19779
  • bardocz
    Emlékszem én mit műveltél szimulátorban, ott gondoltam a határaidat.
  • Ingy2
    Ez se így van, el kell menni gokartozni.
  • bardocz
    Az a baj, hogy a te általad határnak nevezett dolgon kevesen tudunk közlekedni, így sose fogjuk megtapasztalni :DD
  • Ingy2
    Ez így igaz, nincs az a játék ami a valóságot pótolná, mondom úgy hogy egy fapad forddal próbálunk versenyezni és sajnos a szimek a közelébe se érnek az élménynek.
    Bármit mondok túlságosan is szubjektívnek hat a véleményem, amire egyszerű a válasz és nem ellenkezem, de eddig az rF2 fizikáját tartom a legvalósághűbbnek(remélemígyírják) mert határon hasonlóm módon viselkednek a kocsik.
  • Alexease
    Azert az ISI/iR/Kunos csapatnak, meg ha szamunkra jatekot is gyart, a hatterben azert komolyabb terveik, lehetosegeik, megrendeleseik is vannak. Persze ezek is „csak” jatekok, de meg sem lehet osszehasonlitani a mostani SimBin, SMS, SRW succokkal (bar az SRW komolyan gondolja, lehetosege is van, csak megis komolytalan:D).
  • bardocz
    Ha azt vesszük eleve hátrányból indulnak, mert mi látjuk a képernyőt, ami nincs 1m^2, esetleg halljuk a gumit, meg csattog az ffb, és egy autóba beülve meg hirtelen van sok új érzés, ő nekik meg ez elveszik. Persze ettől még az egyikből átülve a másikba az fog nyerni, aki eredetileg is ott volt.
  • Totti5
    Ezek a szimulátorok is csak játékok. Minden fejlesztőcsapat a saját módján dolgozza fel és próbálja megalkotni a szerinte legjobbat. Ha élethű lenne az egyik is olyan szinten, hogy ezt tényként lehessen kezelni, akkor hasonlítaniuk kellenének egymásra, de nem. Mindegyik más élmény, másra fókuszálva, lényegesen eltérő vezetési modellel. Egyikben az a jó, másikban amaz jó...
  • Alexease
    Aki nem ezeken nott fel, nem hasznalt korabban semmit, nem ismeri a szimes fejlodest es a lehetosegeket, es raadasul a valodi autoversenyzesnek el, az sose fogja igazan komolyan venni. Mar csak amiatt is, mert sose lesz igazi a szim:)
    Mivel ok azt varnak el, hogy olyan legyen mint az igazi, amit tokeletesen ismernek, mi meg azt, hogy minnel tobbet visszadjon abbol, amit sose tapasztalunk meg:D

Persze vannak versneyzok akiknek a munkajahoz tartozik, igy hasznaljak a szimeket (persze nem ezeket:P), pl. az F1-ben. De hat ott is van, aki korberohogi (Kimi):DDDD
  • b-type
    Tiff sztem(!) soha-soha nem fogja komolyan venni a szimulátorokat, ő régi 'motoros' ...hiába a szimulátor az F1 csapatoknál...az elképzelésem szerint neki kell az hogy súlya legyen annak amit csinál, hogy éljen.

Nagyon kedvelem, sőt felnézek rá, és első soros azok közt akiknek a véleménye érdekel, és mégis, szimekben nem hallgatnék rá. :)
  • Alexease
    Mindenki tudja, hogy az iR nem tokeletes, sot talan meg a nagyonjotol is messze van (nezopont kerdese). De hat melyik program nem az?!

De az iR-nek megvan elonye, hogy jo a rendszer (annak aki online-ozik), minden a leheto leghivatalosabb, jok a palyak, es fizikaban probalnak mindent maxon megoldani, mindent leprogramozni, szamoltatni, trukkok nelkul. Max nemjon ossze vagy megtobb ido kell nekik;DDD

De az iR-nel azt is figyelembe kell venni, hogy 5 eve folyamatosan beta allapotban van;P Persze ezek a 3 honapos betak nem klasszikus betak, mert lehetoseg szerint hibanelkul mukodnek.

Raadasul, Webert odaengedtek egy MP4-hez (ami neki is nagyszam, es amit meg sem hajtott igazan), ha tokeletes lenne az iR, valszeg akkor is kicsit huzna a szajat;DDDDD

De hat ki nem;) A legtobb ember eloben sem lat olyan autot, nem hogy vezesse.

De mint iR kritika, annyibol erdekes lehet, hogy leszurheto lenne (ha lenne mas programban is hivatalosan MP4, AC-ban majd lesz:P), mennyire eri meg iR-szinten belemaszni a reszletekbe, kisbicskaval farigcsalni a kodot, lehet hogy a nagyotlet, a kiskompromisszum es a baltaval faragas hatasosabb megoldas:D
  • Ingy2
    Tiff Needell

De azért ő is mondja

Nem rossz csak nem élethű. Kaptam tesztelési lehetőséget is és el is mondtam anno mi a hibája, futómű laggol és a gumik sem így viselkednek. Kb egy éve volt azóta lehet kijavították.
  • Totti5
    Ez is egy vélemény. Semmi több. Ettől nem lesz rossz és kevésbé sikeres az iRacing, mert ő így gondolja.
  • Szabi #6767
    rF-be nem volt valami hűdejó, de az rF2-es verzió hátha jobbra sikerült :D
  • Debilon
    mivel az ORSM nem dolgozik (jelenleg) rF2-re semmit míg végleges nem lesz (tudomásom szerint), be kell érni azzal ami van
  • Adam Jonas
    De eddig nem azt mondtátok, hogy az FVR ratyi?
  • Dietrich
    off

Wéber Gábor

Az iRacing McLaren MP4-12C-je olyan messze van a valóságtól, hogy ha csak ez alapján kellene megítélnem a játékot, egy túlárazott, túlhájpolt középszernek nevezném.
    Sosem láttam még ennyire tökéletesen és pontosan megcsinált pályákat, de vezetésileg hatalmas csalódás.
    A maga idejében a GPL sem volt egyszerű, de ez még csak igazi élvezetet sem okoz. Nekem meztelen a király.

Ennyit a túl misztifikált IR-ről.
  • Szabi #6763
    végre van 2012-es V8 Supercars béta.. erre csak belsős béta... -.-'

remélem majd kiszivárog ez is... :D
  • hrflpitu
    Ja a procit meghúztam 4,6Ghz-ig de szinte semmit nem dobott fps-ben. Vissza is állítottam 4Ghz-re.
  • hrflpitu
    Ne gondolkozzatok tovább rajta.
    Véletlenül rájöttem. Mikor már másodjára raktam újra és még mindig szar volt azt mondtam magamban ideje abbahagyni mert széttöröm:D
    Mikor felálltam meglöktem a gear sticket és kiugrott. Kimentem a konyhába hogy megosszam az asszonnyal (vagy nyel mit tudom én:D)nem sikerült életet lehelni bele. Majdnem odaértem nincs messze és fél úton megvilágosodtam. Bevillant a gear stick kattanás. Go vissza gép bekapcs töltés próba voálá működik. Azt a .... na ennyit erről. Az előzménye még koradélutánról annyi hogy újra telepítés után elvesztettem az autók fényét valahol és kb 20 fps-t ugyanazon beállításokkal mint a reinstall elött addig piszkálgadtam oda vissza míg az fps-t rendbe raktam meg az autók tükröződése is elfogadható lett. Na ez egy elb@szott egy nap volt;)
    Köszönöm a segítséget, hogy próbáltatok rájönni a problémámra.
  • Alexease
    Nem tudom, nekem sose volt vele gondom. Akkor konfigoltam utoljara, amikor megjelent az rF2, talan 1,5 eve:D
  • lac coo
    Nálam elég sűrűn előjön az, hogy be van minden konfigolva, el van mentve és a setupnál látom is hogy mire van állítva mondjuk a fék, de pirossal írja és nem működik. az mitől van ? Ilyenkor újra kell konfigolnom ismét ugyanarra amit amúgy helyesen ír, csak pirossal .
  • Alexease
    A controllernel bekonfigoltad a kormanyt?

„...elveszett az összes setupom”: Vagyis nem backup-oltal, mielott letorolted oket?:)
  • hrflpitu
    Olyan problémám van hogy újra raktam a gépem és az rf2 mikor indulnék 2 es fokozatban van és se le se fel nem tudok váltani. Nem elég hogy elveszett az összes setupom de még nem is működik ez a szar...
    Köszi a segítséget.
  • Szabi #6756
    nincs, Tommy csinál Oxxo-s MAN-t meg elméletileg majd kiadja fűalatt az argentin kamionost is.. :D
  • Dietrich
    van már végleges rf2, kamion móddal?
  • Ingy2
    Jaj de megindult a magyarázkodás, eredményeket akarok látni uraim
    Viccen kívül, nekem ez a Nord is jó, mert élvezetes a pályavonal és reális köridőket lehet rajta futni. grafika meg ez van ha lenne időm foglalkozni vele magam állnék neki rendbe rakni a kertet.
    Zoli vegyél hozzá egeret, megtérítem, de trackballt mert csődöt jelentek
  • zolee145
    Már megnyitottam.:D Nyilván szopóág lesz pöcökegérrel ps-ezni, szóval lélekben még fel kell készülnöm. Meg persze ötletelek.
    Szóval a sok magyarázkodás után a kérdésedre a válasz: sehogy.:)
  • Alexease
    Azon a palyan lenne meg mit hegeszteni;)
    A bozo(n)tosokat () valszeg azert lecserelem. Persze en sem a novenyhatarozobol akarom felpakolni a fakat, de a jelenlegi helyzet kicsit vicces:D

• Ingy2
    Amikor a prém viszi a prímet ja elgépeltem, ha már itt vagy és kötexel, a kocsi festés hogy áll?
  • zolee145
    A bozontos más lesz, annak semmi köze a grínpíszhez. Bozótosra gondoltál ugye?
  • Ingy2
    Látod, van még dolgod a pályán
    Nyomvonal jobban érdekel, nem vagyok grínpísz hogy a bozontost nézzem, elég bajom van az úttal is hogy rajt maradjak, ahogy picit bátrabb vagyok azonnal palánk a vége
  • Alexease
    Valszeg a Shiftes-nek valoban pontosabb a nyomvonala. Csak ugy nez ki, mintha nem fak es fenyok lennenek a palya szelen, hanem valami bazinagy hosszu bozotos;D
  • Ingy2
    Sajnos ez a GPL-ből mókolt verzió, Shiftes verzió szerintem pontosabb. :P
  • Jacek
    Ha van scannelt nord akkor 400% hogy megvettem:) akarok menni majd rendesen, mennék rajta vagy 5000 kört előtte:D
  • lac coo
    Arra emlekszem, ha ott volt a palya akkor gondolom elobb utobb benne lesz.Bar a ringet scanneltek, csak vegigmentek a regin is.
  • bardocz
    Volt egy videó valami játékkiállításon, ahol valaki pályát akart váltani, és ott volt a felsoroltak között, de gyorsan le is cseszték, hogy menjen csak az eredetileg beállítotton.
  • lac coo
    Az lesz vagy csak pletyka? Már nem emlékszem ... ( AC)
  • Alexease
    Nem, ezt mar regebben csinajak, egy korabbi rF1 konvertbol.
    De tippem szerint a GMT sem fogja feladni, es valahogy feketen kikerul a SimBin-es konvert is:D

Es ha majd lesz AC-s scannelt Nord, akkor majd abbol is;DDDDD
  • lac coo
    Hehe, pont kérdezni akartam, hogy ezt tőled nyúlták-e le ? :)))
  • Alexease
    nurburgring-nordschleife-for-rf2-0-96-released
    (Ez a normalis konvert/mod, NEM az enyem;P)