Meneteléssel feltölthető akkumulátorok?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A katonáknak nem köszönhetsz semmit. Max annyit, hogy másokat is megölnek. Vagy úgy gondolod, hogy Magyarország mostani hadseregének -pl Irakban- köszönhetsz is bármit ? Csak annyit, hogy terrorista célpontokká tették az országot.(illetve nem közvetlenül õk hanem azok akik kiküldték oda õket) Ahogy Gascan mondta, agyatlan csicskások akik nem kérdeznek/gondolkoznak csak végrehajtanak bármit, és katona voltuk miatt kibújnak a törvények alól.(pl a legutóbbi palesztín mészárlás/holokauszt az izraeli katonaság részérõl.)
\"Holló, Hologram, Honolulu, Holokauszt, Hazugság\"
A probléma ott van, hogy azt az energiamennyiséget, amit az akkutöltõ lefölöz a töltéshez a menetelõ katonának kell megtermelni, mindegy milyen módszerrel. Mert ingyen energia nincs! És ez az energiaelvonás nehezíti a mozgást. Ami például egy hosszútávú menetelésnél annyira meg is nehezítheti a feladatot, hogy a páciens esetleg beledöglik. Ezt hívják egyébként túlerõltetésnek.
A rugós talp ugyan elõször látszólag megkönnyíti a futást, de a valóságban nem. Szigorúan egyforma lépéseket kényszerít a használóra, ami idegen az ember mozgásmódjától, és elõbb-utóbb jobban kezd fárasztani, mint a normális futócipõs futás. Persze ettõl még használhatod, de körülbelül olyan mint a pogó-bot. Elbohóckodunk vele idõnként, de nem fog senki ezzel nap mint nap munkába ugrándozni.
Kara kánként folytatom tanításom.
Ezek, jelenlegi formájukban sima terepen jók, sziklás, kavicsos, pláne homokos terepen nem biztos, hogy hoznák a várt teljesítményt, de ezt nem is állította senki. katonai alkalmazáshoz kellene még dolgozni rajtuk. De túl drágák, egy db. kb. 35 k ft. A hadseregnek akkor már nagyobb értelme van exoszkeletonokon agyalni.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A harmadik világháborúban már nem lesznek a szó mai értelmében vett katonák, ha lesz ilyen akkor az virtuálisan fog zajlani és az egyetlen fegyver ami szükséges hozzá az az adósság. Üzletemberek, politikusok, médiacsatornák, jogászok, orvosok, biológusok - õk a katonák. A többi, amit most látsz csak vakitás, figyelemelterelés.
MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3
MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ez a fajta konstrukció szerinted mennyi ideig maradna mûködõképest egy sivatagban, egy sziklás terepen, vagy havas, saras magashegységben. És ezekre egyszerre kell megfelelnie, mert az ember nem fog minden környezethez cipõt venni, a fegyveres erõk költségvetése véges.
Az csak egy csillapításos csuka, amennyire látom. Sehol nincs raja az ami elintézné, hogy az aksi töltõdjön. Hova tennéd a vezetékekekt, az energiatermelõ részt, stb.
Annyit segítek, hogy:
E = m×g×h + mv²/2
Ebbõl kell gazdálkodni.
Amikor leteszed a lábad ez deformálja az anyagokat és ami megmarad az végsõ soron átalakul hõvé. (http://hu.wikipedia.org/wiki/Young_modulusz)
A rugó az egyébként elveszõ energia egy részét tárolja, majd visszaadja neked, így a következõ lépésfázis, a láb felemelése könnyebb lesz. A rúgónak természetesen súlya van, ezt is számításba kell venni. Ha a rúgó dinamóként áramot termel, akkor megint kevesebb fog visszaadódni a lábnak, ebben igazad van, de még mindig visszaadódik valamennyi.
A szenvedés az az, amitől az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.
Az amerikai M 16 tömege 2,97–3,53 kg (üresen és töltve).
Szerintem a cikkben az ezenfelül cipelt cókmókra gondoltak, ami nem része a menetfelszerelésnek. Pl mûholdas telefon, GPS meg ilyen kütyük, kaja, víz, akkuk, sátrak, kakizacsi, gumióvszer sötöbö. Vagy pedig teljesen elírták, mert 10 emberre a 75 kg vetítve igencsak kevésnek tûnik. Olvasmányaim szerint, az amerikai deszantosok, ejtõernyõsök, tengeralattjárósok, tehát a különleges kommandósok 40 kg! cuccal mászkálnak. Ez hihetõbb adat, persze átlagembernek hajmeresztõ. Na de nem is átlagemberek ezek.
Mellesleg a fegyvert csak akkor hordja szíjra, amikor szemle van, vagy a felettes látja. Amúgy frankón átbújtatja a fejét a szíjon, akár te is megpróbálhatod a táskáddal, és úgy már nem kell tartani egy kézzel sem. Másodsorban így a fegyver súlya nem egy vállat húz, hanem szépen eloszlik a háton. Majd hülye lenne a fél vállát húzatni, ha nincs parádé.
Én több mint száz, 24 órás szolgálatot nyomtam, bakteroltam eleget harci díszben, és hidd el nekem, hogy nem hordtam szabályosan a fegyvert. Senki sem hordja. Mert kényelmetlen. Ne Rambóból indulj ki, vagy Schwarzeneggerbõl, akik a hónuk alá csapnak 1-1 géppuskát egy 200-as hevederrel (amivel nem mellesleg úgy nem is lehet sem célozni, sem pontosan lõni😊. Nem úgy harcolnak a katonák. Az csak kacsa.
A bakancsnak majd minden ellen ellenallonak kell lennie,esoben,hoban,fagyban meg kell vedenie a katona labat,a futocipo enyhen szolva nem kell hogy ilyen kriteriumoknak ...
"A felmérések szerint most egy hat tagú egység 75 kilogramm felszerelést visz magával egy bevetésre és ebbõl legalább tíz kilót tesznek ki az akkumulátorok."
Aztan megis milyen egyseg? Milyen bevetesre? (1 "szaros" TDI Kriss V geppisztoly - ami prototipus - valamivel tobb mint 2 kilo,1 AK-47 4,5 kg,M16 4 kg...es akkor nem beszeltunk magarol a ruharol,tarakrol,granatokrol,esetleg oldalfegyverrol,kesrol,sisakrol..messze tobb mint 10-12 kg fejenkent..)
"A hó szerinted rugózik?
Na, jóccakát! "
Ha legalabb a sajat irasodat elolvasnad nem irnal ennyi marhasagot,mert megint leirtad ugyanazt a hulyeseget mint az elobb.
Pont az a lenyeg,hogy alapesetben a cipo rugozik,energiat tarol,es ezert hatekonyabb a futas,de ha a rendszerbol energiat vonunk ki,atiranyitjuk egy akkumlatorba,vagy a rugalmatlan ho alakvaltozasara hasznalodik el,akkor az igy elveszett energiat ujra kell termelni.Vagyis tobb energia kell a futashoz.
gondolkozz mar, az energia nem lesz csak ugy a semmibol. lol
ahhoz vkinek munkat kell vegeznie.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
A hó szerinted rugózik?
Na, jóccakát!
1. Te úgy látszik, csak írsz, és nem olvasol. Jóember: már van rugós futócipõ. Szerinted akik azt használják, azok hülyék?
2. Ez az Adidas csoda nem az, amit láttam a boltban, de rugózó, tehát majdnem olyan. Ez is egy lábkínzó szerinted?
Na, menj lefeküdni, mert fáradt vagy, butaságokat irkálsz!
Mert lehet hogy az akku konyebb,de annal tobb kajat kell magukkal vinni,a toltes miatt.
Komolyan mondom, kurvára unom már, hogy senki nem használja a fejét!"
El is hiszem,mint ahogy te sem,kulonben nem irnal ilyen marhasagot.
A cipo rugalmasaga segiti a jarast,ha ezt az energiat elveszed es akkumlatort toltesz vele akkor nehezebb lesz a jaras,tobb energiat igenyel a katonatol.
Hoban sokkal nehezebb futni,mert a ho osszenyomodasaval felemeszti a lab altal kifejtett energiat.Mar 2-3 centis hoban is lenyegesen tobb erot kell kifejteni ugyanolyan sebesegu futashoz mint ho nelkul.
Ok, termel nemi meddo (haszontalan) energiat is, de az keves komoly akksik feltoltesere, es felhasznalni (osszegyujteni) bszott nehez.
Ami lehetseges, az a katona plussz energiaja, amit pl meneteleskor a talpan levo rugokra fejt ki meg a tobbi..
Az oroszok régen gyártottak kézi dinamós lámpát, katonáknak, és autósoknak. Én egyszer (10 éve?) találtam ilyen az út szélén, biztos valaki javította a kocsiját, és ottfelejtette.
Hazavittem, és szórakoztam vele. tõk jó volt, ahogy az ember a markában nyomogatta, és világított a lámpa. Kurblis rádiós is volt egyébként. Vagy ott van az indukciós zseblámpa.
Rengeteg elmés szerkezet van, de mind mennek a süllyesztõbe, mert, ha ilyeneket használnnának az emberek, ki a franc venné meg a méregdrága elemeket és aksikat?
Jut szembe, ahogy írom ezt a hozzászólást, az asztalomon egy kis napelemmel és autóakkumulorról tölthetõ LED-es kempinglámpa világít. Reggel ki szoktam tenni az erkélyre, este beveszem, és a helyi világítást õ szolgáltatja nekem. Picit drága volt, 4500 ft, de a helyi világítás nekem ingyen van. Persze nem tudom, hogy meddig bírja az aksija, hány feltöltést bír, mert ugye ezeknél ez a szûk keresztmetszet.
Molino: ha nem jó az olaj, tehetsz bele fagyállót, vagy lehet, nem kell semmi. A folyadék arra jó, hogy puhább legyen a lépés. A nem-összenyomhatóság csak duma, mert vannak már ilyen rázkódáscsillapító cipõk, amelyekben a folyadék hol elõre, hol hátra áramol. Szerintem a rúgó szárazon nem megfelelõ. Nem tudom a reebokos cipõ milyen megoldású, ott szerintem csak rúgó van, gumirozással.
De, minek koptatom a billentyûzetem? A téma már volt tárgyalva 2007-ben, de elég lassan haladunk.
Ez az egész
energiagyûjtés (energy harvesting) gyerekcipõben jár.
\"The voices are back... Excellent.\"
a gravitaciot minden 1es lepessel a katonanak kell legyoznie, ilyen rugoval nehezebben halad, 1ertelmuen.
Kb ugy, mint a speci lepcsozo-gepeken ahol allithato az ellenallas.
Epiqrosz, ezt benezted. 😊
És azzal hol számolsz, hogy a hõmérséklet lehet -40-tõl +80 fok is a cipõtalp alatt? Az olajoknak lehetnek gõzei is. Meg van hõtágulás is. Milyen rugalmas cipõanyag az ami bírja az olajat is és a startpát a hegyekben? Az elsõ kis sérülés és elfolyik az olaj, stb.
A folyadék miért is kell? A folyadék ugyanis techolgóiai szempontból összenyomhatatlan. Ezt tennéd be te egy cipõ talpába? Ajjaj...
Ezer sebtõé vérzik ez az állspont. Ennél még az is jobb, ha napelem van a sisakon vagy a hátán a katonának. Az meg nehéz, kis teljesítményû, idõjárás és helyszínfüggõ, könnyen törik, koszolódik, stb.
Milliószor leírtam: a cipõtalpba helyezett rugó segíti a menetelést, emellett feltölti az aksid. A munkát nem te végzed, hanem a gravitáció. Belõle valamennyit elvesz a súrlódás, ezért kell olajba tenni a rugót. Idióták.
Komolyan mondom, kurvára unom már, hogy senki nem használja a fejét!
Pedig annyira szeretnék udvarias, és szépszavú lenni....
Grat again brit scientists LOL
😉
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,