Meneteléssel feltölthető akkumulátorok?
← ElőzőOldal 3 / 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem hiszem. A generátorok hatásfoka, még ilyen kis méretnél is elég jó már, nem nagyon lehet növelni. Megduplázni végképp nem lehet. A kutya ott van elásva, hogy az akku töltése pocsék hatásfokú, és végül közönséges izomerõvel kell tölteni.
Nem tudom, ki volt már hosszútávú menetelésen, de én igen. Ha még egy elektromos vackot is kellett volna a térdemen cipelni, és az még egyenes terepen is akadályozott volna, elhihetitek hogy az árokba hajítottam volna az elsõ pár száz méteren. Épp elég az embernek végig kutyagolni azt a harmincvalahány kilométert az egyre nehezebb felszereléssel a hátán, nem hogy ilyen agyament baromsággal is veszõdjön. Így sem bírta a többség a terhet.
Nem tudom, ki volt már hosszútávú menetelésen, de én igen. Ha még egy elektromos vackot is kellett volna a térdemen cipelni, és az még egyenes terepen is akadályozott volna, elhihetitek hogy az árokba hajítottam volna az elsõ pár száz méteren. Épp elég az embernek végig kutyagolni azt a harmincvalahány kilométert az egyre nehezebb felszereléssel a hátán, nem hogy ilyen agyament baromsággal is veszõdjön. Így sem bírta a többség a terhet.
Azért a helyzet lehet, hogy mégsem ilyen. Mert az akukk cipelése az nem csak tömeget jelet, de inerciája is van. Tehát, ha a lábaddal folyamtosan "pumpálni" kell az lehet, hogy kisebb erõfeszítés, mint érezni, hogy 5 kg húzza a hátadat a nyomatékával.
A bringánál egyértelmû, hogy a mai akksik és elemek energiasûrûságe olyan ponoton van, hogy a dinamózás egy rossz vicc.
A bringánál egyértelmû, hogy a mai akksik és elemek energiasûrûságe olyan ponoton van, hogy a dinamózás egy rossz vicc.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ezt én akartam mondani!!
<#nevetes2>#nevetes2><#nevetes1>#nevetes1><#nyes>#nyes>
<#nevetes2>#nevetes2><#nevetes1>#nevetes1><#nyes>#nyes>
iSS!
Én szerintem ennek van jövõje, csak nem most és nem ekkorában. Lehet 10 év múlva már kissebb, jobb hatásfokkal és kevésbé zavaró ilyen kütyük lesznek.
Love Sign: MASTAAAAA~ SPAAAAAAAAAAAAAAAARK!!!
Egyetértek. Az, hogy a katona nehezebben tud mozogni, mert a "feltöltõ rendszer" akadályozza, szerintem sokkal rosszabb, mintha még két kisméretû akkut kellene cipelnie.
Régebben én lecseréltem a biciklim dinamóját egy kiméretû akkura, mert így sötétben könnyebb volt tekerni, és a világítás is jobb volt. Otthon aztán feltöltöttem az akkut.
Régebben én lecseréltem a biciklim dinamóját egy kiméretû akkura, mert így sötétben könnyebb volt tekerni, és a világítás is jobb volt. Otthon aztán feltöltöttem az akkut.
Nem igazán értem. A katona munkát végez az akksi cipelésével. Ennek helyikgénye is van. Ha mozgás által töltõdik az aksi, akkor a katonának valszeg nagyobb erõkifejtésbe kerül mozogni. Amit a cipeléssel spórol a tömegen az a nagyobb erõkifejtés szépen elviszi. Egyedül a felszerelés helyigénye lesz kisebb.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Kisebb is, kevesebb is. Mivel ugye sok esetben a tartalék akkukat is cipelniük kell jelenleg.
Egyébként tényleg megkérdezhetnék a katonákat, hogy hol és mi zavarná õket a legkevésbé. Mert nekem nagyon úgy tûnik, hogy ez a tért körüli elhelyezés nem egy jó ötlet. (Térdvédõk, zsebek, fegyver- és egyéb tokok kissé útban lehetnek, meg egy óvatlan térdelés vagy fedezék mögé vetõdés és az egész egy darab ócskavas lesz, a katona meg ott marad áramforrás nélkül.)
Valami hátizsákos megoldás valóban használhatóbbnak tûnik, na meg a napelemes is kinetikus helyett.
Bár én a katonák helyében annak sem örülnék, ha veszélyes területen egy csillogó lemezzel a hátizsákomon kellene szaladgálni.
Egyébként tényleg megkérdezhetnék a katonákat, hogy hol és mi zavarná õket a legkevésbé. Mert nekem nagyon úgy tûnik, hogy ez a tért körüli elhelyezés nem egy jó ötlet. (Térdvédõk, zsebek, fegyver- és egyéb tokok kissé útban lehetnek, meg egy óvatlan térdelés vagy fedezék mögé vetõdés és az egész egy darab ócskavas lesz, a katona meg ott marad áramforrás nélkül.)
Valami hátizsákos megoldás valóban használhatóbbnak tûnik, na meg a napelemes is kinetikus helyett.
Bár én a katonák helyében annak sem örülnék, ha veszélyes területen egy csillogó lemezzel a hátizsákomon kellene szaladgálni.
Minden jog fenntartva!
Szóval ,akkor nem szabadítja meg az akkumulátorok cipelésétõl , csak a folyamatos töltési lehetõség miatt kisebb is elég lesz. Nem hinném,hogy a térdre szeret verzió olyan jó lenne,fõleg a mozgásban való korlátozás és sérülékenység miatt.A napelemest erõltetném jobban.
← ElőzőOldal 3 / 3