rFactor 2 és LeMans Ultimate

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

a launcherben a developer mode-t kell indítani

- Debilon - Powered by BA3 Zájc, nú págágyí!

Ez a funkcó hogyan érhetõ el?

Alexease
Ez meg hozza a video, vagas nelkul, csak ugy kapcsolgatva a panelek es 1-2 lehetoseg, allitgatva ez+az😉

Alexease
Nezegettem a bevilagitas allitasokat, el lehet vele maszatolni, teljesen mas vilag ha valaki be tudja rendesen loni.
Ez sebessegben (fps) semmit nem szamit, mindig szamolja, max ronda, jo vagy szep😉

Az elso kep az atlag konvert, mindenfele allitas nelkul, a masodik 1-2 kapcsolo be, es nehany csuszka allitas a tobb tucatbol, talalomra😊

Editorbol vannak a kepek, egyeb csicsa es AA kikapcsolva, JPG tomoritve, most csak a feny-arnyek a lenyeg😛

Szabi
mindennél egy átlagos boltba bemenõs árat írtam.. 😄

"Nulla tenaci invia est via"

Dietrich
4770K - 77.990Ft 😉

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

Igazi autónál hihetelen, hogy mennyit számít pl. egy jó gumi (márkás).
Még erõs szervónál is zongorázni lehet a különbséget.

i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64

Alexease
Normalisan beallitva, meg az 5 eves gepemen is megy. A lenti videokartyat nezve, 5 generacioval regebbi az enyem😄

Ez nem atlag autos jatek, ez sose lesz igazan kesz, sose lesz tokeletesen optimalizalva, ezt piszkalni es allitgatni kell, es az erosen valtozo gyari es modding tartalmak is szetzuzzak.

Hasznalni kell nem nezegetni, es nem mindig a legjobb, legszebb dolgokhoz hasonlitani, nem beszelve a MEGA cegek termekeihez.

Silverstone nalam eloszor hasznalhatatlan volt (egyedul 30–40fps), aztan kikapcsoltam a felesleges palya objektum real tukrozodes (ugy sem nem latni belole semmit menetkozben😄), es 10AI-val vitte versenyben a fix 60fps-t, es kozben meg FRAPS-oztam is😄
Alexease
Nekem a Citroenben ment el neha-neha a szervo, eloszor megalltam, mert azt hittem deffektes, annyira huzott a kormany olalra egy enyhe oldal lejtonel, aztan megszoktam😉 Aztan megszoktam, az sem tunt mar fel kesobb, hogy minimal kormanyelfordulasnal az iranyjelzot sem lehet kapcsolni😄D
Alexease
Vegre! Be lehet izzitani a gamepad-eket, fel lehet ulni a legbeomlore, aztan hajra!😉<#idiota><#zavart1>
zolee145
Visszatérve kicsit az ffb-re. Nem tudom egy versenyautó milyen, de pár napra maxra lett állítva az ffb a céges Peugeot Boxerben (beállt a szervó, és leégette az ékszíjat is, ma lett cserélve minden), és bizony éreztem szinte az utolsó kis kavicsot is az úton.
Ha valaki átlag autóhoz van szokva akkor ott a szervó annyi mindent elfed, hogy azután elképzelhetetlen lesz, hogy mennyi mindent visszaadhat az útból a kormány.
Persze gondolom komolyabb utcai sportautók is egészen más szintû visszajelzést adnak mint egy átlag autó, és valószínûleg az rF2 sem tökéletes, de azért szervó nélkül érezni az úthibákat.

Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.

Szabi
vééégre elkészült a FISI 2014 mód.... <#taps>

"After watching this video I tried to match the car physics with the turbo an this is what I come up with with the 8 speed box." <#eplus2>

lac coo
Hát nálam is van az a szint amikor szépen megy, ez kb olyan, hogy 5 méterrõl már nincs árnyék az autó alatt stb ....

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Szabi
értelmesen beállítva sok aival is szépen megy a játék nálam (látvány és sebesség), bár az tény hogy a jó minõségû mód pályákon kb dupla az fps mint a gyáriakon 😄

lac coo
Szarul megy az még úgy is , és/vagy ronda 😊

Szabi
nem a gumizódás "eszi a gépet" hanem a brutál árnyék és a brutál élsimítás... ezekbõl egyik se kell versenyre..
bõven jó a low/medium-is.. egy játékot nem csak full-full grafikán lehet játszani, viszont fotózáshoz meg videózáshoz hasznos funkció...

Totti5
A motor optimalizálatlan, a grafika nem veszi fel a versenyt a többi autóssal.

Mikor lesz benne élvezhetõ minõségû az esõ? mikor lesz grafikai bugmentes? mikor lesznek benne animációk? ha most ilyen csiga lassú, akkaor ezekkel még -20 fps egy 500 ezres masián?

Ez vicc. Kár is erõltetni.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

lac coo
Értem mit mondasz, de ISI a saját pályáit se csinálja meg normálisan , Mert az tagadhatatlan, hogy Silverstone a nagy többségnek játszhatatlan kategoria. Vagy döcögõsen elmegy, de úgy néz ki mint GTL csak az 32 AI-val 😊

Ennyit zabálna a gyökér gumizódás meg idõjárás ??? Nekem akkor inkább nem kellenek 😊

Alexease
En inkabb ugy gondoltam, hogy tobbet foglalkozva vele, lehetne sokkal szebb es gyorsabb is. Nem (csak) engine szinten, hanem foleg a mod keszitesnel.

Egy nagy ceg megteheti (sok ember es/vagy sok penz es/vagy sok ido), hogy hulyere optimalizalja a dolgokat (lasd regi konzolok, mit kihoznak belole a mai napig).

Egy modder nem fog egy hidbol/emelvenybol/lelatobol 3-4 darabot legyartani a kulonfele LOD-okhoz, nem csinal hozza 3-4 kulonfele arnyekveto es fogado objectet stb. A modder jobb esetben megcsinalja a szep, reszletes objectet, bekapcsolja az arnyekvetest es fogadast, a 2 kilometeres latotavolsagot, aztan annyi;D

Amikor rakanyarodsz egy egyenesre, es a tavolban meglatod a lelatot 30 pixelesben, akkor ugyanazt a felmillios objectet szamolja arnyekka meg mindennel ami csak kell😄 Ez azert zabalja a gepet;P
lac coo
sokra megyek ha feljavítják szépre, ha félmillás gép kell hozzá 😄

Alexease
Nehez barmihez hasonlitani vagy csak viszonyitani is, a kinezetet es a sebesseget is: regi DX9 engine-re drotoztak ra olyan dolgokat, amelyek egyelore semmi masban nincs, raadasul elsosorban modolasra terveztek.

Ez mind eleve meghatarozza az egesz minoseget.

A CARS modern, szep, uj engine lesz, de az mar most is csak full LOW-ban mozdul meg a gepemen, kikapcsolt funkciokkal (felhok, idojaras, AI;D).

Az iR szep es jo, de egyreszt hianyzik belole minden dinamika (napszak, idojaras, realroad), masreszt minden tartalmat honapokig (minimum 9-12) gyartanak, optimalizalnak. Megtehetik, mert 3 iR palya ara kiad 1-1 rF2-ot vagy CARS-t;D

Teny, az rF2-ben foleg az auto shaderek nem a legszebbek (sot, neha rondak, rajzfilmesek), de valszeg raszanva az idot, 1-1 autora vagy palyara 5-8 honapot, ebbol is lehetne tutit faragni😄DDD De hat ez se a cegnek se egy moddernek nem eri meg😊
lac coo
Az ok , hogy ez a gép bírná értelmes és még mindenképpen magas beállításon, de milyen gép ez már ??? 😊))) Nekem bárki bármit mond, csúnyán szarul összedrótozott valami lett ez 😊))
ez egy Íracingtõl is messze van grafikában, és az azért megyeget. Nem tudom ,hogy a dinamikus vackok esznek-e ennyit, ha igen akkor had kapcsoljam már ki 😊 Vagy tényleg csak szimplán szar ...

Alexease
Foleg hogy az egy zsir uj videokartya (ketszer annyit er mint amennyit az egesz gepem😄), nem is tudtam, hogy mar van 600-as sorozat😉

De azert csaloka az eredmeny, mert a minimum lehetett a rajtnal es/vagy a elso kanyarokban, 1-1- masodpercig. Problemasabb inkabb az atlag 66fps😄

De eleve extrem beallitasokon volt, a nagyresze felesleges.
A sok brutal AA minek, es a ShadowBlurnak sincs sok ertelme. A palya object tukrozodes is sokat zabal, es ugy sem latni belole semmit.

Normalisan, hasznalatra, versneyre beallitva szerintem dupla-tripla fps ki jon belole.

Olyan beallitas map kellene, mint a konzolokon van automatan, vagy az iR-ben beallithatoan es/vagy a CARS-ban is csinalnak: az egyik jatszani a masik nezegetni (replay/photomode).

Raadasul, mivel ez a program csak ez ev vegen jelenik meg, igy a logikusan a most futo kartyak/gepek lennenek hozza az ajanlottak, max 2-3 generacioval regebbiek a minimumok, es a kovetkezo generaciok a tutik;DDD
Szabi
fullhd-ban

a BTCC-s Honda Yuasa Racing fb oldalára azt írta ki a csapat, hogy hamarosan az rFactor2-ben láthatóak a járgányaik... 😊

Nekem szinte folyamatos 40 fps em van nem nagyon ingadozik. Soha nem láttam 100-as értéket sehol max a lobby ban😄
Milyen felbontásban mérte azt lehet tudni?

Szabi
Silverstone 24 AI teszt eredményeket ki se merte írni.... 😄D

lac coo
Az egész gáz, nem csak a a minimum , tudván hogy néz ki ....😊

Fehercsoki
Min 41 fps elég gáz ilyen gépen😮

Szabi
hivatalos fórumról az egyik ISI Staff tesztje max grafikán:

Test 1. Megane at Mills Outer Loop C - with 24AI: Avg: 66.075 - Min: 41 - Max: 110

Test 2. Megane at Mills Outer Loop C - no AI: Avg: 111.824 - Min: 84 - Max: 148

Test 3. Modern F2 at Silverstone - no AI: Avg: 108.339 - Min: 89 - Max: 126

a srác gépe:
i7-4770K 90.000 Ft
Gigabyte Ga-H87-D3H 30.000 Ft
Zotac GTX 780 200.000 Ft
32gb DDR3 60.000 Ft

Szabi

meg készülget egy NSX is 😊

Én is a filterrel játszottam az FFB-nél. DFG-nél teljesen jó.

i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64

Szabi
hazai rF2 ligáról sajnos még én se tudok, de szerintem hamarosan beindulhat végre.. nemzetközin mentem pár versenyt, a játék tökéletesen alkalmas már bajnokságokhoz is... ez a gt3 mód biztatónak tûnik, pár gyári autót hozzácsapva már kellemes mezõny.. úgyhogy hátha indít valaki vele... 😊

rF2-t most megvenni és majd ha egyszer megjelenik akkor az AC-t is.. 😄

SirAlo
Hello, tervezem megvenni az rfactor 2-ot de lenne par kerdesem, szerintetek lesznek ligak a jatekkal, egyenlore nem nagyon van magyar liga rf2-vel😞 pedig szerintem mar ideje lenne sima rf-rol valtani, aztan hamarosan megjon az Asetto Corsa is, mind a kettot mar sok lenne megvenni, az rf2 sokat fejlodott de az Asetto se lessz rossz, bar ahoz mar gepet is kellene fejleszteni szerintem , szoval Rf2 vagy Asetto ? (igazabol az rf2 mindent tud amit kellene, felgumizodo palya, valtozo idojaras, napszak valtozas stb... grafikaja is teljesen eleg nekem)

Intel Pentium E5200 2,5Ghz | Geil Ultra 4GB DDR2 800MHz Ram | SAPPHIRE HD 4830 | WD 320GB 7200 RPM |

Alexease
Az FFB allitasnal van valami FFB Filter, ami ezeket a rangatasokat szabalyozza. Nalam 10-en van (G25), es NEKEM jo, ugy hogy 100% az FFB, az autoknal feljebb szoktam huzni, es meg az erzekenyseget is feljebb vettem😉

Azt a filtert probald feljebb venni, ugy hogy az FFB ereje marad.
lac coo
Nem baj , hogy van ilyen benne, csak valahogy gyengíteni kellene ...a többihez képest .

Szerintem tul sokat pakolnak az FFB-be a felfuggesztesbol, ezert reagal minden kis uthibara. A felszinen ugy tunik, nagyon sok reszlet jon at, de gyakorlatilag nem tul hasznos a vezeteshez.

Az NKPro/AC, vagy akar GSC (realfeel?) megkozelitese sokkal jobb, ahol ezeket a hatasokat teljesen kiszurik. Remelem RF2-hoz is lesz valami jo FFB plugin.
lac coo
Na az ok, de mivel ez a legerõsebb effekt, ha lejjebb veszem akkor aztán minden eltûnik teljesen 😊

Szabi
ezért van 20%on nálam.. úgy még nem rángat vészessen nagyokat 😄

lac coo
Nálam FFB-ben továbbra is zavaróan erõs a rángatás, a látszólag céltalan rángatás amit az útról vesz vagy mi .....Jó hogy van, de mindennél erõsebb , nem tudok mit csinálni vele .

Alexease
Ez a „Run Best With” szerintem inkabb a Minimum lesz😊
És mit szeret jobban amd vagy nvidia?

Szabi
naja,

hivatalosan:
Runs Best With
- 3.0 GHz Intel Core 2 Duo
- 4GB RAM or more
- nVidia 250 GTS
- 512MB Video Memory or more

közbe a gépemen se nevezném tökéletesnek.. 😄
- i5 3,4ghz
- 8GB RAM
- nVidia (Asus) 450 GTS
- ami egy gigás ddr5-ös

Nem ártana. <#nevetes1>

Csúnya lenne ha egy i3-as proci nem bírna az rf2-vel.Ott a videó kártya lesz a szûk keresztmetszet.
Szabi
fut is úgy, minimum grafikán... és úgy még kb úgy is néz ki mint az rf1 😄

Alexease
Az rF2 ugy fusson mint a +8 eves rF1?😊
Király 😊 Akkor marad ez a proc., megvárom az assetto-t annál talán lesz értelme.

Szabi
brutál vga és erõs i7.. ha úgy nem megy jól akkor sehogy... 😄

silvesrtone-ban full beállításokkal egyedül 15fps, nord-on stabil 50 10aival... 😊

Akkor mit szeret? Vga? Az fps 60 körül van vsync-el de sok helyen leesik 30-40-re. Vsync nélkül is elég nagy drop-ok vannak. Rf1 olyan szép simán fut jó lenne ez is így. amd 7790-es kártyám van fullhd-ban, sok minden le van véve.

Szabi
szerintem ez a csere nagy változást nem hozna, kihasználja a négy magot a játék, én 2,5ös 2 magosról váltottam 4 magos 3,4ghzesre év elején... na itt volt változás.. bár sokkal gyorsabb nem lett, inkább csak stabilabb.. 😊