rFactor 2 és LeMans Ultimate
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az aero bonyi, ott is lehet trukkozni, egyszerusiteni (ami nem csalas, de minek szamoljon fuggolegesen, fejjel lefele, amikor az nem normalis hasznalat😄).
Pl. egyszerusitve : 1. a leszorito ero (csak) a tapadast noveli; 2. csak fuggoelgesen, lefeleszoritja az autot. Vagy hasonlo egyszerusites.
Az nKP realtime-ban mutatja a legellanalast, a josolt sebesseget, leszorito erot stb.
A LFS-ben csuszkalval lehet allitani a teszt sebesseget, es azalapjan mutatja a komponensenkent es osszessegeben legellenalast es leszorito erot N-ban.
Gozom sincs a pontos ertekekrol, de a megfelelo leszorito erohoz legellenalas kell, ahhoz sebesseg, ahhoz meg teljesitmeny. A generalt ellenalas mindig 2-4-szerese a genaralt leszorito eronek, vagyis durva mennyisegu energiat kell befektetni.
Ha jol emlekszem, egy komolyabb formula auto, kb. a sajat sulyat birja osszeszedni leszorito eroben. Ez jol hangzik, de ezt a foldon szamolva ertik. Fejjel lefele ott van meg a nehezsegi gyorsulas is (le akar esni, az meg egy autonyi suly)😊 Hogy a megadott adatokban ez benne van vagy nincs, azt nem tudom. Turni kellene a komolyabb F1-es technikai forumokat, de annyira mar nem erdekel a dolog😉
De a lenyeg, ha az rF nem valtozott kerek szamitasra, es/vagy trukkosen szamolja a dolgot, ugy is lenyegtelen😉
Amúgy meg egy egyszerû útpadkával sem birkózik meg a játék, minek ide ilyen rafinált dolog ? 😊
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
Ez az elmélet. Elvileg nagy hiba nincs benne, mert a levegõben lévõ (ugrató, vagy éppen valahonnan leesõ) autóra is hatnak erõk, ezeket számolja is az rF. A fejjel lefelé menés nálam ott bukott meg, hogy a BTB minden áron felfelé fordítja az utat.😄 Csinálni akartam egy hurkot, de 90 foknál megtekerte a pályát.
De ahogy olvasom Alexnél meg a keréknél bukott meg a történet, szóval a bizonyítási eljárás úgy fest elmarad.😊
Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.
Ha modellnek berakok egy teáskannát, ugyanúgy F1 verda marad az egész !!!
Van egy primiítiv képlet az aerora, azt jóvan ....
Hogy az rF2 mit csinal, nem tudom, mar nem nagyon erdekel😉
De fizikaban, gumiban sokfelekeppen lehet szamolni, ami vagy altalanosan, mindig mukodik (pl Terep2 es Insane tokeletes😄DDD), vagy valami trukkos.
Regebben pl. az LFS is (most nem tudom milyen) csak fuggolegesen szamlota a kerekeket, gumikat, ha oldalra borult az auto, kormanyzasnal mar nem erintkezett a gumi a talajjal, hanem belement az aszfaltba😉
Oké. Csak ma, csak neked.
rfakk #3406
"Én azt szeretném kérdezni, hogy van valakinek tapasztalat arról, hogy miként viselkedne rF1 fizikája aerodinamika terén, ha mondjuk fejjel lefelé gyorsan menne egy F1-es autó, leesne? Ha jól gondolom, rF2-ben biztosan odaragadna, de ez például 1-ben mûködött?"
Ez még így is sok lehet neked, szóval nézzük a vizsgált részt: "... miként viselkedne rF1 fizikája aerodinamika terén, ha mondjuk fejjel lefelé gyorsan menne egy F1-es autó..."
F1-es autónal aerodinamika terén a lényeges pont a légellenállás, és a leszorító erõ. Ebbõl nekünk a leszorító erõ kell. Vagyis kellene, merthogy a kérdés pont arra vonatkozott, hogy a leszorító erõ vajon fejjel lefelé is leszorító erõ lenne-e.
Teccik érteni? Egyáltalán nem biztos, hogy úgy mûködne ahogy kell, ráadásul ha a Föld a viszonyítási pont, és a tömegközéppont felé történõ elmozdulást hívjuk úgy, hogy "le" akkor itt bizony felhajtó erõ kellene.
...és igen, tényleg hülye vagy: " az én csökkent agyi kapacitásom szerint a leszorító erõ lenne a sebesség mellet az egyik fõ tényezõ".
Nem mellette, hanem abból adódik. A szárnyprofil alatt és fölött légnyomás különbségnek kell kialakulni, így keletkezik leszorító- avagy felhajtó erõ. Ehhez az kell, hogy a levegõhöz képest elmozduljon az a szárny.
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Ez sem kis feladat, de a legtöbb embernek azért sikerül, így aztán néhány csökkent képességû miatt nem írja le az ember állandóan az elõzményeket.
<#bdead>#bdead>
The Power of Dreams
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Igazából a kérdés az, hogy hogyan jutunk el odáig, hogy hanyatt-homlok közlekedjünk?
A másik, ami számomra kérdés, hogy az rF-ben szereplõ -xxx.xxx és a Kg között mi a váltószám? Innen tudnánk, hogy mi az a kritikus sebesség ami fölött kell lennünk. Pont annyi nem jó, mert akkor nem tapadna a kerék, vagyis megszûnne a hajtás, lassulás, leesés, emberhalál.
Az okos riporterek 300-ról beszélgetnek, miközben Karotta szerint 130-nál 600 Kg, 260-nál 2400 Kg. Szóval elvileg egy 200 körüli sebességnek már simán elégnek kell lennie.
\"Nem a gyozelem, a reszvetel, hanem a fontos!\" avagy \"Nem a gyozelem, hanem az oszinte reszvetem.\"
Bár kéne hozzá valami lassú verda is ....
Ki kell próbálni, de ez attól is függ pl hogy föld feletti vagy alatti alagút.
Mert föld alatt növekszik a hõmérséklet felette emg csökken, bár mikor kilépünk a világûrbõl kiscit megnõ mikor a naphoz közel megyünk de ott nincsenek alagútak maximum a tejútrendszer galaxysai azt nemtudom ott mi a helyzet
Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."
Dõõõ fészlift bámpöer. <#zavart2>#zavart2>
Még jó hogy csak 3 féle löki készült ehhez a kocsihoz, már kezdem unni.
<#csodalk>#csodalk>

The Power of Dreams
Még van a facelift elsõ és a sima hátsó löki amit rendbe kell szedni.
<#wow1>#wow1>
The Power of Dreams
799 polygon az rF1 verzió és 1600 polygon az rF2-es lökhárító.
Ha a Shift, meg Forza modellek elfutnak rFactor alatt akkor ennek is mennie kell. Úgysem ligamod, nem fognak 30-an menni velle egyszerre.
<#smile>#smile>
The Power of Dreams
Rá kell döbbenjek, hogy iszonyat ocsmány melót végeztem a régi modellel. <#zavart2>#zavart2>

The Power of Dreams
A BTBhez egyébként 2 évnyi szünet után tavaly nyáron jött frissités. De szeptember óta megint nem hallani Brendonról. (Decemberben jelentkezett be a fórumba utoljára)
www.skincentral.hu
Viszont ha ez tud majd exportálni rF2-be (és nyilván fog tudni, különben sok értelme nem lenne) akkor már sokkal érdekesebb a helyzet.
www.skincentral.hu
\"Nem a gyozelem, a reszvetel, hanem a fontos!\" avagy \"Nem a gyozelem, hanem az oszinte reszvetem.\"
Nem voltak épek az fix.
Elég durva látvány ahogy a széria fekete VT megbillen a kanyarban. <#ticking>#ticking>
The Power of Dreams
Eddig ha a esoben a HDR be volt kapcsolva, volt kb 15 fps. Most minden maxom, kiveve a Confignal az AA level 2-on 45-60 kozott van (3-on is boven 30 felett van, de nem latok kulonbseget). Lehet, h megse kell VGA-t cserelnem <#vigyor2>#vigyor2>
A gepem: [email protected] Ghz, 8 Gb ram, HD 5850
Azért a kamikázék, meg Senna sem vett fel sisakot, a japó meg le is csavarta az ablakot, biztos ami biztos. <#eplus2>#eplus2>