A marsi "monolit" nyomában

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gothmog
"A természet néha kérdéseket tesz fel, elvtársak."

Most nem azért, de a két kép ugyanarról az objektumról nem ugyanarról az objektumról készült. Csak meg kell nézni a környezetet. Ezek hülyének nézik az embert?
gothmog
"Ilyen van a holdon is"
Nem kell olyan messzire menni, van a Földön is:

Istenem. Ez nem igaz. Az hogy _néha_ szoktam nézegetni a képeiket, még nem azt jelenti, hogy az összes képüket láttam (beleértve ezt is). És még én vagyok az egyszerû...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

gothmog
Bexter
Ha az ember keress valamit, a legfurcsább alakzatokban is megtalálja azt amit keresni akar. Ha ufo-t vagy idegen civilizáció nyomait keressük találunk dolgokat amelyekre ezek ráfoghatók.Egészen addig mennek az össze esküvés elméletek a témáról amig oda nem megy egy szonda vagy et és nem videozza le nekünk, nem deriti fel rendesen. Addig is mennek a spekulációk, hogy az most mesterséges vagy természetes.
Mindkettõ érdekes.
Ha természetes akkor azért, mert ilyen dolgok ritkák még itt a földön is (ha valakinek van képe ilyenrõl linkelje már be mert én soha nem láttam ilyet természetes közegben)
Ha mesterséges akkor meg a B kategóriás sci-fi filmek aranykorukat fogják élni, és mi is lázban égünk egy darabig.
Pont.

http://bexter.hu Szép Fényeket!

És képzeld (ha nem is gyakran), de szokásom nézegetni a képeiket.

Érdekes, ahhoz képest eddig nem nyilvánultál meg ezzel a 'monolittal' kapcsolatban. Ellenben ahogy felveti a témát valamelyik népszerû hoax oldal, a társaiddal együtt mindannyian beálltok a birkák közé bégetni, és jön a 'gonosz, elnyomó, eltitkoló NASA'.

Annyira, de annyira egyszerû vagy...

Chocho
Ott a pont. Néha kell egy kis hír, egy kis nyilvánosság. A kép marha régi már, mégse törõdött vele a kutya se. Most meg elõásták, hogy valakit érdekeljen az ûrkutatás is.

Gaming is believing.

Sanyix
...oristák kezébe kerüljön!

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Sanyix
Bár a hülyeségre tényleg nyitott vagy 😄

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Chocho
Ha nem, annak csak örülök, mert az a világ eddigi legjelentõsebb felfedezése lenne. De még nagyon sok víz lefolyik a Dunán, mire kiderül az igazság. 😊

Gaming is believing.

Sanyix
hát pedig egyáltalán nem vagy nyitott, ezt már többször bizonyítottad 😊

gothmog
Neee, nem lehetne. Az univerzum felháborodna a vizuális környezetszennyezésen, és indoklás nélkül elpusztítaná a cuccot.

Pluskast
Most mindentõl függetlenûl... Miért ne lehetne éppenséggel kocka lakú? Az ûrben nem tök mindegy? Légellenállás nincsen szóval akár a hupikék-törpikék 300 szoros nagyságú mását is lehetne ûrhajóként használni.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Azt jelenti amit leírtam. Se több, se kevesebb...<#nezze>

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

gothmog
Hanem?

TommyC
h lehet ekkora baromságot egyáltalán leírni úgy h ne csapjon pofán a billentyûzet

dixitque deus fiat lux

gothmog
Bizonyíték!
Az egész bolygó vörös a sok rozsdától!
Valójában az történt, hogy elszabadult a nanotehnológia, és a nanorobotaok minden fémet -a marsiak mindent vasból készítettek- felemésztettek. Ami aztán elrozsdásodott, és egyenletesen ellepte a felszínt. Ennek már százmillió éve. Ez ma a Mars vörös pora.
<#vigyor4>

És képzeld (ha nem is gyakran), de szokásom nézegetni a képeiket.

"1. pares: "Elolvastam a cikket, és mily meglepõ, hogy ismét az érzékeink csalnak csak."
tehát a nasa titkolózik."

A mondatomból ez következik? Komolyan? Ne forgasd ki a szavaimat, ha kérhetlek.

Jogos felvetés. De mi van ha egy aszteorida vetett véget nekik vagy valami hasonló?

gothmog
1. pares: "Elolvastam a cikket, és mily meglepõ, hogy ismét az érzékeink csalnak csak."
tehát a nasa titkolózik.
2. "Az eredeti felvétel tavaly júliusban készült, majd nem sokkal után megjelent a HiRISE weboldalán, valahol a fényképek tömegében."
tehát közzétették, akkor mégsem tûnt fel seniknek. (linket kérek, ha mégis)
3. "A héten ismételten közzétették, ekkor azonban már egy jóval szembetûnõbb helyen, a nyitólapon kapott helyet" szóval elsõre senkinek nem tûnt fel, úgyhogy kitették szem elé, hogy valaki vegye már észre. Mert õk titkolóznak. És elhallgatják az igazságot. Biztos, ami biztos, a Daily Mail-nek is elküldék, nehogy kiderüljön.

Az én véleményem meg az, hogy ennyi munka után akartak egy kis nyilvánosságot -közpénzbõl gazdálkodó szervezetnél nem árt, ha az embereket érdekli- úgyhogy bulvár-eszközökhöz nyúltak. "Keressünk egy érdekes követ, és tegyük ki a címlapra."
Tegye fel a kezét, aki az elmúlt egy évben -ez elött a hír elött akár egyszer is ránézett a Mars Reconnaissance Orbiter vagy a HiRISE -egyébként tényleg szenzációs képeket tartalmazó- oldalára.
Ugye, hogy nem.

Csak nehogy a terr... <#hehe><#hehe>

FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P

ahhoz képest eglég magabiztosan állítod, h természetes "képzõdmény".És kizárod a másikat...mivan, ha nem? <#wow3>

FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P

Molnibalage
A romjai annyi idõvel is látszanának, ha nem takarja be a homok és nem rozsdásodik el. A Marson nincs már egy ideje légkör, az tuti. Egy technikai civilizáció után iszonyatos mennyiségû tiszta vagy ötvözött fém marad. Vizsgálták már radarral a Marsot? Hogyhogy nincs nyoma abnormális koncentrációnak sehol, ha igen?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

1 millió évet kibírna egy felhõkarcoló?

Nem beszélve arról, hogy marsi környezetben nem oxidálna a fém.

\"Az emberi faj legnagyobb hiányossága: képtelenek vagyunk felfogni az exponenciális függvényt.\" Albert A. Bartlett

Molnibalage
Szerinted mi az ellenállóbb egy száraz környezetben ahol nagy hõingás van. A rugalmas acél vagy a kõ?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Chocho
Hidd el, nálam nyitottam embert keveset találsz. Akiket igen, azok már dilisek és minden este az eget bámulják "VÁRUNK" feliratú transzparensekkel. Meg kell tanulnunk két lábbal állni a földön, mert ha nem így teszünk, sokat csalódunk, és ráadásul minden hülyeséget elhiszünk, amit nem kellene. Vannak dolgok, amik szerintem is megtörténhettek és lehet bennük igazság (Roswell incidens, történelmi ufórejtélyek, vagy a szovjet eset Szverdofszk mellett), de ez egy nagyon jellegtelen fotósorozat valamirõl, ami k*rva messze van.

Gaming is believing.

És én vagyok aki nem nyitott...aham.

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

Chocho
NEXUS6 már megtette alattam. Az a baj tudod, hogy hozzá nem értésbõl, tudatlanságból állítasz fel teóriákat, ami ugyan nem bûn, de az, hogy nem hagyod magad meggyõzni a kicsit okosabbak által (nem magamra gondolok), már szûk látókörûségre vall. Kicsit legyél nyitottabb. Ez simán lehet természetes, nyilván nem egy hatalmas felhõkarcolóról, vagy ûrhajóról van szó, hogy mesterségesnek nevezhessük. Ráadásul a kép nagyon magasról készült megtévesztõ szögben és minõségben. Ezért aztán lehet bármi. A NEXUS6 által linkelt Uluru is tûnhet emberi alkotásnak az égbõl, mégsem az.

Gaming is believing.

Adam II
Ez a Prothean beacon a Mass Effectbõl.

NEXUS6

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Ja, állítólag az erózió formálta olytan alakúra... Arról szó sincs, hogy fordítva is mûködhetett. Egyébként én nem csak a Mars "arcra" gondoltam.

Ki más mint Yisrael Spinoza <#idiota>

Ki nem szarja le a Windows 7-et?

Nem kellett megnézni, a Mars arcot elég volt lekapni más szögbõl és egybõl nem nézett ki arcnak.

\"See you kids. Study your math. Key to the Universe.\"

Összesrõl? Volt ott valaki, hogy megnézze?

Tényleg, és akkor ez most mekkora is? Kb?

És milyen furcsa, hogy eddig az összesrõl kiderült hogy természetes képzõdmény.

\"See you kids. Study your math. Key to the Universe.\"

Itt van az, amirõl Aldrin beszél:

Ilyen van a Holdon is.

Mit gondolsz, a mi jelenkori épületeinkbõl egy marsi környezetben 1 millió év múlva mi maradna? Maximum pár õsi kõépítményt lehetne fölismerni (azokra meg ráfognánk hogy természetes 😛), és az erózió azokat is eltüntetné egy idõ után.
Elolvastam a cikket, és mily meglepõ, hogy ismét az érzékeink csalnak csak. Nagyon sok "szemfényvesztõ" dolog van még a Marson.

Molnibalage
Nem akarlak megsérteni, de itt a Földön is van olyan számolatlanul, hogy a semmi közepén ott egy szikla és elég szabályos. A Mátrában is láttam ilyen alig 5 napja, csak ott van fa és nem fotózták le 265 km magasról...

Egy technikai civilizációnak meg nem kõbõl készült nyoma lenne...

BCS pixel
betondzsungelben élõknek lehet meglepõ, de a természetben számtalan szabályos formáju kõzet vagy egyéb dolog van, ami véletlenszerûen alakult ki

😊 Mert az emberi agy arcfelismerõ képessége hihetetlenül...mmm kreatív. 😊

Ez azért elég durva árnyékot vet ahhoz képest, hogy pixelenként méteres felbontása van kb a cuccnak.

Sajnos most nincs idõm elolvasni a cikket, majd késõbb de nem írja véletlenül milyen messze van egy marsjáró ettõl az izétõl??
BCS pixel
A véletlenszerû festékszóródással megcsinált csempe mintában is számos lényt lehet kivenni, de ettõl még nem fogom azt gondolni, hogy ezek a lények léteznek.

Háztömb méretû faragott kõ a sivatag közepén...nagy ötlet.

Természetes képzõdményt azért zárnám ki, mert a környékén se kõ nincs, se hasonló képzõdmény...nameg mutass valami hasonlót itt a Földön.

Ha megnézzük a tetejét, jobb és bal oldalt két fülecskét lehet rajta látni..ilyen kidomborodás.

Az ûrben tökmind1 hogy milyen alakú. Van egy olyan tippem, hogy ez valami elsõ generációs ûrhajó, ami elõször használt teleportálást ahhoz, hogy piszokgyorsan tudjon menni, csak rosszul mérték fel a helyzetet és ittragadtak...jó ez nagyon scifi de hátha...

Vagy inkább ûrruhába odamenni oszt csá...

Nem hiszem, hogy bármely faj is kocka alakú ûrhajót építene. Bár mondjuk mi, akik még mindig teáskannát modelleznek Max-ban... 😄

Nem kell itt technikai eszközre gondolni, ha nem természetes képzõdmény, akkor csak egy faragott kõ. Oda kell menni szondával, és meg kell nézni, hogy mennyire szabályos vagy szabálytalan a lapja. Ennyi.

Aham....háztömb méterû természetes monolit, ami téglalap alakú és döntött szögben áll..hát hoggyneee...ez minden csak nem természetes.

Az elmúlt hetekben megjelent Holdi UFO-t ábrázoló akármi sincs túl jó állapotban..már ha valódi, ez viszont tutira eredeti kép, kérdés, hogy épület, emlékmû, vagy ûrhajó-e esetleg.

Ha feltételezzük, hogy végtelen számú értelmes lény él a galaxisban, akkor miért ne fordulhatna elõ, hogy valamit elbénátzak és beledurrantak a talajba. Így nem feltétlen "helyi" lakosok õk...persze ha ûrhajó.