Elismerte riválisként a Linuxot a Microsoft
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
És igen is számít a stílus és a szalonképesség. Mert pont, hogy egyesek stílusa az, ami kiprovokálja a másik fél hasonló megnyilvánulásait. Ez az amin többeknek el kellene gondolkodnia.
Lehet érvekkel, ellenérvekkel értelmesen ütköztetni véleményeket. Anélkül, hogy a kocsmatöltelékek szintjére süllyedne bárki is.
Persze tudom, a mai világban nem is kell megadni a minimális tiszteletet egy másik embernek, pláne nem a neten...
Ez az én esetemben KONKRÉTAN, HÜLYESÉG.Mert én utánanéztem, tudom, h nincs alternatíva dolgoknak ennyi.Én nem a levegõbe puffogtatok.Ha lenne egyébként, lehet áttérnék, de nem kényszerít senki, és nagyon jól elvagyok, nem az életcélom az OPrencer.Csak egy eszköz.Az én "szalonképességem" nagyjából teljesen mindegy, mert ezt a rencert az emberek 99%ka használja, én senkit nem akarok meggyõzni semmirõl, ezzel kapcsolatban..csak, h unalmas a folytonos vita a semmirõl.
(ahhoz képest egyébként, h 1% -os a oprencer tábor, sokkal több fos a win fikázást látok mint a 99%-os wintábortól fos a linuxozást.Van fos a linuxozás is, de ált. nem a win oldalról kezdõdik.érdekes, másrészt nem reprezentatív, mert nyilván nem járom be az egész netet, csak egy nagyon kicsi töredékét, de akkor is érdekes.na mind1)
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
Mennyi idõt fektettél abba, hogy rájöjj hogyan lehet testre szabni a rendszert, ami elé leültél? Mennyi idõt fektettél abba, hogy kiderítsd hogy az általad hiányolt alkalmazásoknak milyen alternatívái vannak? De gondolom, amikor leülsz egy játék elé, amelyiknek nem esik kézre a billentyûzet kiosztása, akkor szintén a játék a hülye és nem veled van a gond, hogy meg se próbálod átállítani a te ízlésednek megfelelõen.
Tudod ez egy alapvetõ probléma sok emberrel. Amikor valami nem úgy mûködik, mint ahogy elvárják, akkor biztos, hogy azzal a dologgal van a probléma és nem velük. Lehet, hogy nem kellene mindent élbõl hárítani, hanem talán kicsit nyitottabbnak kéne lenni az új dolgok irányába. Persze mit is várunk el egy olyan világban, ahol a használati utasításba bele kell írni, hogy a mikroban nem lehet macskát szárítani, mert megdöglik...
Persze biztosan én látom ismét rosszul a dolgokat. Hiszen biztos a víz a hibás abban, hogy a kacsa nem tudja hogyan kell a lábaival tempózni.
Ülök othon, a szemétdombom, tetején, énekelek én.
Mindezzel pedig elbizonytalanít és félrevezet másokat, akikben esetleg még él valami halovány szikrája az érdeklõdésnek vagy annak, hogy bõvítse ismereteit. És most teljesen mindegy, hogy melyik "oldalon" áll. Mert lehet szó winrõl, linuxról, gimprõl, psrõl, intelrõl, amdrõl, bármirõl.
És még valami. A te (és nem csak a te) stílusod sem éppen szalonképes. Szerinted milyen képet lehet így kialakítani arról az "oldalról" amit "képviselsz"? És szerinted ezek után hogyan várhatod el, hogy a "másik oldal" normálisan viselkedjen?
<#vigyor2>#vigyor2>
<#vigyor2>#vigyor2>
Gmail notifier Ezeket nekem sikerült igen gyors belõnöm pedig csak ritkán használtam eddig linux-ot. Ubuntu alatt annyira könnyû még parancssorban is installálni, és utánnanézni how-to oldalain hogy kb 1-2 perc volt megcsinálni szinte bármit ha tudod hogy keress.
Download manager meg van sokféle firefoxban is. pl én downloadhelpert használok. És ha nagyon akarod még át is convertálja olyan formátumba amibe szeretnéd.
Ja firefox addon:
Youtube is tele ilyen videókkal mit hogy kell. gmail notifier
Annak a szépreményû MS-es támogató srácnak el is magyaráztam, hogy videodriver hibája miatt nem szabadna összeomlania a rendszernek. (Akkor még azt hittem, hogy a driver a hunyó, nem maga a kártya.)
És gyõzködtem, hogy rá kellene venni az MS-t, hogy csináljanak egy alap kernelt, amely akkor is talpon marad, ha minden kötél szakad. Volt foganatja, mert a javaslatom lényegében a Vista 7-ben megvalósult. Volt is errõl cikk!
A lefagyásoknak banális oka volt: az AGP kártyám a ventillátor által keltett rezgések és a rugdosások miatt idõszakosan kilazult a helyérõl, és emiatt lefagyott az egész rendszer ("kék halál").
Aztán odahorganyoztam a kártyát a kerethez. Utána nem volt gond a nyavalyással.
Az egész asztali PC egy elhibázott architektúra. Bumfordi csatlakozók, kártyák, buszok stb.
Pedig azok a kiba... mérnökök tudnának olyan megoldásokat kidolgozni, amikor szépen bekattintasz egy méretre is kisebb eszközt a kisebb, elcsúszás esetén is érintkezõ, vagy nem elcsúszó aljzatba, és valami kis retesszel rögzíted, hogy akár földrengést is kibírjon az egész. Nem kerülne többe, egyszerûen gányolás, elavult technika az egész asztali PC ipar. A notebookoknál már jobb a helyzet.
Kara kánként folytatom tanításom.
Adva van egy Lepo Artsa személygépjármû, garis, márkakereskedõtõl véve. Az elektronikai rendszer Schob gyártmányú. Elromlik valami elekrtomos a kocsiban, mit csinálsz vele? Eltolod a legközelebbi márkaszervízbe? Vered az asztalt a Lepo-nál? Vagy mész a Schob-hoz? Vagy megkéred Taki bá'-t a Szomszéd(ok)ból, hogy hegessze már meg? Gyártótól függ, ki milyen supportot ad. Sõt, a márkaszervíz, a márkakereskedõ is becsõdölhet, míg a gyár nem, akkor mi van?
Emellett használtad már a súgót (tudod, RTFM és társai)? Talán nem véletlen, hogy a Vistában már olnine a súgó, hogy naprakész információi legyenek.
Szóval itt ált. mindig csak két szûk réteg között megy a marakodás és sztem uncsi.A wint is tökéletesen lehet használni, ha nem szemeteli szarrá a rencert, nem látogat minden szart ésatöbbi.Az meg hogy a picipuha kiket figyel meg miket, ez huszadrangú, hiszen ha már behívsz egy böngészõt onnantól figyelve vagy, AKÁR.Szóval ez ilyen meddõ és fölösleges vita..gondolom én.Aztán lehet valakiknek fizetnek ezért...mind1 melyik oldalról.
A szoftvereseknek meg úgyis a nagy cégekbõl jön be a nagyobb lé...
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
Egyedül a Firefox ment fel hibátlanul. Na anyámnak meg pont ez nem tetszett.
Meg úgy alapból az egész, ahogy kinézett, nem volt vele elégedett. Ennyi!
Aki nagyot akar fingani, az be fog szarni!
Most nem tökmindegy, hogy valaki Windows XP/Vista/7 alól netezik és nem Linux alól? Pl. A Win7 sokkal gyorsabb, mint az XP/Vista. Ez már alapból egy plusz a Win7 javára, hogy érdemes váltani.
Családban apám egyedül ilyen (Vantulok szemlélettel megáldott) elvakult Linux rajongó. Nem kell mondanom, mikor rákezd a mondókájára, hogy A Linux, mert a Linux... bezony mindketten egymásra nézünk, s legszívesebben jobbról, balról megcsapkodnánk.
Mindenki nagyfiú/nagylány, hogy eldöntse, mit akar és mit nem. Anyám pl. csak netezésre használja a gépét, mégis, mikor apám suttyomban feltette a Linuxot, majdnem szívinfarktust kapott, mert egyszerûen nem tudta kezelni. Érdekes módon a Windows 7 rögtön kezére állt...
Mivel nálam a játék & Film & netezés van elõtérben, így nálam számításba se jöhet a Linux. Én nem fogok mindenféle programokat levadászni, hogy valami egyáltalán elinduljon.
Májusban volt egy "fekete hét" amikor rá voltam kényszerülve, hogy Linuxot használjak. Az enyémben kifingott a táp, addig apám gépét használtam, persze mi lenne más rajta, mint Linux. De csak Linux. Nem kell mondanom, hogy a programjaim több, mint a fele nem ment (!) amitõl legszívesebben falnak mehettem volna.
Ezen felül a teljes operációs rendszer egyáltalán nem feküdt kézre, átláthatatlan, értelmet, komplikált... És ezt úgy mondom, hogy 7 napi napi 5-6 órát "kellett" használnom.
AKKOR MIRÕL BESZÉLÜNK?
Mostanság egyre több notebook, laptop, telefon, media center jön ki linux-al mert veszik. Ha nem vennék nem adna a T-mobile, Asus, stb gyártók linux-os gépeket.
XBMC ez is opensource és osx, win-en is megy.
A forgalmazó nem érthet annyira a szofthoz, mint a fejlesztõ. Ráadásul, felszívódhat, felszámolhatják.
Nekem van két legális Windows-om: egy XP és egy Vista.
A gond az velük, hogy mindkettõ OEM, nem dobozos, így a mûszaki támogatás nem jár velük. A Vista-t egyébként (Home Professional) 30.000 ft-ért vettem, plusz az Office 2003, ami szintén OEM, került kb. 85.000 forintba. Az XP árára nem emlékszem, az is valahol 30.000 ft körül volt.
Tahát, én egy legális Windows felhasználó vagyok, a szoftvereket aktiváltam, a frissítés a netrõl rendesen mûködik, DE AZ A KIBASZOTT MÛSZAKI TÁMOGATÁS NEM JÁR NEKEM, és persze a magyarországi otthoni Windows felhasználók többségének sem, mert ritka az, aki dobozos vindózt vásárol. Diszkrimináció a javából! Hát akkor csoda-e, hogy félrekacsintgatok, szeretnék váltani valami másra?
Mert ha van 2 kibaszott szoftver, egyikhez sem jár mûszaki támogatás, az egyik ingyért van, a mások súlyos tízezrekért, AKKOR HÜLYE LENNÉK TÁMOGATNI A KIZSÁKMÁNYOLÓKAT? Azért, hogy majd Bill Gates - ahogy ígérte - az összeharácsolt 26 milliár dolláros vagyonának a felét szétossza az afrikai szegények között? Milyen jólelkû az én pénzembõl....
Akkor miért nem adta inkább féláron a kiba... szoftvereit, hogy több pénz maradjon nálam, majd én eldöntöttem volna, hogy kinek akarok a megmaradt pénzbõl jótékonykodni.
Remélem világos voltam!
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Ugye, hogy a Linux a lány?
<#nevetes1>#nevetes1>
Nálam annyira bejött, hogy az összes médiafájlt csak Õ játszhatja le. Amit a legjobban szeretek benne: olyan videoállományt is el tud kezdeni játszani, amit éppen töltök le valahonnan, tehát a fájl még nem teljesen jött le a gépemre. Ameddig lehet lejátsza, így bele lehet nézni, és ha pld. nem tetszik a videó, meg lehet szakítani a letöltését.
Ami furcsaságot észrevettem a VLC-nél: megnyitok egy fájlt, elkezdi játszani, de nincs hang. Bezárom, újból megnyitom, és akkor már van hang. Nem tudom mi lehet az oka, talán valami kodekkel akad össze, de a bezár - újból megnyit segít.
A linux a gyávák és lusták eszköze.
<#vigyor4>#vigyor4>
Természetesen Windows a legjobb. És, hogy miért? Mert erre van támogatás. És áttekinthetõ. Jááh, hogy a legjobb... nem... nem a legjobb...
Linux csak azért rossz, mert nem futnak rajta úgy a kedvenc szoftvereim, mint a Windowson... ott van WinE... ott... csak éppen nem tökéletes.
Flash, és firefox linuxon sokkal lassabb, mint Windows 7-en! Windows 7 eszi a memóriát, de még úgyis használható! Barátságos oprendszer. De csak netezésre szigorúan. Játékra, HD-re jobban kedvelem az XP-t.
Szóval jó a Linux, csak kockáknak. Jó a Leopard, aki Apple fan, és eredeti Apple gépe van.
Windows igenis nem szar, csak veszélyesebb általában, mint Linux.
Kedveltem a Linux rendszert, DE még most SEM, még most SEM olyan optimalizált Intel Atomra, mint a Windows7!
Na eggy kicsit szûk látókörû voltam.
Olyn operációs rendeszer kéne, ami minden játékra más, hogy legyen eggy kis változatosság ezen a vita téren. Lehetnék gothic-os is. <#vigyor4>#vigyor4><#vigyor4>#vigyor4>
Hogy miért? Mert a windows hülye júzereknek van fejlesztve, mindent a segged alá tol, ami speckó engem idegesít. Nem azért, mert ez olyan rossz dolog lenne (sõt!!), de ebbõl kifolyólag rengeteg marhaságot csinál, ami rengeteg idõ, erõforrás, ami az én szememben pocsékolás. Pl amíg zárogatom be a segítõ díszes ablakokat, helpet, addig tudnék dolgozni is, ami idõkiesés.
Másik a felépítése, gondolok itt konkrétan a filerendszerre. Minden össze-vissza, átláthatatlan dll tenger.
Evezzünk picit más vizekre, ami egyszerû felhasználói szempont:
A laptopom gyorsabban mûködik vele, hamarabb indul be, áll le, stabilabban mûködik, kevésbé melegszik, akksija tovább bírja.Nem kell félnem a vírus/trójai és egyéb nyalánkságoktól.
És legvégül a filozófia: Ingyen van. Nem lopok szoftvert, amire amúgy nem lenne pénzem. Plusz a közösség oldalán másoknak segítek megoldani gondokat, cserébe õk is segítenek nekem.
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petőfi Sándor/
még mindíg nem emlékszem, hogy leírtam volna olyat, hogy a linux rossz. te ezt olvasod ki, lelked rajta. talán paranoid vagy mint a másik nicked az a vantulok ?
Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petőfi Sándor/
akkor te csak azért használsz linuxot, mert arra nem az van irva h windows? tehát akkor, kvázi ellenálló vagy a nagy "cionista zsidó gépezettel" (copyright by sok nick-ü ember) szemben?
de ha jol emléxem talán még a doom3, vagy valamelyik korábbi quake is simán felment linuxra, wine nélkül lehetett tolni (lehet tévedek de ilyesmi rémlik).
És senkinek sem KELL linuxot használni. Viszont bárki SZABADON használhatja.
Felõlem is mindenki azt használ, amit akar. Részemrõl azok a játékok, amik még foglalkoztatnak elmennek xp alatt is, minden másra pedig ott a linux. Mind a kettõ elfér egy mai gépen.
Talán nem kellene annyira szûklátókörûnek lenni, mint néhány itt megnyilvánuló ember, álljon bármelyik oldalon is!