19779
  • Adam Jonas
    Ha tudtok ilyen promó képet küldeni, mint amilyet Emerico is szokott csinálni, akkor ki tudom rakni az rF2 Hungary Facebook oldalára a cuccost (az ajánlatom pedig él a Simco számára is).
  • Ingy2
    Pszt, tök jó volt nézni ahogy Joke kockára fékezi a gumijait
  • shiet
    GT2/GTE kategóriában engedélyezett a TC, az ABS-t csak azért engedélyeztem, hogy ne szóljanak be. :D Amúgy GT3-ban van ABS is.
  • Alexease
    Autokbol jo a mostani kombo (Nissan 370Z GT4 es a Corvette C6R GT2). Ma csak a Nissant toltuk, de valszeg holnap Silverstone GP-re jo lesz a Corvette.

Amit a szerveren esetleg lehetne allitani, hogy az ABS es a TC is legyen teljesen letiltva. Nem mintha ekkora letszamnal szamitana, csak csunyan nez ki a beallitasoknal:) A masik, hogy 2-3 szavazast is lehetne engedni, foleg amig ilyen kevesen vagyunk es erosen fun (restart, palyalepes).
  • Ingy2
    Ha a Nissan marad már az is jó :) Bár általában GT-s vagyok de tetszik, hogy picit utcai módon viselkedik.
  • Adam Jonas
    Problémám megoldódott időközben. Frissítettem a VGA drivert, és azóta jó lett a 'heat haze' feature is (meg közbe kiderült, hogy az FR3.5 kijelzőjén se működött minden jól, de most már az is megjavult).
  • shiet
    Berakhatom Silverstone-t, forgóban a GP és az International fog menni.
    Autóknál maradjon GT2+GT4 vagy legyen GT2+GT3(ugyanolyan gyorsak)+GT4?
    Utoljára szerkesztette: shiet, 2014.11.14. 22:08:05
  • Adam Jonas
    Én tegnap meg ma a Formula Renault 3.5-tel toltam offline-ba, és már ennél is elég jól meg lehet fogni a kocsit. Mármint kell vele küzdeni azért, ingyen nem adja magát. :)
  • Alexease
    A ma esti fun eleg funra sikerult, a foszerepet a bor es a gumiegetes kapta:)

De majd 2 orat igy is eltlogattuk. Teljesen jo lett a Nissan. Nem vagyok driftes, meg nem is tudok, de itt az erocsusztatas, foleg ha mar GT, telejesen elvezetes. Nem akar magatol driftelni, inkabb egyenesen szeretne haladni, de gazpedallal jol lehet tartani iven, folyamatosan adagolva, amig az elso gumik engedik (vagy amig bele nem allitom a gumigalba:D).

Amugy a szerver teljesen jol megy, nincs vele semmi gond.
    Holnap, kozkivanatra (:D), elvileg Silverstone lesz.
  • Ingy2
    Tudom ez itt a reklám helye de, jópofa kis fun volt az esti, meglepően jó lett az új 370Z fizika élvezetes kis versenyeket toltunk(Alex elengedheted a ravaszt)

Vélemény: 370Z-vel jó versenyeket lehet tolni de több pálya kell pörgetve. A következő mondatot már nem tudtam megfogalmazni mert győzött a Zöld Veltelini
    Utoljára szerkesztette: Ingy2, 2014.11.14. 21:57:54
  • lac coo
    Ha visszakérem a pénzem a Carsból, lehet befektetem ide, az már úgy is a kutyáké ! :DD
  • Alexease
    Ennek a fun szervernek (a a banner alatti kiirasnak) az lenne egyelore a lenyege, hogy (amig nincs mashol meghirdetve) az esetleg idejaro rF2 tulajok, ha van elofizetesuk ha nincs, legalabb lassak, hogy valami mukodik, van valami megbizhatobb lehetoseg (meg nem szervezett bajnoksag, de mar nem is total kulfoldi nyilt szerver).

Ha neha-neha estenkent (19–21, mas idopont ugy sem mukodik a munka es csalad miatt) osszejon kezdesnek 1-2 ember, vagy csak neha fellep valaki, az legalabb mar feltuno, latszik a banner alatt. (Ha lenne ra lehetoseg – gondolkodom rajta:P – valami droid progival posztolnek is egyet az SG-re, mindig ha valaki fellep a szerverre:D Akkor talan beesik valaki, meglatja, mittudomen:P)

Ez mar sokkal tobb, mint a semmi, mert az a 2-3 szalingozo ember, tuti nem fog vakon a lobby-ba szervert keresgelni.

Es ha mukodik a dolog, talan kesobb meg a SIMCO szervezett futamok reszvevoibol is beesik neha valaki. Valodi fun-ra, ket komlyabb futam kozben kis korozesre.

Es ha a banner alatt estenkent rendszeresen mar tobb ember latszik, lesz beszelgetes, kep, video az esti fun-okrol, talan olyan is kedvet kap, akinek mar az elofizetese is lejart, es egyelore total nem erdekli.

Persze ez nem 2-3 napos folyamat:P
  • zolee145
    Nekem ennek a pálya projektnek kellene kifutnia, mert utána újra kell rakni a komplett gépet. Elég gané már a win7-em, csak mindig volt valami félkész dolog így nem akartam kinyírni semmit. Ha újra van rakva jöhet a licensz újítás, és megyek mindenhova ahol autóverseny van. :)
  • Alexease
    Akkor mar harman leszunk:)
  • Ingy2
    Jokéval elvileg 8-tól vagyunk SG szerón.
  • simcompany
    Clio volt a legnépszerübb. Nem érdekel mennyien leszünk. De 20 fölötti lesz az biztos, az elején. El kell kezdeni, majd beérik. rF1-el már nem tudok merre fejlődni, toporgunk. 2009 óta már mindennel versenyeztünk, kell a vérfrissítés.
  • shiet
    Az a baj szvsz, hogy a fun szerver a jelenlegi formájában sosem lesz vonzó ahogy a pub szerverek 99%-a nem vonzza az embereket, mert mi történik általában? Vki feltéved rá, megy 2 kört, nincs ott senki és már le is lép. Vagy esetleg ha feltévednek rá 2-3-an, akkor is nagyon hamar lelépnek, mert nem igazán poén 3-an versenyezni. Lefogadom, hogy Joke1RS is le fog lépni hamar ha nem lesz a szerveren rajta kívül senki, egyszerűbb beállítani az AI-t aztán nyomni egy versenyt. :D Mondjuk úgy változna a helyzet, ha az ő hsz-ére reagálna pár ember és azt mondaná, hogy "OK, én is megyek funolni", mert akkor összejöhetne egy verseny.

Ebből következően egy hasonlatot hoznék fel példának: iRacingen is vannak kevésbé népszerű autók/versenysorozatok (vehetjük úgy, hogy az rF2 en bloc egy kevésbé népszerű, haldokló autó/versenysorozat). Azok, akik ezekben akarnak versenyezni mit csinálnak? Az adott autó fórumtopikjában megbeszélik, hogy a héten melyik legyen az a 2-3 alkalom/időpont, amikor a többség összejön, és versenyez (ezek amúgy a SOF versenyek), mivel ezeket leszámítva nincs igazából élet. Ezen a fun szerveren is vhogy a közösségnek kéne összehoznia a versenyeket, de amíg ez nem kezdődik el, addig _talán_ nekünk kéne őket felrázni heti 1-2, max 25 perces versennyel (of course ez más napon és más tartalommal futna mint a Simco versenyei). Persze ha ezt a Simco maga is meg tudná oldani, akkor felesleges, csak akkor meg ezt nincs is értelme üzemeltetni. :)

Na majd meglátjuk mi történik a "masszírozgatás" után. :)
    Utoljára szerkesztette: shiet, 2014.11.14. 17:08:55
  • Adam Jonas
    Melyik moddal volt egyik a legnagyobb a mezőny? (Ha jól rémlik, az IndyCar-ral sem volt kis létszámú a mezőny)

Általános tapasztalat, hogy egy bajnokságban adott létszám eléréséhez annak legalább duplája kell. Ergo ha átlag 20 embert szeretnél, akkor min. kell 40 ember, aki a legelején jelentkezik. (És szerintem ez lehet itt az első bökkenő, de ne legyen igazam.)
  • simcompany
    Érdekes egyébként. Pl. volt olyan futam hogy 26-an voltunk, volt hogy 6-an. Egyenlőre úgy néz ki, hogy amint lejár az egyik hétfői bajnokságunk rF1-el, azt lecseréljük rF2-re. Van rá igény, csak fix nap kell, és fix mod, amire lehet gyakorolni.
  • Joke1RS
    Én szívesen funolgatok. Ma is, de még inkább holnap este fent leszek 1-2 futam erejéig az SG szerón.
  • Alexease
    A heti 1 vderseny, vagy barmilyen szervezett versenyszervezes felesleges. Epp azt kezdtem el irni, hogy arra a SIMCO tokeletes. Rendes szerveruk van, megbizhato es szervezett koritessel. Latszik, hogy naluk sincs nagy forgalom, ketto vegkepp nem mukodne.

A te szervered a napi fun igenyeket kellene kiszolgalnia, hogy az emberek kedvet kapjanak, raszokjanak, gyakorloljanak, kiprobaljanak uj dolgokat, ne legyen komolyabb kotottseg. A SIMCO szerveren nem lehet es nem is erdemes naponta ugralni, szavazgatni, allitgatni, az nem arra van. Komolyabb cucc, password-os, meg ami kell.

Azt kell majd valahogy korbereklamozni, hogy a komolyabb bajnoksag- es futamszervezos SIMCO szerver mellett, uzemel egy napiszintu, kivansagbeallitasu FUN szerver is.

Ezt masszirozni kell egy ideig, mert eleg doglott a dolog:/ Sajnos meg a topic-ban sincs forgalom, a program sem izgat sokakat.
  • Alexease
    Ez jo, koszi, majd kiteszem a banner ala tobbihez (ami meg nincs, de majd az is lesz;P).
  • shiet
    Úgy látom, hogy a Simco átlag kb. hetente rendez egy versenyt.
    Mi is csinálhatnánk vmi hasonlót amire lenne ötletem (persze úgy, hogy ne ugyanarra a napra essen mint a Simco versenye).
    Írok egy privit.
  • shiet
    Találtam egy ilyet: http://www.aplinet.net/rf2guide/index.php?topic=8.0
    Interaktív setupbeállítás-magyarázat rF2-höz.
  • Alexease
    Tenyleg:) Bocsi, mostanaban az SG hulyen jelzi vagy nem...

A szerveren a beallitas es a kombo jo. Amig nincs senki, ugy is mindegy. Amugy teljesen jo lenne, az autok es a palya is nagyon jo.

A mukodeshez meg nezelodni kell, adatokat gyujteni es intezni ezt azt. Sajnos durvan korlatozza a lehetosegeket az elofizetes, ami a tulajok nagyreszenel mar lejart. Itt most nem az a fo gond, hogy tetszik vagy nem tetszik a progi, a palya, az auto, a beallitas vagy az idopont (pedig mar ezek is komolyan tudnak szurni, es megtizedelni az embereket!), hanem hogy fizikalisan nem is tudjak hasznalni. Meg ha lenne is kedve valakinek kiprobalni, 12$-t nem er meg a proba.

Korbenezek nehany rF2 forumban, megnezem hol mennyien vannak. De igazabol mar az is "gyanus", hogy meg kerdes/erdeklodes szinten sem tortent itt semmi:/ Ha tizen-husz ember van osszesen, amit majd osztani kell kettovel (kedv, ido, kombo), akkor semmi ertelme eroltetni vagy fenntartani.

A "szerveresek" kozul – ha jol lattam – csak a SIMCO foglalkozik az rF2-vel (azert is kerultek ki a banner ala). mashol, talan meg topic-ja sincs, nem hogy futtatas:/

Ezzel nem is lenne gond, a SIMCO jo, es igy nem szakad szet a mezony... folyatatom, most mennem kell:)
  • Adam Jonas
    AA kikapcsolva, és kikapcsolt post-process-el is ezt csinálja. (Nem lehet, hogy valamit frissítettek a grafikus motor, és frisebb VGA driver kellhet neki?)
  • shiet
    Írtam neked privit 2 napja. :D
  • Alexease
    1. Itt csak elmentett realroad-ot tudsz betolteni es beallitani. Nincs szazalekos allitas. Mivel itt valoban csak ott gumizodik az aszfalt, ahol az autok hasznaljak, es annyira amennyire kell, igy nem lehet egy fixet beloni (az AC mas, ott globalisan az egesz palya tapadasat allitja, es nincsenek idealis ivek sem). Persze, megoldhato lenne, ha az AIW file alapjan generalna valami realroad-ot, de nem ezen mulik.

Betoltod offline 20 AI-val, nyomsz egy idogyorsitast, es ha meg realroad gyorsitas is van, akkor 1-2 perc alatt feketere gumizzak a palyat;) Aztan azt elmented:P

2. Valszeg valami postprocess vagy AA hiba.
  • lac coo
    Én el szoktam menteni a realroadokat... Verseny közben kilépek a pitbe, ott van ilyen lehetőség, azután meg minden event előtt be lehet hívni amit épen akarsz 8 gumis, nagyon gumis, vizes , éppen felszáradó stb ...) Pl buli napsutésben egy enyhén vizes pálya :)
  • Adam Jonas
    Két kérdésem lenne:

1. Hogyan tudok offline, practice-ba 100%-osan felgumizott pályát beállítani?
    2. Az alábbi képen látható fehér kis buborékra van valakinek valamilyen ötlete, hogy mitől lehet? 880-as build óta tapasztalom ezt, hogy ez a vacak megjelenik a kocsi hátuljánál, és az is csak akkor, hogyha nyomom a gázt.

Utoljára szerkesztette: Adam Jonas, 2014.11.14. 02:07:03
  • tbazsi95
    Simracing PRO | Honda Civic Challenge | Lime Rock Park R1 | Balazs Toldi OnBoard
  • Alexease
    Subaru-WRX-STI-S206_v100.rfcmp

• Alexease
    Pagani-Zonda-R_v100.rfcmp

• Alexease
    Nissan-Nismo-GTR-GT3_v100.rfcmp

• Alexease
    Mercedes-Benz-SLS_v100.rfcmp

• Alexease
    McLaren-MP4-12C-GT3_v100.rfcmp

• Alexease
    Lola-T280_v140.rfcmp

• Alexease
    BMW-E30-M3_v100.rfcmp

• Alexease
    Tolok nehany cuccot (eleresuk a rF2 Files-ban), van koztuk (elvile/allitoag) CARS konvert is(?!);) A kepek szarok, csak tajekoztato jelleggel:P

Audi-R8-GT3_v100.rfcmp

Utoljára szerkesztette: Alexease, 2014.11.13. 20:02:41
  • simcompany
    Ezt a fenti SIMCO panelt el lehet kérni? Kipattintanám a weboldalra, tök fancy :)