19779
  • Alexease
    Az a palya mindennel jo:) Meg az SMS Ferrarival es a CARS-szal is ott mentem az elejen sokat, de aztan kiszedtek belole.
  • Ingy2
    Elég erős tévedés, hogy ha szkennelt akkor pontosabb, mivel jelentősen visszabutítják már onnantól nem biztos hogy a bucka ott van ahol kellene. Nem akarom az rf2őt védeni, pedig azt fogom, mert a pályamodellezésbe is szokás belekötni, nézzetek meg egy raceroom indianapolist és az rf2 verziót. Engem is meglepett hogy azon kivűl hogy a raceroom tele van pakolva emberekkel az épületek nagyon gyatrán vannak kidolgozva. Azt is értem vannak szebb játékok, de sztem most hullámvölgyben van minden játék mert nagyon messze vannak a fotórealisztikusságtól, per pillanat egyik sem tetszik, azért mert szarrá effektezik és nyomják a post processt akkor is az összkép nem szép.
  • shiet
    Wow, Rouenen DRM moddal ha nem mentem vagy 1000 kört akkor egyet sem.
  • Alexease
    Silverstone GP Classic (1975)

• Alexease
    Rouen WIP.
  • shiet
    Nem írtam sehol olyat, hogy mindenben a legjobbak.
    Pályákban és online-ban a legjobbak.
  • lac coo
    Miert olyan biztos az, hogy IR mindenben a legjobb ? :)
    A palyakat meg ertem hisz ott szkenneltek, de minden mas.....
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.09.11. 19:17:38
  • shiet
    Kipróbáltam Bathurstöt. Egész jó. Mivel élőben nem vezettem még ott (valszeg soha nem is fogok :D) ezért az iRacinges verzióhoz tudom csak hasonlítani, meg láttam már millió onboard videót is. :D

2 dolog ami nem tetszik: a Skyline-ra levezető lejtő nem elég magas, mondjuk nem olyan vészes a különbség, de nincs meg a "hűbazmeg" effekt vezetés közben. :D ráadásul pont ebben a kanyarban az AI ellenem állandóan lemaradt.

A másik - ami elég komoly különbség - az esses, iRacingen teljesen máshogy kell bevenni, később lehet fékezni és nagyobb sebességgel lehet lefelé menni, mert a jobbkanyar nem olyan éles mint ebben az rF2 verzióban. iRacingen is könnyű itt elveszteni az autót, de itt mégrosszabb, jobbra-balra-jobbra kanyaroknál alig lehet megtartani az autót, már amennyiben a rázókő jobb oldalán maradunk, és nem megyünk keresztül rajta, de amúgy iR-en nincs is rá szükség.

Ezen kívül a "dipper" után rF2-ben van egy nagy hupli a kanyar után ami nem kéne, onboardokon sem látni, itt viszont emiatt könnyű kipörögni.

És végül a Forrest Elbow-ra levezető kis egyenes: itt az rF2-es emberke rossz helyre tette a huplikat, iRacingen maga a kanyar hepe-hupás és emiatt az autók lényegében lecsúsznak abban a kanyarban, elvesztik a tapadást, alulkormányzottak lesznek, itt rF2-ben a kanyar előtti egyenesben vannak a huplik.

sisakkamerás videó, látszanak a dolgok: https://www.youtube.com/watch?v=YORewU0GBs0

De amúgy ha elvonatkoztatok iRacingtől akkor elég jó, ha vki sosem vezetett még ott és iR-en sem akkor jó, kihívás, csak az a lényeg, hogy az autósérüléseket bekapcsolva kell versenyezni rajta... :D
    Utoljára szerkesztette: shiet, 2015.09.11. 18:35:40
  • lac coo
    Ha csak kamu huplik lennenek mar az is jobb le e.
    AC ban is zgalom, hogy a legtobb mod palya tukorsima.....
    Ezt mar az rF1 korszakban is gyuloltem :)
  • Alexease
    Sajnos Adalaide regibol konvertalt cucc, normalis adatok hianyaban, sokaig lehetne piszkalni videok alapjan, hol milyen az aszfalt. Az AI meg a szokasos, nulla/minimal munkabefektetessel is alapbol jo/mukodik, de ahhoz, hogy valoan hasznalhato legyen, foleg ilyen palyan, azt is masszirozni kellene egy ideig.
    Ha tudnam, hogy tobbe nem nyulnak hozza, akkor csinalgatnek ezt azt. Talan les zupdate, aztan kiderul...
  • shiet
    Tegnap kipróbáltam ezt az Adelaide pályát és sztem túlságosan sík/egyenletes az aszfalt. A másik, hogy az AI 1-2 kanyarban lassú, pl. a hairpinből kijövet teljesen rossz a versenyvonaluk.
    Az hogy jól néz ki (rF2-höz képest :D) egy dolog, verseny közben úgysem a grafikára koncentrálok.
    Ma kipróbálom Bathurstöt.
    Btw az az ember készítette a Bathurstöt, aki a Nurnburgringet és a Searspointot is.
    Utoljára szerkesztette: shiet, 2015.09.11. 10:48:09
  • shiet
    Bathurst: KATT
  • Alexease
    Es ha mar lud, akkor legyen kover ;)
    Adelaide Clipsal 500 V1.0 released

• Alexease
    http://www.onwheelstv.com/rfactor/autodromo-hermanos-rodriguez-v1-4-released-for-rfactor-2/

• Alexease
    http://rfactor.net/web/2015/09/10/bathurst-now-available/

• Szabi #11137
    azért ez így nem igaz, az ingyenes autókat is külsősök modellezik, sőt az alapjáték autóit is :D

modelt megcsinálják, játékba nagyjából ,,beültetik" aztán Kunos-ék rendberakják az autókat :)

a liszenszelés meg jó kifogás, inkább a szerződések lehetnek a macerások, biztos hogy sok gyártó mondja azt hogy persze, tegyétek be nyugodtan az autókat, gyertek leszkennelni a pályát, viszont valószínű cserébe kérnek valami egyéb extrát, pl. legyen a játék borítóján, intróvideóban, sokat kelljen használni a játékban, legjobb autó legyen.. stb..
  • Alexease
    Az AC is azt csinalja, kulsosok (URD, SimDream) gyartjak a tartalmakat, de naluk az kicsit mas, mert utana azokat DLC-nek, penzert adjak.
    Az ISI is megtehetne, de ok ingyen toljak a cuccokat, ugy meg folyamatosan veszteseges lenne a dolog (licenszek + kulsos munkaero). Amig az ISI nem piszkalja at az engine-t, es nem tud fizetos DLC-ket kiadni, addig patthelyzet van...
  • shiet
    ISI fórumon láttam TW-től, hogy sokallják az elkért pénzt egyes pályákért, szal sztem szimplán nincs rá nekik keretük, hogy licenszelgessenek.
  • Adam Jonas
    Amúgy az ISI-t továbbra sem értem. Igazán vehetnének példát az Eagle Dynamics-től (DCS: World). Megvannak a licenszek az egyes repcsikre, de jó párat kiadnak külsős cégeknek, hogy azok csinálják meg, amikor meg kész, modulok formájában tudod megvenni őket.

Simán összedolgozhatnának akár az URD-vel is ilyen téren, hogy megveszi az ISI a licenszet, az URD pedig elkészíti a modellt meg az alapokat, a fizikába meg besegít az ISI. (Múltkor Wheatley nagyon magyarázta nekem, hogyha írnak nekik a modderek, hogy kellene segítség fizikában, akkor örömmel segítenek, de nekem ezzel kapcsolatban elég erős kételyeim vannak. :D )
  • Adam Jonas
    Ez jól néz ki! Kár, hogy nincs normális V8 Supercars mod, elég jó kis futamokat lehetne tolni ezen a pályán is. :)
  • Adam Jonas
    Ha játszottál már korábbi Sompir-féle F1 moddal, akkor szerintem tudod, hogy Sompir mikor találkozott utoljára a fizika fogalmával... :) (Nagyjából úgy 30 évvel ezelőtt, még középiskolába a Fizika tantárgy során. :D )
  • Alexease
    A Shift-bol atpakolt Nord is olyan volt (lett volna;P), csak a tukrozodes miatt felbemaradt. Csak ott nem volt annyira buli, mert amire korbeertem, mar a nap is felszaritotta:D
  • lac coo
    Jah, Goldenport olyan azt szoktam is ugy hasznalni :)
  • Alexease
    Meg egy utolso ellenorze; a TTRRPP-t meg elotte leirta (Test Team RealRoad Preset Package) :) Minden palyahoz szoktak adni elore "generalt" es elmentett realroad-ot. Amikor en "csinaltam" palyat, en vizeset is adtam hozza, jo moka szaraz idoben betolteni a vizes aszfaltot, es korozgetve felszaritani:)
  • shiet
    Király pálya, AC-ben próbálgattam eddig de ott lassú az AI, itt remélem nem lesz vele gond.

Ez mit akar jelenteni? : "Test Team having one last go at @rFactor2 3PA Bathurst to check for showstoppers and to generate Test Team RealRoad Preset Package (TTRRPP)."

mi az a showstopper és a TTRRPP?
  • Alexease
    Adelaide_v100.rfcmp
  • unrealnoise
    pfff... ezt nem is értem, de nem is akarom...
    Utoljára szerkesztette: unrealnoise, 2015.09.09. 20:10:06
  • Alexease
    Egy cseppet kulturaltabban, ha lehetne, porzik a topic a vetomagtol;) Koszi.
  • Scarry
    Most mi a fasz olyan vicces ebben? Lehet, hogy 2017-re kész lesz a 2015-ös mod, de a jó munkához idő kell bazdmeg!
  • lac coo
    Minél több annál jobb, de öt minimum :9
  • Alexease
    Vagy inkabb 10-et ;)
  • oneal1
    :D :D
  • lac coo
    Egy kormany akkor eri meg az arat, ha elmuzsikal vagy 5 evet ...:)
  • Adam Jonas
    "Sompir megcsinálja idén a 2015-ös modot. Az lesz a világ legjobb F1-es szimje... "

XD

• Scarry
    Jó igen, de hidd el, hogy megéri az árát.. Hosszú távú befektetés ez nekem. F1-es bajnokságot nem akarsz csinálni? Perszer nem azokra a fostalicska modokra gondolok amik ide vannak linkelve. Sompir megcsinálja idén a 2015-ös modot. Az lesz a világ legjobb F1-es szimje... Sajnos Orsós kibaszott vele, mert dolgozni kell neki, de igyekszik megcsinálni. Megjelenés után én jelentkeznék nálad. Szerintem sokan lennénk az biztos.
  • simcompany
    az ára is kurvajó :)
  • Scarry
    Megjött a Thrustmaster T500 RS motyó. Első próbálkozásra kurva jó és a Logitech motyót picsán veri az tény!! Sokan itt sírnak az FFB után, hogy lyukat éreznek stb, stb... Első teszt után megmondom a frankót, hogy KURVA JÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ!!!!!! Ezzel mindent elmondtam!
  • shiet
    Bathurst elvileg megjelenik 1-2 napon belül.
  • bardocz
    Ez a lényeg, sírás meg biztosan lesz majd. Az érdekes, hogy mennyivel növeli majd a gépigényt.
  • lac coo
    Rossz biztos nem lesz, tuti jol megoldja ir.