19779
  • Adam Jonas
    Sajnos hűen tükrözi a dolgokat, a napokban beleolvasgattam a hivatalos rF2 fórumba, és hát akiknek FPS problémái vannak, főleg a Radeonosok. :(
  • lac coo
    Hat erre nagyon keves a ket konfig, ket user ket gep, hogy ezt igy megalapitsd. Bar en is aztmondom, hogy jobb ehhez az nv, sebesseg gondom nincs, amennyit tudnia kell a kartyanak azt tudja is, csak halvanyak az arnyekok, doglott a hdr.....Bar most frissitettem mindent egesz jo lett.
  • Nightt
    Kozerdeku informacio.

Mugennel vegeztunk egy kis tesztet. Ketton configja teljesitmenyben kb ugyanazt tudja, a kulonbseg, hogy nekem ATI, neki nVidia kartyaja van. Termeszetesen ugyanolyan max-hoz kozeli beallitasokkal.

Mugen config:
    cpu: i5 2500
    vga: GTX 560 Ti
    fps: 74

Sajat config:
    cpu: i5 2500k
    vga: HD 6950
    fps: 40

A konkluzio az, hogy az rf2 sokkal jobban fut a zold kartyakon, mivel mas jatekban a ket kartya teljesitmenye kozel azonos.
    Mar megrendeltem a GTX 760-at, remelem azzal nem lesz gond
  • lac coo
    Minden nyelven ! :)
  • b-type
    német nyelven? :D
  • lac coo
    Nekem van par elado vackom, tele kellene szorni a keriteseket paprfecni hirdetesekkel ! :))
  • b-type
    Alex, ha már táblákat szrekesztesz... feltennél egy ilyet Aremberg hídjára?

• Szabi #6612
  • lac coo
    Zsír, majd kipróbálom .
  • Ingy2
  • Alexease
    Es mar megis csinaltam, egyszeru volt, mar nem fagy kilepesnel!:)
  • Alexease
    Kozben ugy nez ki, megfejtettem a fagyas titkat;D
    Mivel szet kellett darabolnom a palyat a realroad miatt, igy a 3DSE automatan elnevezgette, es tul hosszu file-neveket adott. Eddig fel sem tunt. nehanyat megfaragtam, azonnal jo lett;D Van ~50db file, majd megcsinalom valamikor.

Es ha mar hozzanyulok ismet es build-elnem kell (:D), akor lecserelek 1-2 NFS SpeedHunter tablat, csak Ingy-nek, ilyenre:

• Alexease
    Igen, betolti a vizes aszfaltot;) Akkor jo, ha utana nem allitasz tulsagosan meleg idot, hogy ne szaradjon fel magatol, hanem csak lassan, fokozatosan, ahogy te korozol a palyan.

Multkor tettem is be videot;) Re:

• precise
    Nem értem mi a bajotok a Skip Barberrel, én azt élvezem a legjobban. Főleg az ilyen kisebb "klub" pályákon mint pl az új Mores, vagy Croft.
  • lac coo
    Ha lementem eső közepén , vagy mikor már kezd felszáradni az ív, akkor ha rátöltöm a száraz pályára "onnan folytatja" ?
  • Alexease
    Szivesen, en is elvezem:) Most mentem esoben Clio-val, izgi volt, es valoban erezni a gumiknak minden valtozasat. Eloszor erezhetoen a bordazat fogyott el a gumirol (fel kor:P), az egy hirtelenebb valtozas volt, aztan folyamatosan egyre rosszabb lett, foleg amikor egy-egy fektavon elfekezgettem. Es egyre durvabban lehett erzni az elso- es a hatsotengly kozti kulonbseget.

Le is mentettem a realroad-ot, betoltottem szaraz palyara, es mentem egy kort a folyamatosan szarado palyan is:D
  • lac coo
    :) Akkor azért nem akart működni :) THX !
  • Alexease
    Megneztem, le van vedve a MAS:) Vagyis teljsesen nullarol kellene csinalni hangokat:D
  • b-type
    szintén nagy hála :)
    jó menni ezen a pályán.
  • lac coo
    Megcsinálnám, régebben nekiláttam, de a mas kicsomagoló valamiért az istennek se működött ....azóta nem néztem még .
  • Alexease
    OK, biztos van valami megoldas, de mivel en mindig is MAX-eztem, igy nekem ez halalos;)
    Kellene bele egy Export to MAX :P
  • Alexease
    Nincs kedvem a modolashoz, foleg igy, ganyolva;D
    De azert egyszer majd ranezek azokra a hangokra:)
  • lac coo
    Ha már ilyen kedved van a moddoláshoz, Clio gumihangjait nem tudod lecserélni valami jobbra ? :) Valami jó visítósra ! :)
  • zolee145
    Most nincs előttem, meg ezen a gépen nincs is simed, de ha jól emlékszem az edit objectnél nyomsz egy Center-t és akkor az object közepe lesz a közép, és így tudod forgatni meg mozgatni. Vagy beírod a koordinátákat vagy az elforgatás szögét, vagy a kis nyilakat nyomkodod mellette (a kis ablakok mellett ahova a koordinátákat írnád).
  • Alexease
    Alabol nem rossz, de a MAX-hez kepest azert nagyon gaz:D Azert megfogni valamit (akar egyszerre 20-30 kulonfele objectet) es egyszeruen odebbhuzni a palya masik vegere pontosan, nagysagrenddel kenyelmesebb legoldas:D

Itt a forgatasnal foleg az volt a gond, hogy a pivot pontja (gondolom a konvertek miatt) mindennek a nulla ponton van. Igy sajat tengely korul nem tudtam elforgatni. Raadasul, kozben vadul backup-olni is kell, mert egyreszt hibas/hibazik a 3DSimEd mentese es/vagy neha lefagy:D
  • Alexease
    Kapcsold be a shadow blur-t.
    Generalt 3D-s fak vannak benne (lapokra teve). Igy tokeletes minden level korvonala, emiatt is tunik ritkasnak az egesz lombozat.
  • zolee145
    Azért simedben a mozgatás meg forgatás nem nehéz. Még nekem is megy.:D
  • Alexease
    15 perc:D (Meg belefertem a 4 perces modositasba:P)
  • Alexease
    Nincs valami otleted, esetleg az ISI-ektol, hogy lehetne levadaszni a hibas objecteket? Vagy valami „javito” eszkoz.
  • lac coo
    15 másodperc? :)
    szar ATI kártyám miatt ezen a pályán fura kispixelesek a fák, a leveleknél , gondolom az átlátszósággal van valami baja ...De jó a pálya, szép, jó menni rajta Clioval.
  • Alexease
    Sajnos nincs MAX-es verzio:/ Ez a nagy banatom. Ha lenne, akkor valszeg megoldanam a fagyast, es kismillio mas dolgot is fel lehetne ujitani.
    Sajnos csak 3DSimEd van, ami konvertalni jo, de barmi mast editani halalos es idorablo.
    Odebbmozgatni egy objectet, teljes kihivas:D Az Xsector2-ot ujra kellett csinalnom, mivel forditva all a palyan. Max-ban 2 masodperc lett volna elforditani, itt minden ovatoskodassal egyutt volt vagy 15 perc:)
  • Ingy2
    Akkor mindaketten jól jártunk, frankó lett a javított verzió, az is vigyor hogy a stopperrel mért körhöz 1 tized volt a különbség amit mentem Camaróval. Tutker nagyon. Lehet elkérni a maxos verziót? Lehet ültetek egy két fát meg nemzeti dohányboltot
  • Szabi #6587
  • Alexease

Semmivel, en koszi az otletert es a forrasert:) Magamtol nem alltam volna neki, igy hogy „mukodik”, marha jokat korozgetek rajta:D
  • Ingy2
    rízs király vagy, tököm tele hogy a telón nyomkodom a stoppert
    kérdésre még nem válaszolni, mivel tudom meghálálni cimbi
  • lac coo
  • Alexease
    Ha esetleg erdekel meg valakit, egy kis Nord update:D

Nordschleife_Shift-v020.zip (61.1 MB)

- mukodik az idomeres! :)
    - rendberaktam a realroad-ot a pitben es a Karussel-ben is
    - optimalizaltam az arnyekokat es kidobaltam ezt-azt a palyarol;P
    - uj TDF es HDR profil
    - hozzacsaptam egy mediumra gumizott realroad-ot, ha valaki azonnal gumizott palyan akar menni

KILEPESNEL a fagyas meg mindig megvan:/
    Tudom az okat, +3 object/gmt hibas, de mivel 1600 darab object van a palyan, nem fogom megkeresni egyenket;DDDDD Bocsi:P

• lac coo
    Nem az lényeg mikor mondják, hogy végleges, hanem mikor lesz kész benne ami még nincs ! :)))
  • Danecay
    Miért még nem végleges, pedig már december óta, nem BETA :D
  • Szabi #6580
    BES: "Phase 1 complete, all cars ingame. Phase 2: tweak & repairs." :)