A megvalósulás határán a lézer meghajtás

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

De jó lenne ha ilyenek lennének a közép iskoláink. :o))
http://www.rpi.edu
Bizony én is látam a rola forgatot filmet egész életre valonak tünt!És nagyon drukolok nekik!<#taps><#worship>
Nem úgy mûködik, ha ez az a technológia, amit korábban hallottam/ láttam dokumentum filmben. Ott valami olyanról volt szó, hogy a földi indítóállomásról lézerrel "lõtték" a makett alját, ami ionizálta a levegõt, vagy mi és ez lökte felfelé a repülõ egységet. Bár azt nem értettem, hogy, ha elhagyná a légkört, akkor mit ionizálna, de maga a dolog egész látványos volt és mûködött. Igaz az a modell kb. 20 centi átmérõjû, ha volt.
az a gond, hogy maga a forrás is hasonlóan informatív. egy kép alatti leírás alapján ->talán<- arról van szó, hogy maga elé lõ egy csészealj egy lézersugarat és ettõl valami hullámok keletkeznek körülötte és uzsgyi repül.

\"The voices are back... Excellent.\"

Ha egyetértesz ezzel, írd alá te is:
ingyenes parkolást a villanyautóknak Budapesten!

Kara kánként folytatom tanításom.

Sir Quno Jedi
Ugyanmá. Gyün a lájzer ottan hátul és beng! :D

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

azert jo hogy egy budos szo sem esik arrol, h tulkeppen mi is ez es hogy mukodik. szuperinformativ cikk...
"Rensselaer Mûszaki Egyetem" - hát ha ez valami állami intézmény (soha nem hallottam róla), akkor a technológiára keresztet vethetünk, mert az ilyen helyeken tanitó tanárok a mi szakközepeink neves oktatóihoz hasonlíthatók. (Bocs a tanítónéniktól/bácsiktól)
Sanyix
Igen, de remélhetõleg csaknem kerül terroristák kezébe, vagy esetleg pedofilok, hackerek, fájlcserélõk, turisták, vagy túróstáskák kezébe.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Még mindig homokoznak... :S Csak ez már finomabb szemcsézetû homok...
drfaust
Az útra rá kell lépni különben nem érjük el a célunk! Lehet, hogy nem ez hozza el a jövõ ûrutazását, de ha nem próbálják meg nem is fogják tudni, hogy jó úton járnak. Az emberiségnek ki kell lépnie a világûrbe, mert az lesz a következõ fejlõdési szakasza és a túlélésünk záloga!

Csak a semmi lehet tökéletes!

na de a terroristáknak ezek a dolgok nem problémák, tehát ha õk építik meg a centrifugát . . . .
ez jó volt. :DD

https://twitter.com/foodlfg

Sanyix
1,21 század gigawatt??? Magasságos!

Amúgyezzel a centrifugás témával az a probléma, hogy
1. ember nem bírná ki
2. minden elégne amit így megpróbálnak kilõni :)

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

biztos kiszámolták az okosok, de van egy csomó kérdés
magaslégköri szelek eltérítõ hatása, vagy követi a lézer azt is...
nanomûhold, mikromûhold. szerintem meg ûrszemét. az lesz mint a wall-e ban...
2000-szer magasabbra kellene menni, az pedig nem kis szám
van hozzá anyag ami kibírja ezt a hõhatást?
mekkora lesz egy pályára állítás villanyszámlája

ez kb az ûrlift kategória. ilyeneket én is ki tudok találni. pl építeni kell egy nagy centrifugát amit egyre gyorsabban pörgetünk, aztán a megfelelõ pillanatban elengedjük róla a kabint, ami irányítottan repül marha messzire és ott ejtõernyõvel leszáll. ha pedig függõlegesen tesszük ezt, már mehetnek is fölfele a mûholdak...
olyanok lesznek a jármûvek, mint a Jetson családban :D ott is így mentek az impulzus-akármik a kocsi kilógó kis gömbje mögött :D

Viccet félretéve, én örülök, ha sikerül kidolgozni az alkalmazható technológiát. Fõleg, ha az elõállítása meg olcsó lenne, é kihívójává válna a kémiai meghajtásnak.

deröhögök :DD
kezdetleges vonósugár:

\"The voices are back... Excellent.\"

Köszi a hírt Ricsi, ez érdekes volt.
Ez így elsõre olyan, mint a Star Trek vonósugara.

u.i.
Ebbe a szövegbe tedd be a hiányzó J-t:
"az eddig elvégzett legnagyobb teljesítményû lézer meghaJtási kísérletté lépett elõ"

Kara kánként folytatom tanításom.

Sztem mûködni fog....

Az élet értelme tautologikusan következik a hidraulika olaj elvezető stücni horony haránt honolásának a pszuedó kinetikus multi fázisú projekciójából a komplex számok testjére.

Ebbõl sem lesz semmi, csak a "mérföldkövek".
The Norberto
Csak nehogy a terroristák kezébe kerüljön!!!<#banplz>
Lérer ledes tûzhely s konyhába pár év múlva. <#nezze>

286/20Mhz; 1Mb; WD Paradise 512Kb; 40Mb; Mono VGA; ...Wolfeinsten 3D priman fut rajta 1.2 rendszerfloppyrol :>

drfaust
Remélem ez a technológia leválthatja a régen elavult kémiai meghajtást!

Csak a semmi lehet tökéletes!

← ElőzőOldal 2 / 2