19779
  • shiet
    Totál kezdőként (de tényleg abszolút totál kezdőként) kérdezem. Ha el akarnám készíteni a Summit Point Racewayt KATT azt pl. úgy kéne kezdenem, hogy innen a google mapsből kiimportálom vhogy a pálya körívét? Vagy van erre vmi más program/módszer/akármi?
  • hungary27
  • shiet
    Watkins Glenből az a 0.4-es ami a letöltések között van nem lenne rossz egy kis optikai tuninggal és normális sebességű AI-val. WG-en ráadásul a Stock Car-okkal is szoktak versenyezni a valóságban.
    A Road Americával az a baj, hogy a pálya rohadt széles a valósághoz képest.
    Long Beachből létezik vmi 2 éves cucc, arra is ráférne némi munka.
    Road Atlanta elvileg készül vmiféle "scannelt" adatok alapján az rF fórumon.

Mosport az abszolút kedvenc pályám és iRacingen kívül sehol nem lehet rajta versenyezni. Mondjuk érdekes illetve valszeg nem lenne túl jó AI ellen versenyezni rajta, mert sok nagysebességű kanyar van ami az AI-k halála szokott lenni, ott szokták a legtöbb időt veszteni.
    Utoljára szerkesztette: shiet, 2015.08.11. 23:38:10
  • Alexease
    Sajnos uj palyak nem igazan keszulnek, ami van, az szinte mind regi tobszoros konvert.

Ha megmaradt volna a palyagyarto-konvertalo kemenymag, bar a forrasok elegge valtoztak, eleg jominosegu (koztuk sok szkennes) palyakat lehetne belepakolni: AC, R3E, CARS :)
  • shiet
    Észak-amerikai pályák nem nagyon vannak...
    Mosport, Road Atlanta, Road America (normális), Watkins Glen, Daytona Road, Belle Isle, VIR, Long Beach.
    Laguna Seca és Bathurst is ami van nem a legjobb...
  • simcompany
    Na elmondható hogy pályákkal nincs gond. Már szinte minden megvan ami kellhet viszonylag jó minőségben. Viszont az autókat nagyon nem akarják építgetni ami fura. Ugyanannyira bonyi.
  • Alexease
    Az FSR-nek is sajat bajnoksaga van, amihez maguk konvertaljak/gyartjak a palyakat (a sajat mod melle). Ezeket minden evben frissitik, igy a 2014 palyak melle, most felkerult nehany 2015-os is:

FSR-2015-Bahrain_v100.rfcmp
    FSR-2015-Canada_v100.rfcmp
    FSR-2015-China_v100.rfcmp
    FSR-2015-Hockenheim_v100.rfcmp
    FSR-2015-Malaysia_v100.rfcmp
    FSR-2015-Melbourne_v100.rfcmp
    FSR-2015-Silverstone_v100.rfcmp
    Utoljára szerkesztette: Alexease, 2015.08.11. 01:30:10
  • simcompany
    köszi!
  • Alexease
    Koszi!
    Igazabol mar mind fent volt a gyujtohelyen, csak egyeb nevekkel;) Most ujrapakoltam az osszeset, es ha mar igy osszegyujtottek es ok publikaljak es linkelik, az o nevukkel tettem fel en is (SRT).

SRT-Autodrom-Most_v100.rfcmp
    SRT-Dubai-Autodrome_v105.rfcmp
    SRT-Interlagos-GP_v113.rfcmp
    SRT-Istanbul-GP_v100.rfcmp
    SRT-MagnyCours-GP_v110.rfcmp
    SRT-Norisring_v110.rfcmp
    SRT-Oschersleben_v100.rfcmp
    SRT-Oulton-Park_ v111.rfcmp
    SRT-Paul-Ricard_v092.rfcmp
    SRT-Portimao-Circuit_v101.rfcmp
    SRT-Road-America_v1011sm.rfcmp
    SRT-Sachsenring-GP_v100.rfcmp
    SRT-Slovakiaring_v100.rfcmp
  • simcompany
    Oregon Raceway

Bahrain

Sok jól konvertált pálya
  • Adam Jonas
    Szerintem azt a nyomoronc űrhajós szimulátort hegesztik éppen.
  • Alexease
    Szerintem nem az rF2 eladasokbol vagy elofizetesekbol elnek, abbol nehez lenne;) Tuti van a haterben mas egyeb is (most az urhajos cucc felejtos), valami rendszeres komolyabb megrendeles es bevetel.

Ha volt is valami beveteluk az rF2-bol, annak mar 3 eve. Ha valaki a kezdesnel lifetime-ot vett, akkor evrol evre "egyre olcsobb" a progi hasznalat, tartalom es frissites. Akik csak 1 eveset vagy online nelkul, azok mar valszeg regen nem hasznaljak, az AC, iR, R3E vagy a CARS mellett nem hinnem, hogy befizetnenek ide, csak az online elereshez, amihez "nem jar semmi".

Ma mar alap, hogy csak akkor eri meg fejleszteni valamit, foleg a szimes-jellegu, ha evente van "belole" bevetel, legalabb 30-40$. Es az mindegy hogyan: valodi elofizetes (iR), tartalomvasarlas (R3E) vagy DLC (AC, CARS).
    Az ISI a negyediket valasztotta;DDD Ez akkor mukodott volna, ha nincs AC vagy egyeb, ami elszipkazza a moddereket es az online kozosseget.
  • simcompany
    a nyaralást pedig mi fizetjük :D
  • Alexease
    Gondolom nyaralnak;) Eddig sem szakadtak meg, nem hinnem hogy ilyenkor huznanak bele.
  • shiet
    Nagy a csend... :D mikor jönnek már a Stock Car-ok?
  • simcompany
    KÖSZI!
  • Alexease
    Most mar igen:) Bocsi, ezt nagyon beneztem! :/
  • simcompany
    Alex, olvastad amit írtam?
  • Alexease
    ASR-Formula-OWC-1992-Full_v186.rfcmp

Hidden-Valley-2015_v110.rfcmp
    Oregon-Raceway-Park_v072.rfcmp
    South-Shore_v100.rfcmp
  • Alexease
    Amugy a MOD is jo (F1 1992). Az ASR csinalgatja a 90-es eveket, a '92 full, meg innen-onnan autok. Folyamatosan frissitgetik, bovitik oket. (Korabban meg volt a teljesn 1990-es evek valahol).

http://www.asrformula.com/#download
  • lac coo
    ez jó ! :)
  • zolee145
    Nekem ez a "kisajátítani egy technikát" okozott némi derültséget. :D
  • Alexease
    Ezt is jol osszevagtak:)

• Totti5
    Nem lenne gond ezzel, de nekem túl fapados a látvány és nagyon egyen a hangeffekt repertoár. Többre vágyok 2015ben. Kár hogy a graffal, animációkkal, hangkeveréssel nem foglalkoznak. Nem ad minőségi élményt. Valszeg ligázásra a legjobb, de az nem érint már, és nem is akarom hogy arra emlékeztessen a cucc.
  • lac coo
    De , ez az atlagnak keves.
    Ritka a mindenevo, altalaban vagy kasztnis abbol gt vagy kistura, vagy ow stb...
    Ebben mindenbol van egy pici, de pl en 99% ban a Cliot hajzom, mert a tobbi annyira nem izgat.
  • Alexease
    Autobol nem nagyon csnalnak kamut, csak ha "nagyon szukseges", de akor is csak a nev kamu:) Keszulgetnek autok is, de nem futoszalagon. Lesz NASCAR hamarosan (nem fogjak olni egymast erte az emberek;P), de ha megmaradt a licensz, talan lesz meg Panoz is.
    Amugy felsorolva a tartalmat, semmi gond nem lenne a programmal, aki valoban szimezni akar, az boven tudna hasznalni. Egymasutan leirva, azert eleg jo es valtozatos tartalom:

IndyCar
    Marussia F1 (2012)
    F1 2012 (kamu festesekkel)
    Formula2
    Formula Ranault 3.5 2010/2014
    Skip Barber
    Karts
    Nissan GT-R (GT1)
    Corvette C6R (GT2)
    Camaro (GT3)
    Nissan 370Z (GT4)
    Megane Trophy II
    Honda Civic NGTC
    Ranault Clio 197
    (kamu nevu) 1966/1968 F1/F2/F3
    Brabham BT20
    (kamu nevu) Lola T70
    AC Cobra
    Palatov D4
    Panoz Roadster
    Corvette C6 Z06, Coupe, GS, ZR1
    Honda NSX
  • lac coo
    De nekem nincs bajom a kamu nevű cuccokkal ! rF(1)- ben is teljesen jó kamu autókat csinált mindig ISI.
    Fene bánná ...
    De ilyen, hogy Milset kicsit szépítgetik, ezen se pénz nincs se semmi ...
    Akkor már legalább ezt a kevés munkát fektetnék be valami kamu autóba, vagy a játék hiányosságainak foltozásába ( esős szélvédő pl ...)
  • Alexease
    Legalabb csinalnak valamit;) Sajnos nem sok lehetoseguk van, a normalis licenszelt es divatos cuccok penzbe kerulnek, igy nem adhatjak ingyen, marad az ingyenes, olcso, kamu nevu, regi felujitott es egyeb cucc.
    Valszeg az ISI is ossze tudna rantani egy csapat moddert, aki gyartanak nekik a cuccokat (ott az URD, nekik is dolgoznak, vagy a Reiza-bol is lenne forras), csak ember nem lenne, aki 10-15$-t kiadna egy-egy rF2 DLC-ert (plusz ertelme sem lenne a masolgatas miatt, a minimal felhasznalo miatt nem fer bele a veszteseg).
    Ezt az elejen beneztek, valszeg Wheatley-nek koszonhetoen:)
  • lac coo
    imádtam mindig ezt a pályát, de most komolyan csak ilyenekkel tudnak foglalkozni ?!

http://www.bsimracing.com/rfactor-2-mills-metropark-update-preview-screenshots/
  • PacsutaTibi
    :D A mondat első felével nem is vitatkoznék :D Az NFShez képest szimulátor a Grid.

(A múltkor néztem egy ilyen NFS történelem videót, mindegyik részből 1-2 perc. Amilyen szépen fejlődik a grafika, az autók mozgása annál rosszabb.) Meg ez a hülyeség is pl az új Hot Pursuitban,ha rendőr vagy, menj neki az ellenfélnek hogy lemenje az ereje.... A régi Hot Pursuitba le kellet szorítani! Ha nem voltál elég ügyes berakta hátramentebe kikerült és ment tovább :D Osztottképernyő, modok, ejj mennyit játszottunk azzal régen...
  • zolee145
    "Grid az szimulátor, magától értetődő, hogy élethűbb az irányítás, az NFS árkád, és ha az ember kisajátít egy technikát, akkor könnyű(Én kanyarnál gyenge fék, majd enyhe kézifék és megy a szép drift).
    Mint azt mondtam, csak ki kell sajátítani egy technikát."
  • danikosz

Útjára indul az RCM Motorsport és a Virtual SimRacing közös projektje, a Road to RCM!

A program elsősorban azon tehetségekhez szól, akiknek nincs olyan anyagi háttere, ami elég lenne a magyar autósportban való részvételhez. Az alap elgondolás idehaza teljesen új és egyedi alapokon fekszik: közösségi finanszírozás. Bizonyára mindenki tisztában van vele, hogy a versenyzés nem olcsó és támogatókat sem olyan könnyű találni. Azonban, hogyha mindenki azonos összeggel lép be és egy megfelelően előkészített és megszervezett válogatón keresztül autóba ül, akkor biztos lehet a képességeiben, és abban hogy nem fog kudarcot vallani. Egy bemutatkozó futam mindenkire nagy hatással lehet: csapatokra, szponzorokra, nézőkre. A cél, hogy otthonról, a fotelből kikerüljön egy ember az RCM Cup szezonzáró futamára, Brno-ba.

A győztes még az éles futam előtt 3 napot tesztelni is fog az autójával, hogy Brno-ban tényleg már csak az ívek és a féktávok begyakorlása legyen a legnagyobb gond. A korhatárnak csak alsó limitje van, mégpedig a 12 év. Felső nincs!

A regisztrációt követően egy email-ben kapjátok meg az utalási adatokat.

Minden további információt a weboldalon megtalálsz!
  • simcompany
    Alex, lécci cseréld ki a fenti linket erre és ez legyen a link

nagyon köszi!
  • zolee145
    Remek. Ezek szerint Patrik neki is látott az rF2-es Primeranak. :) Most olvasom az ISI fórumon.
  • zolee145
    Pl találtam nagyon szép régen modellezett S40-et, de szerintem ahhoz nincs belső, de talán nem is kell. Van még Laguna is. Amúgy ja, minden autó így készül, de ezek nagyon így készülnek. Szóval kerékjárati ív, meg az első lökös alja (de tényleg csak az alja, mintha fűrésszel levágnák az eredeti alját, és kapna újat), meg hátsó szárny. Szóval se küszöb, se hátsó lökös, semmi. Még a tükör is széria.
  • PacsutaTibi
    Jah, persze ugyanaz a hátsó szárny...

Ilyen tényelg van több fajtán

Ezen szélesebb a felfogatás

Ezek meg ívesebbek

• PacsutaTibi
    Végül is szinte minden versenyautó így készül. :D
    Vedd le az első hátsó lökháritót, módosítsd, rakj rá szárnyat, csinálj versenybelsőt, küszöböt, nagyobb kerékjárati ívek, kerekek...

Csak sokszor az a baj az alap kocsi és a kiegészitők modellezési minősége eltér, és nagyon csúnyának hatnak....
    Melyikhez lenne qmúgy alap modelled?

Jah a kerekek ezek a rF, GTR, Race féle felpörgősek. Tehát előről egy animáció szerint textúrát változtató körlap. A belseje meg egy rendes 3d kerék, csak nincsenek meg a szemben lévő poligonok....
    De azt simán be lehet oda rakosgatni, ha csak a 3d-s kell.

De azért így dúrva, beilleszteni a "semmibe" a küllők oldalát a körlap képéhez.
    Nem értem miért nem úgy csinálják, hogy bemodellezik oda a küllő szemben lévő poligonjait is. És amikor lassan pörög akkor a körlap tök átlátszó. Amikor meg gyorsul akkor vált a textúra, és körlapon megjelenik az elmosott, mögötte meg azt/annyit mutat a küllőkből amennyit gondol.
  • zolee145
    Mégegy kérdés: mennyire lehet nehéz kész, széria modellekből átalakítani ilyenre?
  • zolee145
    Amúgy azon agyalok, hogy mennyire lehet nehéz ezeket modellezni? Végülis totál széria külső. A kerékjárati ív van átalakítva, az első lökös alját simán levagdosták mindről, és kapott valamilyen légterelő elemet ami földig ér, meg van a hátulján egy szárny, ami mindegyiknél ugyanaz, gondolom szabályzatban meghatározták.
    Végső soron az autók belseje tűnik sokkal nagyobb melónak.
  • zolee145
    Igazad lehet. A 99-esnek (az összes többi márkának is) az első kereke teljesen látszik, mindegyiknél jó nagy a kerékjárati ív.