19779
  • Hellboy76
    Ha bármilyen formában működne, a sok varázsló modder bizti ráugrana és lennének hozzá jó megoldások. Ha az ISI verzió nem tetszene a játékosoknak...
  • Alexease
    Szeptemberben lesz 6 eves, ennyi az evfordulo:) Szerintem semmi extra, egyszeruen csak ismet elokerult.
    Lehet sajnalkozni, hogy akkoriban ezt is tudtak (plusz elvileg a parat/kodot es a volumetrikus fenyeket), de valamiert kimaradt az osszes ilyen es hasonlo effekt.
    Amikor a Skippy-s video megjelent, akkor gagyinak tunt a fix animacio, de igy utolag, mar az is jo lett volna a semmi helyett:)

Amugy szelvedo shaderekben sokat tud(na) az rF2, legalabbis a shaderek benne vannak. A jelenleg hasznalt/altalanos 2-3 texturas (diffuse, trans, shine) shadereken felul vannak 8-10 texturasok is, amiben benne van az "osszes" dinamikus lehetoseg is (koszolodasok, serulesek es esos reszek). Az hogy miert nem hasnaljak es/vagymiert nem mukodik, sose derul ki. Leiras nelkul lehetetlen megfejteni vagy tesztelni, 8-10 materialt plusz a hozzajuk tartozo maszkokat lehetetlen kitalalni hogyan mukodnek. Foleg dinamikaban (tores, eso, koszolodas stb).
  • Hellboy76
    Ennek valami évfordulója van? :) Meg volt egy skip barber-es vidi is. Ha azóta ezen bárki is dolgozik, baromi jó lesz, ha kiadják. :)
  • Alexease
    WIP 2010. szeptember ;)

Utoljára szerkesztette: Alexease, 2016.02.24. 19:51:11
  • formula1996
    En meg csak fel korre probaltam ki, de latszik hogy egyedul dolgozott rajta, akad benne hiba meg elnagyolt dolgok, de o legalabb csinal meg valamit, nem ugy mint a sok regi modder csapat
  • simcompany
    Tudsz egy kicsit kulturáltabban csevegni? Tiszteljük már meg Sompir-t azzal, hogy a ligatagjainak készített módot, úgy csinálja meg ahogy akarja. Nem publikus, nem is akarom kipróbálni.
  • Scarry
    Amit a ligatagoknak ad, az egy replika! Nem csinált semmit sem az a balfasz! Nem kell azt félteni hidd el! LoL
  • Adam Jonas
    Imre (a.k.a. Sompir) nem adja ki a publikumnak a modot. (Mielőtt megkérdőjeleznél, múltkor megkérdeztem...)
  • Scarry
    Alex kipróbáltad? Ha még nem, akkor adom a linket!
  • Scarry
    A sok rF2 rajongó mit szól Imre új modjához??
  • b-type
    az nem gyenge
  • Scarry
    Életbe nem lesz neked olyan notebookod, hogy elbírja a 3 monitorodat ha van! LoL Zárd el a gázcsapot inkább és nézd az Anyátok köztöt!
  • mumus70
    Ne már! Égen földön keresek már régóta egy 3 monitoros notebookot! De az e-bay-en is csak a két monitoros van, de nekem is csak a 3 monitoros jó! Nem adod el?
    Utoljára szerkesztette: mumus70, 2016.02.21. 13:42:57
  • Scarry
    Unalmas már a kínlódásod a csóri 3 monitorral... Vegyél egy erős gépet és a probléma megszűnik! A céges notebookomon kipróbáltam a 3 monitort nagy gyerek! Kurvára vitte mint a vajat magas felbontásban! Menj az árkád AC-ra és ott viszi a kis gépecskéd a témát!
  • simcompany
    Reklám helye. 3 pilóta a SIMCO-ból is bejut a döntőbe. A nyertes tényleg nyer egy egész idényt.

• hqx
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Remélem fordítod is amit mond!? Milyen lazán,könnyedén forgatja azt a kormányt...az igazi is ilyen?
  • simcompany
    off is meg nem is

• hqx
    Lehet, ez is sz*r neki.:D
  • Danecay
    Na és milyen 3 monitorral?
  • maffioso
    Pannónia ring-et keresek ehhez, vagy AC-hoz. Tud valaki segíteni?
  • lac coo
    GTL t neztem legutobb, az is ugye eleg regi, mostani gep viszi ezer ellenfellel, olt szep hosszu sor :))
  • Adam Jonas
    Maradjunk annyiban, hogy Gjon Camajnak is vannak berögzött baromságai.
  • b-type
    :D
    erről az ugrott be amikor anno gépet frissítettem és megnéztem az rF1-t :)
    http://www.dailymotion.com/video/x4nas7_rfactor-tvr_auto
    ..igaz hogy az első kanyarban összetört vagy 20 :) de 50 autóval pöpecül ment 2008-ban
    Utoljára szerkesztette: b type free, 2016.02.19. 23:26:04
  • lac coo
    Letöltöttem egy ilyent, fps is van, nem akad, és bírja a sok AI-t IS ! :)

• formula1996
    Amig Tim Wheatley ott ul addig veszteseges is marad :D
  • hqx
    Szerintem, ehhez a programhoz már nem nagyon fognak hozzányúlni. Elképzelhetőnek tartom, hogy az egész projekt már veszteséges. Persze maguk is tehetnek róla.
    Arról nem is beszélve, hogy az "ingyen" program (warez), megtépázhatta az esetleges bevételeket.
  • bottleopener
    A grafikazsenijük a fórumon néha osztja az észt. El van kötelezve a minél természetesebb kinézet irányába. Ami annyit tesz hogy:
    1.magas poligonszámú (geometriájú) tartalom
    2.nagy textúrák
    3.nem természetellenes effektek

Így juthatunk el arra a következtetésre, hogy az engine egy 2006 környékén "felejtett" grafikai motor, amiben az addigi gépigényt meghatározó számokat felszorozták 6-tal vagy 7-tel, és ezután megnyugodva hátradőltek, hogy kész az új motor. :D

A harmadik ponton lehetne nagyot nyerni, DE
    Ahhoz implementálni kellene egy új DX-et, amire láthatóan nem hajlandóak.
    Az alacsony késleltetésű felépítést kellene kidobni a kukába, ha hozzá akarnának nyúlni. Az viszont a nem-konzumer piacukat ölné meg.
  • hqx
    :))
    Mondjuk úgy, hogy használható. Persze versenyzés közben én nem a grafikát bámulom. Főleg, mikor tizedekért megy a harc.
  • simcompany
    át kell rakni hd-re, akkor szép :D
    csak online megyek, nem volt más szerón. tök mindegy, 30 embernél is így néz ki.
    intel i5 3,2GHz, gtx 960 4GB (1920x1080), 32GB Ram
  • hqx
    Rondának nem, de nem is szép!:) Hol van az AI, vagy valaki? Egyedül persze, hogy jól fut. Milyen hardveren futtattad?
  • simcompany
    nekem most így nézd ki. azért rondának nem nevezném

• lac coo
    Nem ,simán bennt vagyok a 2 gigában ....
    Meg az jellegzetes dolog, ha nincs már ram , azt könnyű felismerni , meg-megáll töltögetni .
  • Joke1RS
    Na csináltam egy kis tesztet ezekkel a beállításokkal: 1920x1080

Először az 500as Fiat ez valami lowpoli konvert:

ISI Civic ez már elég részletes modell, amikor még gyenge gépem volt ez megfingatta:

és a Megane:

Látható, hogy egyre több RAM-ot és VRAM-ot fogyaszt, a proci terhelés alig változik, csak azért van minden magon terhelés, mert közben letöltöttem.
    Szerintem a 3monitoros játékhoz kevés lenne a 2GB VRAM ezért lesz játszhatatlan.
  • lac coo
    Na engem ne farassz a hulye szelesvasznu dumaval :))

En hasznalnam, de ezt az autot nem tudom, ennyi, azert ne magyarazzuk mar meg, higy teljesen rendben van minden itt a sebesseggel.:)
  • lac coo
    No meg a vegen en vagyok a hulye user mert atomeromu kell a foltozott grafhoz :)))
  • Adam Jonas
    Persze, nem számít. Mindjárt megírom Sompirnak, hogy használjon 100 ezer csomópontot majd az RFT 2015-be. És akkor majd lehet mondani, hogy szar a gép, amin futtatva van, meg szar a program, véletlenül sem a user (mert hogy a modder is user) a hülye.
  • Alexease
    Ez a a lenyeg tomoren, ha lassu, akkor lassu, attol nem lesz gyorsabb, hogy megprobaluk kitalalni mitol lassu:))))

Aki lehuzza (mukodes, kezeles, kinezet, hasznalat stb.), annak mindegy mit es hogy an szamol, ugy sem erdekli. Ez ilyen. Sok olyan dolgot szamltatnak, amit masok nem, es ami a felhasznalonak masodlagos, ha az elsodleges dolgok ne molyanok, mint amilyennek szereetnek.

Itt az extras gumi vagy a rugalmas kasztni (amit egyszeru fikazni vagy ugy sem erezni) lazan lehet bug vagy lassulas forras, ha valami nem ugy van beallitva ahogy kell. Pl. egy rossz vagy hibas gumi, felfuggesztes, kasztni vagy egyeb mukodest kiszamol, de lehet durvan lezabalja a gepet az anomalia miatt.

Es meg sokaig lehetne sorolni..., de ugy sem szamit.
    Szerencsere ma mar lehet mibol valasztani, nem is ertem miert kell leragadni egy valaminek a lesajnalkozasanal?!:) Pl. ott az AC, az szep, szeles vasznu, tartalmas, sok fps-sel, "frusztracio mentes" vezetesi elmennyel;)
  • lac coo
    De ha megtriplazom az auto poligonszamat, akkor is behal, szoval akkor meg az az eredmeny, hogy a graf motor a gyenge .
    Amugy meg mindegy mitol lassu....
  • Adam Jonas
    Le kellene tesztelni, hogy a fizika változtatása a számítógép teljesítményére milyen módon hat. Erre esetleg lehetne használni a gumifizikát. Abba a végeselemes módszerhez hasonló történet van, aminél a lényeg, hogy csomópontokra osztja a gumi kerületét, és így számolja a különböző dolgokat (hőmérséklet, deformáció, stb.). Ennél múltkor láttam leírva, hogyha túl nagy csomópontszámot adsz meg, akkor az olyan mértékbe megterhelheti a gépet, hogy kb. játszhatatlan is lesz az egész. (Magyarul valamilyen hatványfüggvény szerint nő a szükséges teljesítmény/számításigény a csomópontszámok növelésével.)

Ergo ezt lehetne használni erre, hogy 6-7 ilyen különböző értéket írunk be a megfelelő helyre, és mérjük a proci, memória és GPU használatot. Nyilván teljesen nem lehet majd még azért ebből megállapítani, hogy mit mire használ pontosan, de legalább valami kezdőlökést ad a dologhoz, hogy akkor mi mit számol és hogyan használ fel.
  • GeriDoc
    Abszolút igazad van. Viszont az "én configommal megy, a többi nem érdekel" hozzáállás miatt van ilyen nagy tolongás a szervereken. Eleve a szimulátorossága miatt kevés ember fog bele, plusz a lustaság miatt abból is szelektálódik az, akinek nincs pénze ilyen konfigra (és itt nem csak Mo-ra gondolok). Ebből adódóan nincs bevétel, ezért nem tudnak fejleszteni. Saját magukat szívatják. Lassan el kellene felejteni a mostanában divatos "kiadunk egy s.art, és ha lesz bevétel, majd foltozgatjuk" hozzáállást. Most már lassan nem eszik az emberek. Előbb meg kellene csinálni jóra, és utána várni a bevételt. Mint az élet minden más területén. Na, mindegy, valóban túlbeszéltük, én is kisírtam magam. Akinek van kedve, türelme, pénze stb., az tolja.

Ádám: Én is úgy gondolnám, hogy a CPU számol, esetleg még a memória igényt érteném.
    Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2016.02.18. 12:30:06