rFactor 2 és LeMans Ultimate

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ez most nem kötekedõs hozzászólás volt. Gondoljatok bele milyen lenne mondjuk Hungaroring sikánja ha az összes kerékvetõ egyforma lenne a pályán mint Sebringen. De millió speckó rázókövet feltudok sorolni, egyszerûen lerombolja a hangulatot, plusz nem is pontos.

Továbbra is úgy gondolom, hogy az ISI nem várhatja el, hogy önkéntesek építsenek iRacingen, majdani AC-vel és a többivel versenyzõ pályát, fõleg, hogy millió dolgot kell állítgatni a dinamizmus miatt.

Szerintem lépniük kéne valamit mert nagyon sajnálnám ha nem tudnák tartani a lépést, mert már most nagyon jó a vezetési élmény.

Team Racing Republic http://www.racingrepublic.co.uk/

zolee145
Lézer. Ezzel nem tud versenyezni, de kb ennyi.
Mondjuk cserélhetõ égkép sincs az rF2-höz, de majdcsak csinálnak azt is. 😄

Drága? Kinek mi a drága. Normál játék ára, aminek a véglegesítés után kezd majd ketyegni az a bizonyos 1 éves órája. Ha ez drága akkor nem tudom mennyiért kellene adni. A szimulátor mindig is réteg játék volt, csoda, hogy még van aki foglalkozik ezzel a mûfajjal, és nem mindenki valami csilivili mesefizikás bohóckodást készít.

Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.

Alexease
Draga volt, de keveset adtak el belole😉
Az ISI eppen annyi energiat fektet bele, hogy kesznek mondhato legyen valamikor. Nem egy SMS-lehetosegu csapat.

A CARS-t kb. 2 honappal kezdtek korabban (mint alpha/beta), ok azota beletettek ~30 palyat (nem lezeres, de eleg jok), ~25 autok (a kepeken altni, hogy eleg reszletesek😄), kifejlesztettek egy eleg utos dinamikus napszak, idojaras es felho rendszert, csinaltak egy korrekt pilota animaciot, plusz felmillio dolog.

A ISI meg arra is keptelen volt, hogy a menukbe betegyen egy FFB allitasi lehetoseget, amivel szabalyozni lehet, hogy mennyire tepje szet a kormanyt a kerekveto/offroad😊 OK, a PLR-ben benne van, de ennyi😉

Igazi fejlesztesre nem emlekszem az elmult 7 honapban, ami megmaradt az a build-enkent erkezo 1-1 uj tartalom.

Szerencsere, alapbol volt annyira jo, hogy ha nem csinalnak vele semmit, mar akkor is hasznalhato😉
Na megjelent Sebring és sajnos ki is jön lassan az rF2 legnagyobb hátránya.

Minden tiszteletem a Virtua_LM csapaté, ez a mondat nem is ellenük szól hanem inkább az rF2 rendszere ellen. Sajnos 2012-ben már nem lesznek elegek a hobbiból önkéntesen dolgozó modderek, pl a Sebringen is egyen-rázókövek vannak. Ez már kevés a laser-scan ellen.

Egyszerûen az ingyen, szabadidõben dolgozgató modderek nem tudnak versenyezni már a teljes munkaidõs dolgozókkal, így az olyan játékok ahol sok pontosan lemodellezett gyári pálya van, elég jó fizikával nagyon könnyen megölhetik rF2-õt.

Szerintem elég drága volt a játék, nyugodtan alkalmazhatnának pár pályaépítõt fõleg, hogy elõfizus a rendszer, mert ennek így rossz vége lesz.

Team Racing Republic http://www.racingrepublic.co.uk/

zolee145
Azt nem. Szétesik és kész. Meg presze gyûrõdik. Meg a kettõ együtt, szóval a gyûrött cucc még le is tud esni.

Mondjuk a lenti videó már kicsit túlzás. Mintha gumiból lenne az egész kasztni.

Asszem a TOCA Race Driverben ami volt törés az tetszett. Egy olyat szívesen látnék az rF-ben.

Alexease
De gondolom, csatlakozo ponto(ka)t nem lehet beallitani, vagyis csak felig leszakadni, fityegni (lokharito, motorhazteto) nem fog semmi? 😊
zolee145
A leesõ darabokhoz már most is lehet tömeget meg tehetetlenséget rendelni. Ha külön van valami modellezve az le tud esni. Futómûnél be lehet állítani, hogy milyen erõhatásra deformálódjon, és milyenre törjön le. Szóval ha csak ezt meghagyják már az is elég jó.
Persze nem olyan mint a videóban, olyan soha nem is lesz.😊

Alexease
Elvileg az ISI engine tud gyurodni (persze nem olyan kinetikus stilusban mint a lenti videon😄), es le tudnak esni az alkatreszek.

A Dirt-nel (vagyis a Codies-nel) mar regen "alkatresz fizika" van: csatlakozo pontokkal, azok erossegevel, forgas/mozgas, gyurodes, suly stb. Itt olyan sem lesz😉

Igert az ISI valami jobb, felujitott toresmodellt, de eddig a DevKit leirasokban nem lattam semmit rola (bar az autokra vonatkozo reszt nem olvastam el annyira figyelmesen;P).

Ahhoz hogy normalisabb tores legyen, minimum kulon-kulon kellene modellezni az alkatreszeket (motorhazteto, ablakok, ajtok, csomagter, sarvedok, lokhgaritok stb.); ezekhez tomeget rendelni; ezeknek 1–x csatlakozasi pontot megadni, azoknak a forgas/mozgas/"tores" erosegevel, iranyaval; a gyurodeshez kulon modellezett gyurodo halo kellene csomopont es merevhalo erokkel; stb. Nah, ilyen beallitasokat nem lattam😊

Persze, ettol meg lehet, valaki nezzet at, akit nagyon erdekel;D
Fehercsoki
Hát olyan dirt 3/LFS szintû dologra gondoltam, de most egyáltalán semmi nincs, a felfüggesztés tud sérülni csak.(meg persze a motor/váltó)

Alexease
Ilyen nem lesz benne, az biztos😄

Alexease
Mit nevezunk rendes toresnek?😊
Fehercsoki
Rendes törés lesz benne?

mcmoha

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

Fehercsoki
Egyébként most töltöttem le úgy 10 új pályát(köztük Mid Mhio és Sebring), és hát nagyon bejöttek, meg egy Maseratit is leszedtem, a fizikája nagyon jó, fõleg ahhoz képest, hogy "csak" egy mod(driftre az eddigi legjobb autó szerintem), és a hangja is gyönyörû. Remélem a továbbiakban is ilyen minõségi modok jönnek majd.<#eljen>

Fehercsoki
Clio cup manifest file-jába be lehet esetleg másolni a pályákat amiket engedélyezni szeretnél, de ez is elég szar megoldás.

lac coo
Azt vágom, de egyszerûbb lenne direkt clionál engedélyezni... Csak már rohadtul nem emlékszem hol kell 😊)))

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Fehercsoki
Seriesnél All Cars and All Tracks-t válaszd ki.

lac coo
Hol is kell itt átírni, hogy CLIO-nál minden pálya játsszon ?

zolee145
rF1-ben szerintem a legszebb pálya.

Alexease
Nah, ez biztos tuti, igenyesebb palya, Mid Ohio is teljesen jo!

Sebring (1.9, VirtuaLM)
lac coo
Remélem , motorháztetõrõl még jó a látvány, de pont belülrõl vacak ...

Alexease
Szerintem a szelvedo meg erosen atalakitas alatt van, foleg az erkezo eso efektek miatt😉
lac coo
Érdekes shadere van a szélvédõnek, nálam random szûr mindent: esõt, füstöt, hdr effektet 😊))

lac coo
az ISI-nem meg SMS meg SIMBIN eladásokból lett valami haszna 😊))

Alexease
Ez igaz😉 Szegeny ISI-n szedte meg magat az SMS es a SimBin is😉
zolee145
Nagyon mókás, ahogy hetente egyszer elõjön ez a téma. Majd ugyanazok az emberek ugyanazt leírják, és így tovább hétrõl hétre. 😄

mcmoha
Ha nem lenne ISI nem lenne SMS se.😛

Alexease
Igazabol az rF2 is kicsit garazs project, ugy mint az nKP volt, csak az ISI-ek kicsit tobben vannak, es egyeb massal is foglalkoznak.
Alexease
Az ISI-nek kicsit mas a munkatempoja (es persze a bevetele, penze, lehetosege, embere stb.) mint az SMS-nek😉 Amig az ISI a "kesz" programjanak (ami a 8 eves engine tunningja😛) beta-szakaszat csinalja, addig az SMS kifejleszt egy teljesen uj, modern, multi-platform, engine-t, boven 100 minosegi tartalommal;DDD

Nem tudom mennyit adott el az ISI az rF2-bol, de lehet hogy fele annyit sem, mint az SMS most a CARS-bol😉 Pedig a CARS-nak meg messze van a megjelenese, es 4 platformon fogjak nyomni😉
a pCARS az a pCARS, te azért fizetsz, hogy beleláthass/kipróbálhasd, plussz ugye ott erre épül az egész elõfizetési-rendszer most.
Amúgy jah, jól tennék ha a hivatalos csatornákon is közölnék min melóznak etc. az aktívabb kommunikáció sosem ártott semminek.
Fehercsoki
Ezt ismerem, de pl. pCars-nál mindig lehetett tudni, hogy min dolgoznak, de itt semmi, csak utalások.(pl. youtube videók alatt azt írták nemrég, hogy tetszeni fognak a nem rég licenszelt autók)

mcmoha
Soha nem mondtak, hogy havonta lesz frissites, ezt csak a fanok talaltak ki.
A fejlesztesrol itt megtudhatsz mindent. Ez a hivatalos forras.😊

Fehercsoki
Nincs valami hely ahol írnak ki híreket a fejlesztésrõl? Most vettem csak meg, de nem sok infot találtam róla. Meg elvileg havonta kéne kijönni a buildeknek, de már 1,5 hónapja jött ki a build 90.

lac coo
Soon....................................................

Fehercsoki
Új buildrõl nincs semmi hír?

Fehercsoki
Hát pedig alapból is hajlamos a csúszkálásra😊(legalábbis a nissan 370z-hez képest, a GTR is jó, de nehezebb megfogni, legalábbis számomra, mivel én most kezdek csak driftelni) Persze azóta állítgattam rajta, így még jobb.

Megannak az alap setje nyilván nem arra van, túl sok a tapadás, nagy tempó és erõltetés kell a csúszáshoz. Meg picit kemény ahhoz, hogy csúszás közben ne legyen gondod az út egyenetlenségekbõl. Ha ezzel az alap settel neked szépen megy a drift le a kapallappal. Meg annyi a gond vele, hogy tényleg túl "jó" ehhez az autó.

Ha ilyesmivel próbálkoznék, a régi F1 es sorozathoz nyúlnék. Nem olyan rosszindulatúak, kevesebb tapadás, s az F3 kategóriában talán túl sok erõ sincs még.
Ezeket kikeményíted, mert alapból elég málé, s mehet a móka. Ami jót tehet neki a kemény stabilizátor elõre, pici mehet rá hátra is de lehet nem kell. A rugózást meg csillapítást próbálgatni kell (elsõre lehet defalut). Kis gyakorlás, s meglátod felesleges a nagy zárás, így izgibb.
Még én nem próbáltam ezt így ugyan, de mejött a kedvem.
zolee145
Nagy baj az egy programnak, ha direkt driftre van. Az azt jelenti, hogy agyoncsalják a viselkedést, hogy keresztben lehessen tartani.

Az rFactor alkalmas autózásra. Íven, erõcsúsztatva, vagy éppen driftelve. Ez csak kormányszög és gumifizika kérdése. Meg persze súlyelosztás, de az már egy másik történet.

Viszont drift autó még nincs az rF2-höz. Kell hozzá sok LE, mégtöbb nyomaték, jó súlyelosztás, és elég nagy kormányszög.
Szerencsére egy becsomagolt modba nem lehet így belepiszkálni, csak dev módban használható ha az ember belebarmol. Ennek a modderek örülni fognak, mert már mindenki moddernek hiszi magát aki meg tud nyitni jegyzettömbbel egy hdv-t.

Nightt
Akkor ugy fogalmazok, hogy a modok nem a driftre lettek kitalalva.

\"Nem a gyozelem, a reszvetel, hanem a fontos!\" avagy \"Nem a gyozelem, hanem az oszinte reszvetem.\"

Fehercsoki
Mi az, hogy nem erre való? Ha egy játéknak jó a fizikája, akkor mindenféle dologra alkalmas, és ennek jó a fizikája.

Nightt
1. Ha driftelni akarsz, akkor nem ez a legjobb program, nem erre valo.

2. En sose csinaltam direkt drift setupot, de ha egy palyara jol be van allitva az auto, az azt jelenti, hogy ha megcsuszik a segge, akkor vissza lehet hozni vagy a kanyarban gazzal forditani. Ha igy van beallitva, tehat eleg stabil a hatso futomu, akkor szepen driftelve is lehet venni a kanyart. De egyebkent a gugli biztos segit drift beallitast kesziteni.

\"Nem a gyozelem, a reszvetel, hanem a fontos!\" avagy \"Nem a gyozelem, hanem az oszinte reszvetem.\"

Fehercsoki
És miket érdemes átállítani? Sosem próbáltam még drift setupot összehozni.

Nightt
A tobbivel is szepen lehet, csak jol kell bealltinani. Akkor viszont profi vagy, ha a Clioval is tudsz <#idiota>

Fehercsoki
Megane-al egész jól lehet driftelni.(setuphoz nem nyúltam)

Fehercsoki
Controller menüben maximum 20 fok a kerékelfordulás, ezt szeretném 60 fok körüli értékre átírni, mivel elvileg a valódi driftautókkal is hasonló kerékelfordulást lehet elérni.(rFactor 1-hez volt is egy ilyen mod)

Alexease
A Controller menuben be lehet allitani a kormanyt (vegallasok, linearitas stb.).

De ha Teged a fizika erdekel, a szimilacio, a korrekt dolgok, akkor nem biztos hogy ilyenekhez kellene folyamodni😊
Sose ertekeltem, amikor minimal/nulla ffb-vel, 5cm-t mozgatva a kormanyon, helyben visszafordult az auto az irrealis kerekelfordulasoktol😉 Ez meg az LFS-ben is gaz volt, amikor eger ide-oda rangatassal drifteltek kiralyul😉

Keress valami valodi drift videot, tekergetik rendesen a kormanyt, neha ide-oda 4x korbefordul;D
Fehercsoki
Átírtam a HDV fileban a steering lockot, de most egyszerûen eltûnt az autó a listából, ha visszateszem az eredetit, akkor is ugyanúgy el van tûnve=/

Fehercsoki
Steering lock-ot valahogy át lehet írni? Szeretnék driftelni, de az alap 26 fok kevés.

Nightt
Vegre egy pozitiv ertekeles<#eljen> Mar kurvara untam a szokasos mindent kritizalo es lehuzo hozzaszolasokat. <#shakehead>
Fizikaban es a palya dinamikajaban (gumizodas, idojaras) magassan veri a mezonyt. Es nekem ez a ket dolog a fontos! Olyan elmenytu nyujt egy publik szerveres mokazas is, amit eddig mas nem tudott.
Persze vannak hibai, de inkabb a jo dolgoknak kellene orulni a rosszak fikazasa helyett...

Fehercsoki
Jelenleg ez a játék mindenben az elsõ szerintem.(bár engem a fizika érdekel leginkább, és az rohadt jó) Én is most vettem meg, és nagyon tetszik, és ennél már csak jobb lett. Az egyetlen hátránya csak az lehet, hogy barkács, de én ezen hamar túltettem magam miután teszteltem kicsit a fizikát😊 Kicsit még optimalizálni kéne, mert kicsit gépigényes tud lenni, de más rosszat nem tudok rá mondani.