19779

| ISI | Studio-397 | STEAM | S397 Workshop | rFactor2 Store | Forum | DevCorner | Facebook | Twitter | GY.I.K. |
| rF2 Tracks DX11 | rF2 Tracks DX9 | HungarianSimWorld| BSimRacing | VirtualR | RaceDepartment |
-
megkérdem......nem a világon csak Mo-n. :) -
Egy valakit napi 25-ször, vagy az egész világon összesen 25-ször? -
30 évig megúsztuk a dolgot..azért nem rossz dolog egy panelban, ahol brit kutatók szerint naponta átlagban 25 mosógép vízcső esik le a gépekről és áztatja el az alatta lakót.
-
tudom..rf2 még fel sem telepítettem az új rendszerre majd ha lesz idóm és helyem rá. :) -
Nekünk soha nem volt ilyen problémánk. 16-ik emelet, fölöttünk csak a tető volt. :D -
felettünk lakó leáztatott, biztosító fizetett amiből vettünk laminált padlót a maradék pénzt elvitte a többi (festés,kiegészítők, sör) így ropira, frutira, sós mogyoróra már nem futja.
-
szabadságon van
-
Gianni bazárja
Megbíztható csóka és olcsó -
Ez van nekem 7950hez... perfekt.
CHIEFTEC CTG-450-80P 450W -
- ASUS GTX 660 Ti 2GB GDDR5 DirectCU II (GTX660 TI-DC2-2GD5): 54.500,-
- ASUS GeForce GTX660 TI-DC2T-2GD5 2GB GDDR5 PCIExpress + ajándék Splinter Cell Blacklist: 55.990,-
- ASUS GTX 660 Ti 2GB GDDR5 DirectCU II OC (GTX660 TI-DC2O-2GD5): 57.500,-
- GIGABYTE GV-N760OC-2GD GTX760 2GB GDDR5 OC PCIE: 65.500,-
- MSI R7950-3GD5/OC BE HD7950 3GB GDDR5 OC BE PCIE: 67.500,-
- SAPPHIRE HD 7950 3GB GDDR5 OC Boost Dual-X 925Mhz (11196-19-20G): 69.990,-
- MSI R7950 TF 3GD5/OC BE HD7950 3GB GDDR5 PCIE: 71.500,-
- GIGABYTE HD 7950 3GB GDDR5 OC (GV-R795WF3-3GD): 71.500,-
- SAPPHIRE HD 7970 3GB GDDR5 OC (11197-03-40G): 89.990,-
- HIS HD 7970 3GB GDDR5 IceQ X2 (H797QM3G2M): 92.990,-
- EVGA 01G-P4-3655-KR GTX650Ti BOOST 1GB GDDR5 PCIE: 36.990,- aug 26-tól
- MSI N650TI-1GD5/OC BE GTX650Ti 1GB GDDR5 BOOST PCIE: 38.500,- aug 15-re (mai rendelés esetén)
- GIGABYTE GV-N65TBOC-1GD GTX650Ti Boost 1GB GDDR5 PCIE: 38.500,- aug 15-re (mai rendelés esetén)
- ASUS GTX650TIB-DC2OC-2GD5 GTX650Ti BOOST 2GB GDDR5 PCIE: 45.500,- aug 15-re (mai rendelés esetén)
- MSI N650Ti TF 2GD5/OC BE GTX650Ti BOOST 2GB GDDR5 PCIE: 46.500,-
-
PII-nél 4-ről 6 magra váltani nem sok értelme van, hacsak nem Sony Vegast használsz 0-24-ben. -
Hirtelen még eszembe jutott, hogy lehet inkább egy kisebb VGA és egy 6 magos Phenom mellett döntök, de aztán eszembe jutott, hogy valaki írta itt azt, hogy csak 2 magot használ az rF2. -
Öööö na ezt őszintén szólva meg se néztem, butyuta gondolkodással gondoltam jóval erősebb VGA-hoz jóval nagyobb táp is kell. :)
Csak akkor is sokallom azt a 70-et érte, sejtem, hogy olcsóbban nem lehet kapni. -
A 7870-hez ugyanúgy 500W-osat írnak mint a 7950-hez. Sőt, a 6850-hez is azt írják, meg az 5850/5870-hez is. -
Közbe megtaláltam, de én még a 70-et is sokallom érte, az az igazság. :/ Olyan 50 körül gondoltam a VGA cserére. (nV-ből amit néztem, az a sima GTX 660 és GTX 650 Ti BOOST) -
7950-et nem akarnék, mert ahhoz tápot is cserélnem kellene, azt meg nem szeretnék (jelenleg Corsair VX450 van a gépbe).
Egy linket esetleg tudsz adni privátban? -
Az az F3 egyszeruen elvezetes, az egyik kedvenc, korabban sokat mentem vele, videok is vannak szerintem.
Mostanaban Brabham, az is eleg jo, a Spark F1 kicsit meg halalos, de nem olyan rossz:DDD -
Gianni bótjában esetleg egy normálisabb 7950-es? Tudom lové de azért preferálnám mert tovább lehetne használni. Vagy egy GTX660Ti, egész jól lementek az árai.
-
Egyre jobban bejön ez a F3 szivar Longford '67-n.
Végig élvezem, és egyszerűen nem lehet rossz, ha valamivel ennyire szorosan lehet menni egy 2<perces pályán
:
végére már kiengedtem, mert a 10. körre nem lett volna elég az üzanyag..
:)
-
Ne is mond jól fölment a Nógrádi ára mostanában:) -
Ha már dicsekszünk én meg most vettem egy csomag ropit meg egy csomag kakaós kekszet, úgyhogy egy időre elhalasztom a gépfejlesztést.
-
Joj az még bőven... -
nekem most elvitte az eklézsiát a 775-ről a 1155-re való átállás így marad még a 3570K mellett a 6870 :) -
Nagyot mert most cseréltem a 6870-et egy 7870-re igaz TahitiLE agyon húzva de sokkal gyorsabb:) -
akkor tudni fogod egy 6870-hez képest a 7870 kb. 40%-al nagyobb előrelépést/tudást jelent mekkora változást is jelent. :) -
Yep igen igen.. hozzá is tenném hogy ki kell minden programnál próbálni. -
Fox44 #6433 Nem is a megtört kép miatt használom a vSync-t, hanem, mert szaggat a kép némely programnál, ha nincs bekapcsolva. Anno crt-nél kikapcsoltam, mert volt hogy dubla fps értéket kaptam, és a megtört kép sem volt zavaró, meg szaggatás sem volt. A TFT-nél már zavaróbb, ha ki van kacsolva a vSync. -
rF1-nél én is az input lag miatt nem használok vsync-et. 100 fps alatt egyszerűen késik a kormány, ami engem nagyon idegesít.
rF2-ben viszont használható vsync bekapcsolása mellett is. Settingsben én a video sync-et használom. -
Igen csak vSync on és nagy esélyel kapsz egy szép nagy input lagot:DDDD Ez a másik probléma valakit nem zavar engem kurvára... inkább törjön el a kép.. -
Laceee #6430 Tripla buffer: be, előre reprodukált képkocka:1, vsync:adaptiv, összefűzött optimalizálás:be (automatáról), így úgynézki elfogadható... -
Na ez hasznos kis írás volt, köszi, ma is tanultam valami újat. :) Szóval akkor mindegy, hogy most nV vagy ATI, kb. oroszrulett az egész. Vagy szerencsém van, és egy VGA váltással eltűnik, vagy nem. -
Nekem is TFT-m van, es vSync-kel hasznalom, nincs vele gondom. Bar az utobbi idoben nem annyira lenyeges, mert amugy sem mennek a dolgok tulsagosan 60fps fole:D Nehany eve meg volt ertelme, amikor az iR kitolta magabol a 2-300fps-t;)
Adaptive-on hasznalom, igy nem engedi 60fps fole a kartyat (energiat es eroforrast sporol), de ha 60fps ala esik, nem szaggat be, nem akarja felezni, egyszeruen csak kevesebb lesz. -
Fox44 #6427 Kb, én is azon nőttem fel.:) Engem a kikapcsolt vsync zavar, amióta crt monitorról váltottam. -
Akit érdekel a téma van fps de szaggat:))
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Sziasztok!
Ugy velem ertelmes dolog erröl egy temat nyitni ahol megvitathatjuk a jelenseg okait, esetleges megoldasait, valamit ötleteket es probalkozasokat...
Igen a jelenseg letezik es bosszanto.
Anno a multi GPU-s konfigoknal jelentkezett elöször SLI es Crossfire eseten. Ebben az esetben a ket GPU-ra hato nem egyenlö terheles miatt esett szet a szinkron es rejtelyes laggolasokat produkalt, mig vegül egy okos srac rajött hogy ha az elsö GPU orajelet felhuzza, a masiket default-on hagyja akkor mint egy varazslat eltünik a laggolas.(ez volt az SLI -re a megoldas) Itt abban rejlett az okossag hogy SLI eseten allitolag nem azonos prioritasuak a GPU-k. Van egy "mester" GPU aki az egesz tandemet vezeti, ezt felhuzva a masodik "szolga" GPU-hoz kepest helyrebillent a SkaLazhato Interfesz idözitese.
De most a single GPU-s PC-kre gondolok mint amilyen az enyem is. Itt is elöjön a dolog es nagyon zavaro. Gyakorlatilag jatszhatatlanna is tehet es tesz is egy-egy jatekot. Kit kevesbe kit nagyon idegesit. Komolyan foglalkoznak vele nagyvilag online forumain. A jelensegre
"microstuttering" neven raguglizhattok. Sok gamer kinlodik vele, annak tudataban hogy sok-sok penzt öltek a hardverekbe amelyek manapsag erösek es kellene hogy egy adott jatekot siman es problemamentesen futtassanak. De nem es latszolag minden logikus magyarazat nelkül.
Megprobalom röviden összefoglalni amit tudok rola:
- platform független tehat mind AMD mind Intel rendszereken jelentkezik, mind 32bites mind 64bites környezetben jelen van
- GPU gyarto független, tehat a zöld es a piros gyarto megoldasainal is jelen van
- leginkabb az aktualis hardvergeneraciokat erinti de akar 2-3 evig visszamenöleg, de pl. az elözö G92-es 8800GTS kartyamon amin 512MB vram volt - es amit nagyon szerettem mert jol sikerült kartya volt az:-) - valahogy nem volt jellemzö es sok-sok elmenyteli atjatszott ejszakara emlekszem vele
- alapvetöen a problema a jatek 3D-s Engine-je, a GPU mint megjelenitö hardver es a monitor mint kijelzöeszköz közötti kapcsolatnal van, valamint a rendszerben talalhato buszok különbözö sebessegevel es idözitesevel allhat kapcsolatban( PCI Express busz, FSB, memoriabusz)
- a közelmultig a nagy zöld es a nagy piros GPU gyartok nem ismertek el a letezeset, mondvan hogy amely problema nem letezik arra nem kell megoldast talani es beszelni sem kell igy rola
- ugy tünik hogy a GPU megoldasok gyartoit inkabb a maximalis FPS szam erdekli mint a sima "mint a vaj" 3D-s megjelenites
- ez ügyben valtozas van mar es nagy zöld nyilatkozta hogy igen tudnak rola es "dolgoznak a megoldasan". A nagy piros is nyilatkozott es probal valamilyen "hotfixet" kesziteni, vagy beepiteni az ellenszert a következö Catalystok egyikebe. De a netes velemenyek borulatoak, mert mivel hardveres is a problema ezert valszeg nem lesz eleg egy hotfix
A mikroszaggatas jelensege
Valamint csak egy a szamtalan forum közöl ahol agyalnak a megoldason
Jomagam is tapasztalom a röcögest. Jobb szot nem talalok ra mert ez az igazsag van FPS böven a FRAPS szerint egy szaggatasmentes jatekelmenyhez es megis ha megyek vagy oldalazok a jatekben akkor röcög, finoman be-be rangat.
Win7 Ultimate 64bites oprendszerrel, egy esszerüen tuningolt ketmagos CPU-val, erösnek mondhato GPU-val, kellöen magas FSB mellett es szorosan idözitett memoriabusszal, 2db kimondottam RAID üzemre tervezett "Raid Edition 3 " WD merevlemez RAID0 tömbben amin a rendszer van, valamint 8GB DDR3-as rammal rendelkezö konfignal.
Különbözö jatekoknal tapasztalom mint pl:
- Mass Effect
- Crysis es Warhead (32bites modban kevesbe, 64bites modban sokkal drasztikusabb)
- Stalker Clear Sky es Call of Pripyat (talan itt a prefetch es a sztrimingeles miatt van)
- COD Black Ops (itt nagyon durvan szaggat de litt ehet hogy mas oka van)
- TES IV Oblivion
Ahol nem jelemzö es elvezhetöen siman fut a jatek:
- BioShock 1-2 (itt ha be is röcög neha-neha az azert van mert az Unreal3-as Engine alapvetöen sztrimeli a texturakat meg mindent, ez lathato is mert fel villantgat a merevlemez LED-je
- GTA IV
- NFS Shift
- Half Life 2 + a kiegeszitöi es a Left4Dead 1-2 (a Valve-nel tudnak programozni, itt mint a vaj es röcc nelkül megvan a 200-250fps.
Ket fö elmeleti magyarazat van a jelensegre:
- Az egyik szerint vegyes szoftveres-hardveres a problema, mivel a jatekok 3D-s enginjenek van egy belsö frekvenciaja, sebessege amivel felepiti az elötünk allo jatekteret mindenestül (MI, fizika, geometria, szinek, hangter, RPG-knel az egesz karakter es harcrendszer, stb.). Ez a tik-tak frekvencia valahogy nincs szinkronban azzal ahogy a GPU megjeleniti az elöre elkeszitett kepkockakat avagy frameket es azaltal hogy a sok sok adat közlekedik a különbözö buszokon at mire megjelenik a GPU-n.
- A masik szerint pedig hardveres a problema. A GPU es a monitor közötti szinkron csuszik szet. Mintha a GPU nem tudna szinkronban maradni a monitor kepfrissitesi frekvenciajaval. Es ez nem függ össze azzal hogy be van-e vagy nincs a V-sync kapcsolva. (Erdekes hogy 60Hz-re van allitva a Windowsban a monitor frissitese es megis a monitorom OSD-infojaban 59.9Hz-et jelez) Mitha a GPU-ban zajlo "framegyartas" idözitese nem lenne egyenletes hanem hol gyorsabb hol lassabb. Nem arrol van szo hogy belsö tereken van 65fps aztan meg ha kimesz a szabadba akkor leesik 40fps-re. Ez teljesen termeszetes dolog ezt ismerjük nap mint nap, ilyenkor több a munkaja a gepnek es kevesebb a frame per second:-)
Amiket ajanlanak a forumokon es magam is kiprobaltam meg par gondolat hozza:
- V-sync bekapcsolasa es allitgatni az nvidia driverben a max. elöre elkeszitett kepkockak szamat(0-8), maradt a röcc(tovabbiakban csak - röcc)
- virtualis memoria teljes kikapcsolasa, ne szöszmötöljön a Win a merevlemezen, vagy jatszani az ertekevel(keves-ajanlott-sok) -röcc
- nehany jateknal konzolbol vagy .cfg vagy .ltx fajlbol letilthato a prefetch, precache vagy a texturestreaming, ilyenkor elmeletileg mindennek be kell töltödnie a ramba, - röcc
- huzni a videokartyat leginkabb a vramot, picit enyhebb de -röcc
- a különbözö buszok orajelenek visszavetele, esetleg no tuning es minden alapbeallitason -röcc
- a Win7 clean installja csak a tiszta drivereket feltenni, es az automatikus frissitesek kikapcsolasa mert a biztonsagi frisssitesekkel jon be valami bug -röcc
- directX frissitese a Microsoft oldalrol -röcc
- probalkozni driver verziokkal -röcc
- a vga-hoz csomagolt support CD-n levö drivert kiprobalni -röcc
- virusirto es egyebb hatterben dolgozo programok es szolgaltatasok kilövese es uninstallja -röcc
- 4GB helyett 8GB ram 64bites oprendszer eseten, itt olvastam utana hogy igazabol az ajanlott minimum ram a Win7 64bit-nek 4GB es igy nem sok szabad memoria marad a programoknak. Valamint a jatekok tulnyomo többsege meg mindig 32bites, de egy 32bites alkalmazast futtatva 64bites környezetben dupla annyi memoriat hasznal mintha 32bites környezetben lenne. -javult a helyzet de maradt a röcc
- hangsulyozom nem durva szaggatasrol van szo, de van egyfajta lathato darabossag
- nvidia HDMI audio drivereket leszedni, csak a vga driver es a physics kell valamint kilöni az nvidia driver helper szolgaltatast (ekkor nem lesz elerheto az asztalrol jobbklikk menüben az nvidia vezerlöpult -röcc
- nvidia driverben adaptivrol(default), teljesitmenyre allitani az energiagazdalkodast -röcc
- emelni a VGPU feszültseget(nalam Geforce Ferminel a smartdoctorral vagy MSI afterburnerrel) -ezt meg nem probaltam
- visszaterni az XP-re es ott nem röcög -ez igaz
Ennyi jutott most eszembe a dologrol.
Irjatok!!!
-
Nem tudom mit kell itt ennyit nyígni:) szar a cod.. no comment ami ilyen gépeken ezzel a látvánnyal akad meg fps drop van ott egy foshalom a cod:)
egy másik fórumról
"Ezt hívják microlagnak (az egyes képkockák renderelésének ideje nem egyezik, extrém esetekben igen nagy eltérések lehetnek - FPS-től függetlenül), ezen dolgozik az AMD gyakorlatilag a 13.1-es béta driver óta.
Ezen a téren az nvidia eddig jobban állt, az ATI/AMD megelégedett azzal, hogy a max FPS szám nagyobb azt jóvan. De sajnos ezek a be-beakadások is nagyon zavaróak (akár van vsync akár nincs, akár 100FPS-sel megy a játék akár 35-tel).
Keress rá youtube-on, rengeteg szemléltető videó van erről a problémáról.
Ez a jitternek is felfogható dolog teljesen természetes jelenség, azonban megfelelő optimalizációkkal csökkenthető a hatása.
Várni kell még, hogy rendes megoldások szülessenek erre a problémára az AMD-nél, elvégre még nincs fél éve hogy elkezdtek egyáltalán foglalkozni ezzel a dologgal..." -
Lenyegtelen hany TerraByte RAM van, iagzabol az adatatvitelen akadnak fent a dolgok (technika, kihasznaltsag, kod, optimalizalas).
Ez olyan mint a digitalis fenykepezogepeknel (volt?!) a Mpixel haboru:) -
Azert az emberek panaszainal es sirasainal figyelembe kell venni a hozzaallasukat is. Sokszor extrem igenyekkel akarnak minden futtatni, nulla kompromisszum nelkul. Nem azt mondom, hogy butitsak le hulyere az egeszet, de azert vannak ertelmes beallitasok.
Pl. Silverstone-ban semmit nem vettem eszre abbol, hogy kikapcsoltam a palyatukrozodest. Gondolom az epuleteken tukrozodnek az ablakok. Most verseny kozben, cockpitbol, ki az akinek az halalosan fontos?!
Meg sokhelyen a csutkara nyomott AA (es manapsag a mindefele extra tarsai), rengeteget zabalnak. Sokszor ezek miatt van a sok fps de neha beakad effekt.
Kicsit techno-sznobizmusnak erzem, hogy nehany pixeltol es recetol eretvagnak magukon az emberek:) Inkabb sirnak es szazezreket aldoznak cuccokra.
Persze, ez mas vilag, en ZX Spectrumon, Videotonon, Commodore-on, Amigan es Enterprise-on nottem fel (sokaig 320x240px monochrome zold monitor):DDDDD -
Laceee #6422 2GB, + 4GB rendszernek,+ Samsung 830 SSD -
A celjuk az, hogy a lehetosegekhez kepest, egy uj, moder, hosszutavon vallalhato, tovabbfejlesztheto szimulacios engine-t (fizika, gumi, ffb, realroad, napszak, idojaras) rakjanak ossze, a meglevo ceges lehetosegekkel.
Bar az utobbi idoben allitolag atalakult a ceg[vezetes], nem hinnem hogy tobb emberuk es penzuk lenne. Vagyis nem megy minden egyszerre, a kinezetre nem tervezhetnek nagyokat, kompromisszumot kellett kotni. -
1 GB-os a GTX660?