rFactor 2 és LeMans Ultimate
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Batmanci írta, hogy a légellenállás leszorítóerõt generál, én meg írtam, hogy nem. Mint ahogy többen is. Igaz nem ennyire egyszerûen, így aztán nem is sikerült felfognod.
Azért ezt ne vagyünk olyan nagy magyarázásnak.
Hozzá teszem, hogy ha egy mondatot nem sikerült felfognod akkor joggal hihetném, hogy az aerodinamikával kapcsolatos infók befogadására sincs meg nálad a hardver, bár ilyen formán megintcsak fölösleges lenne magyarázni.
Azért ha jól sejtem nem tõlem hallottad elõször, hogy funkcionális analfabéta vagy. Gondolom orvos is mondta már.<#hehe>#hehe>
Tessék kicsit rágyúrni erre a szövegértésre, hátha kevésbé csinálsz magadból hülyét.
Viszont ameddig nem érsz el egy minimum szintet nem nagyon kell beszélgetnünk...
(Csak remélni tudom, hogy ezt a hsz-t sikerül felfognod<#hehe>#hehe>)
Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.
LOL 😊)))
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
The Power of Dreams
Meg ebbõl konkrétan semmi hasznuk.
Köszi, remélem felnéz az illetõ<#help>#help>
Valami kimaradt? vagy rosszul fogtam hozzá?
Fenn volt egy napig a tört is az ment kifogástalanul.
<#banplz>#banplz>
Érted? Ha lenne eszed akkor ezt nem kellett volna külön leírni. Ha lenne eszed nem értetlenkedtél volna. Ha lenne eszed fel sem merül benned, hogy egy Ladáról beszélj miközben az alap kérdés feltételekor letisztáztuk, hogy F1 autóról van szó. Ha lenne eszed sokkal korábban beláttad volna, hogy hülyeségbe kötöttél bele.
A sértegetés tényleg abszolút alaptalan dolog, de az általad leírtak alapján következtetni az agyi képességeidre már nem sértegetés, és fõleg nem alaptalan.
Nade mindegy, mostmár kezd számomra ciki lenni, hogy vitába szállok veled. Sokkal elõbb be kellett volna látnom, hogy nem túl elegáns dolog fegyvertelen emberre támadni. <#idiota>#idiota>
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Ebbõl megint csak az derült ki, hogy nem látod összefüggéseiben a hsz-eket.
Namost ezzel bármennyire is cáfolni akarsz pontosan igazolod az agyi képességeiddel kapcsolatos kételyeimet.<#idiota>#idiota>
Féltve õrzött titkokat úgy sem fogunk megtudni, ami információ pedig a rendelkezésünkre áll, azokat mindenki ismeri.
Nekem úgy tûnik, hogy szándékosan elbeszéltek egymás mellett.
Lépjünk túl a témán.
"F1-es, ami termel leszorító erõt. Pont." - és mindegy mekkorát, logikus. Nem, ne is írj semmit, úgyis tudom hogy csak megint kötekednél, hogy én vagyok a hülye. Pedig nem én hanyagolom el a leszorítóerõ tényezõjét egy ilyen elméleti kérdésben. <#idiota>#idiota>
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Azért ahogy kihámoztam a választ a kérdésemre, az egy NEM. <#eplus2>#eplus2><#eplus2>#eplus2>
Az elsõ hsz-ben ez volt az alap kérdés, hogy az F1-es tudna-e a játékban plafonon menni. Mégegyszer: F1-es, tehát Forma 1-es autó. Nem valami, amin vagy van szárny vagy nincs, vagy van diffúzora vagy nincs, vagy termel leszorító erõt vagy nem.
F1-es, ami termel leszorító erõt. Pont.
Ha innentõl te nekiállsz értetlenkedni, hogy kihagytam a leszorító erõt akkor az vagy agyi probléma (nem mindenkié, csak a tiéd) vagy kötekedés. Ebbõl a kettõbõl tudsz választani, ezt rád bízom.😊
Amikor szóba kerül ez a plafonon menés, ami amúgy pusztán elmélet, mert egy értelmetlen hülyeségrõl van szó, akkor szerintem természetes, hogy az elérhetõ legnagyobb tapadást kell figyelembe venni. Senki sem szokta részletezni, hogy Monzára való aero csomaggal 280, Monaco-ra valóval 165. Sõt, azt sem emelik ki, hogy nem a gumifallal történt ütközés után, törött elsõ szárnnyal hajtandó végre a feladat. Mivel a dolog lényege a tapadás így az F1 autó által elõállított legnagyobbat kell figyelembe venni, ott a legjobbak az esélyek arra, hogy sikerüljön a kísérlet.
Ha mondjuk azt mondod nekem, hogy csináltak egy F1-es végsebesség tesztet (Button csinált is) meg sem kérdezem tõled milyen szárnnyal mentek, mert ha egyáltalán volt szárny akkor is biztos, hogy a legalacsonyabbal. Sõt, nem fogok beléd kötni, hogy nem írtad milyen áttételt használtak, mert azt is gondolom az elérhetõ leghosszabbat.
Innentõl kezdve ha valaki szóvá teszi, hogy nem írtam pontos szárnyállást az vélhetõen csak kötekedni akar.
A kötekedésre pedig így reagálok.😊
Értsd: nyilván kisebb szárny mellett nagyobb sebesség kell ehhez a mûvelethez, és fordítva, ezért nincs értelme ilyenekkel dobálózni, hogy 183.45 km/h felett már mûködne a dolog. Vagy ha konkrét sebességet írsz, akkor írj konkrét szárny állást is. De mivel ez mind elmélet, és abszolút nem bizonyított, ezért nem értettem, hogy miért támadsz rám ily bunkó paraszt suttyó módon. Bár így csökkent elmével ha már képletet nem hozok magammal, nem is lehet igazam? Pedig logikusnak tûnik. Nagyobb szárnyal kisebb sebesség is elegendõ ugyanakkora leszorítóerõ eléréséhez, mint kis szárnyal.
Én értem, szerintem érthetõ, de részemrõl téma vége. Csináljatok egy pályát BTR-ben, aztán próbáljátok ki. <#nezze>#nezze>
Mivel megígértem lentebb, hogy addig nem megyünk tovább míg meg nem érted most elmagyarázom:
A mondatunk:
"A légellenállás nem generálja a leszorító erõt, hanem velejárója minden olyan térbeli dolognak ami valamekkora."
Így kezdõdik: A légellenállás... tehát jelen mondatban róla van szó, és róla lesz szó a késõbbiekben is. Hívjuk õt úgy, mint ahogy a másik 10 millió ember Magyarországon, szóval legyen az õ neve Alany.😊 Állítmány: "nem generálja". Tárgy: "leszorító erõt".
Itt végeztünk az egyik mondatrésszel. Viszont õ egy mellérendelõ összetett mondat, az ellentétes fajtából (erre utal a "hanem").
A második mondatrészt most tessék egyedül elemezni, és csak utána olvasd tovább.
Ha megvan akkor gondolom feltûnt, hogy ebben nincs alany. Jó meglátás, de ez nem véletlen. Azért nincs, mert már az elsõ mondatrészben letisztáztuk, hogy mi is az alany, így elkerülendõ a szóismétlést nem írtam le mégyegyszer.
Nézzük a mondatot úgy, ahogy vélhetõen te is megértetted volna.
A légellenállás nem generálja a leszorító erõt, hanem A LÉGELLENÁLLÁS velejárója minden olyan térbeli dolognak ami valamekkora.
Tehát a légellenállás és a leszorító erõ közt nincs ok-okozati összefüggés. A légellenállás pusztán attól függ, hogy a vizsgált tárgynak van-e kiterjedése. Mivel minden tárgynak van kiterjedése így nyilvánvaló, hogy van légellenállása is. Innentõl jön képbe az alaktényezõ és a homlokfelület.
Persze vizsgálni csak olyan tárgyakat érdemes aerodinamikailag amik elmozdulnak a levegõhöz képest. Az asztalodon a monitornak van alaktényezõje, meg homlokfelülete is, de teljesen lényegtelen, mert nem akarsz vele 300km/h-val szaladgálni egy versenypályán.
Szívóerõrõl egyébként hallottatok már? (nem az asszony által generáltra gondolok...<#nevetes2>#nevetes2> )
D is downforce in newtons
WS is wingspan in metres
H is height in metres
AoA is angle of attack
F is drag coefficient
ρ is air density in kg/m³
V is velocity in m/s
"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"
Mit nem értesz?
Ha beszéled a magyar nyelvet, meg kéne hogy értsed, nem olyan bonyolult.
The Power of Dreams
Egyre jobb ! 😄
Szerinted mi történne a gumikkal ha rákerülne plussz 6000 kg ????<#taps>#taps><#taps>#taps><#taps>#taps> Mondjuk olyan 1 bar nyomáson ....
Ha megengeded, hogy belevau, akkor annyit tennék hozzá, hogy ha a komolyabb formaautó az F1, arról konkrétan tudom, hogy kábé 6 tonnával nyomja a 'betonyt, úgy 300 környékén. 200 felett meg már nem esne le a plafonról.
No, de vajon egy nem professzionális szimrõl beszélve, kell-e nekünk, hogy "mindent" számoljon? Az mind erõforrás igény.
Egy professzionális szimhez, nem elég egy nem professzionális (PC) számgép. Ahhoz profi gép kell. De építenek-e két szimet? Egyet az F1 és tsainak, egyet nekünk, monitor elõtt gubbasztó autósoknak.
Nem hinném. Túl sok munka. Ebbõl adódóan lóvé. Tudom, eltartja a Vörös Bika az ISI-t, de megkapjuk?
Ezt is kétlem.
Polemizálhatunk leszorító erõrõl, de nem oly rég, valaki, aki villanyt tanult valamelyik Campusban, azt találta mondani, hogy a légellenállás nem generál leszorító erõt. Egy F1-es istállónál, kifutófiú se nagyon lehetne egy ilyen beszólás után. Persze, lehet igaza, csak akkor Newey odaver egyet a fizika, vagy aerodinamika törvényeinek.
Mindegy, az rF2-bõl mire játszható szim lesz, addigra úgyis megváltozik az ismert fizika, aerodinamika. 😊
\"Anyámmal élek, Babettával járok, macskám van, és ne is legyek kemény?\" Csoki
Még Rfactor 1 alatt anno sok kört lenyomtam a verdával, élvezetes lett, nagyon kíváncsi leszek a folytatásra <#awink>#awink>
Még a Suzuki Swift kupa modra leszek nagyon kíváncsi, amit Emerico készít, nekem is olyan Suzukim van, kíváncsi leszek játékba milyen vele menni 😊
Sok sikert minden készülõ munkához!
www.gtr-masters.hu
A kerületi fõnököt lenyomom vele, hogy elnyerjem lányát, igaz neki R8-a van de sikerülni fog kis tuninggal.
Kivancsi leszek mennyit foglalkoznak majd a progival, es milyen intenzitassal, mert a launcher 2009–2010-es, a progi 2010–2012-es datumozasu😉 Vagyis mar akkor valamennyi kesz volt a progibol, es valszeg a bejelentkezo kepernyot, grafikat nem a legelejen csinaljak meg, nem azzal kezdik a jatek programozasat😄
Bar egyelore a CARS fizikaban/FFB-ben gazos, de ott napi/heti szinten lehet latni a fejlesztesi idoleheteosegeket. Pl. menyi ido alatt gyartanak le egy-egy funkciot, mondjuk animalt pilota vag hasonlo (OK, az mar a SHIFT-ben is mbenne volt, valszeg csak atdolgoztak, piszkaltak – ugy mint minden mast😄).
Mondjuk ez a legkisebb baj...😊
oválon ez mûködhet is, de road pályán?...
Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."
Ezt az útpadkás dolgot nem értem. Mentem már rá útpadkára rf1-ben, nem éreztem, hogy ne bírkózott volna meg vele.