19779
  • Alexease
    Az plugin :) rF2PedalOverlayPlugin_1.0.0.11.zip
  • lac coo
    Ha jol remlik esot mar lattam visszapillantoban, de nem biztos .
    Engem inkabb a kenyelmi szolgaltatasok hianya zavar, pl , hogy mindig at kell allitanom az ulest ha masik autoba ulok, igazan megjegyezhetne autonkent .
  • mumus70
    Az most komoly hogy a játékban a visszapillantóban nem látszódik a saját por, meg esőben a vízpermet? Vagy csak én nem kapcsoltam be valami pöcköt?
  • lac coo
    A pedál bigyót hogy lehet kirakni ? :)
  • Alexease

Utoljára szerkesztette: Alexease, 2016.01.23. 21:26:11
  • lac coo
    Visszaraktam :)
    Es szereztem IR accot is, oda is beepulok ;)
  • hqx
    Múltkor nem azt mondtad, hogy letörölted a p*csába az rFactor 2-őt?:D Most akkor hogy van ez?:D
  • Alexease
    Ot koros futamokat mentem, mindig mas autoval, eleg buli:) A celegyenesben, autotol fuggoen, ha tobb auto osszejon, ossze-vissza helyezkednek, van aki szelarnyekot vesz, van aki vedekezik es van aki tamad (2:40).
    Quad-dal is mentem egyet, de az nagyon gaz, amig nagyon tapad, azonnal ket kerekre all vagy a kanyarban felborul;) Ha mar elmelegszik es csuszik, akkor mar jobb:P

Utoljára szerkesztette: Alexease, 2016.01.23. 21:09:57
  • lac coo
    Levettem 4080 -ra, sok fps nem jött hozzá, de legalább simább, offline jó lesz :)
  • Alexease
    Ha az AC-hoz keves az ember, akkor rF2-hoz NULLA :DDD
    MOST az AC-ban 981 ember van, az rF2-ben 100 :) Es ez az atlagos arany.

Az AC jo lenne free online-ra, de sajnos a sok felesleges moddal szet cseszik az egeszet:/ Igazabol mar az rF2-be is kicsit feleslegesek a modok, de az AC-ba meg nagyon. De az rF2, ha mukodik, akkor letolti automatan ha nincs meg. Az AC meg eselytelen, mindenki belenyulkal mindenbe.
  • Alexease
    Se ahhoz se a Nord-hoz nem jott semmi:/
    A ket tukrozodes mehet LOW-ba, szerintem jo az ugy, nem azt kell sasolni:) Az arnyek elmosasa sem fontos. Az ellenfel autok is mehetnek high-ra (a medium mar keves). A palya reszletesseg meg max a gyari palyakon ervenyes, mod palyakon hasznalhatatlan, azokon semmi optimalizalas nincs. INI-bol ki lehet kapocsolni az ellenfelek cockpit-jet, talan segit. De talan a felbontas csokkentes lenne a legjobb. Ha eddig nem full HD-ben nyomtad, es mukodne, akkor szerintem kibirnad az 5760px helyett a 3840px-t is;)
  • tobias88
    Sziasztok! Első résszel sokat játszottam, viszont most az AC-t vettem meg nemrég. Sajnos kicsit csalódtam benne, mert nyílt szerveren is szoktam játszani bajnokság mellett szórakozásból, és ott alig vannak.

Rfactor 2-ben a nyílt részen mennyi játékos van? Az első résznél emlékszem pár éve még volt több Bros Megane Trophy szerver is és tele voltak (20-25 játékos). Leginkább az ilyen kisebb kategóriák létszáma érdekelne
  • Alexease
    Itt a tukrozodes szamitas eleg macera. Ebben mar valszeg benne van erosen a DX11 hianya is, ami talan/valszeg eleve tobbet/jobbat/gyorsabban.mashogy tud.
    Itt az enviroment tukrozodes egy cube render az auto poziciojabol, azokkal az objectekkel (merettel, tavolsaggal, optimalizalassal stb.) ami a palyan be van allitva. A mod palyak altalaban rosszak, nincs tukrozodes vagy inkabb nulla optimalizacio (azt is szamolja, ami sose latszik:P).

Plusz az rF2-ben ott van meg az aszfalt tukrozodes is, ami meg plane render ("alulrol felfele egy lap"). Ez is olyanamilyen, lehet 1db de lehet 100db lap is, mindefele pozicioban. Es persze ezt is optimalizalni kellene, mi tukrozodjon benne (a minden felesleges). A mod palyaknal semmi vagy a legtobbszor hibas (minden tukrozodik, de nem latszik benne semmi, alatta vagy felette van). Vagyis szamolja, de minek:P

Es ezt a tukrozodest szaraz palyanal is szamolja. Raadasul a palya tukrozodes full dinamikus, nem csak az erosseget es kinezetet, hanem a "foltossagat" is szamolja, megjeleniti. (A kotekedoknek: persze ettol nem szep vagy jo, csak egyszeruen szamolnia kell, vagyio lassu! Amig ilyen mashol nincs, addig ez itt plusz eroforras igeny:DDD)
  • lac coo
    Amugy ehhez az AC BH ra nincs valami ai frissites ? A negyes kanyarban ( ayszem...) mindig elrontjak, feltorlodnak...
  • lac coo
    Meg majd probalom.
    Elsimitay egy fokozat volt rajta azt meg levehetem, es van meg par dolog ami nem low :))
    De hdr t mindenkeppen vissza kell kapcsolni, anelkul nagyon gaz az egesz .
    De az tuti, hogy nem egy hiros grafmotor az rf 2 :))
  • bottleopener
    Nem tudom mennyi még a lelkesedésed a dolog iránt. :D

Egy tök másik módszer, hogy "alulról építkezve" állítod be a grafikát. Mindent offolsz, és megnézed hogy mennyi az fps, és lépegetsz felfele. ctrl+f ctrl+c-t használd.
    Amit lentebb leírtam, hogy mit érdemes kikapcsolni direkt úgy van összeállítva, hogy gyakorlatilag semmiről ne kelljen lemondani, de mégis sokkal jobban fusson.

Szerintem írok majd egy howto-t. :)
    Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2016.01.23. 13:21:26
  • lac coo
    no az appot sikerült előcsalni, tényleg ctrl+ ó :))
    Beállítás most jó, gépem ehhez fika, irgalmatlan mi kellene ehhez a játékhoz magas beállításokkal .Vramot nem tudtam megnézni, nincs semmim erre .
    De bárhogy is van fps, picit akadozva fut ...Felbontást nem találtam hol lehetne alacsonyabbra rakni .

Ennyit tudok kihozni ebből a gépből .

hdr on :

hdr off:

Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.01.23. 13:01:19
  • bottleopener
    Kb. fél percenként vesz majd egy mintát. Tehát a mintavételt minimalizálja, és ugyanúgy csillogni fog.
    De kocsiban ülve úgyse látod. :D
    Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2016.01.23. 11:56:32
  • lac coo
    De ha kikapcsolom az auton a tukrozodest akkor matt autot kapok, vagy valami kamu cubemap azert fog tukrozodni rajta ?
  • bottleopener
    Nem, külső progi kell hozzá.
  • lac coo
    Jatekban kiirja a vramot valahogy ?
  • lac coo
    Egyelore a kepernyot, sziget, keretet kene beloni, de hat igy atirogatva eleg szivas.
  • bottleopener
    Az enviroment reflection(a környezet hogyan csillan meg az autón) rF2-ben brutálisan terheli a GPU-t, de legalább cserébe szarul néz ki. :D Maxra állítva is akadozgat, röcögve fut, pedig tükörsimának kellene lennie. Egyszerűen nem elég a mintavételi gyakoriság, de ha az lenne, még jobban terhelne.

Ha FPS-t kell nyerned, sorrendben ezt állítsd:
    1. enviroment reflection off.
    Ha még mindig nem jó
    2. Shadows: medium, Shadow blur: fast
    Ha még mindig nem jó,
    Video res fülön az Anti-aliasing max 2x-es legyen, bár lehet hogy nem is kell.

Illetve az FXAA-t érdemes kikapcsolni, csak elmaszatolja a textúrákat.

Minden más mehet maxon.

Szerk.: Nézd meg please, hogy mennyi VRAMot eszik 3 monitorral a game, mert nálam kis felbontásban is el tud fogyni 1,5 giga, 3 monitoron nagy felbontásban pedig még durvább lehet a helyzet. Az szokott rejtélyes lassulásokat okozni.
    Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2016.01.23. 11:38:30
  • lac coo
    High end pc az nincs , I5 2500, gtx 770, 8 G memoria.
    Beallitas az kb low , tukrozodeseket levettem, talan arnyek az ami magasabb, es a hdr is be van kaocsolva .

Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.01.23. 11:25:25
  • bottleopener
    Milyen gépen, milyen grafikai beállításokkal tolod?
  • lac coo
    De amugy nem csak disznek van a ket szelso, nem csak azert higy mozogjon valami benne, eleg sokszor nezek oldalsora kanyarban.
    Csak ha mar egesz hobapban koplalok melohelyen, akkor jo lenne itt is hasznalni valahigy :))
  • lac coo
    Talan lehet ugy is , nem tudom, a teljes felbontast azt gondolom egyben le lehet venni.
    Meg a pp t nem lottem ki, de hat ha az sincs akkor mar tenyleg visszamegyek f1c 2002 szintre :)
    De majd meg probalgatom, csak ji lenne valami app a beallitashoz, ez az atirogatas, betoltogetes ez eleg idegesito.
    A kocsi muszerfalat itt nem lehet kiloni, az nem hoz plusz fps-t mint rfator1 nel ?

Amugy meg jobbnak nem jobb, sot kifejezetten arkadosan konnyu vezetni a cliot a kisfiat utan, de jo ez is . Nyilvan amiben sokkal jobb , az a szabalyok, lebonyolitas, normalis rajt stb...
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.01.23. 10:18:21
  • Alexease
    " ezt buktam 3 monitoron": Nem mintha olyan sokat hasznalnad:D Azt az 1db autot (Clio) ki tudod valrtani az AC-ban massal. Max ne olyan jo De ott tudsz menni online, van felhasznalo, mar ha a kismillio gyari, piszkalt gyari es mod tartalom miatt nem szakad szet a mezony;)
  • Alexease
    Harom monitort nem lehet beallitani csak 3 nativ felbontasra?! Pl.: 3×1280x720px. Felesleges a full HD, foleg a ket szelso monitoron. Az lenne a tuti, ha kozepre nagybb felbontast lehetne mint a ket szelere. Periferiaba, elsuhano dolgokhoz, oldalra nezni, tukronek mindegy.
  • lac coo
    :)

Mindegy, mert végig nyomkodtam mindent, arra se jött be ez a menű.
    De mégegyszer megnézem majd.
    Bár értelme nincs, ahogy átállítom sima 5760 nagyfelbontásról multiwiev-re azonnal a béka feneke alatt van az fps.
    amit tudtam már levettem, de 15 autóval átlag 35 fps.

Rettenet szar a taljesítmény itt.
    szóval ahogy sejtettem ezt buktam 3 monitoron :))
  • Alexease
    :)))
    A magyar billen a SHIFT-7, de a jatek az alapot hasznalja, ami a magyar feliratos billen a "ó" :))))
  • lac coo
    amúgy magyar billen melyik az equal gomb ? :))
    Értem én, hogy egyenlő, de melyik ? :)
  • mumus70
    LCD lapostévén közel sem ilyen zsúfolt, sőt minden szemre esik. rF1-ben laptopon is így toltam a GID-el éveken át. Na ott már le kellett venni ezt azt.
    Utoljára szerkesztette: mumus70, 2016.01.23. 08:47:20
  • zolee145
    A rendszert igen, de az utat is? :D
  • mumus70
    A zseni a káoszban is látja a rendszert....
  • b-type

a gumimelegítést az elején nem igazán vágtam, elég balesetveszélyes és sok haszna nincs ahogy elnéztem az adatokat, inkább csak feeling
  • lac coo
    Ezt valaki megtalálta már ?
  • Adam Jonas
    Jézusom, több a plugin, mint a képernyő kis híján :D
  • mumus70
  • Alexease
    Tippem szerint (nem neztem es most nincs itt rF2-om;P) rendesen az option-ban vagy a gfx configban lehet bekapcsolni, aztan manualisan a config.ini-ben utana allitani az ertekeket. NEM camera.ini es hasonlo;)
    Vard meg ami "jon" valaki, aki hasznalja is, en csak tippelgetek:D