19779

| ISI | Studio-397 | STEAM | S397 Workshop | rFactor2 Store | Forum | DevCorner | Facebook | Twitter | GY.I.K. |
| rF2 Tracks DX11 | rF2 Tracks DX9 | HungarianSimWorld| BSimRacing | VirtualR | RaceDepartment |
-
PacsutaTibi #10832 A hivatalos lapon sem irtak semmit. Csak hogy volvo s40.....
A STCC2ben elvielg ez van, ott ugy irja S40 BTCC.....
No de valószínüleg 98as, mert 97ben még fehér volt, 99ben meg a mobil egy támogatta.
Pl Rydell 98ban teljesen ilyen festéssel ment a btccben is és bathurstben is nagyon hasonlóval. Csak a michelin helyett pirelli van a simbines modellen...
eredeti 98-s kép
Race injection
Volvo The Game -
A Volvo játékban nem tudod véletlenül, hogy milyen évjáratú BTCC S40 van? -
ma este >>
-
A felnik milyenek? Jók? Amúgy meg valahogy csak össze lehet válogatni a mezőnyt. :) Plusz szerintem kellenek 2048-as textúrák, de mondjuk az az utolsó fázis.
Most hétvégén elvileg ráérek, majd meglesem melyik autó milyen, aztán megpróbálom összerakni a dolgokat. -
Hidden Valley 2015 Final -
PacsutaTibi #10827 Nem olyan egyszerű ez mint gondolod. Race07hez készültek ezek AndreasFSC által:
-Először volt valami AL supertouring a neve 2-3 évvel ezelőtt, ez a 98as BTCCt dolgozta fel.
-Aztán lett SuperTouringReloaded a neve javított a modelleken de még mindig 98as btcc.
-Majd a legfrissebb Supertouring Seasons 1.25 néven fut. Link
De ami érdekes, ebbe benne van a reloaded és a seasons 1.25 is. Én a seasons mappából néztem a kocsikat, dátum szerint ezek újabbak, valamint itt vannak benne régebbi kocsik is,pl peugeot 405, kocka vectra, régi mondeó, de hogy milyen évből azt ne kérdezd. De szerintem itt minden megvan amit modellezett Andreas.
Na most ezeken kívül többen is elkezdtek Race07hez megcsinálni különböző szupertúraautós bajnokságok különböző évadait.
Ami ehhez az utolsó 1.25-öshöz vagy azután jött ki, az legfőképpen Mr.T & Markano munkái. Akik sok modon dolgoznak, most 95ös évadokat, francia,olasz,világkupa dolgoztak fel, valamint a BTCC Reloaded kötődik még a nevükhöz, amiben a 95,96, 99,2000-es évadok vannak feldolgozva. De ezek nagy része az eredeti mod GTR2es konvertjéhez lettek kiadva, és onnan rakták vissza ide, mármint a skineket.
Az a nagy kérdés esetleg javítottak e rajta, mert akkor inkább az övékét kellene használnunk. De az eredeti GTR2-es skinezőktől úgyis kell kérni engedélyt.
(A teljessség igényéhez még megmelíteném hogy a GTR2höz SuperTouring 4.0 (most) néven fut a mod, és vannak benne olyan extrák, mint a Seat Toledó, F1Cből konvertált 95 előtti autók, vagy a BTCC2000-es bajnokság Production Cars kategóriába tartozó autói.(ez utóbbiak is szépek, gyanús hogy pl a primera, accord a Szupertúrakocisból van átalakítva, de nemtudom ki csinálta))
A Brazil srác mivel dolgozik? Max vagy 3DSimedV3?
Ha utóbbi, akkor szerintem úgy kellene nekiálni, hogy letölti a linkelt 1.25-ös Race07es modot, és abból benyit egy kocsit (egy .car fájlt <= ez rFben a .veh), és azt konvertálja át. Festés az most tökmindegy, majd rárakjuk a megfelelőt.
Csak figyelni kell melyik .car-t nyitja mert pl a Hondák egy mappába vannak, meg pl a Peugeot is. De azért egy 405-406 könnyebben megkülönböztethető, bár ez utóbbiból is van kétfajta orrú!! Viszont az accordból a csíklámpásabb nem jó nekünk.
Nekünk ez kell pl 595300.car:
A modellek nem túl sok poligonból állnak. Ez a honda 22ezer. (Azt mondanám egy középkategóriás rF1 mod szint, nem egy GSMF. A konvertált modokat ne számítsuk ide...)
Először eltüntettem minden zavaró feketét, shadow, kipufogó stb, és látom hogy nincs kívülről belseje?? :S Aztán ma vettem észre hogy hát van csak véletlen eltüntettem azt is. Azért mert a belső cockpit néhol kicsit kilóg. Ezt láthatod a Redstone felett, a C oszlopon meg a tetőn. De ha ezek 1 oldalú materiálok a játékban, akkor nem látszik. nemtudom rF2-t mennyire zavar az ilyen, ha gond, akkor ott egy picit bentebb kell mozgatni egy két pontot. Mint a a képen láthatod, motor, csomagtartó nincs. Valamint a hátsó lámpa is csak textúra. (Erre rak egy lámpa és féktextúrát)
Az első lámpa az "3d-s". Értem ezalatt hogy ott a búra, és a búra mögött bemélyedve egy lámpatest-textúra. De szerintem nem vészes, főleg ha azt veszed, hogy ott egy matrica is van a BTCC-ben. Szóval úgysem látszik, hogy az az izzó 3d-s vagy sem.
A belsők nagyon szépen ki vannak dolgozva.
Utoljára szerkesztette: PacsutaTibi, 2015.07.16. 22:08:17 -
Esetleg ha megvannak a 99-es modellek szólok a brazil gyereknek. Amúgy nézted már a modelleket, milyenek? -
PacsutaTibi #10825 Itt is érdemes nézelődni:
http://www.supertouringregister.com/documents/
Alul van pár kocsispecifikus dokumentum, de általában cikkek. -
PacsutaTibi #10824 ETCC 2001: Két kategória ment a ST és a kisebb super production. Itt van leírás a kettőről:
http://web.archive.org/web/20020106142042/http://www.superracingweekends.com/ETCCmg/Regulations/Technical.htm
Fia honlapján rajta kell lennie a szabályzatnak.
Ez még mindig ETCC 2001, bár nemtudom az utolsó 2 évben mennyit változtak a specifikációk.
http://web.archive.org/web/20020205161631/http://www.superracingweekends.com/ETCCmg/default.htm
De itt van Opel Vectra, Audi A4, Honda Accord, Volvo S40. -
-
A kérdés, hogy ki tudja átrakni?
Szerintem a 99-est kellene. Az volt ahogy így nézegettem az utolsó jó év. Utána már a Nissan is szerintem csak privátban indult, meg eléggé megcsappant a mezőny. Mondjuk 2000-ben már a "cicaszemű" Primera ment, ami nekem jobban bejön (személyes érintettség miatt), de a 99-es tűnik a legjobbnak.
De mindenképpen a legszebbeket kellene átrakni, a fizikát majd megoldom. Sok adatra amúgy sem számítok. :) -
PacsutaTibi #10821 Na vasárnap este válaszolt.
" Hi, Sounds interesting, would be cool to see what the cars look like in Rf2. So go ahead with your work "
Szóval adott engedélyt, az összes szupertúrás kocsira.
Ki lesz aki átrakja a modelleket?
Milyen sorrendben rakjuk át? Előbb a szebb modellűeket (pl Honda, régi Mondeó) vagy amihez több adat van a fizikához?
Vagy a 99es BTCC-t? Nyílván a primera nem játszik. Nem is tudom van e Race07be.
-
PacsutaTibi #10820 Pöpec lesz!
-
-
ASR-Formula-OWC-1991-Ferrari-643_v170.rfcmp
ASR-Formula-OWC-1991-McLaren-MP4_v170.rfcmp
ASR-Formula-OWC-1991-Williams-FW14_v170.rfcmp
ASR-Formula-OWC-1992-Ferrari-F92A_v030.rfcmp
BMW-M3-GT2-2009_v151.rfcmp -
ez is lehet egy marketing, visszacsábítani azokat akik már megvették, és ezzel új vevőket behúzni. na ja :) viszont most a race2play megint pörög -
Belelendultek, az teny, legalabbis a sajat tempojukhoz kepest:) De ez igy sokaig fog tartani, es erdemben max csak azokat szolgaltak ki, akik amugy is hasznaljak, plusz beveteluk nem lesz belole. Meg mindig nem latom mi a cel:) -
na. fasza. csak most ne menjenek szabira, tolják a cuccokat -
http://rfactor.net/web/2015/07/10/portugal-international-2-0-now-available/
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Changelog:
Implemented RealRoad Shader and reworked/remapped roads
Added RealRoad to curbs
Mapped RaceGroove for GP and GT Layouts
Remapped access roads
Remapped painted lines
Smoothed out the excessive road bumps for the most part
Lowered sawtooth curbs
Remapped curbs and adjusted texture to match the sawtooth profile (has some small UV glitches)
Cut Astroturf into terrain meshes
Implemented new Terrain Shader and reworked/remapped terrain
Cut in new gravel trap edges for use with Terrain Shader
New road, curb and terrain texture set
Terrain Radiosity pass
Added grass verges
Added high poly inner embankments inside T1-T4
Added high poly outer embankment between T6-T7
Added terrain shadow casters
Added vegetation shadow casters
Added new grid + new texture
Vertex Blended tyre colours
Added normal and spec maps to armco posts
Cut in transparent glass with cheap interior for key buildings
Repopulated RefMap0, ReflectedEnv and Static01 reflection maps with performance in mind
Implemented Digital Flags technology
Applied super precise inertia for movable tyre stacks based on rF2’s tyre model calculations
Updated TDF to latest set of grip values
Added telehandlers
Added new and updated cams
Added new loading screens
Added Test Team RealRoad Preset Pack
Removed one particularly nasty tyre wall on GP Layout
Removed HDR Profiles
Fixed small building proportion inaccuracy
Re-conformed painted stripes to smoothed surface
Fixed tyre wall smoothing
Fixed some access road T verts
Remapped start lights to match reality
Fixed many but probably not all popups
Re-exported XSectors to fix 32 bit issues
Re-exported the handful of GMTs that weren’t touched to 2.52 format using gJED
Slightly reduced z-fighting of vegetation, also resulting in a tiny performance gain
Renamed Grand Prix of Portugal to GP Layout for the sake of consistency
Replaced all trackside vehicles with higher detail ones (Team Trucks, Rescue Vehicles, Cars)
Replaced all modular grandstands with higher detail ones
Replaced apex tyre stacks to GT Layout with higher detail ones
Replaced outhouses with much better ones
Replaced tyre walls with higher detail ones
Replaced all cones with much better models
Replaced glass materials
Replaced entire crowd and optimized for smoother performance
Optimized road and terrain objects and materials for better and smoother performance
Optimized access roads for smoother performance
Optimized tyre wall material
Optimized tyre wall objects
Optimized 3D tyre objects
Optimized fence textures and materials for better performance
Optimized Armco (aggressive), Armco posts and fence posts
Optimized and improved barriers (Armco, pitwall)
Optimized all vegetation objects for smoother performance
Optimized smaller TrackSide Objects for smoother performance
Optimized shadow casters for armco and tyres for better performance
Optimized small concrete grandstands
Removed some hardly-seen pit objects
Aggressive mirror optimization
Optimized night lighting
Removed unused/obsolete meshes and textures
Cleaned up pit building textures
Cleaned up main grandstand textures
Removed negative mip map bias on all/most materials
Improved and rebalanced all vegetation textures
Remapped and optimized marshal huts
Improved road and curb textures
Randomized vegetation a bit
Remapped tyre wall canvas and revamped its texture
Improved tyre textures
Slightly improved distance markers
Updated crowd textures
Improved vegetation textures
Cut in red bricks on old ruin house
Rescaled T3 flags
Tweaked fog
Condensed this changelog (yes, it was much larger)!
Utoljára szerkesztette: Alexease, 2015.07.10. 20:21:16 -
ISI Portugal International 2.0 WIP (hamarosan)
-
PacsutaTibi #10812 Jaja. A Class2-es "Szúpertúra" BMW-n. (Az STW a német bajnokság rövidítése)
Érdekes a wiki szerint 97ben volt utoljára bmw a BTCCben. De a touringcarregister szerint 99 is indult ugyanaz a csávó a BMWjével. -
BMW-n. :D 320 STW asszem. -
A legjobb az lenne, ha az adott szezon összes autóját megcsinálgatná. :) Primerán kivül miben mesterkedik/mesterkedett még? -
Igen, ez az aktuális, majd Augusztus 3-tól indul a TCR Series, addig adok újat. És köszi :D -
Ez a jo? :)
Kozben cserelodott valamikor a banner, mert elkeszult az IP alapu szerver olvaso, valszeg ugy maradt a regi promo banner;) -
Alex, a fejlécbe visszamászott egy régi banner :D -
Korabban az config.ini-ben "kellett" turkalni, most mar van ra allitas a beallitasok reszben (minumim Force vagy hasonlo).
Az auto setupban meg a Caster emelese segithet.
Plusz, az rF2 nem allitja utana fizikalisan a kormany elfordulast, erdemes a kormanyt autonkent fixalni (450/540/720/900 fokon). -
Hogyan lehet középen egy kicsit feszesebbé tenni az FFB-t, hogy alapból legyen egy kis tartása? -
jól hangzik, remélem ez egy hosszútávű együttmüködés kezdete lesz.. 

Utoljára szerkesztette: SZABl, 2015.07.09. 08:47:42 -

-
Közben írt Patrik. Még nincs meg neki az rF2, de valamikor mostanában megveszi, aztán belerakja a Primerat. :)
Azt írta, hogy a grafikát elintézi, de majd a fizikához kell neki valaki, mondtam, hogy ajánlom magamat. :D -
PacsutaTibi #10801 LINK
Itt is van nagyon sok futam a Német és Olasz bajnokságokból, csak annyi a baj hogy olasz nyelvű. Valamint van videó az EuroSTC (ami ugyebár az ETCC/WTCC elődje) 2000-es első szezonjából. Volt Hungaroringi illetve szlovéniai forduló is. Egy tervezett pálya (slovénia első épített pályája) nem épült és helyette rendezték itt Mobikrog Cerklje ob Krki nevű "pályán" a futamot. Ez gyakorlatilag egy régi katonai bázis volt.
Utoljára szerkesztette: PacsutaTibi, 2015.07.08. 21:41:46 -
Basszál le mert tévedtem egy évet. 
Mindegy, a lényeg, hogy az ott akkor tetszett. Így visszanézve a videókat meg az autók tetszenek, de nagyon. :) -
PacsutaTibi #10799 Irtam neki tegnap este. Ma már 3szor volt fent legalább, de nem váalszolt még. 
Másik dolog amit azért pontosítsunk. A Toca1 1997ben jelent meg. Érdekes lett volna ha a 98as évadot dolgozza fel.
Szóval
-Toca1 (1997): BTCC 97
-Toca2 (1998): BTCC 98
-Toca Race Driver (2002): BTCC2001 (Mind az 5 BTC-T-s kocsi benne van) Nemtudom lehetett e rajtszámot választani, de az igcd-n minden kocsinak 18as a rajtszáma.... Itt ugyebár bejöttek egyéb sorozatok is DTM, V8, Rally....
-Toca Race Driver 2 (2004): Nincs benne BTCC
, maximum az első generációs kupás leon, ami kötődik kicsit a brit bajnoksághoz, de az volt németbe is.
-Toca Race Driver 3 (2006): Honda Civic EP van benne, de az is szárny nélkül, elvileg valami kupás verzió. De én még olyanról nem hallottam. Valamint olyan kis cliók vannak benne amilyenek itthon is voltak, és amik kint is mentek btcc betétfutamként.
A grid sorozatot már nem irom, de azokban pár S2000es technika volt BMW,Volvo, Chevrolet (Cruze és Lacetti). Az Autosportba uj NGTC-s Focus és Honda.
-
PacsutaTibi #10798 Megérdeklődöm akkor. -
Oks, ha tart valahol majd a gép, és van valami fizikára alkalmas dolog akkor küldd el. Fizikára alkalmas, értsd: van már 4 működő kerék, és legalább a kaszni külső része benne van. :) -
Ez így kép alapján szerintem teljesen jó. Nem tudom rF2-ben hogy mutatna, de ha van kontaktod a készítőhöz elkérhetnéd tőle. Legjobb a 99-es szezon lenne, bár ez a Primera P11.144 szerintem a 2000-es szezonban futott. Annak idején még a TOCA-val játszottam, abban is asszem a 98-as volt, meg a 2-ben a 99-es. Az akkor nekem nagyon tetszett. :)
Akkor modellezni nem kellene, a fizikára meg most lenne időm. -
Néhány pálya, szép munka -
Persze elfogadom ha gyártasz bele. :D A kijelző meg a versenyző hiányzik. Nem tudom h fogom bele varázsolni. Majd még próbálkozunk. Bár szerintem csak pénteken tökölök vele. :D
De valahogy meg kell tanulnom. Van még olyan autó amit szívesen tesztelnék a játékban. :D
Utoljára szerkesztette: tonio2006, 2015.07.07. 17:22:59 -
Voltak jó modellek és kevésbé jók közöttük. Lehet egy picit ki kell pofozni őket. De nem voltak rosszak. Fizikájuk valahogy nem jött be. A srác aki Primerát csinálta, a BMW-t elég gyenge képekből csinálta. Akkor adta meg neki Niesz Motorsport facebookját ott elég jó képek vannak.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: tonio2006, 2015.07.07. 16:00:55