19779

| ISI | Studio-397 | STEAM | S397 Workshop | rFactor2 Store | Forum | DevCorner | Facebook | Twitter | GY.I.K. |
| rF2 Tracks DX11 | rF2 Tracks DX9 | HungarianSimWorld| BSimRacing | VirtualR | RaceDepartment |
-
Joke1RS #13069 Hát igen, max három szálat (magot) használ a game, és azokat sem 100%-on. Nekem FX-6300 cpu van 4.2Ghz-en, szóval nem egy túl izmos proci, szóval lehet, hogy a vga-val is számoltatnak ezt azt? -
Alex múltkor nekem azt írta, hogy a CPU számolja a fizikát, de én továbbra sem vennék azért erre mérget. -
speciel a Megane kibaszott szar, mindig rácsodálkozom, hogy a historic autókat milyen jól megcsinálják, a moderneket meg mennyire elkúrják :D -
Ha én azt tudnám, hogy mi mit számol ebben a játékban :D Sokkal sokkal összetettebb progi mint a többi. És mint ahogy írtam, az összetettsége miatt az optimalizálás nem jó (kapacitás hiány az ISI-nél). De szerencsére az én config-ommal simán maxon fut a játék, csuda szép, így mindig fura hallani hogy milyen ronda és lassú a játék :D
Én inkább kurvára örülök, hogy van egy ilyen cég, amely nem a popularitás felé megy, hanem tényleg próbálnak csiholni egy szimulátort. Meg is őrülnék ha AC-vel, Project Cars-al vagy mitudomén milyen bigyóval kéne játszanom :D
Utoljára szerkesztette: simcompany, 2016.02.18. 12:13:27 -
Nem kell elmondani, mert nem igy van :)
Vagy a reszletesebb uj Megane alatt jobb fihika van , azert esik az fps ..Dehogy .
De mi degy tulbeszeljuk mar, otvar graf motor azt jovan :)) -
GeriDoc #13064 Igazad van, csak akkor miért a GPU hal le. A fizika számításokat nem az végzi, nem?
Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2016.02.18. 12:07:57 -
GeriDoc #13063 Persze, írhattam volna DX12-t is, mert valóban az a jövő (?), de az önmagában feltételez megint egy kártya cserét, meg egy Win10-et. Az meg, hogy 2 év múlva mi lesz a "trend", azt itt senki nem jósolja meg. (Lásd DX12 vs. Vulkan) Ezen kívül kíváncsi leszek a 2x olyan teljesítményre. Hányszor hallottam az elmúlt tízen évben, és a vége mindig az lett, hogy kellett egy erősebb konfigot venni (persze egyre több pénzért).
-
Miért mindig, újra és újra elmondani, hogy az AC, Project Cars, stb, fél árkád játékok, nincs szinte semmi fizika az autók alatt, így nem szükséges erőmű alá, a grafikára van kihegyezve. Nincs gumizódás, nincs időjárás, stbstb.
Az persze tény, az ISI nem végzett jó munkát, lehetne sokkal jobban optimalizálni a játékot. De ha megnézem a korai build-eket, 1000x jobb már a futási teljesítmény. -
Ac hoz eleg a 770 is, regi I5 el, latvanyba megeszi ezt, meg sebessegbe is .
De , ennek orulni kell ! :)) -
AC-hoz is elég a 970, 3 moncsihoz, 5760x1080-hoz, akkor annak se kellene örülnünk? -
Hat ahhoz kepest , higy ez meg full maxon is tiz eves latvany, azert nem kellene ennek orulni :))) -
rF2-höz simán elég a 970 is 3 moncsihoz, és még akkor se kell nagyon kompromisszumokat kötni, még 5760x1080-as felbontás esetén sem. SLI-t meg felejtsétek el, nem hiába nem erőltetik, ha nem muszáj. -
Joke1RS #13057 DX11 alá most elkezdeni játékot fejleszteni öngyilkosság. Mire elkészül (kb. 2év) pont olyan elavult lesz, mint most a DX9.
Csakis DX12, vagy Vulkan API. Ezekkel sokkal jobban ki tudják használni a hardver erőforrásait, tehát egy adott vga közel kétszer akkora teljesítményre lesz képes, elsősorban játékokra gondolok, mint most. A DX12 csak Win10 alatt fut, a Vulkan a hírek szerint még XP alatt is. Most már csak a fejlesztőkön múlik melyik utat választják.
Utoljára szerkesztette: Joke1RS, 2016.02.18. 09:46:10 -
GeriDoc #13056 Értem, hogy mi van, csak felbosszant mindig (engem is), amikor le..arják az optimalizációt, és azt mondják, hogy vegyél erősebb kártyát, gépet stb. Ez nem fejlődés. Ezt a látványt megcsinálhatták volna évekkel ezelőtt is, csak ahhoz erős kártya kellett volna, ami mondjuk 150e Ft volt, ezért mindenki kiakadt volna. Most ugyan az történik, csak már elfogadtatták (lenyomták a torkukon) az emberekkel, hogy 100-150e Ft-os kártya alatt ne is álljon neki játszani. Vicc, mind a két oldalról. Ezt a Dx9-re kínlódást sem értem. Az AC pl. megeszi kinézetre, és van 110 fps-em míg itt a 60-ért izzad a gépem. Ezek meg a Toban-t csinosítgatják. Totál zsákutca ez a játék, így ezzel a csapattal és ezzel a felfogással. Inkább el kellene kezdeni az rF3-at pl.Dx11 alá, meg ilyenek. Bocs a fanoktól.
-
Pedig most ez van, jott egy gyari kicsit reszletesebb modell ( megane ) ,es rogton harmadolta , felezte az fps em.
Szoval a fizika maradt ami, a modell jobb, tehat egyertelmu, hogy a ganyolt grafmotor a ludas.....
Es nem mo dthatjuk, higy snob vagyok, mert meg ilyen beallitassal is megelegednek, de higy meg ezalatt is behal, az mar vicces.
Itt most nincs mire fogni, ugya. Az a palya, ugyan az a realroad, fizika, napszak stb..., csak az auto modell kicsit szebb, es csak emiatt hal be ..... -
GeriDoc #13054 Mi ez a sok fa..ság? Nem az a lényeg, hogy mennyi monitor van, hanem hogy mennyi pixelt akar megjeleníteni. Laccoonál ez 3,2M. 1db fhd monitor (azért az ma már alap) 2,1M. Ha 3 fhd monitorhoz hasonlítjátok, ami 6,3M, akkor van értelme hasonlítgatni, hogy 1 vagy 3 monitor, de 3 "kis" monitor alatt (3,2M) azért nem kellene behalnia. Optimalizáció terén ma ez a legrosszabb az összes közül. Ha bejön egy sok poligonos, totál optimalizálatlan mod, akkor meg végképp. Ne kelljen már elfogadni, hogy 980 alatt nem lehet játszani. 
Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2016.02.18. 08:57:03 -
Be is szarnek ha titan sli kellene mo djuk az AC hoz :))))
Full max grafon lehet, de nekem jo a low is, es ac ugy is kurva szep , es 20 ai val, vagy fullos griddel online stabil 80 fps .
Rf tenyleg full rondan is alig megy .
Nyilvan dupla titannal menne, de az azert eleg nevetseges.
Mo djuk igy jartam, csatlakozok a szimesek 99 szazalekahoz akik gyak menekulnek az rf2- bol.
Talan van meg valamelyik accomon elofizu ir haz, majd azt is megnezem, de igy latatlanban mernek ra fogadni, higy azt is tudom egy elvezheto, nyilvan kompromisszumos beallitassal futattni.
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.02.18. 08:23:09 -
Valamelyik külföldi fórumon olvastam hogy minimum SLI kell 3 monitorhoz, pl. a youtubeos celebrityk (Digiproszt és tsai) 980 Ti SLI-vel nyomulnak és ez nremcsak az rF2re vonatkozik.
Utoljára szerkesztette: Ingy2, 2016.02.18. 07:05:54 -
Nem az szamit, de most ez van, egyikiet birja masikat nem :) -
bottleopener #13050 Nincs más út, tuningolj.
10%-ot bármilyen kártyán lehet húzni.
Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2016.02.18. 04:48:05 -
hqx #13049 Mikor a grafika számít jobban, mint a fizika. Konzolos...! 
-
Hát ez csak félig van így, még Pcars is elmegy elég szépen, AC is teljesen szép.
dirt rally is .
egyedül ez nem megy, de ez egy monitorral se egy világbajnok :))
De persze igaz is, kell majd erősebb gép, egyszer...egyelőre AC megy és még jól is néz ki, szóval nem érdekel :)
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.02.17. 23:41:34 -
Ez van Laccoo, te is tudtad valahol hogy a 3monitor az meg fogja kérni, ki kell nyögni mellé egy 3 monitorhoz illő gépet, evvan. addig csak kűzdesz...van ahol kevésbé van ahol jobban persze, de a lényeg hogy a 3 monitor az komoly cucc, komolyan kell venni. :) -
800x600-on már biztosan futna neki. -
Az már milyen akkor ? :)
nem megy nem megy, mit csináljak, clió megy, AC megy 80 fps-el, azt jóvan :)
amúgy megnéztem, összes detailt levettem mediumra, semmit nem gyorsult, ugyan az .
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.02.17. 22:23:18 -
Azert az Opponent Detail-t Mediumra, es a Visible Vehicle-t 10 azert levehetned:) Talan segit.
Esetleg a felbontast 3840-re :) -
ennél lejjebb már nem megyek, hová..?
amúgy innen már semmi nem gyorsít, se textura, se árnyék se semmi ... -
Factor 2 is a Steam Daily Deal for the next two days, 40% off everything.
http://store.steampowered.com/app/365960/
Utoljára szerkesztette: Alexease, 2016.02.17. 22:18:31 -
Foleg az uj Megane lehet gazos, tuti extra mennyisegu poly-bol van osszerakva. -
mumus70 #13040 A látható autókat mindenképpen vedd lejjebb, állítólag sokat számít! Rf1-ben legalább is én 6-al mentem laptoppal, mert 10-nél már behalt. Lehet ennél is jobb lesz. -
Ebbol mar nem sokat lehet levenni:)))
A X16 Ani az nagyon kell? A mennyit lassit, probaltad?
Opponentbol talan eleg a 10 darab, meg minosegben is eleg a Medium. Kicsit fircsan fognak kinezni, ha gazosabb a LOD-juk, de ez van:)
Utoljára szerkesztette: Alexease, 2016.02.17. 22:04:38 -
Lehet, de ezért ajánlanak dupla GTX10 000 EVO Titánt, mert ilyen gagyi a játék motorja :))))
amúgy ez van nincs bajom vele, egyedül ez a megane ami valamiért nem stimmel, ez még ha össze is jön az 50 fps akkor is nagyon szaggatósnak tűnik.
Ez utóbbi nem neked szólt, :)))))))) Ehhez te már agyilag kevés vagy , érdemben úgy sem tudsz hozzászólni ! :P
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.02.17. 21:01:07 -
unrealnoise #13037 haggyadmá magad te... nevetséges, hogy mit vársz el egy GTX 770-től. Alig gyorsabb, mint a GTX960 (sőőőt!), és a GTX 960-akat is mindenki csak 1080p-re ajánl. Szóval nem az rF2-vel van a gond, hanem azzal, hogy irreálisak az elvárásaid egy GTX 770-hez.
Jah és igen, értem én, hogy van ami jobban, van ami kevésbé jobban fut játékon belül is, DE ettől független parádé, hogy egy olyan kártyával is az rF2 a szar, amit ember NEM ajánlana ilyen felbontás mellé. Ez nem szubjektív, kérdezz meg bárkit, olvass ezer tesztet, stb...
Utoljára szerkesztette: unrealnoise, 2016.02.17. 20:58:06 -
Ha ennél lejjebb veszem a texturákat, akkor már tényleg okádék az egész ....
szóval ez ennyi tud :)
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.02.17. 20:34:05 -
Na mi van elmebeteg palánták? Alex látom azóta nem megy a téma! -
Akkor lifetimera gondolhatsz az szimpla szerencse..."Simának" hirdették ....az ára is olyan volt ......az eredmény meg rendkívül örömteli -
bottleopener #13033 Jah, rendben van, félreértettem. :)
Egyébként a Steamre migráláskor elég sokan árultak kulcsot ezeken az oldalakon. Szóval aki ki akart ugrani a meglévő licenszéből, az egyszerűen nem redeemelte Steamen, hanem eladta másnak. -
Mit hogyan ?
Vásárolni ? Fizetni ? Lifetimet venni sima áráért ?
Mire gondolsz ? -
bottleopener #13031 Beavatnál, hogy hogyan? -
Érdemes nézegetni key vásárló oldalakat ( pl. allkeyshop.com ) , mert ott még olcsóbban lehet hozzájutni ....illetve érhet minket olyan szerencse ( mint engem ) , hogy 17 Euroért hozzájutunk egy Rfactor 2 lifetime subscription változathoz.