19779

| ISI | Studio-397 | STEAM | S397 Workshop | rFactor2 Store | Forum | DevCorner | Facebook | Twitter | GY.I.K. |
| rF2 Tracks DX11 | rF2 Tracks DX9 | HungarianSimWorld| BSimRacing | VirtualR | RaceDepartment |
-
ez elég pro cucc -
tbazsi95 #9220 Simracing PRO | Honda Civic Challenge | Croft Circuit R1 | Balazs Toldi OnBoard
Simracing PRO | Honda Civic Challenge | Croft Circuit R2 | Balazs Toldi OnBoard
-
Az is az, és még is más. de az akkor is beáll, ha ellenkezőleg rakod, azaz negatívba teszed...ez a bevásárlókocsikerék tipikus esete.
de olyankor lötyög a kormány és szr az egész. kb. ilyen mint a nőnél.
ha nagyot állítasz akkor kiszedi a kezedből a kormányt, sok időt lehet vele nyerni ha szűken fordulsz. Nekem egy bazi nagy autóm volt szervó nélkül amit meghalsz mire kitekered, pláne ha szűk a forduló. de ha jó a szög akkor az ívkülső kerék nagyobbat fog és tekeri középállásba.
értsd úgy hogy tempóban kiszedi a kormányt a kezedből. :) -
Most kipróbáltam. Beálltam keresztbe mintha egy parkolóban állnék, kormány elfordít balra, majd elindultam. Elengedtem a kormányt, és visszaállt magától középre. Nem is ment el balra, kb 45 fokos szögnél járt az autó az eredetihez képest amikor egyenesben volt a kormány.
Vagy nem erről beszélsz? -
kipróbáltam jó munka. 
csapdőlésből pörgetni meg nem fogod tudni, kipróbáltam már mindent már régen. szorosabb lesz de nem forgatja meg a kormányt középre, csak szorosabb lesz.
Próbáltam már fordított FFB-vel is régebben, hátha az gátolja hogy visszapörögjön, de nem sajnos.
A te Bmw-d nem kell tudja, oda elég ha keményebb lesz, rally-ban kellene, és szlalomban. De a játék nem csinálja tök mindegy -
Ezt a csapdőlésből kormány pörgetést tényleg nem értem. :)
Amibe bele tudok piszkálni az a BMW 320TC. lentebb van az 1.1 verzió. Komolyan szeretném megérteni, szóval úgy mondd már, hogy mondjuk X pálya Y kanyarjában ezt csinálja, és szerinted azt kellene. És közben merre kellene pörögnie a kormánynak? Már ha magától kellene. -
Ezek alapjan a cars nagy csalodas lesz neked , azt ne vedd meg vakon ! -
1: csapdőlésből pörgesd a kormányt,..ahogy azt lehet.
2:Nem lehet vele ívet szűkíteni (ez egyébként az F1C/ETCC/Bmw mondatban szerepelt)..ahogy írtam nekem ez az érzés maradt meg...nyilván változik, nem az rF2/RWD-t akarom az F1C/RWD-hez hasonlítani, arra utalok hogy uaz az alap érzet.
Egy RWD autó hátsókerékkezelése sokféle lehet, van autó aminek olyan technikája van, hogy egy kövér teljesítménygörbével minden kanyarból kontrollált szűkítéssel jössz ki,..sodrod a hátulját. Nem driftről van szó!! sima pályaautó.
rF:
Én azt értem ez alatt hogy nem tudom számát sem mennyi autót vezettem ezen a vonalon, és egy ilyen autóval sem találkoztam. Jobb-rosszabb volt. ..az F1C alatt nem problémáztam, annyira átmenet nélküli volt a tapadásvesztés.
-GTR-nél nagyon nagy vitákba bonyolódtam azon hogy versenyautó így nem működik Brno-ban egy buzi széles pályán ha egy Ferrari ennyire sz@rul fordul el, az nem versenytechnika. A másik álláspontom akkoriban hogy egy versenytechnika nem kiszámíthatatlan..van érzékenyebben, és bátrabban vezethető, de kiszámíthatatlan nincs, nem terveznek, tartanak meg.
A Lister-s demo után óriási csalódás volt, nem beszélek róla többet.
-Az rF alatt már igen, zavart hogy megmaradt az érzés,..mert az elég nagy ugrás volt, zavart hogy nincs játék..amikor játszol a teljesítménnyel a hátsó keréken. ......rá lehet húzni ezt a viselkedést versenytechnikára, van aminek a mechanikai tapadása ennyire sz@r, általában a rövid tengelytávú autók szoktak így viselkedni, nagyon kicsi a játék. A hátsó súlyelosztású autóknál is hasonló, de az még nem nagy tragédia csak nagyobb tempónál. De itt mindenféle autónál kicsi.
-rF2 detto uaz az érzés, lehet sodorni kicsit, aztán kezdődik a kígyózás lefele az ívről. A Panoz az pl. konkrétan nem autó szvsz. ...a szivarokkal nagyon el lehet lenni mert van hangulata a vezetésnek.
Az olyanok mint a kasztnis RWD-k meg pár kör alatt kiakasztanak ezzel a hernyózással ....Putnam Park utcsó kanyarjában szoktam általában érdeklődésem veszteni, ott adja magát hogy kicsit játszak,..eleve kell egy kis sodrás, mert több íve van, elforgatom, kicsit kevésbé-kicsit jobban és aztán el kell vegyem, mert nem tudja besodorni az ívre, az már sok neki, viszont gázelvétre kezdődik ez a hernyózás ívkülsőre...eleje-háta, eleje-háta ....esik kifele, és közben takony van a kocsi alatt.
Nekem nagyjából ez az ami miatt már el sem akarom indítani.
RWD mániás vagyok, ahol csak lehetett azzal mentem mindenféle szimekben (az AC-ban már hiányzik az FWD pl.) Úgy gondolom, hogy mindig ez a hajtás választotta el egymástól a szimeket, NR2003-LFS-rF...és sztem mindig is ez a hajtás fogja elválasztani.
ez az rF-ben gyenge, és én mindig is gyengének éreztem, a mindent lehet vezetni és annyira népszerű (volt) hogy mindenki ment vele, ezért qva sokat használtam, és sok jó élményem volt vele.
De gyenge. Ez van. Viszont legalább sosem mondtam mást :))
Utoljára szerkesztette: b type free, 2014.11.23. 04:48:59 -
Datsun-240z_v180.rfcmp -
Na ezt most nem értem. Szóval hogy érted azt, hogy foghatatlan az eleje? És mi ez, hogy nem pörög a kormányod? -
Race2Play-en most zúztunk 1 órás EGT futamot, egész kulturált a bagás.
-
friss, teszteltem. Nincs eltemetve, mikor írtátok hogy van új akkor feltettem. :) -
Érdemes a legújabb build-el is megpróbálni ha kihagytál pár frissítést, sokkal jobb lett az autó érzete. -
sztem soha nem is volt jó. Nekem ugyan az mint az F1C ETCC BMW, szeretem a Bmw-t, de mégis az AWD Audi-t kellett választani, mert hiába hátsóhajtás, ha elől foghatatlan.
Aztán az rF1 Megane...imádtam, mert szeretek kűzdeni, de az nem versenyautó...talán a Proex-s V6 Clio-hoz tudnám hasonlítani.
..és ugyan az az érzés most is, beleülök egy hátsóhajtású autóba, és nem is az érdekel hogy mit csinál a hátulja, hanem hogy én mit tudok csinálni az elejével és ez a kettő mennyire klappol.
Én nem vagyok programozó, ne várj tőlem levezetéseket, görbéket...ez engem nem érdekel.
Annyit tudok hogy hiába állítom a csapdőlést ha nem pörög a kormányom (kiragadottpélda!). Lehet állítani minden szirt-sz@rt, és a kormányomat is...csak azt nem lehet ami egyébként logikusan működne.
Lehet ezzel a progival driftelni, az rF1-l is lehetett volt is rá egy nagyon hálás cucc....nem vagyok drifter, nem vagyok jó benne, de felismerem ha nem stimmel.
...
hülye helyzet, mert vitázna a franc, én nem szívesen élezek ki vitát azokkal akiket kedvelek, márpedig olvasom, tudom hogy többen kedvelik az rF2-t én meg őket.
De véleményem az van, és lavírozhatnék a fogalmazások közt, de itt egyszerű nézetkülönbség van, nem az enyém a világigazság és nem a másé, nem erről van szó,...csak van véleményem, és ..most mit csináljak vele, nem megalapozatlan mert ha nem gondolnám sziklaszirádan így, akkor a a francnak venném fel hogy elmondjam.
Én örülök ha beindul az rF2, nem fogok itt versenyezni (valszeg), de ettől még eddig sem dőltek be ligák :) ..csak más a véleményem, ülhetnék rajta, és ha csak az rF2-ről lenne szó ülök is, pedig követem a topikot,...de egy összehasonlítás az más.
Utoljára szerkesztette: b type free, 2014.11.22. 22:56:22 -
Azért rossz az rwd amiért túl stabil az AC :)) ( Miért is ? :))
Ebben nem lesz egyezség, kinek ez kinek az .:) -
Ezzel azért erőteljesen vitatkoznék. Én szeretem az AC-t, sokszor előveszem, ha van időm. Ennek ellenére az egy túl stabil, steril valami. A szimulátortól kurva messze van. Az rf2-ben meg nem értem, miért is rossz vezetni egy rwd-t. Az tuti, hogy az ac-ben az összkép az nagyon top, de az rf2-ben a vezetés hitelessége egészen más dimenzió. Ezt az rwd szar-t már máshol is olvastam, de egyszerűen ép indokot még nem írt rá senki. -
Mert ide tartozik....de csak egy felvetésre válaszoltam, mármint hogy egyedül körözni vs. funrace.
(mert most éppen egyedül körözök AC-ban, pedig mehetnék funrace-re is :) )
..
én nem szoktam ide írni, akkor vagyok csak következetes amikor, mindkét szim felmerül..mivel mindkettőről van véleményem :) -
Én nem mondtam hogy nem szeretem :D
Meg ez olyan ovis dolog .... :P -
Én még egyre vagyok kíváncsi, aztán lépjünk tovább. Én pl nem írok az AC topicba, mert nem szeretem a játékot. Ti miért irkáltok ide, ha nem szeretitek az rF2-t? -
ellenvélemény. :)
én nem fogom sz@rozni az rF2-t, sztem csak hiteltelen. Nem tartom jó szimnek, mert RWD-ben nem jó...úgy meg nem lehet jó valami.
AC-ban megint faragom a Lada-t, és szénné vigyorgom magam olyan jó...úgy elbaxtam a felfüggesztést mint az igaziban..és ez nem vicc, annyira hogy tudom is mi a baja ugyan az mint az igaziban, épített egy Inárcsi ismerősöm Lada-t a fiának (szöcskével nagy arc a gyerek), és amikor azt vittük aszfaltra, na egy az egyben,..de egy az egyben ilyen volt :D
..most állítottam rajta, de annyira bejön, hogy félreraktam hátha lesz egy vegyes borítású pálya az AC-ra valamikor.. :))
..
Na ilyenek itt, az rF2-ben nincsenek, tekeredik-csúszik...egy jó van benne hogy az ember már ismeri, mindig is így csúszkált és tekeredett. ..csak a hátsó hajtásnál nincs ami kihúzza az autót, ott már számít hogy mi hogyan is működik egészként.
..én nem azért nem újítom meg mert nincs ez vagy az...van, lehet találni bajnokságokat...múltkor még néztem is volt valami endurance ami engem általában érdekel. SPA-ban RaceDepartment-n hírdették. Nekem ezek nagyon bejönnének, csak nem jó vezetni. ennyi.
Az ember mindig tudja hogy szimet vezet, csak van amikor ez jobban hihető, és van amikor csak időtöltés.
-
Nekem jó mindkettő, nem kérdés, AC talan sokkal jobban adja a kis utcai verdákat . -
Egyedul korozni egyertelmuen az rF2 a legjobb, a full dinamizmus miatt (is). Es persze, egyszeru AI versenyre is csak ez van. Az AC az egyszeru gyors online fun race-re jo. A CARS meg talan a karrierre lesz hasznalhato;) -
Ez így van.
-
tudom, van pro és kontra, meg blablabla. én csak azt tudom, hogy
- rF1-el már nem tudok mit kezdeni, szeretem, de már nincs hova fejleszteni
- AC-val 10 kör után felidegesítem magam, és nem azért mert nehéz, egyszerűen szar. Számomra.
- Minden újkori szimet próbálgatok. NEM KÖT LE
- rF2-vel akár órákon át tudok körözni, fel sem tűnik, minden kör más, hihetetlen élvezetes.
Ennyi.
-
A felület szerintem is jó így ahogy van, ami nem tetszik az csak az idők kijelzésénél a táblázat, eléggé el vannak csúszva rajta a sorok. Meg valahogy találhatnának egy egységes betűtípust. -
Pedig azt amit nem nagyon kellene piszklani. Legalabbis attool nem lesz jobb. Ha megprobalnak beleeroltetni valami koncepciohoz nem illio porgo, forgo, animalt gamepad-del lepkedos menurendszert, Wheatley-t tokon szurom:DDD -
shiet #9195 Nem baj, állítólag hamarosan kijön az új UI (Tim Wheatley írta) ami állítólag teljesen átszabja az egész játék arculatát - elvileg nem csak egy egyszerű "skin" lesz, hanem szinte átírják az egész struktúráját és ezért tart ilyen sokáig.
Jó lenne ha jó lenne. -
Jah, közbe megtaláltam. :D Köszi :) -
Mert az a regi cim, csak elfelejtettek kozolni:) A banner alatt van "rFactor Server List" cimen a mukodo verzio;) -
Kezdem azt gondolni, hogy nem átment és nem kirúgták. Még mindig az iR csapatához tartozik, és az a feladata, hogy amennyire lehet elvágja az rF2-t. -
És azt vágjátok, hogy a böngésző felületű matchmaker se működik?
Múltkor valamelyik szervert akartam megnézni, hogy megy-e, anélkül, hogy megnyitottam volna a játékot...és akkor ért a pofon. :D
rF2 MatchMaker -
Annyit megtudtam múltkor a fórumon (konkrétan rákérdeztem :D ), hogy ki kezeli a FB oldalukat - maga Tim Wheatley írta, hogy ő kezeli a dolognak ezt a felét.
Viszont akkor nem csak nekem tűnt fel ez a lepattintós stílus az ISI oldaláról. Amúgy sajnos már kezd a közösség maga is ilyen lenne az ISI fórumon. Ott van Tommy78 SEAT Leon EuroCup-os topikja, vannak érdekességek 1-2 embertől. Amikor pl. állandóan ironizálnak a VirtualR-es Montoya-val kapcsolatban, meg hogy mindenki azt mondja, hogy az rF2 modding halott.
Másik, tilos leírni nemtetszésedet egy moddal kapcsolatosan is. Múltkor ezt megtettem a Ferrari 643-mal kapcsolatosan. Leírtam, hogy "nagyszerű" a mod, hogy 20 autóval 60 FPS alá megy a rajtnál a játék, míg az URD GT-nél sem esik le 60 alá sem. Errefel minden arrajáró ember elkezdett beszólogatni nekem, hogy mit fikázom a modot, meg örüljek, hogy ingyen van, és aminek még inkább örüljek, hogy egyáltalán fut annyira jól a cucc még a rajtnál is, hogy simán lehet vele játszani. :D Hát mondom szuper, hogy megveszek egy játékot, amire folyamatos fejlesztést ígérnek, és már lassan 2 éve nem bírják jól optimalizálni.
Egy szó mint száz, kicsit (sőt, nem kicsit, nagyon) el van szállva magától az ISI. Anno hasonló volt SimBin-nél is, bár ott azért ennyire nem volt vészes a dolog, de nekem már anno az se tetszett. Ők viszont most kezdenek már rájönni, hogy muszáj hallgatni a közzösségre, hogy mit szeretnének, és mit nem. pCARS is ezért lehet népszerű és sikeres, mert a közösségre építenek. Elmúltak azok az idők, amikor a fejlesztő megcsinál egy játékot, piacra dobja, és az használja, aki akarja és akinek tetszik. -
Ehhez egy jellemzo "tortenes".
Talan ket eve, a megjelenes kornyeken, panaszkodtak az emberek, hogy a szerver listazo nem tud alapveto dolgokat (kulonfele szuresek, rendezesek, kedvencek, informaciok, kiirasok stb). Erre az volt a valasz, dolgoznak rajta, lesz majd minden. De hat – jott a reakcio – 4-5 eve dolgoztok a programon, ez alap lenne?! :)
A vicc az, hogy ezeket, ket ev elteltevel, a mai napig sem tudja:)
Sot, az alap szerver programjuk, keptelen kitolni magabol az alap auto es korido infokat... -
shiet #9188 Ezt amúgy nem értem. Az utóbbi időben sokat olvasgattam az ISI fórumát, és erre fel is figyeltem, hogy az ISI emberei (azt nemtom pontosan, hogy kik, mert azt nem néztem, lehet, hogy minden esetben ez a Tim Wheatley volt a válaszoló) egyes kérdéseket csak úgy elhesegetnek, 1-2 soros ironikus válasszal elküldik az embert a picsába vagy csak simán banolják a fórumról. EZ MI? Ők (az ISI) most egy cég vagy pedig vmi 13 éves frusztrált hülyegyerekek gyülekezete?
A másik amin kiakadok (szintén ISI fórumon olvasgatva) amikor magyarázkodnak, hogy de ezt meg azt kellett csinálni ehelyett meg ahelyett és hogy mi is emberek vagyunk meg erre nincs idő, vagy nem így terveztük blabla. Bakker, kifizettem 80 USD-t a játékért, engem nem érdekel, hogy neki akkor pont hasmenése volt és ezért b@szta el a multihost programot és olyan amilyen (ez csak egy példa volt). Engem nem a magyarázkodás érdekel, hanem hogy mit tesznek a javításért, és erről egy szó sem esik. -
Es ha lenne ra igeny, meg ha csak 1-2 embertol is, szivesen irnek ra egy admin-form programot, amivel tolem fuggetlenul is lehetne "piszkalni" a szerver banner "tartalmat".
Beirni a kotelezo szerver nevet, es nem kotelezoen bemasolni egy weboldal cimet (fomum, bajnoksag, portal) es az esetleges auto/palya modok letoltesi linkjet/elereset. -
Lassan amúgy kezdem azt gondolni, hogy Tim Wheatley nem átment az iR-től az ISI-hez, hanem kirúgták őt onnan, és emiatt csatlakozott az ISI-hez, mert ott ajánlottak neki egy állást.
-
A jobboldali "„szerver panel” felszabadult. Ha esetleg lenne valaki, aki alkalmi jelleggel, akarcsak 1-2 oras gyakorlasra korozgetni szeretne, es ahhoz indit egy szervert, beirja ide a szever egyszeru, rivid es pontos nevet, azt szivesen beirom a progiba, es amig megy, latszodni fog itt a banner alatt is a szerver mukodese es letaszama.
Persze ettol nem kell/lehet azonnali telthazra es futamokra szamitani, de ha valaki csak egyeduli korozgetesre keszul, es megis beesik 1-2 ember, megiscsak jobb a hangulat es a kihivas. Legyen az auto vagy palya teszt, setup keszites, versenuyre keszules, vagy csak egyszeru palyagumizas;P
Be lehet irni a forumba is az infot, ha valami mod, akkor johetnek a letoltes linkek, mehet pass-szal vagy anelkul. Semmi extra, semmi kotelezettseg vagy elvaras, ne legyen csalodas vagy hasonlo:) -
Az rF2 masik nagy problemaja (a tobbszor kibeszelt elofizetes, kezdeti keves tartalom es/vagy nem divatos tartalom, es az idulas utani kisebb leallas mellett), mig a tobbi ceg, az alap szimes irany vonal melle beujitott valami modernebb es hosszabbtavu uzletmodellt, es foleg nyitast a jatekosok es a piac fele, az ISI egyszeruen megjobban lekorlatozta magat az elozoekhez kepest.
iR: bevezettek az alsobb kategoriakban a segitsegeket, nyitottak a divatosabb tartalom fele, folyamatosan bovitik a platformot (PC, MAC, Linus es majd Steam), benne a 64bit es dolgonak a DX11-en (tobb latvany es hangulat). A folyamatos bevetel adott (elofizetes, tartalmak).
AC: nagy szerepet kapott a latvany, egyertelmu a divatos es nepszeru autok szerepe, abszolut egyszeru mod platformot akarnak, a vegtelensegig leegyszerusitettek a program kezelest (nehany kattintassal hasznalhato legyen), es normalis szinten tartva a szimet, elvezetes es egyszeruve varazsoltak az autokezelest. Hiaba a modolas, a DLC-kbol tuti lesz folyamatos beveteluk.
R3E: bar a valodi szimes resze (fizika, ffb, gumi) a regi, de a tobbi reszet igazi jatektermi latvanyos, hangulatos szinre hoztak, „mindenkinek” egyszeru de elvzetes kezelessel, de foleg versnyzessel, sok-sok nepszeru tartalommal. Tartalomertekesitos, csomagokkal, a bevetel adott.
CARS: egyertelmuen szimes kornyezetre epitett multiplatformot csinalnak, miindenbol toppot (szolgaltatas, latvany, hangulat, tartalom), elvileg kesobbi DLC-kkel, igy penzugyileg nagy kasza lehet belole.
Az rF2 meg lenyegeben elvagta magat a nagykozonsegtol. Erosen HC szim jelleg, nem adtak a latvanyra, szinte csak a komolyabb es felkeszultebb bajnoksagoknak kedveztek, elofizetes, maceras online hasznaltat, erthetetlen uzletimodell.
Ertem en, hogy miutan Wheatley atjott az iR-bol, az rF2-ben probalt megvalositani egy hybrid modellt, de hihetetlen, hogy nem latta(k), merre mozdulnak az iegenyek es a piac?! -
Na ez igaz, ahogy nézem az elkövetkező években tuti nem :DDDD
Meg úgy nagyjából egyre több emberrel.... :)
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2014.11.22. 13:50:51 -
Ezzel egyetértek tényleg genyóság így csinálni, én azt sajnálom, hogy egy ilyen remek szoftvert ennyire lehúznak.