91
-
#11 Ahol igazán jól volt kihasználva a fizika az a star wars: force unleashed, majd nézd meg pcn (ha nincs boxod). -
FoodLFG #10 Komplex világok modellezésében és pl a ténylegesen is rombolható környezetben még lehetne mit fejleszteni. A játékok még mindig valahol a Doom szintjén állnak ilyen téren, ugyanolyan statikus környezettel.
Persze játszottam a Half Life 2-vel is és láttam Crysis videókat is, amikben egy-két helyen már szépen beficcent a fizika, de ezek nem lényegi előrelépések. -
kvp #9 "Habár egyet értek abban, hogy a mi generációnk (80 körül gyártott egyedek) összes gyermekkori vágyát és álmát beteljesítette már a számítástechnika, a videókártyák, játékok, internet, stb,"
En is akkoriban szulettem megsem jarunk meg ott amit kiskoromban el tudtam kepzelni. Pedig a technologia adott lenne, csak annyira draga es nagy meg, hogy jopar ev(tized) kell amire tenyleg elterjed minden. A mostani szamitogepek az 1972-es xerox alto szintjen vannak tudasban csak teljesitmenyben jobbak. 1983-ban mar volt shader-es videokartya es pl. egy gf8800 szintu kartyat is lehetett venni mar 1990 kornyeken csak valamivel aranyar folott. Viszont a tudast is lehetne meg javitani, csak ahhoz ujabb technologiakat kellene alkalmazni. Teljesitmenyben pedig amig nem kepes egy gep valos ideju atomi szintu szimulaciora es foton szintu raytracing-re addig nem ertuk el az idealis szintet. Es meg egy rendes hologram alapu kijelzo sincs, csak laboratoriumi probalkozasok. Arrol nem beszelve, hogy a Jetson csalad 1962-ben lerajzolt 3d-s tv-jet is csak mostanaban fogjak majd bevezetni, pedig meg a valos es a lerajzolt technika is ugyanaz.
ps: Valahol lehet kapni egy polot a kovetkezo szoveggel: Ha ez mar a jovo, akkor hol van a repulo autom? -
T0nk #8 Habár egyet értek abban, hogy a mi generációnk (80 körül gyártott egyedek) összes gyermekkori vágyát és álmát beteljesítette már a számítástechnika, a videókártyák, játékok, internet, stb, de léteznek fiatalabbak is (egyre többen), akik el tudnak képzelni szebbet jobbat, nagyobbat. Nos, a gyártőknak ők is ügyfelek.
Annyira pedig még én sem tartom magamat öregnek, hogy ne tudjak bármikor csípőből két vállra fektetni egy akármilyen teljesítményű vasat egy megfelelően célzott feladattal, tehát nyugodtan fejlődhetünk még, amíg van rá fizikai lehetőség. Arról nem is beszélve, hogy az a teljesítmény, ami minket kielégít lassan lemegy a hordható kategóriába negyed wattos fogyasztással. Hau. -
szombi #7 Hát nemtom mennyi értelme van, DX10 és Crysis után van-e élet? kötve hiszem.
Persze, most lehet jönni; micsoda kárrogó, ilyen gondolkodással még mindig a Commodore - oknál tartanánk...
De azért lássuk be:
A számítógép a legtöbb ember életének szerves részévé vált.
Az új rendszerek a többség számára fölöslegesek, kb. az FX5200 teljesítménye bőségesen elegendő nekik.
Aztán vannak akik játszanak, mint pl. én. GF8600GT-9600GT környékén az igények túlnyomó része kielégítésre kerül, Crysis is szépen fut...
Max az FPS-hajcsároknak lehet jó hír az ilyen, akik nem játszanak, csak az 500-800-as FPS-ekkel villognak... -
sh0x #6 DiRT 2 -
Ahoy #5 Mondjuk azt is figyelembe kell venni, hogy a Dx11-et kihasználó játékok mire elterjednek, szerintem már a 6000-es sorozat lesz, és az 5000-es lesz potom pénz :) Mindegy fő szempont a gémek mellett a videókódolás, ha ebben tud újat hozni az 5000-es sorozat, akkor tuti azt veszem. -
#4 Nem hinném, hogy a 4890-nel nagyjából azonos teljesítményű 5000-es sokkal többe kerülne. -
Sir Ny #3 szerintem vedd meg potom pénzért a Radeon HD 4890-et -
Ahoy #2 Szerintetek olyan karácsony környékén, érdemes már megvenni az új karikat? Vagy inkább az akkorra már potom pénzért megvehető Radeon HD 4890-et? Áh mondjuk 40-50 rugóm van erre, a DX 11-es kártyák biztosan többe kerülnek (a jobbak) Na majd kiderül ősszel, mit tudnak -
#1 Várom már az új jövevényeket! Teszteket ide!!!