rFactor 2 és LeMans Ultimate

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bosco05
Erről a "competition system" elnevezésű dologról tudni konkrétan mit takar?
Hát remélem ebben a hónapban, és a következőben már valami nagyobb dolog történik.
Még mindig nagyon sok a bug. Észre vettem vasárnap, hogy a 46 fős szerón 46-an voltak. Ezt írta a lobby. És ezt elvileg kijavították már.. 😊
Oké, oké, ez a kisebbik baj. De még mindig vannak fagyások is. 😞

Ádám - HRF1RT.hu

https://www.studio-397.com/2019/09/roadmap-update-september-2019/

Dübörög a fejlesztés, a következő havi roadmapben már bejelenthetik az új UI public bétájának(!) a megjelenési dátumát(!)..
A sötét árnyékok "ingyen" grafikát jelentenek. Emlékszem, az Xbox360-as játékok is ehhez a trükkhöz nyúltak még valamikor az évtized elején. Ez elgondolás mögötte az, hogy a nagyobb kontraszt tónusosabbá teszi az összképet.

Ha gyors akarsz lenni, akkor kikapcsolod az árnyékokat. <#smile>
Néhol nagyon szép tud lenni, pláne a jól megcsinált járművek, de ezzel az irreálisan sötét árnyékkal nem tudok megbarátkozni, persze a szemem sem a régi. De új se.<#idiota>.
Alexease
Az rF2 DX11 es shaderezese 70%-ban csak azt jelenti, hogy azon fut😊 Nem vagyok szoftvermernok, de szerintem, erre az engine-re lehetetlen ugy radrotozni, hogy teljesertekuen fusson. A bevilagitas, tukrozodesek, aszfalt es egyeb fenyek, arnyekok, mind drotozott dolgok. De osszessegeben nem rossz. Sot. A "valodi" DX11-eseknel neha a szokasos "jatekos szepseg" domborodik ki, mig az rF2-nel "real erzesek" (latvanyban) is vannak.
Alexease
Engem ez a Workshop es Store "megoldasok" zavarnak. Tudom, lehet valogatni a tartalmakat, talan kevesebbet huz le a Steam, vagy licensz, eladott peldany stb. De most mar van olyan mennyisegu normalis, komoly, licenszelt tartalom, hogy atgondolhatnak az egeszet: csinalni egy kipucolt, rendberakott, felujitott (palyak, autok, rendszer), uj UI-s rF3-mat; default-bol teljes Workshop-os tartalommal (ami mar gyarilag benne lenne, mint alaptartalom); es minden jelenlegi Store cuccot beletolni; akinek min. x mennyisegu Store megvan, az kapna ingyen kupont, a tobbiek (rF2, nulla Store) +20-30$-ert megkapnak a teljes csomagot vagy a ingyen csupasz rF3 osszes tartalommal (jelenlegi Workshop). Aztan mar csak DLC-rendszer lenne: nem 1-1 "random" auto 5$-ert, hanem 10-15-ert 3-4 auto, de ugyanabbol a sorozatbol/kategoriabol. Es persze friss vasarlonak (ami nem sok lehet😄) is lenne teljes csomag. Ezt becsomagolni "uj" programnak es eladni teljes aron, nincs ertelme, nem is tudnanak ugy hozzanyulni, hogy nem tunjon lehuzasnak.

Termeszetesen ez kivitelezhetetlen😄
Foleg akinek csak 1-2 store van, hogy lehet atvinni 1-2 DLC-be, valszeg a Steam sem jotekonysagi vallalat, meg eleve az egesz kavaras😊
De valami rendszer- es koncepcioszintu valtozas jo lenne. Mert jelenleg az AC/ACC, iR, CARS mellett ez meg mindig a "agyon drotozott" tizeneves eves rF2 erzes, a "kibogozhatatlan" Workshop/Store dolgokkal.
A lenti videón nagyon jól látható, hogy az rf2 egyik legnagyobb hibája a túl sötét árnyék. Engem nagyon zavar, hogy szinte vakon megyek be egy árnyékos kanyarba, vagy féktávra. A másik dolog ami hangulatosabbá teszi az AC-t a melegebb szintónus és talán a bevilágítás is jobban eltalált.
Ettől függetlenül továbbra is az rF2-vel ligázom, szimulátornak még mindig kiváló.<#circling>
b-type
figyelhettek volna a beállításokra, az rF verziónál az autó előtt rajzol, tökre lehet látni a korláton.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

macleody
sertrex
Szerintem megérte az árát. 😊
Esetleg tudja valaki, hogy hogyan lehet kikapcsolni cockpit nézetben, hogy az autó folyamatosan ugráljon alattam? Ami főleg zavaró, hogy a pilóta szemszöge mozdulatlan az autó meg föl-le mozog és össze-vissza ugrál. Vagy mozogjon a pilóta nézet is vagy az autó se.

Egy férfi sosem nő fel, csak drágábbak a játékai.

Árban én kicsivel többre számítottam, mert 1 év alatt lényegében 3 szkennelt pályát ki tudtak volna adni, de ők tudják.

Időben is így jön ki, a Nordschleife 2x annyi időbe telt mint egy normál pálya + a Nürburgring. Ez 3 pályányi fejlesztés, 1.5 áráért. 😄
Persze a licenszdíj is jóval kevesebb így, mint 3 külön megállapodás 3 versenyhelyszínnel.

Jó lett ez így, valamikor behúzom majd, de nem sietek vele.
Danecay
Ezek szerint igen, jelentett 😊 Úgy látom azért nem tört ki tömeghisztéria, mondjuk 4e Ft-ért, főleg úgy hogy van ingyenes alternatívája is<#rolleyes>
Bár biztosan vannak akiknek megér ennyit.

simcompany

Head of SIMCO http://www.simcompany.hu

Danecay

A napokkal szemben már csak az órákat kell számolni. Vajon jelent ez valamit? <#rolleyes>
Utoljára szerkesztette: Danecay, 2019.09.26. 16:16:39

simcompany

Alexease
<#zavart1><#vigyor3>
Alex, meddig akartad titkolni, hogy a Studio 397-nek dolgozol?

<#idiota>
Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2019.09.19. 20:43:09
zolee145
Válaszoltak a fórumon, beszarás. Ez volt eddig:
HDV=
HDV=Normal=A_engine
HDV=RestrictorPlate=A_engine
HDV=

Na ehhez képest annyi hiányzott, hogy kell a blokk elejére is egy HDV= sor, így

HDV=
HDV=
HDV=Normal=A_engine
HDV=

Így már működik. Az a vicc, hogy a futóműhöz ez nem kell. Nem értem én ezt. Mindegy, működik az a lényeg.

Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.

zolee145
Ezt is próbáltam, de nem reagált. Most az s397 fórumon írtak, azt kipróbálom, aztán meglátjuk.

simcompany
Ezt néztem már, én úgy oldottam meg, hogy több engine file volt és upgrade-ben a másikat hívtam meg. Vagy valami ilyesmi volt

zolee145
Kezdek kicsit ideges lenni. Az a kérdés, hogy az upgrades.ini-ben leírtak a motorra vonatkoznak-e? Csinálok egy upgrades részt a futóműnek, figyelembe veszi a játék. A súlyt is. A motorra vonatkozó dolgokat nem, ha az ember megfeszül akkor is csak azt veszi figyelembe ami a hdv-ben írt motorfájlban alapból benne van. Létezik ez, vagy valamit elcseszek?
Ez van a hdv-ben:

Normal=A_engine // unrestricted engine
RestrictorPlate=A_engine // restrictor plate engine

Upgrades:

UpgradeType="Engine"
{
UpgradeLevel="A"
{
Description="A"
IconLevel=0

HDV=
HDV=Normal=A_engine
HDV=
}
UpgradeLevel="B"
{
Price=0
Description="B"
IconLevel=0

HDV=
HDV=Normal=B_engine
HDV=RestrictorPlate=B_engine
HDV=
}
}

Amúgy kipróbáltam, hogy olyan nevű motor fájl nem volt ami a hdv-ben volt írva, csak azok amik az upgradesben. na akkor be sem indult az autó. Az a poén, hogy ez régebben működött. Most nem. Ha ez fejlesztés akkor gratulálok nekik. Kevés nálam kitartóbb rF2-es van, de lassan érik az uninstall.

zolee145
Nekem pont csöndben el sem indult. De ezt azóta sem értem, hogy single playerben simán ment. Mintha nem ugyanaz lenne teljesen a két verzió.

pointer4
Az még a jobbik eset ha sír, inkább csöndben el se indul 😊
Danecay
Én a mai napig felrakom a DX9-t minden Win10 és korábbi verziók telepítése után, tudom, hogy ott a DX12, de valami úgy is sírni fog, hogy hiányzik neki valamilyen dll fájl amit a DX9 tartalmaz.

zolee145
Ha valaki hasonlóan járna:
Nem én voltam a hülye. Gondolom a steames indítás miatt nem jött vissza hibaüzenet. Bementem a játék könyvtárába, onnan indítottam a launchert, és ha akkor indítottam a DevMode-ot akkor dobta a hibát: xinput1_3.dll
Rákerestem, nem is játék hiba, hanem windows hiba, régebbi directx9c tartalmazná. Fura, hogy telepítéskor az rF2 nem rakja fel magának. Amúgy dx12 van a gépen. Na mindegy, Tommy átdobta a fájlt, beraktam a windows/system32 mappába és indult rendesen.

zolee145
Vadiúj windows install. Oda felrakom az rF2-t és nem indul el a dev mode. Érthetetlen. De biztos én vagyok a hülye.

https://sg.hu/forum/uzenet/1248619563/18718
Innen olvasva próbálkozz a leírtakkal.
Aztán egyszercsak már nem kellett semmit ráküldeni.
zolee145
A dolog úgy kezdődött, hogy megkaptam egy másik progival a war thunder folyton felugró reklámját. Annyira felidegelt, hogy újraraktam a windowst. Steam telepítés, majd rF2. Indítom a devmode-ot, semmi. Neki sem kezd. Single-ben minden működik rendesen. Mi lehet a baj?

Danecay
Annyi, hogy kevés olyan játék van amit ténylegesen befejeznek és ez alatt nem azt értem, hogy abbahagyjak, inkább bejelentik a következő részt az aktuális meg ott marad félkészen. Ezt legalább reszelik, kalapálják folyamatosan még hogyha nem is abban a tempóban mint amilyenben szeretnénk, de legalább azok a dolgok amiket megcsinálnak működnek és nem kerül plusz pénzbe sem és itt nyilvánvalóan nem a fizetős DLC-re gondolok, és akárhogy is mégiscsak ez az egyik legjobb PC-s szimulátor, szándékosan nem játékot írok mert ahhoz viszont nem elég játékosbarát, sajnos.

Discordon rendszeresen körbenézek, és valami olyasmit írtak hét elején, hogy be lesz mutatva az UI a roadmap-be. Hát őőőő. Bár lehet hogy szar az angolom. Na mindegy. Végülis bemutatták, mert betették oda a twitch adást, amit már kb mindenki látott. Egyébként az EXPO miatt késtek elvileg.(gondolom)
Karácsonyra talán megkapjuk az ui-t bétában 😄 Én el vagyok a jelenlegivel is. A fagyások és más bug-ok jobban izgatnak.
Utoljára szerkesztette: Adebayor, 2019.09.10. 08:47:13

Ádám - HRF1RT.hu

sertrex
Nekem meg Tom Hanks, Pénznyelője jut eszembe erről. Mindig jön valami amire lehet költeni, de a kérdésre, hogy mikor lesz kész, a mesterek mindig azt mondogatják, hogy "két hét"... Esetünkben, "soon". 😄 De Petrocelli háza se készült el... vagyis mintha a sorozat végére állt volna, de ez már csak halványan rémlik.

És még a Roadmap-el is késnek. 😊
A cockpit árnyékokra is ráfér a javítás, meg csinálják a PBR-t, meg FE, meg WFG2, meg Nord, meg Porsche, mert lóvé is kell.
Kicsit sok sebből vérzik, illetve sok a munka még ezzel.
Petrocelli háza jut erről eszembe. Ha van itt még olyan, aki tudja miről irok. 😊
Danecay
Dehogynem, jön az új UI 😄 <#banplz>

simcompany
ez sajnos a totális semmi

Danecay
simcompany
Jövő hét után kezdünk, ha érdekel valakit

Danecay
Jók ezek csak jó lenne már valami szolgáltatás is, a szolgáltatáshoz pedig gondolom nem ártana az "új" UI is amiből kb ugyanennyit már ~2,5 éve is láthattunk 😞

Alexease
pointer4
Na, ennyire bejönne nekik ez iracing üzleti modell ? 😄
zolee145
Az úgy elfogadható lenne. Végülis mindkettő érdekel.

simcompany
ha tippelnem kell akkor Porsche Supercup-al együtt jelenik meg, olyan 20 euroért

zolee145
Üdv. Nord vajon mennyibe kerül majd? Volt már erről valami infó?

simcompany
olyan modolt hud van, igazából semmi értelme (szerintem). ha van egy jó ui akkor ezeket sose pakolgatod

Én a mostanival is el vagyok. Mert ugye 90%-ba a pályán vagyok, és nem látok belőle semmit 😄
Nem is igazából a konkrét kinézet miatt várom, hanem az esetleges új funkciókat és persze a verseny rendszert.
Azt viszont hiányoltam a videóból, hogy nem volt semmi hud kint a pályán vezetés közben. Mutathattak volna abból is. Vagy még nincs is kész? Az viszont gáz már szerintem.
Egy legalább Assetto Corsa-s rendszer jó lenne, hogy kirakhatsz bármit, és bárhova.

Ádám - HRF1RT.hu

sertrex
<#conf>Jobb mint az előző, de egy kreatív emberkét igazán felvehetnének vagy egy game designert. Mintha még mindig a 2000-es évek elején járnának.

Az új kezelőfelület kifejtve
Jónak tűnik. Az automatikus pályarajz szerintem nagyon jó megoldás, és az aktív trackmap különösen hasznos lesz a kezdőknek.

Florian_Boss:
Ha én most vennék, Logitech G29-et vennék. Amit linkeltél, azzal szinte egy árban van, és egy kiforrott megoldást használ, ami lassan 10 éve bizonyít az elődöket is beleszámítva. A pedálok pedig össze sem hasonlíthatóan jobbak a Logitechen.
Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2019.09.01. 20:50:41
Sziasztok, szeretnék egy kormányt venni, ami passzol F1 modhoz és túraautóhoz 😄
Ár/érték arányban kérdeznélek titeket, ez jó választás-e & ti mi mást ajánlanátok?

https://kormany-videojatekhoz.arukereso.hu/thrustmaster/tmx-force-feedback-for-pc-xbox-one-4460136-p336972418/
Bár OFF, de itt is behirdetem, mert közhasznú. Ingyenesen beszerezhető a Dirt Rally szept. 1-ig.

https://www.humblebundle.com/store/dirt-rally

Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2019.08.30. 09:35:05