19779
  • Alexease
    En is nezegettem, aztan csinaltam magamnak:)
    Kicsit recseg, kicsit receg, minha szar lenne a "kozvetites", pedig csak a gep erezte "szarul" magat:)

• hqx
    Csinálhattál volna, mert meg akartam nézni, hogy egyáltalán be tudok-e lépni.
  • lac coo
    Jah, en is arra vartam, hogy valaki csinaljon :)))
  • hqx
    Na, lökjed a szerver nevét!:D
  • lac coo
    Nem megyunk este par kort Clioval, mondjuk Mid Ohion ? :)
  • lac coo
    De az a rosszabb, ha egyszer csak behal, aztan kapkodni kell .
  • Adam Jonas
    Mondok jobbat: az R3E egyik fejlesztője, Georg Ortner például még egy i7 970-t használ, és fut rajta elég simán minden. Egy procit 5-6 évig simán lehet használni, VGA-t kell gyakrabban cserélgetni.
  • Alexease
    Meg varok nehany honapot:) Egyelore nem let kerdes, ami kell mukodik. Majd ha valami mar nem indul el (valszeg iR a RAM miatt) vagy valami elhalalozik, akkor surgosebb lesz. Bar az rF2 is mindig hibauzenettel indul, keves neki a RAM ("sok" a vRAM, amit nem tud bele page-elni a rendes RAM-ba):P
  • Alexease
    Az tuti:) Demeg annak is orulok, hogy mukodik:)
  • lac coo
    Van nekem ismerosom, o pl I5 2400-el jatszik ( nem autost...), de jol visz mindent...
    Egy olyant siman bevallalhatnal, szerintem ujonan sincs tobb 30-nal....
  • hezi
    Gyenge a tápod. A fullhd-hez és felette már több kakaó kell a gépnek.
  • lac coo
    előbb utóbb venned kéne valami alap , de már fejleszthető gépet.
    Egy használt i5-öst, egy gagyi alaplapot meg 4G emóriát ...
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.01.24. 14:40:43
  • Alexease
    Kiprobaltam (megint) a 2 monitoron a 3 monitort:)
    Nvidia Surrund-dal (sok monitoros beallitas, oldalt, aul, felul, akarhol) mukodik 1 kepernyokent a ketto, de mivel az egy sikban van kitalalva, durvan torz/hulyen nez ki az egesz;)
    Rendes 3 monitoros beallitassal (5760x1080px) is mukodik, megy a MultiViews settings a jatekban, frankon nez ki, mar alapbol is jo (kava, szog, tavolsag stb.). Persze luxus, mert szamolja a baloldali monitort is, ami nincs:D
    De messze nem az igazi, mivel csak jobboldali monitor van, jobbra akartam kicsit autozni, plusz mivel 8-10 eves a gep (alaplap, proci, memoria, tap) max 5 masodpercet bir, azonnal kikapcsol a gep:D Igazabol mar 1 monitoron fullhd-ben is kikapcsol:)
    De amig mukodott (pitbol kifele valamennyit) semmi drasztikus fps eses nem volt, maradt a 60fps (a videokartya valszeg birna, a korites ami mar game over).
  • lac coo
    Jó, hát a telefon ennyit lát , én nyilván sokkal többet látok széltében, nekem nem kel lennyire forgolódni .:)
  • atiwrc
    Mintha egy ikarusban ülnél :), egyébként, bár nem játszom 2 monitoron, de nem hinném, hogy zavaró lenne. Sokszor van a laptop a mellete lévő monitorra kötve és az a 10-12cm-t sem veszem észre ha folyamatosan csinálok(festek psben, vagy molyolok zmbe/maxba) valamit és kattingatok jobbra, balra....
  • Alexease
    Egyik sem, azt kertek, ne publikaljuk;) De szerintem semmi ertelme, kulodm provatba, aztan feltolom publicba:D
  • lac coo
    Melyik az AC Nord a tárhelyen ?
  • lac coo
    Allitani lehet , itt legalabb is , csak maga a tukor all idetlenul.
    AC ban szerintem nincs allitas, talan csak fov az iniben...
  • Alexease
    Szimetrikusan lemodellezik, aztan annyi:) De legalab lehet kulon allitgatni oket.
    Az AC-ban volt az elejen, most nem tudom milyen, hogy mindegyik tukorben csak fix render volt, barhonnan nezve, mindig ugyanazt lehett latni;) Allitas persze nuku, de az szerintem meg most sincs (bar ha ma megcsinalta a dinamikus tukroket, akkor mar az is lehetseges/van/lehet).
  • Joke1RS
    Én nem régen vettem egy 17" 4:3-as dell monitort 5ezerért második monitornak a lapos tv mellé. Most erősen elgondolkodtam, hogy veszek mellé még két egyformát és 15-20k-ból kijön a 3monitoros rendszer. Remélhetőleg az r9 270x elbír vele.
  • lac coo
    Jah...
    Aprosag de ami feltunt egybol igy harom monitorral, hogy kb sehol nincs lemodellezve, hogy a tuloldali tukor be van hajtva .:)
    Egy idetlenul nez ki, olyan mintha kifele lenne forditva :)
    Ac ban is talan csak a legelso Lotus Elise nel van megcsinalva , meg a formulan is egyenes mindketto, az meg olyan mintha mindketto ki lenne tekerve :)
  • Alexease
    Nincsenek bent normalis monitorok;) 17-es "negyszog" Sonyk vannak masodik monitoroknak, az meg mar nagyon nem jo (se felbontas, se arany, se semmi).
  • Alexease
    Amig nem voltak Steam-en es csak az alap tartalmak voltak benne (mindenbol 1 fele bemutato jelleggel:P), addig hobbynak tunt:) Valszeg az enginet/rendszert "komolyabb" dolgokra hasznaljak, mashonnan van beveteluk, az rF2 bemutato-jatek lett:) Kicsit ipari szimulator, aki ezt szereti, van turelme es kompromisszum erzeke hozza:P A Steam megjelenes elott ugy tunt, jatekot faragnak belole (nehany funkcio, uj tartalmak), de azota csand van, talan csak a Steam miatt eroltettek meg magukat. Bar meg csak januar van, talan foglakoznak meg vele. Mondjuuk elofizetessel van a Steam-en is vagyis kenytelenek lesznek neha piszkalni, csak a 3PA palyak megjelenese azert keves lesz.

Az rF2-bol DX11 engine-t mar nem fognak faragni, foleg nem 1-2 ev alatt. Ilyen szintu update nem lesz hozza:D De ezt nem is varom el. De nincs is nagy gondom a kinezettel:D Sot, sokszor osszessegeben, jobban tetszik mint a tobbi:D Olyan realisabb:DDD Persze egy keves PP lehetoseg vagy valami eyecandy nem artana, de ezzel nincs nagy gondom.

Sokkal jobban ianyoznak a sok apro lehetosegek, allitgatasok, menuk, panelek, onboard lehetosegek es megjelenitesek es egyebek.

Meg ha hirtelen DX13 lenne, igy akkor sem nagyon kellene az embereknek, ugy is talalnanak "kifogast" (menuk, tartalom, kezeles stb).
    En inkabb minimalisan a kinezetet, nagyon a hangokat, es bosegesen a szimes lehetosegeket (allitasok, korlatozasok, panelek, menuk) raknam rendbe es bovitenem. Legyen valami kiforrott, hasznalhato, boseges rendszer (minden mas programbol begyujteni minden otletet e megoldast), aztan 2-3 ev mulvajohet a rF3 DX11/DX12-vel:)
  • lac coo
    Van ketto monitorod ,cegtol meg hozzal egy kiszuperaltat !
  • Alexease
    Engem total nem zavar(na), meg a ketszer ekkora sem:)
  • lac coo
    En mar regota nem ertem az ISI-t...
    Most normalis jatekot akarnak, sikereset, vagy csak hobbi ez naluk...
    Ha mar csinalnak valamit miert nem ugy csinaljak ahogy a felhasznalok varjak.
    Ha mar van miert nem akarnak penzt keresni vele...
  • lac coo
    Egymas mellett van, annyira nem zavar hogy foglalkozzak vele .
    Vezetes kozben kizarja azt az agy, mintha ott se lenne. Videon persze zavarobb.
    Igazabol a bal a oszlop akar egy metert is kitakar a palyabol es az se zavar senkit .
  • Alexease
    A videon nem latszik, de a kavak egymas mellett vannak vagy egymas moge vannak tolva (ugy csak 1x szelessegu lenne, bar lenne 1cm melyseg kulonbseg koztuk:P)?
  • Alexease
    Az ISI-hez kellene valami "koncepcio" ember, aki rendberakja pl. a menuket es lehetosegeket:
    - meretezheto es tologathato GUI az onboard-hoz
    - minden normalis kulso plugin beepitese
    - minden onboard lehetoseghez paneles allitas es autonkent elmentes
    - az osszes cfg lehetoseghez 5 kepernyos advanced options menu;)
    - amig nincs DX11, addig valami egyszeru, R3E-bol "lenyult" postprocess cucc, akinek jobb gepe van, es "szebbet" akar, annal jotekonyan takar;)
    - persze nem artana a hangokat is rendbe tenni (gumi, utkozes) es azokra is kismilio allitas a menukben:P

De az ISI elobb fogja a rugalmas kasztnijat piszkalgatni (ami nagyon jo technikailag, de valszeg senki semmit nem erez belole, max a telemetrian latszik:P), mint "jatekosabb", felhasznalobarat dolgokat beepiteni.
  • lac coo
    Nem zavaro az, meg ha haromszor ilyen vastag lenne az se zavaro.
    A kilncvenhat wonderbaum koteg, a szoros kocka meg az igazi a oszlop se zavaro :))
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.01.24. 10:28:04
  • zolee145

Igazából a bal oldali káva benne van az A-oszlopban, az mintha nem is lenne, de ahogy nézem a másik sem zavaró.
  • Alexease
    Az a "baj", hogy az rF2 nagyon sok mindent tud, van benne lehetoseg boven, es nem akarjak/tudjak megcsinalni normalis GUI-ba a dolgokat (onboard vagy menuk). Sok a bill kombinacio es eleg sok ami csak cfg-bol erheto el. Nem eletbevago dolgot, de aki nem szeret kutakodni, tesztelni, kiserletezni, cfg file-t nezegetni, nem nezni at rendesen az options reszt, ha valami eppen nem jol van beallitva (pl. ules, fov, tukrok, dontes) akkor gyorsan lefikazza es megunja;)

Pl. lehet cikizni a tukor allitast is, ha mar szobe kerult, de ez is ikgazabol ISI-szintu rendszer es optimalizacio (lenne), ami mashol nincs, hogy kulon a tukroknel 32 modon lehet(ne) allitani, hogy mi latszodjon benne, kinek mi a fontos, mennyire kell optimalizalni. Persze ezek csak akkor mukodnek normalisan, ha az auto es a palya is rendesen ossze van rakva. Ami sajnos meg a gyari dolgoknal sem mindig OK.

Tudna ez sokkal jobban kinezni es lehetne sokkal gyorsabb is, csak kellene egy ceg, aki ebbol "jatekot" epit. Pl. rF1 vs. GTR2/RACE (kinezet, latvany, szolgaltatas, animaciok, eso, hangok, tartalom stb).

Persze igy sem rossz az rF2, de a tobbiekhez kepest kicsit baltaval faragott barkacs jellegu:) Tudas van mogotte (a DX11 es vonzatai felejtosek:P), de ez ilyen;)
  • lac coo
    Jah, igy meg hasznalgatom is , sajnos nem sok jatekban lehet normalisann beallitani, a sima nagyfelbontas onmagaban fake, nem hogy jobb de kifejezetten rosszabb ha oldalt a halalba el van torzulva minden .
    Igazabol tavaly vagy mikor vettem egy monitort mert a regi mar szivatoval indult, tavaly egesz evben gyujtogettem egyre, egyet meg kaptam szulinapomra.
    Mo djuk a gepem az gagyi mar igy, de az nem igen lesz masik mostanaban.
    Remelem nem jon semmi uj szim , amit aztan meg lowon se tudok majd igy futtatni :)
  • lac coo
    Tegnap irni akartam, csak nem akartam megint hulyenek kinezni, de en is folyton elkeveredek az ules allitas, dontes, tukor allitas egyutt, kulon, fov , anyamkinja kombokban :))
  • Alexease
    Csak be tudttad allitani a monitorokat:) Allatul nez ki. Igy azert teljesen mas az elmeny es sokkal jobb a hasznalhatosag, meg ha butitani is kell a grafikat a batar nagy felbontas miatt.
  • Alexease
    Mar nem emlekszem a GP-re, de nem hinnem hogy ennyi lehetoseg lett volna benne (tukor) ;) Az iR-ben is lehet allitani kulon a tukroket, csak ott kulturaltabb, van kulon jol hasznalhato GUI panell hozza. Az rF2-ben mindenfele (megjegyezhetetlen) billentyezet kombinacio (shif/ctrl/alt + osszes ules pocicio). De az iR-ben meg az ules pozico allitas nincs/nehezkes;) Az AC-ban az ules allitas OK, el is menti autonkent, de a tukor fake. Nincs olyan, ami mindenben jo, talan meg az iR a legkenyelmesebb es atgondoltabb.
  • lac coo
    Mozis video ide is :))

• mumus70
    Ahhoz képest hogy ezt magától tudta mondjuk a Geoff Crammond féle Grand Prix sorozat is a 90-es években, nem rossz egy "next gen" játéktól hogy szerkesztgetni kell a tükröt..... no comment. De a gumi torzulást számolja...... meg van mozgó árnyék..... jujj....
    Utoljára szerkesztette: mumus70, 2016.01.24. 08:24:09
  • Alexease
    Azt (meg) nem jegyzi meg, nem eroltettek;) De lehet donteni is az ulest gombokkal, ugyanaz mint a FOV csak +shit/ctr/alt (valamelyik a harombol:P).
  • Alexease
    A tukor reszletesseget csak cfg-ben lehet allitani, de ott sokmindent, kulon-kulon mi latszodjon benne: kasztni, szarny, kerekek meg mittudomen. Az eso vagy por bekapcsolas gozom sincs. De a tukroket egyenkent lehet ossze-vissza, nezetenkent ki-bekapcsolni, allitani, tologatni stb:)