74
-
alien47 #34 Sok ismertető nincs benne. Laharapta saját lábát a hűtőbe reked fiú. A cikkek itt is kezdik megütni a bulvár sajtó szinvonalát.
......
-
alien47 #33 Sirály. Igaz ha ezt megépítik bezárhat az összes nagy repülőgép gyár+alkatrész ellátó üzem stb. Nem kell fele ennyi alkalmazott a repterekre. Nincs nagy gazdasági kihatása a dolognak. Jó példa South Park egyik része, Mr Garison kifejlesztette AZT hahahahaha -
Alfa Of NS #32 Nem lesz ebből semmi. -
#31 Nodehátkérem a légköri páratartalmánál jobban nem sok minden nyeli szívesebben el a lájzer energiáját (tán az élő szövet, mert az is nyeli)!!! Ezé nem jó fegyó légkörben a lézerpityu! -
Epikurosz #30 OFF (megint, bocs)
Van egy jó hírem:
A sepsiszentgyörgyi Szerző Péter, a Székely Mikó Kollégium diákja első helyezést ért el a nemzetközi fizika-diákolimpián Mexikóban. A tizenkettedikes székelyföldi diák 70 nemzet 300 diákjával mérte össze tudását, legnagyobb örömünkre fantasztikus eredménnyel. -
Gamecube86 #29 Értem, kíváncsi lennék a nap energiáját miért nem hasznosítják amolyan pluszként,
valahogy úgy ahogy a naperőműveknél. -
fade2black #28 és erről ők nem tudnak és olyan hülyék, hogy evvel akarnak műholdat fellőni... -
Gaboca76 #27 Csak egy eröseb lézer kel meg egy anyag ami a höt elbirja!
-
Gamecube86 #26 Tulajdonképpen mi a para tárgya?
Nem elég erős a zseblámpájuk hogy csak 70 méterre futja? -
kvp #25 A meghajtas lenye az, hogy a lezerrel meglovik a jarmu aljat. Ettol az nagyon meleg lesz, ami felmelegiti az alatta talalhato levegot. A forro levego nagyobb nyomasu, mint a hideg, ezert felfele loki a jarmuvet. Ez egeszen addig mukodik, amig van legkor alatta. Nem veletlen, hogy a jelenlegi felelmetes 70 meteres teljesitmeny. Ennel meg egy kozepkori agyu vagy okori katapult is magasabbra visz... -
harmi2009 #24 De jó lenne ha ilyenek lennének a közép iskoláink. :o))
http://www.rpi.edu -
Gaboca76 #23 Bizony én is látam a rola forgatot filmet egész életre valonak tünt!És nagyon drukolok nekik! -
Stray #22 Nem úgy működik, ha ez az a technológia, amit korábban hallottam/ láttam dokumentum filmben. Ott valami olyanról volt szó, hogy a földi indítóállomásról lézerrel "lőtték" a makett alját, ami ionizálta a levegőt, vagy mi és ez lökte felfelé a repülő egységet. Bár azt nem értettem, hogy, ha elhagyná a légkört, akkor mit ionizálna, de maga a dolog egész látványos volt és működött. Igaz az a modell kb. 20 centi átmérőjű, ha volt. -
waterman #21 az a gond, hogy maga a forrás is hasonlóan informatív. egy kép alatti leírás alapján ->talán<- arról van szó, hogy maga elé lő egy csészealj egy lézersugarat és ettől valami hullámok keletkeznek körülötte és uzsgyi repül. -
Epikurosz #20 Ha egyetértesz ezzel, írd alá te is:
ingyenes parkolást a villanyautóknak Budapesten! -
#19 Ugyanmá. Gyün a lájzer ottan hátul és beng! :D -
gere1 #18 azert jo hogy egy budos szo sem esik arrol, h tulkeppen mi is ez es hogy mukodik. szuperinformativ cikk... -
05lampard #17 "Rensselaer Műszaki Egyetem" - hát ha ez valami állami intézmény (soha nem hallottam róla), akkor a technológiára keresztet vethetünk, mert az ilyen helyeken tanitó tanárok a mi szakközepeink neves oktatóihoz hasonlíthatók. (Bocs a tanítónéniktól/bácsiktól) -
#16 Igen, de remélhetőleg csaknem kerül terroristák kezébe, vagy esetleg pedofilok, hackerek, fájlcserélők, turisták, vagy túróstáskák kezébe. -
endrev #15 Még mindig homokoznak... :S Csak ez már finomabb szemcsézetű homok... -
#14 Az útra rá kell lépni különben nem érjük el a célunk! Lehet, hogy nem ez hozza el a jövő űrutazását, de ha nem próbálják meg nem is fogják tudni, hogy jó úton járnak. Az emberiségnek ki kell lépnie a világűrbe, mert az lesz a következő fejlődési szakasza és a túlélésünk záloga! -
Nos #13 na de a terroristáknak ezek a dolgok nem problémák, tehát ha ők építik meg a centrifugát . . . . -
FoodLFG #12 ez jó volt. :DD -
#11 1,21 század gigawatt??? Magasságos!
Amúgyezzel a centrifugás témával az a probléma, hogy
1. ember nem bírná ki
2. minden elégne amit így megpróbálnak kilőni :) -
brueni #10 biztos kiszámolták az okosok, de van egy csomó kérdés
magaslégköri szelek eltérítő hatása, vagy követi a lézer azt is...
nanoműhold, mikroműhold. szerintem meg űrszemét. az lesz mint a wall-e ban...
2000-szer magasabbra kellene menni, az pedig nem kis szám
van hozzá anyag ami kibírja ezt a hőhatást?
mekkora lesz egy pályára állítás villanyszámlája
ez kb az űrlift kategória. ilyeneket én is ki tudok találni. pl építeni kell egy nagy centrifugát amit egyre gyorsabban pörgetünk, aztán a megfelelő pillanatban elengedjük róla a kabint, ami irányítottan repül marha messzire és ott ejtőernyővel leszáll. ha pedig függőlegesen tesszük ezt, már mehetnek is fölfele a műholdak...
-
blessyou #9 olyanok lesznek a járművek, mint a Jetson családban :D ott is így mentek az impulzus-akármik a kocsi kilógó kis gömbje mögött :D
Viccet félretéve, én örülök, ha sikerül kidolgozni az alkalmazható technológiát. Főleg, ha az előállítása meg olcsó lenne, é kihívójává válna a kémiai meghajtásnak. -
Ahoy #8 deröhögök :DD -
waterman #7 kezdetleges vonósugár:
-
Epikurosz #6 Köszi a hírt Ricsi, ez érdekes volt.
Ez így elsőre olyan, mint a Star Trek vonósugara.
u.i.
Ebbe a szövegbe tedd be a hiányzó J-t:
"az eddig elvégzett legnagyobb teljesítményű lézer meghaJtási kísérletté lépett elő" -
bigjoe #5 Sztem működni fog.... -
willcox #4 Ebből sem lesz semmi, csak a "mérföldkövek". -
#3 Csak nehogy a terroristák kezébe kerüljön!!! -
pasi29uk #2 Lérer ledes tűzhely s konyhába pár év múlva. -
#1 Remélem ez a technológia leválthatja a régen elavult kémiai meghajtást!