Elismerte riválisként a Linuxot a Microsoft
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha csak az a célod, hogy megismerd, és képben legyél, akkor tedd fel második oprendszerként. Az úgy nem fog -tényleg nem- menni, hogy ma windowst használsz, holnaptól linuxot, és semmit nem fogsz észrevenni a váltásból. Ilyet max. az az egy ember mond neked, akinek az a sok nickje van.
Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petőfi Sándor/
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
azért "álltam volna át" mert kiváncsi voltam, hogy mégis mit tud, miért, melóban is segít ha egy kicsit képben vagyok.
azért meg had ne én legyek a hülye mer mondjuk a wow-ot, cs:s-t nem írták át linux alá. Ilyen kis apróságokon múlik az egész, de a sok linux fanboi nem fogja fel, hogy amig ez nem lesz megoldva addig vért is izzadhat a sok különbözõ linux hekker, a jónép akkor se fogja használni, csak a nagyon elvakul 1%
Tényleg azért álltál át (végül nem) linuxra, hogy aztán Windowsos programokat futtass rajta? Hát, mondjuk, ha hottoldra hallgatsz, akkor meg is érdemled a szopóálarcot.
-tehát linux felhasználóknak pofa alapállásba, ide csak a windows felhasználók és ms-bloggerek írhatnak.
most pl játékokra értem, nem érdekel, hogy melette mennyivel "stabilabb, biztonságosabb stb-bb" a linux.
azért jo a windows a legtöbb usernek, mert betolod a disc-et a meghajtóba, next next next, majd klikk és megy ahogy kell. nem vagyok egy nagy linux user, sõt, de hülyét kaptam amikor rászántam magam, nézzük meg ubuntut pl, 2nap forumozás, kérdezõsködés után baszott elindulni akármi wine alatt.
LZ forever
😊))
LZ forever
Engem windows használatkor sem az zavart, hogy lopom a szoftvert, hanem inkább ez:
BSA-Stílus
meg ez:
meg ez:
Illegális szoftver - a világegyetem rákfenéje.
Úgyhogy most nem használok illegális szoftvert, és nem is fizettem érte. (jó, de. Vettem pólót meg pulóvert a Canonical Store-ból)
Szóval bekaphatják.
Ez az egyik, a másik faxse érti, minek akarja a sok geek meggyõzni az átlag júzert, h használja azt az unsupported fapados fost.Ha most a linux lenne a win helyett, és a win lenne nyílt akkor fordítva lenne...annyira semmi értelme ennek a térítésnek, meg mell döngetésnek a makik között, h aki azt használ akkor már az evolúció csúcsa.Hát nem 😊 sõt...eléggé lent van az inger"küszöbe" 😊 Ha mindenki azt használ majd szépen arra írnak falovakat azt majd lehet sipákolni meg hupákolni, kártya alapján simán megkeresnek, ha akarnak valamit linuksz ide linuksz oda (de még mindig nem ez a lényeg).
Nyílván, ha valaki egész nap elõtte kockul, és semmi értelmes dolog nincs a piciny életében, irány a win topik nyáladzani...meg felsõbbrendûségi komplexust gyakorolni 😊
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petőfi Sándor/
Tehát minél többen használják, annál több, jobb, szebb fejlesztés jön ki. Pl telefonokra már szépen dolgoznak hogy eladható legyen.
Reklámokat meg ne nézzetek egy ingyenes proginál. A hardcore felhasználók és az elvakult fanatikusok videói, képei, fórumokon benyögött hozzászólásaik reklámozzák a céget. És úgy néz ki ez szépen mûködik.
Laptopok, telefonok terén nagyot alkotott mostanság a linux. Egy mini laptopnál nem kell játék, és az alap dolgokat amikre szüksége lehet az emberek 90%-ának az rajta van. Mindezt úgy hogy automatikusan az Ubuntu is laptop verziókat csinál, és a laptopok hardwerét fullra felismeri mostanság.
Te már láttad a Linuxot magát? Mert ha igen, akkor te vagy Neo a Mátrixból. Nincs felülete, csak más programok tudnak vele kommunikálni. Nem tetszett a grafikus felület ami rajta futott? Miért nem próbáltál meg egy másikat? Van vagy hatszázféle. Nem tetszik a telepítések módja, hardvertámogatás? Válts disztribúciót. Ennyi.
(Még javasolhatnám, hogy egy cuppanással húz ki a fejed a seggedbõl, és nézz körül a világban, de nem javaslom, mert udvariatlanság lenne. Kicsit elegem van az állandó trollkodásodból, te is egy hottold-féle vagy, csak más elõjellel)
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
LZ forever
Ha csak magamból indulok ki, egy ideig bírtam a felhasználóbarátságát, aztán észrevettem, hogy minden kis szar miatt gúgliznom kell. Ja, mellesleg a linuxos programozóknak valszeg nincs szemük, mivel a programjaik rendre bûn rondák. A ronda dizájn persze legtöbbször kéz-a-kézben jár a linuxos programok funkcionalitásával..
Fujj!
LZ forever
Amelyik programot nem portolják, ott valami bûzlik. És ne hadováljanak függõségekrõl, az NVidia a driverét portolta Linuxra, BSD-re! Az mégis mekkora piac hogy megéri? Ha ezek megtudják csinálni minimális erõfeszítéssel, akkor XY cégecske CAD-progijával is meglehet tenni. Jaaaa, hogy szarul van megírva, és túl nagy erõfeszítés? Ebben az esetben elõbb-utóbb úgy is zsákutcába futnak a fejlesztéssel. A felhasználók pedig jobban teszik ha idõben váltanak.
Miközben csak az ubuntuban van legalább három olyan lehetõség, (live-cd, futtatás usb-storageról, wubi, telepítés második rendszerként -hopp ez már négy) amivel a windows rendszered sértetlen marad, mégis ki tudod próbálni a rendszert. És közben fény derül a hardverkompatibilitási, vagy tetszik-nemtetszik dolgokra. Aztán ha nem jön be, még mindig visszatérhetsz a windowsra, következmények nélkül.
Ja és magyar az alapja😄
Mplayer magyar oldala
egyébként én a midnight commander javasolnám, az is tud mindent, de karakteres "grafikus" felülete van, tehát olyan mint a jó öreg norton commander volt. Viszont mivel karakterekbõl van kialakítva a felülete, ezért konzolon is fut -> sima ssh-n is teljes pompájában látható 😊
Vagy tele a világ tervezõmérnökökkel meg grafikusokkal akik a munkaállomásukon warezolnak? Mert akkor meg is érdemlik.
A többi:
Total commander -> Gnome Commander
BSPlayer-> SMPlayer, VLC
stb...
A Scriptum.hu oldal azt írja, hogy müxik a GIB progi Wine (Linux) alatt is.
Kara kánként folytatom tanításom.
Ha jól emlékszem, 2006-ban kivertem náluk a balhét a fórumon, hogy el fognak veszíteni egy ügyfelet, mert én át akarok térni Linuxra. Rá kb. egy évre, másfél évre kihozták a cuccuk linuxos verzióját. Én most kussolok, mert még nem tértám át Linuxra, más progik miatt. :-)
(De, nem titkolózom: egyik kedvenc progim a GIB szótár, na az nincs Linux alatt (tudtommal!).)
Kara kánként folytatom tanításom.
Programokat meg simán meg lehet szerezni synapticcal, ami kb a legegyszerûbb módja.
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
fizikája sem gyenge
Lassan de egyre több alkalmazás lesz rá. Telán egyszer megéljük hogy egyformán fut minden az összes OS-en) bár ez belátható pénzügyi okok miatt szerintem még vagy 20-30 év. Bár lehet pesszimista vagyok.
nos a hang engem is szopat. nekem is 7.1 van és a linux szerint müxik is, de csak sztereóban... ez gáz.
"Nem, nem akarok utána nézni, hogy milyen parancssorok beírásával tudom nagy nehezen rávenni , hogy a gyártó driverre feltelepüljön."
hát az tény, hogy a linux nem az átlagos felhasználóknak készûlt.
"Ha futnak rajta a kedvenc játékaim."
nekem pl. futnak linux alatt, de mint fejebb írtam...
"Ha fut rajta a photoshop, total commander, és pl. bsplayer, camtasia studio. "
Namost nem csak a TCommander fut alatta meg a Photoshop hanem ennyél jóval több alkazás. Én speciel 3DStudioMax 2009-et használom és müxik... Sõt volt szerencsém a SolidWorks nevû tervezõrendszert is linux alatt haszálni.
És még nagyon izmozni sem kell velük... Van wine, winex Cedega... meg egy kis ügyeskedés (kb 5-10 perc), de mint említettem már feljebb ez a rendszer standart usereknek van kitalálva.
"Nem, nem érdekelnek az ingyenes kis alternatív megoldások, amelyekbõl millió dolgot hiányolok."
temrészetesen 1xübb letõlteni azt amit meg is lehet venni, ergo: ingyenes alkamlazásokat használsz te is. Egyébként itt látszik, hogy nem vagy jártas a linux világában, ui. rengeteg programot lehet VENNI hozzá. Amik nem pici szarok.
"Nem érzem lassabbnak a windowst, sõt, sokszor gyorsabb is."
ha még nem nagyon konfigoltál linuxot akkor ugye nem állíthatod biztosra azt amit írsz... Ha fanatikus linuxos lennék akkor már írnám is, hogy nekem a mûködõ képes rendszer a bootolástól a login promptig kb. 10-11sec max. És akkor én már bármit tudok csinálni. Ha grafikust desktopot akarok akkor max. 30-35sec.
"Nem, nem akarom és virtuális gépben futtatni a windows alkalmazásokat."
nem is kell. Wine, WineX, Cedega.
"Nem, nem érdekel, hogy több vírus van windowsra, én eggyel sem találkoztam az utóbbi pár évben. Pedig, nem nem futtatok vírus ellenõrzõt, max egyszer biztonsági mentés elõtt, de olyankor se talál semmit. "
😊) ezen meg csak rögöhni lehet. A vírusok tojaiak stb. nem arról híresek, hogy nagy piros táblával jelzik neked, hogy benne van a gépedben...
De elfogadom: neked a Win szimpatikusabb mint a linux. Van ez így. Valaki a Leopárdra esköszik, valaki a linuxra.
Itt beszélnek róla.
De a gimp filmekhez való átiratát használják pl a filmek képein végzendõ változtatásokhoz ha nem 3d progi kell hozzá. Cinepaint a neve ha jól tudom.
Cinepaint