112
  • djhambi
    Teljesen egyet értek azzal, hogy hatalmas pénzek vannak a feldolgozásokban. Pl. a zeniparban lelető fel egy vonulat, Tiesto a barokkhoz nyúlt vissza, a mai fekete amerikai slágerlista-zenészek a 90-es évek beli dance-hez. De dolgoznak fel The Queen-t is, A retro irányzat pedig örömmel nyúlt vissza a 60-80-as évekhez (house, electro-house). - Vagy a filmfeldolgozásokban: pl. a Solaris (eredeti 7 órás Tarkovszkij) újraálmodása, a képregényes szuperhősök visszatérése, sorolhatnám... De ezek között mind arról van szó, hogy eladják a régit, de sokkal több hatásavdászattal. Ergo "meghökkentő" módon: több speciális effekt, egyre bűvülő vérfürdők, jobb kocsik, szebb macák, nagyobb baszus, nagyobb effektív hangerő, több a valóságba vetett hit megingatása, stb... Szerintem ezek mind egy tőről fakadnak.
    Régen a valóságshow azt jelentette, hogy pár embert összezártak egy házba. (VV) Majd (a biszex) Tila Tequila egy olyan valóságshow-t indított, hogy 6 férfi és 6 lány között keresi a szerelmet egy villában. Nemrég egy olyat láttam, hogy csomó férfi hajt heteken keresztül egy lányért (akiről nem tudják, hogy fütyije van...) És olyat is hallottam, hogy élő adásban oroszrulettezni fognak. Aki meghal, elpatkol, aki nem, gazdag lesz. Az ember állandóan az egyre szélsőségesebb helyzeteket keresi, mert nem találja elég kielégítőnek már az adottat. Nem azt mondom, hogy áltudományokkal vastagabb lesz az ember, mint egy olajsejk. Sokkal inkább azt, hogy ha már van kenyér (mert van kenyér) akkor már csak ez kell a népnek.
  • Tetsuo
    Azt nem mondtam, h Egely nem 1 senkihazi ingyenelo troger, azt sem, h igen. Nem errol van szo.
    Velemenyed szerint manapsag a meghokkento dolgokban van a penz.. velemenyem szerint nem.

Ha csak a szorakoztatoipart nezzuk (mert ugye nezhetnenk a gyogyszer- energia- fegyveripart is v csak siman a politikat), akkor nyilvanvalo, h a leragott csontokban van a legtobb money, ujrafeldolgozas stb 1 mar meglevo "univerzum" marketingje sokkal kifizetodobb. (Hollywoodnak nem hiszem h sok uj, eredeti, "meghokkento" otelte lenne "manapsag".)

A magyar gengsztervaltas utan hazankban ujdonsagnak szamito "new age", nyitottsag, uj lehetosegek, maskent gondolkodas stb.. idejeben tenyleg sok szemét-"irodalom" fogyott, de mára marginalis lett. Ponyva, áldoku.. "ezotéria", nem hiszem h ebbol konnyen gazdag lehet vki.

• djhambi
    De ha belegondolsz, minden könyve végén anyagi támogatást kér a "kutatásához". Nem pár ezer forintb kerülnek a könyvei sem, és támogatókból sincs hiány. Ha annyira bízna a tudomány reformálásában, lehetne gépészmérnök, aki ingyen pdf-ben, interneten terjeszti a könyveit. Biztos több ember olvasná. Nomeg 13 rugóért megveheted az Egely-féle életenergia kereket, ami pár ukrán vasalótól jobban beindul, mint egy élő embertől.
    Ja, amúgy az Egely-kereket úgy reklámozzűk, hogy a siker és gazdagság forrása...
  • Nos
    (képzavar ellen: a Kopaszi-gát csak egy random hely a környéken, csak épp ez jutott eszembe)
  • Nos
    Azért ha egy kb. hasáb alakú üreges fémizé mondjuk téglalap alakú nyílásokkal és belül többek között hosszú, kötegelt fémszálakkal, némi elektromossággal töltve és nem szabályosnak tűnő rádiójeleket kibocsátva leesik a Kopasz-gátra, akkor nem biztos, hogy az a legjobb út, ha elméletet gyártunk arra, hogyan jöhetett létre természetes körülmények között.
    A példa kicsit erőltetett. Szerintem a képen természetes képződmény látható, de nem kell azonnal kizárni a mesterségest sem, akkor sem, ha baromi kicsi az esélye. Végre valami érdekes. Nem lesz senki sem bölcsebb attól, ha totálisan fejet hajt az alienszkepticizmusnak. Amit nem lehet 100, csak 99,9999999999 százalékig kizárni => az nem biztos.
  • Tetsuo
    Egely nem dusgazdag. a megjegyzesednel azert vannak jobb uzletek is..
  • moikboy
    Ebihalak és az anyjuk.
  • Pares
    Jajj, ne fárassz már...
  • okosan gyerekek
    EZ MI?
  • Epikurosz
    Eltussolás van, de nem ufó ügyben.
    De pld ez nem titok.
  • mrzool
    Fájdalmas szembesülni a valósággal, nemde?
  • Pares
    Aham, és akkor te most informáltnak tartod magad.
  • djhambi
    Am. pont ma láttam egy filmet a Discovery Sciene-n, amiben mutattak az "arcról" a Marson egy jobb felbontású kéet is, mert amúgy az arc mellett volt a "monolit" is, és tökre azt hitték, hogy marsi piramis a helyi Szfinx mellett :D Hiszen mind tudjuk, hogy a piramisokat zöld emberék építették, úgy, hogy egyetlen műanyagdarabot nem ejtettek el mellette. Ahogy ezt Däniken kitalálta. (Mellesleg megjegyzem, hogy manapság a pénz a nem bizonyítható meghökkentő dolgokban van... Däniken és az UFO piramisok, Dan Brown és a hamis vallások, Egely és az ingyenenergia, persze, ahogy Egely, a legtöbb UFO buzi, ha valami hivatalos forrást talál, ami nem egyezik a világnézetébe, ráfogja, hogy a kormány eltussol valamit, és így indulnak az összeesküvés-elméletek. Amik persze jó álláspontok, ha a saját hazugságburkunkban szeretnék élni. Egyfajta cenzúra. Ha napfényre krül valami hivatalos dokumentum, vagy szólnak, hogy hülye avgy, rögtön cenzúrázod azzal, hogy el akarnak hallgattatni.)
  • Epikurosz
    Nem értem minek vagytok úgy oda a marsi monolit után. Van elég érdekesség itt, a földön is. Persze, tudom, a kettő nem zárja ki egymást.
    De, ez a bevezető csak ürügy volt, hogy meghökkentselek titeket ezzel a videóval. Intelligens tervezés, mi?
  • gothmog
    A mérete alapján inkább a Battlestar Galactica. :P
  • PR0DIGY
    Igen, a #96-ban említett szabályos alakú hengerszerű objektumra gondoltam.

Biztos egy UFO lezuhant. :-)
  • gothmog
    Erre gondol:

bővebbet, majd ha az LRO elkezdi az üzemszerű fotózást.
  • Julius Caesar
    Képzeld, az árielnek sincsenek intelligens mosószer részecskéi, amelyek felismerik és kiszijják a makacs foltokat

Amúgy emberek, néhány HSZ-en annyit röhögtem. Árpi már kiszívta a zokszigént LOL. Meg persze akik szerint az túl egyszerű, hogy csak a véletlen formálta ilyenre. Persze örülnék ha kiderülne, hogy tényleg építette valaki, de ne lássunk mindenbe összeesküvés elméleteket. #41-nél a leg valószínűbb magyarázat
  • Pares
    Pontosan mit és hol kell látni?
  • djhambi
    Egy világ omlott össze benem. Azt hittem, hogy Atlantizt a mára már felemelkedett ősök építették a Pegazus galaxisban 10 ezer évvel ezelőtt...
  • PR0DIGY
    Izsák D kráternél található objektum a Hold sötét oldalán. Természetes vagy mesterséges?

Itt a Földieken azért megfigyelhető, hogy oceán vagy tengerpart szélén (víz, vulkán, levegő munkája eredményeként) vannak a természetes, túl szabályos objektumok...
  • Epikurosz
    Ki kell ábrándítsalak: ezt a kockát kis emberi kéz megcsiszolta.
  • Kornan
    Rolika igazad lehet, ez nem lehet, egy egyszerű szikla!!! De szerintem másról van szó, mint amit te mondasz. Ez valójában egy élőlény és még lehet ,hogy él is. Valamilyen monolitikus életforma lehet, ami hőenergiával táplálkozik és feljött a föld alól mert valószínűleg csökkent a geológiai aktivitás a Mars belsejében, hogy napból nyerje ki a szükséges energiát. Ilyen életformák itt a földön például a piramisok civilizációja, amik már régóta hallottak.Ők napenergiára voltak specializálódva, mert több felületen éri őket a nap. Az ősi várost Atlantiszt is a piramisok építették, a sok tévhittel ellentétben. Illetve lehet ,hogy élnek még a Föld második holdján, ami láthatatlan, de a gravitációs anomáliák arra engednek következtetni ,hogy létezik.
  • B0nFire

Nekem van itthon egy ugyanilyen pirit kockám. Igaz, hogy csak 1 cm3, de akkor sem emberi kéz műve.

A másik, hogy ha már a 2001 - Űrodüsszeiánál tartunk, akkor az "ojjektum" neve nem monolit, hanem TMA, azaz Tycho Mágneses Anomália, mivel a Holdon a Tycho-kráterben találták, és kurvára mágneses volt. Azonkívül a méretei 1:4:9, tehát az elő három számjegy négyzete. Ha ez nem egyezik, akkor nem TMA, csak kavics. :P
  • moikboy
    No, azért nem eszik olyan forrón azt a kását!
  • Loverman
    az hogy élet volt rajta, szinte biztos. az hogy ez több volt sejteknél, nem annyira... A Marsnak nem lévén mágneses tere, a Napszél szépen leszedte róla a légkört és most olyan durva az UV sugárzás hogy a tárgyakon is átüt. Konkrétan ha holdi felszerelésben küldenének oda embereket, meghalnának. De még úgy is ha ugyanabban a felszerelésben valami fedél vagy tető alatt lennének.
  • Tetsuo
    Nehany korrekcio:
    Stanley es nem Staley,
    Aldrin es nem Aldin,
    monolitkent utalni az objektumra, miert lenne ostobasag, hiszen a monolit lehet termeszeti kepzodmeny is..
    gondolom van meg a cikkben v 100 hiba, ennyit az sg-s forditasrol.

Az objektumrol pedig 1ertelmuen még azt sem zarhatjuk ki, hogy nem-e szilvasgomboc, ugye kerem. Ha' nem? De. Na ugye.
    Ugyanis, hát nem tudhatjuk, milyen 1 marsi szilvasgomboc! Kerem szepen.

• moikboy
    A szó amire gondoltál: forgástest.
  • Dömsödi
    A lényeget!!!

Mekkora?
    1m? 10? 100? 200?

Ha 1 méter akkor simán lehet természetes.
    10 fölött már sanszos.
  • DJviolin
    Azért nem tökmindegy, mert forgásközpontúnak kell lennie. Ha feltételezzük azt, hogy az idegenek birtokában lehetnek valami gravitációt létrehozó szuper technikának az űrhajón, akkor lehet szabálytalan a külalakja. Ha ez nincs, akkor a hossztengelye körül kell forognia, hogy mesterséges gravitációt hozzanak létre az űrben. Tegyük fel, hogy az ufó mániások által elfogadott annunaki (muhhahha) lények léteznek. A Sumér és Maja írásos emlékeken lévő Annunaki űrhajók is forgásközpontúak. ;)
  • Hegi90
    Ez itt egy visssztartály. 30ezer... 300ezer litér.
  • who am I 7
    hogy, teljesen konkrét legyek : marsi anikó konyhakése, nyélig a homokban
  • m minnifield
    valaki donald kacsa sírját véli felfedezni benne.
    ki kell ábrándítanom, nem az.
    az egér halt meg.
    nincs többé egér a marson.
  • gothmog
    Tehát az a kocka, az ott egy ojjektum?
  • Pares
    Lehetne csinálni erről jobb képet is? Vagy ezzel kell beérnünk? Mert bármi is az, kiváncsi lennék egy élesebb képre is, mint a Mars "arc" esetében...
  • who am I 7
    Ha kinyitod a szemed, elhiszed amit látsZ?
  • djhambi
    Az én véleményem szerint (nem kell feltétlenül elfogadni):
    1. Ez az SG-nek is reklám, mint kamu hír, mert csomó ember van, aki a zöld marslakókat még 60 év után is beveszi. (Kezdve nagyapámmal.) Mindig találnak valami abnormálisat, rámodják, hogy lehet éet nyoma" aztán rájönek, hogy nem, de addigra ásikat találnak.
    2. Abszolút lehetséges, hogy természetesen kifejlődjön szabályos formájú alakzat, jó péda erre a különböző kristályok (igaz, lassan fejlődnek). Matematikailag meghatározhatók kristályszerkezetből a kristályani irányok, melyek mentén hasadnak a anyagok, illetve fejlődnek. Lehet, hogy egy bazi nagy cukorkristályról van szó. (Primitív, felületen középpontos, ill. térben középonosan köbös kristályrács, wikin utána lehet nézni.)
  • who am I 7
    "A sűrűsége a földi 2%-a"

Igen, mert árpi kiszítta belűle a ZoXigént
  • Sanyix
    szerintem meg ezek a belső föld reaktorjának grafit szabályozórúdjainak végei.
  • sathinel
    Ez szerintem egy hűtőláda tele sörrel. Megvárták míg lefényképezik a zobjektumot, majd ittak rá hogy átvertek minket megint:D

A következő mars expedícióval Mulder és Scaly kell hogy menjen ők tuti megtalálják őket. Csak a többi tudós mind korlátolt.