19779
  • bardocz
    Kiadtak egy modern Monacot kamunéven, legalább már nem csak a régin lehet próbálkozni.
  • Joex22
    https://www.studio-397.com/2019/12/roadmap-update-december-2019/
  • Adebayor
    Igen. Ui miatt. Discordon írták. Ez a nap is eljött. :)
  • simcompany
    mindent frissítenek? ez már az új UI-hoz kellhet
  • bottleopener
    Ligák figyelmébe: inkompatibilitás miatt érdemes lesz erre ügyelni!

https://forum.studio-397.com/index.php?threads/incoming-all-cars-will-be-updated.64776/

Emerico: igen, tudom, csak régen nyúltam már mod járgányhoz, és megütött. :)

Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2019.12.18. 17:43:14
  • simcompany
    Beszéld meg a mod fejlesztőjével. Rossz fizikát is lehet írni, sőt könnyebb is
  • bottleopener
    Tegnap kipróbáltam a workshopban található RUF-ot.

rF2 ide, fejlett fizikai motor oda, ez a kocsi 60-nal vett, nagyívű kanyarban tolja az orrát.
    Esküszöm, bármelyik utcai autó, téli úton nyárigumival jobban tapad mint ez a mod.
    Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2019.12.17. 10:38:49
  • zolee145
    Köszi. Most 2 hétig nem tudom kipróbálni, de majd otthon ránézek a dologra.
  • b-type
    Na, felül kell írjam magam, tud működni a motor Fanatec kormány nélkül is. Kipróbáltam.
    Állítólag az rF2 tudta kezelni, de valami frissítésnél ez elveszett...nem tudom mennyire pontos rálátással bír aki írta, de valami optimalizációnál 'elveszett' ez kivezetés.
    Holnap kitesztelem, mert nálam most olyan mintha fordítva vezérelné a motort, és így azon kívül hogy bizsergeti a lábam hát nem tesz hozzá az élményhez.
    Viszont jól konfigolható, autóra szabható, tehát össze lehet lőni és össze is kell lőni a pedál felkeményedésével és a progi lehetőségeivel.
    Én rád bízom, mert még nem tudom hogy általam ajánlható-e, csak melóban olvasgattam, aztán némi lelkiismeretfurdalástól vezérelve hogy téves infót adtam, lehúztam fetettem kipróbáltam....nincs mögötte tapasztalat.
    http://fanaleds.com/downloads

• Szabi #19003
  • zolee145
    Na ez baj. Akkor ez egy ideig nem fog rezegni. :D
  • b-type
    ehhez ha jól tudom Fanatec szett kell, mert a pedál csak Fanatec kormánnyal hozza az effektet. Nekem Thrustmaster kormány van Fanatec V3 inv. pedállal és nem rezeg.
  • zolee145
    Jut eszembe, egy kérdés, hátha tudja valaki: rF2 alatt működik a Fanatec fékpedál abs motorja?
  • JokeRS500
    Ez tényleg érdekes. Az viszont jó hír, hogy benne vagy nyakig.
  • zolee145
    90%-ban. A kormányzást nem. Azért érdekes az rFactor. Nálam jól működött, Tommynál jól működött, aztán jött pár ember, hogy összevissza rángat egyenesben, és majdhogynem eltöri a kezét. Ezek rendszerint Trustmaster, Fanatec, vagy Simcube kormányok voltak. Belőttük ahhoz a kormányt, akkor Logitech mellett döglött meg a történet. Jelenleg ott a tartunk, hogy van vagy 7-8 opció újabb kormányokhoz, meg 7-8 opció régebbi kormányhoz upgradesben. :D
  • JokeRS500
    Zoli, nem vagyok képben a wtcr moddal, még nem próbáltam. Te csinálod hozzá a fizikát?
  • zolee145
    Na mégegy videó, ez úgyis aktuális most. Ezt az nVidia saját felvevőjével csináltam, 60fps, nem is akadozik úgy.

Ez meg a telemetria:
  • zolee145
    Igazából az utcai autó sem csúszik mászik, csak határon. Sok szimes autó viszont slicken utcai tempóban is nyikorog, meg csúszkál. Nem attól lesz valami reális, hogy vezethetetlen. Sőt, ami manapság nagy divat, az ügyfél alapú versenyzés, ott aztán pláne a minél jobb vezethetőségre törekszenek a gyárak, hogy a leghülyébb pénzes fazon is elkaristoljon vele a pályán.
  • sertrex
    Esetleg meg lehetne fordítani a dolgot. Hogy pl. megpróbáltam hétköznapi módon menni vele és úgy volt fura az egész. Nem tudom, hogy mért tart itt még mindig a szimes közfelfogás, hogy az autók csúsznak-másznak, meg minden egyes fűszáltól elszállnak?
    Mellesleg már voltam vele pályán is. Nem is egyszer. Egyébként is csak azt mondom, hogy ez még félkész. Ezért hoztam fel a Porschét, mert az is eleinte ilyen volt és már sokkal jobb.
  • tonio2006
    Nem az autóval van a baj. Hanem a sofőrjével. :D Valószínű állandóan versenypályán vezeted, időre, keresve a határokat. De mindegy, ha te így gondolod az egy dolog. Csak ne terjeszd. :D
  • sertrex
    Nekem most ez a harmadik BMW-n már, de holnap betolom a szakadékba, mert sehogy se olyan vezetni, még csak nem is hasonlít, mint itt az rF-ben.
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2019.12.06. 23:12:41
  • tonio2006
    Nincs ennek az autónak semmi baja. Úgy kell vezetni, mint egy utcait. Ez egy utcai sportautó néhány verseny alkatrésszel felszerelve. A GT4-es autó is hasonló érzésre, csak ott több lehetőséged van setupolni. Jó pár kör után hozzá lehet szokni. Én is úgy indultam neki, hogy ez egy komolyabb verseny autó. De nem az. Tényleg belépő kategória. A Porsche-t meg felesleges hasonlítani hozzá. Tök más kategória. Elméletileg a kupás Porsche jobb időt tud menni, mint egy GT4-es a Nordschleifen.
  • macleody
    A kilométerórát nézd, ne azt, hogy ránézésre mennyi a sebesség. Nagyon csalóka a látvány.
  • zolee145
    Nem tudom feltölti-e a képet, majd kiderül. Lényeg, hogy nem vagyok egy nagy videós, a lentebbi most készült, mindenféle beállítás nélkül. Szerintem a windowsban valahogy állítani kellene, hogy 60 fps-t vegyen fel, mert most kicsit diavetítés.

• zolee145
  • sertrex
    A videón is látszik, hogy a sebesség nem indokolja ezt a sok gépészkedést.
  • sertrex
    Az biztos. :D Akkora baj nincs vele csak fura, hogy e mellett a tempó mellett is csak egy félkész cuccra futotta. :(
  • simcompany
  • simcompany
    jönni fog :D
  • sertrex
    Pattog össze-vissza, csúszik-mászik csak nem gurul. Nincs semmi súly érzete. Olyan mintha erő se lenne benne, pörög, visít a motor és nem igazán megy és valahogy a sebesség érzete is olyan fura. Minden kanyarban meg kell küzdeni vele, hogy egyáltalán a pályán maradjon. Kiforog minden előjel nélkül és persze foghatatlan ilyenkor. Nordon próbáltam, ami szkennelt pálya. Ugyan itt a Porsche GT3 már teljesen rendben van. Ha jön hozzá még vagy 8-10 patch, akkor ez is rendben lesz.
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2019.12.06. 14:05:50
  • Adebayor
    kifejtenéd? :)
  • sertrex
    Háááát... ezen még lenne mit dolgozni.
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2019.12.06. 10:12:57
  • Csirkenyál
    BMW M2 CS Racing is here!
  • unrealnoise
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Hát szerintem az új UI pont kezd zseniális lenni.

Pl. a Go Racing > AI race

Itt szépen sorban kiválaszthatsz mindent. Ami zseniális, hogy lehet csillagozni a kedvenceket. Ezt lehetne persze még fokozni, és pl egy 5 csillagos értékelési rendszer tök jó lenne. :)

De a csillagozás mindenképp hasznos, nem kell keresgélni a kedvenc pályákat. Az autókat, és a pályákat is úgy rendezen, jelenítem meg, szűröm, ahogy csak akarom.

Tovább zseniális, hogy az időjárást, meg ezt azt, nem jobbra, balra, itt vagy ott kell keresgélni egy képernyőn, hanem minden fent van, egy sorban. Logikus. Oké, vannak helyek, ahol még nem az igazi, lehetne jobb, de ez még mindig béta, viszont egyes elemei zseniálisak, jól megtervezettek.

Mármint kb mindenhol ilyennek kellene lennie, de hát az iR ebben is előrébb jár.

## ## ##

Unod az alap kocsikat pályákat? Vegyél. :D Én pl azt untam régen, hogy az alapkocsikkal, vagy amelyeket szerettem, szinte mindig ugyanolyan versenynaptárhoz társították. De ez már lehet változott egy kicsit, és változatosabb, bár nem hiszem, hiszen az ingyen cuccokkal kell versenyeket kínálni ugye, ha már az első futamokon felvillanna, hogy ez fizetős... hát az nem lenne jó dolog.

Amúgy kaptunk ingyen pályát tavaly is, szóval annyira azért nem rossz a helyzet, plusz végre ott az AI a hozzám hasonlóaknak. :D

## ## ##

A grafika nem a legjobb, de azért ne feledjük, hogy pl VR-hoz szerintem az iR-nél nincs jobb. Gépigényt, optimalizációt nézve ez így egy tök jó csomag.

Ha meg nem VR-ozik az ember, akkor legalább elmondhatjuk, hogy a 144 FPS eléréséhez nem kell egy RTX 2080Ti :D

## ## ##

Óóó, pedig azért itt sokkal jobban a futamok, vannak gyökerek itt is, és oval kezdő szériákban sok a türelmetlen ember, de itt szinte sose találkoztam olyannal, aki direkt fingatott volna meg... mert az poén.
  • simcompany
    gyors vélemény IR-ről, kb fél nap után
    - grafikai felett már eljárt az idő
    - unom már az alap kocsikat/pályákat (mani)
    - FFB nekem adja, jó
    - hangok még mindig kicsit sterilek, de jók
    - gumifizika kicsit arcade, nem érzek nagy kopást, azt sem érzem milyen állapotban van
    - az új UI, vagy mi a fene, borzalmasan átláthatatlan
    - az én szintemen a versenyek inkább mészárszékre emlékeztetnek, nagyon public szerver feeling
    - az autók setupolása nekem nagyon furcsa, persze biztos autó függő, de nem érzem hogy jól reagálna

na, majd 1-2 hét múlva levonom a konklúziót, de így első blikkre semmi késztetést nem érzek, hogy erre váltsak az rF2-ről

ui.: az error-ok a Windows frissítésem hiányából adódtak, már ok
    Utoljára szerkesztette: simcompany, 2019.12.04. 18:14:07
  • sertrex
    Múltkor, emlékszem valaki kérdezte, hogy meghalt-e ez a game. Ez a mostani párbeszéd juttatta eszembe. És azt hiszem van erre egy tökéletes kór leírás.
    Nem halt meg ez a game, de kómában van. Mesterségesen tartják életben, néha kap egy kis infúziót (kontentek), azután magára hagyják. Néha napján valakinek eszébe jut, hogy mivel lehetne kihozni a kómából és leírja road map formában, ami bizalom gerjesztő ugyan, de nincs aki elvégezné a beavatkozásokat. Azután megint kap egy kis infúziót, amire a támogatók dobják össze a lóvét, mert még mindig hisznek a gyógyulásban, de igazából legbelül mindenki tudja, hogy erre még nem találták meg a gyógyírt. Már tényleg csak a legközelebbi barátok maradtak meg és tartják életben a reményt. Én is bedobtam némi összeget az infúzióba, holott tudom, hogy záros időn belül felkerül a Steamen a virtuális polcra és ha megjönnek az újak, Automobilista 2, GTR 3(?), Project CARS Revolution aka PC3, akkor talán már soha nem lesz levéve a polcról.
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2019.12.04. 17:19:22
  • unrealnoise
    Szerintem is "ostobaság" amit Alex ír, logikailag is kikezdhető. Mármint attól még, hogy ez "csak egy szerelem projekt", attól lehetne ezt jóval jobban is csinálni.

Alex-nál továbbá gond, hogy soha gyakran nem reflektál más érveire. Csak mondja a magáét.

Oké, tegyük fel, hogy igaza van, és az egyész egy hobbi projekt. Legyen. De mi gátolja meg őket abban, hogy ezt jól csinálják? Miért nem lehet offline versenyeket, kihívásokat integrálni az új UI-ba? Mert ugye 100%, hogy nem lesz.

Alex úgy csinál, mintha ebből már nem lehetne soha egy igazán nyereséges, jó cuccot csinálni. Dehogynem. Csak nem így, nem ilyen tempóval és hozzáállással.

Alap dolgokkal nem foglalkoznak, leszarják, etc. Oké, tudom, ez hobbi nekik, nekünk, így is jobb, mint volt. De olyan dolgokról beszélek, hogy offline kihívásokat, azokhoz acsikat rajzolni egy este ki tudnék találni 100-at, leprogramozni se nagy cucc... Pl ha nyersz egy meghatározott versenyen, megvan az acsi. Húú.

Szarul csinálják. Pont.

Amúgy meg, jah, ez a havi roadmap totál vicc szerintem, ilyen tempó mellett kb semmi szükség rá...
    Utoljára szerkesztette: unrealnoise, 2019.12.04. 16:17:18
  • bosco05 #18975
    Hát rendbe kéne rakni a gépedet akkor :) Ez a játék betonstabil. A levegőbe repkedő autóktól kezdve a régi / új gumifizika nyügjén át az FFB-ig sokmindent fel lehetne hozni, de ha nem indul az user error. Elavult driverek, régi windows stb... Igazából mi azt dumáltuk, hogy kb 3 játékból lehetne összerakni magát a tökéletességet. RF2 fizika, iRacing tartalmak és rendszer, illetve Project Cars 2 grafika. Na onnantól nem néznék rá semmi másra :D
    Utoljára szerkesztette: bosco05, 2019.12.04. 15:31:05
  • simcompany
    na végre megy, kezdenek előjönni az emlékek mitől lett tele a tököm ezzel :D de azért nyomni fogom pár napig
  • simcompany
    hát természetesen nem ide való, de 2 óra bindzsizés után sem tudtam játszani. Ha az egyik error-t megoldom, jön a másik. Jelenleg itt tartok vele :D