, hogy köteles beengedni a külföldi árukat? Talán kérhetik.
Arra meg kíváncsi leszek a kalózkodás mennyire csökken.