rFactor 2 és LeMans Ultimate

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Alexease
Logikusan hangzik, igy autosjatkokhoz (is) jobb is a konzol, ezert nem is eroltetik a GT/Forza-t PC-n.

De egy szim azert mas.
Hogy mennyire nehez programozni, gozom sincs. PPC-n futnak, az egyszerusitett utasitas keszletu, de az valszeg nem azt jelenti, hogy egyszerubb programozni😄DDDD

De a mai napig problemas a kontroller kompatibilitas (normalis kormanyok); gozom sincs hogy lehet normalisan tarolni, elmenteni, archivalni, megosztani a festeseket, setup-okat, visszajatszasokat; online sem biztos hogy teljesen szazas, foleg a dedikalt szerverek teren (sajat szerver, bajnoksag, futam); bajnoksagokhoz kapcsolodo sajat adatbazisok, szerverek, futamok, tablazatok, hirek, infok stb.; kulso telemetria es egyeb megoldasok felejtosek; modolas, auto/palya keszites kizarva; es egy normalisabb szimhez komolyabb kozossegi elet is kapcsolodik (forum, twitter/fb/youtube, hirportal, online kozvetitesek, sim-tv stb.) ami tisztan konzolon nem udom mennyire lenne maceras?; stb.)

Ma mar szerencsere vezetesi elmenyre, fizikai tudasra es szamitasra, eleg jol osszemosodott a simulator/driving/realistic stilus, lassan mar csak szolgaltatasokban kulonboznek (lasd. konzol vonal - GT/Forza -, alap lett az "ertelmesebb" fizika, kormanyhasznalat, cockpit nezet stb).

A Sim-vonal egyik sajatossaga a turka-piszka-barkacs-buhera, amit csak szamitogepen lehet normalisan kivitelezni😉
Egyébként bocs, hogy itt is a konzol témát hozom fel, de pl ebbõl is látszik, hogy még a szimeknek is megérné hosszú távon átnyargalni olyan platformokra, melyek hardverelemei majd 10 évig adottak lesznek.

Nem kell szórakozni optimalizációval különbözõ elemekre, nem kell X magokkal szarozni, újra átírni az egészet, barkács módon butítani valamit, ha egyszerûen nem megy valami úgy, ahogy kellene.

Cserébe majd 10 éven keresztül lehetne tuningolgatni, pofozgatni úgy a kódot, hogy a háttérben nem változott semmi, nem éri meglepetés a fejlesztõket, egyszerûen nyugodtan lehetne dolgozni, és kihozni a hardverbõl a legtöbbet.

Komolyan érthetetlen miért erõltetik ennyire a PC-ket. Ennyire sok pénzt kérne a microsoft az "engedélyekért"? Ennyivel nehezebb arra programozni?
Alexease
Jatekon belul nem, csak a controller.ini-ben lehet allitani:
Off-road multiplier="0.05000" // Temporary test variable to reduce force feedback strength off-road (0.0 = zero FFB, 1.0 = full FF😎
lac coo
Jah kb 1 %-al dolgozik a többi 😊))
BARKÁCS ...

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

mcmoha
Ketmagos processzort ajanlanak hozza, szoval tobb mint egy magot hasznal.

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

üdv!

Egy olyan kérdésem lenne hogy játékon belül be lehet-e állítani részletesen a FFB-et? Konkrétan a környezeti effektekre gondolok, azaz ha kerékvetõt vagy kavicságyat fogok ne verje már le a kormányt az asztalról 😊 picit szerintem túlságosan ráz, visszább állítanám ha lehet de nem találtam erre menüt.

A kormány egy Logi G25, elõre is köszi a segítséget!
Nightt
Nekem elfut maxon 50 fps folott (Q9400, HD6950), de ettol az update-tol tenyleg rondabb lett<#shakehead> Legalabbis az eso latvanyosan...

\"Nem a gyozelem, a reszvetel, hanem a fontos!\" avagy \"Nem a gyozelem, hanem az oszinte reszvetem.\"

Ezt igaz nem tudtam, hogy egy magot használ ^^ biztos volt itt szó róla eleget, csak nem annyira követem ezt a topic-ot, úgyhogy sorry
Akkor nekem csak szerencsém lehet, hogy szépen elfut közel max-on.
lac coo
Én megnézném azt a a gépet amin elvárt módon fut az rF2 ! 😊
Spec a négymagos processzort megb...tom, mert kb egy magot használ a program ....És amellett hogy magas a gépigény, még ronda is.fullon lehetne szebb, de nem hajlandó élvezhetõ fps-t hozni, és ez nem azért van, mert über grafika meg fizika van alatta ...

Hány év van a régi,s az új rf között? ha valaki azt várta, hogy majd ahhoz képest nem fog sokat nõni a gépigény... Egyéb játék sorozatoknál, 10 év az ennél azért sokkal többet jelent rendszerkövetelmény növekedés terén.

Igazából a régi rFactor is igénybe vette a jobb gépeket is, ha sok autót kellett egyszerre kezelnie a rácson/eslõ körökben. Ez meg azért komolyabb ffb, fizika s grafika terén is. Legalább egy 4 magos processzor mindíg is kelleni fog a játékhoz, ha valaki, nem teljesen butítva akar majd online versenyezni (na meg egy erõsebb VGA)

Ha az iracing-et vennénk alapul...ne tegyük, mert õk vagy csodát tettek, vagy valahol elcsalták azt a tömérdek számolást, mert amellett, hogy szép is, jó is, még alsó kategóriás gépeken is elfut. Ezt senki nem fogja utánuk csinálni!

Mivel még arról sincs igazán szó, hogy a játék egy bizonyos része lenne rosszul leprogramozva, és ezt javítván minden jó lesz, nem szabad csodát várni. Nagy gépigényû program, s a jövõben nem is lesz ez alatt egy autó szim sem.

Fejleszteni köll egy cseppet, vagy visszakérni a pénzet, ha még lehet😞
Alexease
Tomoren ugy lehetne fogalmazni, hogy: barkacs😉

Normalisan AI-val es online nalam egyelore hasznalhatatlan, vagy erosen butitani kell es/vagy dinamikus napszak, ejszaka, idojaras kilove😉
Nehany AI-val eldocog, szorakozni jo lesz.

Csak lenne hozza mod😉 Nem F1😄DD
Talan nem megy el a kedvuk, es valoban osszerakjak ala a Historic GT-t, az eleg is lenne😉
Ulvar
Várunk...valami csoda félére, de egyelõre a lassúsággal van a baj...

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

simcompany
érdekes. teljes az érdeklõdés hiánya a játék körül. kb mintha a netkar pro lenne (bocsi a fanoknak). sokan megvették, mégse játszanak vele. én se szívesen, megmondom õszintén.

ez nem rF2 ez simán rF1 telirakva mindenféle érdekes, és nagyon sok érdektelen plusszal. viszont ez az engine már nem bírja el, és lassú mint a bûn, szerintem nem is lesz jobb, ha nem írnak új engine-t hozzá.

az fps növekszik, de ezzel egyenes arányban a grafika butul le rF1 szintre.
tudom beta. de nem fejlõdik, az a bibi.

Head of SIMCO http://www.simcompany.hu

Alexease
simcompany

Head of SIMCO http://www.simcompany.hu

az lesz, most húzom a full intsallert

- Debilon - Powered by BA3 Zájc, nú págágyí!

Ulvar
unistalláld az egész rF2t, és reinstall mindent. Ma amúgy ezt tettem, és hibátlanul mûködik

player mappát megnéztem, semmi felesleges szemét nincs benne amiket írsz

viszont a dev mode elindul, single vagy multi-t indítva pár pillanatra feltûnik a feladatkezelõben az rfactor2.exe és el is tûnik

Dietrich
én is mert csak így van hang..

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

Ulvar
Te is csináld azt amit én. Amik bent vannak modok uninstall mod managerben. aztán belépsz játékba singlebe és a játékon belül telepíted a modokat, nekem most már minden tökéletesen mûködik. Eddig nekem is volt problémám.

Alexease
Nalam az osszes mod azonnal felment, hiba nelkul, de a jatekban CSAK a retro formulat latta😉

A Player mappat tele volt hibas/teszt/mittudomenmi file-lal, azokat torolve, jo lett😉

Az ISI mindig benazik valamit😉 Amugy ezt Update4-nek irtak, de igazabol csak a harmadik, az elozot (aprilis) nem kaptuk meg😉
Ulvar
Viszont milyen brutális féktávot lehetett venni és olyan szépen lehet benne fékezni...talpfék aztán emeled fel különben elfékezed...ááá ez kurva jó.

Norbi1990
Malajzián mentem vele. 39 közepét mentem, de amúgy fura. A gyors kanyarokba a külsõ kerekek elkezdenek füstölni mintha olyan nagyot fordítanák a kormányon, de közbe meg annyit fordítok, hogy bekanyarodjon.

Lehet valami setup hiba ez.
Ulvar
kéne menni szerveren. most vagy medium grafon ilyen pixeles amúgy a verda vagy még van mit csiszolni a gépeken külsõre. Belsõre nem volt gondom, már mint fizikailag, talán a gumi, de azt így nem lehet tesztelni hogy alap setup van only.

zolee145
Igazából ehhez egy dolog kell, hogy belehessen állítani, hogy mindig nyitva van, és csak fékezésre záródik, ha nem fékezel újra nyit. Na majd ennek utána nézek.😊

Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.

Norbi1990
Rear Flapet kell beállítani.
Zoli: Ugyanúgy mûködik mint a F1-be. Kinyitod majd fékezéskor záródik, vagy ha megint megnyomod a gombot.
ok, most maga a game sem indul el, csak kis homokóra és semmi

tegnap mentem vele jó fél- 3/4 órát, rendesen ment minden, mod manager is, mert feltettem Mugello-t

aztán ma az update után lehalt az egész

Ulvar
én úgy telepítem a modokat, hogy berakom a packeges mappába a cuccokat, majd játék indítás és a játékon belül telepítem.

ehh lemeradt, hogy valaki járt-e így?

hmm... telepíteném a MOD-okat, de ha rányomok a mod manager-re akkor hibával leáll

Ulvar
Ja hogy van benne DRS? xDDDDDDDDDDDDDDD Azt se tudom hogyan kell aktiválni xDDD

zolee145
Ennek a DRS-nek akkor van (leglábbis nekem) jelentõssége, ha be lehet úgy állítani, hogy mindig nyitva legyen, és csak fékezéskor záródjon. Ugyanis akkor tudok pl az SLS AMG-hez, vagy a Veyronhoz vagy a Mclarenhez csinálni "légféket".😄

Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.

Norbi1990
Jó lett ez a formula master.
Mûködik a DRS!! 😄
Ulvar
Na bazdmeg....Kell a Formula Renault 3.5 1.1 a Formula ISI modhoz 😄 xD.

Még a végén leírok minden kérdésre elõre a választ xDDDD hogy mindig így járok ebben a topicban 😄 xD

Ulvar
Na jó újra tettem a legfrissebb update-l az egészet raknám fel a modot, erre unable to install...

Ulvar
Most levan lõve az ISI online? Mert nem enged beloginolni

Alexease
ISI Formula Master

Alexease
Nah, erre vartam, addig nem akartam feltenni, amig ki nem adjak a friss buid-et😉

Az RFMOD-okat is erdemes megnezni, mert frissitettek oket!

rFactor 2 BUILD 85

http://isiforums.net/f/showthread.php/1396-Downloads
Sziasztok! Akit esetleg érdekel a mai záró bajnoki futamunk 21 órától ITTT élõben nézheti.

Mezõnyben többek között Kiss Norbi.

mcmoha

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

Norbi1990
75Hz-en van a winfosba meg a configba is.
cselt
Hülye ötlet de a Hz tuti jól van belõve? Akkor produkálhat ilyet ha 60 alattira van beállítva.
Ulvar
Valószínûleg lassított felvételben játszottál <#zavart1><#banplz> (bocs). Amúgy nekem gõzöm nincs 😄.

Norbi1990
Az miért lehet ha van 170-200FPS és úgy csinál a játék mintha lassított felvételbe játszanák?
Dietrich
49-es build van még nálam <#vigyor1>

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

Alexease
A mostani fizetesi rendszer CSAK annak jo, akki valoban, rendszeresen, komolyan hasznalja online, es nagyon hosszutavra tervez. Minden masra draga. Ha meg lenne benne offline quick race, akkor is draga lenne a tobbihez kepest, de a tartalma es a minosege miatt akkor mar beleferne tobbeknek.
lac coo
Na, ok, csak érted: én ráköltöttem annak idején a tartalomra 10 000-et, ami nem sok, de kidobott pénz !!!
Vagy az lenne, hogy fizessek az online szolgáltatásért x dollárt, és addig játszom vele amíg fizetem, és azzal amihez kedvem van, vagy ha fizetõsek az autók -pályák, akkor meg használhassam utána is .

Alexease
Sajnos ebben fafejuek, nincs AI, nem is hallani rola, pedig tuti kaszalnanak vele, nepszerubb is lehetne. Nem kellene komplett karrier, bajnoksag, csak valami quick race lehetoseg. Biztos van hozza valami, amivel amugy tesztelik...

Az eves elofizetes mar kibirhato lenne, foleg hogy valoban folyamatosan fejlesztik, viszonylag sokat fejlodik, valtozik, es azert evente 1-2 ingyenes autoval, palyaval bovul az alaptartalom is.

Ami valoban huzos, nullarol megvenni az osszes (vagy legalabbis a szukseges) tartalmat. Osszessegeben komoly mennyisegu penzem van benne (es ki sem hasznalom igazabol😛), de nekem legabann eloszlott az elmult 4 evre😉

Pl. az utobbi 1.5 evben osszesen 120$-t koltottem ra, ebben benne van az akcios elofizetes, 3 auto es 7 palya.

Es olyan autok, mint pl.: Honda ARX, Ford GT
Es palyak: Suzuka, Olton Park, Twin Ring Motegi
Az oval cuccokat nem sorolom, pedig azok is nagyon jok, csak keveseket erdekelnek😉

Ingyenes (elofizeteshez😛) cucckent az utobbi idoben Okayama es a Cadillac CT-V jott hozza.
lac coo
Én is erõsen gondolkodom iracingen, de drága .Fõleg, hogy nem igen vágyok online versenyzésre, legalább is nem olyan szinten meg rendszerességgel amiért lenne értelme pénzt adni havonta .Meg ugye, van pár autóm, meg pályám, megvettem, aztán sokra megyek vele 😄DDD