19779

| ISI | Studio-397 | STEAM | S397 Workshop | rFactor2 Store | Forum | DevCorner | Facebook | Twitter | GY.I.K. |
| rF2 Tracks DX11 | rF2 Tracks DX9 | HungarianSimWorld| BSimRacing | VirtualR | RaceDepartment |
-
Majd ha bedoglik (neked is:P) a Citroen-edben a kormanyszervo, akkor azonnal erezni fogod az „ffb-t”:) En C3-sal maszkaltam, abban neha ki-bekapcsolgatott, van kulonbseg. Volt amikor megalltam, mert azt hittem deffektes valamelyik gumi:D
Vagy rongyolj at 50-nel egy fekvorendoron:DDD
A „fő ffb” a kozepretartas, az mindenben van menetkozben, csak a szervo szinte lenullazza a dolgot.
A masik „ffb” a gumik ellenalasa, az folyamatosan valtozik.
De utcai autot es tempot nem erdemes osszehasonlitani ezekkel. Foleg hogy a felfuggesztesgeometria es a -kemenyseg is teljesen mas.
De a kormanyattetel sem mindegy, a jatekban fele/negyed annyit forgatsz a kormayon, igy az erok is azon a reszen oszlanak el.
Sokat szamit a kerek geometria is (kerek doles, szettartas, utanfutas). Az utcai eleg natur, de ha szetallitgatnad hogy versenyre legyen jo, nehany szaz kilometeres gumi elettartammal, akkor megint mas lenne az erzes:) -
játékokban állítható, megjöhet akármikor..és úgy ahogy akarod. Én azt mondom, hogy az FFb létező dolog, az autónak van súlya, ami tolódik egy nagy féken..és mindezt érezni a kormányon.
a kardánreakciók, ahogy radíroz a gumi, a motorfékhatás, a megcsúszás mind érezhető a kormányon...hasonló mint havon, csak persze szárazon direktebb.
-
Nem azt mondtam, hogy nem mond semmit, jó autó sok mindent visszajelez, azt mondtam, hogy teljesen más érzés a kettő, legtöbbször ....Néha van, hogy hasonló érzés de legtöbbször szerintem nem, de mint mondtam szerintem nem is arra való hogy igazi autókat utánozzon .:) -
A Renault 5 turbo 2 Maxi kivételével, amibe sztem soha nem fogok ülni :(, mindegyik említett kocsi nagyon nagyot mond kormányon keresztül...a régi korok előnye (az olcsóság mellett). -
Miért, rF2 -ben csak 200 felett jön meg az ffb ? :)
No mindegy, szerintem autóban leginkább a fenekem alatt van az ffb ....:)
az tuti, hogy játékokban másra használják, ami nincs a fenekem alatt azt próbálják rárakni a kormányra ...Ami persze jó dolog, nem mondom, hogy nem ! -
mert közúton nem mész gyorsan...még amikor azt hiszed hogy gyorsan mész, akkor sem :)
Igazán gyorsan menni szvsz csak lezárt útszakaszon lehet, és ha lehet legalább R5 turbo, vagy 205 GTI, vagy I-s GTI legyen...de a legjobb valami igazán állat, mint mondjuk egy R5 turbo 2 maxi :) -
rfactorban Zolee segítségével egyszer sikerült faszára beállítanom az FFB-t V8-nál, de ott is sokszor olyan érzésem volt, hogy mifenének rángatja most épp szét a kezem és az asztalt.. :D -
többé kevésbé lehet olyan érzés... Legtöbbször inkább kevésbé :D
Mondjuk ha csúszik az autó hátulja én még olyat nem éreztem , hogy magától ellenkormányozni akar az autó :) Meg mint rF2-ben, hogy váltáskor ránt egyet a gumi vagy mi ... -
sztem van. :)
ugyan közutakon ritkán használsz rázókövet, de azért néhol mint pl. Mályinka-Lillafüred-Bükszenkereszt pl) lehet érezni amit a kerék és az út bokszol egymással.
De nagy tempónál egy kamionnyomvályú is alkalmas erre...ha lehet kanyarban :).
...sőt továbbmegyek sztem középrehúzás is van, mert a kerekek a legkisebb ellenállás irányába szeretnek pörögni. -
Mondjuk ebben is van valami, rF2 esetében ... :)
Nem rossz, de van rengeteg érdekes rángatózás benne :DDD -
FFB-vel se sokkal többet érezni, szinte csak rángatja random a kormányt.. :D -
Nálam most okádék ronda az egész, az új builddel. Simán DX7!!!!!
Mikor jobb volt, akkor is elég ronda volt, de most már szinte bántóan csúf.... Nem tudnak egy normális shadert csinálni DX9-ben ???? :DD
-
Szinte meg akkor is van valamennyi (ha nem jar a motor), mert a kormanymunek van valami ellenalasa, es a felfuggesztes geometria miatt, poziciotol fuggoen kicsit tol vagy huz;) -
Valóságban nincs ffb ! :DDDD Legalább is kurvára semmi köze a kettőnek egymáshoz... De ha valaki mutat egy autót amiben olyasmi rángatás, ellentartás remegés van mint a játékokban, akkor talán elhiszem :)))
Az ffb nem arra van, hogy ugyanolyan érzés legyen mint egy igazi autó, hanem hogy a nem létező inputokat valahogy átadják játék közben ...szerintem :) -
ez kb olyan mint amikor az autó szervízben felemelik az autót és a tulaj benn ül. mikor a kerekek a levegőben lógnak ekkor kezdi forgatni a kormányt és már kész is az ffb nélküli kormányzás a valóságban :)) -
FFB nelkul szinte ertelmetlen, mert nem erezni semmit az autobol;) -
GPx8 #5563 "én nem szeretek FFB-t használni, inkább kimélem a kormányt, így az FFB-t passzolom"
WTF???
Rá akarod hagyni a kormányod az unokáidra? :)
FFb nélkül mit ér egy szimulátor? -
Na igen. Jó lenne ha fejlesztenék, de mindezt úgy, hogy ne változzon semmi. :D
Sajna ez ezzel jár, tudjuk, hogy nem végleges még. Sőt, ha majd azt mondják, hogy végleges akkor is várható ilyen - olyan javítgatás.
Mellesleg nemhogy az rF, de még az F1C is él és virul, épp most kértek engedélyt Le Mans F1C-re konvertálására, meg GTR2-re is. :D -
ami a többi moddernek is, minek addig bármit is csinálni amíg hetente teljesen megváltozik a játék :D -
Mi volt a kiábrándulás oka? nem csinált semmit a fizikával és mégsem jó? :D
Jó mindegy, akkor ennyi. -
dumálok vele, de kiábrándult az rf2ből így nemvalószinű hogy bármit is csináljon már, amúgy azt mondja, hogy csak simán átkonvertálta a modellt azt annyi, mást kb nem foglakozott vele :D
3DSimED 3.0 új verziója 30fontért : "Direct conversion rFactor to rF2.." :D -
van a guminő a gumi sőr..és most már van a gumi szimulátorozás :D
ffb nélkül játszani sem tudok..valóságban is érdekes lenne ha a kormányon nem éreznénk a vezetést :) -
FFB nélkül nem sokat ér. Én is utálom ha tépni kell, autótól függően 35-40 %-on van maximum, de ennyi kell, hogy lehessen érezni a dolgokat. -
mert nincs semmi műsoruk amit adhatnának..chello europe el is adja az egész kócerájt majd a diginek és lesz műsor :D -
FFB-vel még lehet jobban élveznéd! :) -
én nem szeretek FFB-t használni, inkább kimélem a kormányt, így az FFB-t passzolom, de a Porschéval körözgetek bő 40perce Lime Rock-ba és vigyorgok annyira élvezem, a főmenű garázs részében átraktam 720fokos beállitásra és úgy a DFGT-men 720fokon tökéletes mindenféle állitgatás nélkül :D -
Azt. de ezek buzik, másfél órás felvezető műsor mi a bánatnak? Másfél óra maga a meccs is. Jóhogy nem dupla idő a felvezetés mint maga az esemény. :D -
Eleve maga a foci egy nagy fedosztori: le lehet lepni az asszonytol, lehet pialni, uvoltozni, szetverni a kozvagyont:) A sport masodlagos:P -
De az lenne az igazi, ha mar veglegeskozeli allapotban lenne az rF2, es lenne ertelme remenykedni egy HistorX MOD-ban:) Remelem foglalkoznak vele es tervezik.
Ugyanigy izgalmas, hogy mi lesz az ugyanigy GTL-bol faragott, a GTR2 ala keszult, es hasonloan jo Power&Glory-val, akiknel Aristotelis volt a fo gugu, aki most az AC-nal kis guru?:D Remelem, az AC ala, titkos egyeztetesek alapjan, a P&G keszulget:P -
azt nem tudom, de már tömegverekedés volt a németek közt Londonban..azért van eszük 1940-ben bukták a csatát most a BL a fedősztori és szétverik a várost :D -
Nem sokat teszteltem, de valahogy a kormanyzas es az FFB nem nagyon tetszett. Igaz, semmit nem allitgattam, de ha mar piszkalni kell, akkor mar nem az igazi:)
A kinezettel ne mfoglalkoztam, mert eleve konvert es ha jol tippelek meg alpha. Az animacio meg eleve necces, allitolag maceras, az ilyen konvertekbe nem nagyon fogjak megcsinalni.
De ha mar igy szobekerult, a Porsche-nak edok meg egy eselyt, az tetszene ha mukodne:P -
Ja, szetrugdossak az erdoben a gombakat:D -
a gombásat? :) -
Beszéljél vele, hogy mi van. Én megyek lassan sampion döntőt nézni. :D -
magyar srác konvertálta át, fent van a saját TS-ükön is, fel kéne lépni dumálni vele :D -
Konkrétan pont ehhez az autóhoz van egészen értelmes fizikám, mivel ez benne van a Shift modban, és annak idején elég sokat kutattam.
Végülis annyit kellene kitalálni, hogy mi a különbség rF1 és 2 közt. Meg persze itt nem tudom hogyan van csomagolva, szóval egyáltalán lehet-e babrálni a dolgokat.
Valószínűleg az aero-t át kellene variálni, mivel az rF2-ben nincs szükség különösebb csalásra. -
nem is írtam hogy hűűdejó, de szerintem egy próbát bőven megér már így is.. :D
egy kis törődéssel jóféle mód lehetne, remélem majd idővel lesz sok minőségi Shift 1-2/Simraceway/Forza 4 konvert járgány :D
amúgy pl. egyedi skin-t nem lehet betölteni rá o.0
-
Ha olyan ember csinálta, aki ezeket az apró, bárki hozzáértő által eltüntethető hibákat bennehagyta, akkor nagyon jó lehet :DD -
miért ? egész hangulatos Shift 2 konvert, én legalábbis elvagyok vele :D
Zolee ha ránézne a "fizikára" és igazi értékeket írna be teljesen jó lehetne :)
jó persze nem mozog a kéz (első dolgom amúgy is külni az ablakba), gagyi az első lámpa fénye, de ezek nem hűdenagy hibák simán javíthatná aki ért hozzá :D -
Kiprobaltam a HSC modot (3 auto) es a BMW ProCar-t. Ne eroltessetek, felesleges:D