19779
  • mumus70
    Esetleg in game streamelni a meccset, ezt a képet meg betenni a lábkamera helyére?
  • mumus70
    Bazsi, minden bántás nélkül, de nem jobb lenne a monitorra fókuszálni a kamerát, és nem a kormányodra? Számomra élvezetesebb lenne ha a versenyben nem csak elmosódott paca autókat látnék! Ez így élvezhetetlen, bár tudod hogy minden vididet megnézem! :D Építő kritika! :D
  • tbazsi95
    rFactor2 | SIMCO BTCC 2016 | Croft | Balazs Toldi OnBoard
  • Alexease
    Meggyogyult, ezek felmentek:

Daytona-Road-Course_v120.rfcmp
    Imola-1994_v091.rfcmp
    Kartodromo-Valencia_v105.rfcmp
    SRT-Adelaide_v104.rfcmp
  • Ingy2
    Tenx :)
  • Alexease
    Feltoltottem ismet, de nem jott ossze, jobban megnezve, semmmi sincs fent amit feltoltam, bugos a redszer es/vagy megtelt a "korlatlan" hely.
  • Alexease
    Valoszinuleg azert, mert nincs fent:) Vag elfelejtettem feltolteni vagy kozben megszakadt:) Most toltom.
    Addig itt az "eredeti" feltoltes: https://mega.nz
    Utoljára szerkesztette: Alexease, 2016.02.28. 17:17:04
  • Ingy2
    Nem találom a listában
  • Alexease
    Azert ezek a 2-3 kereken kanyarodasok, borulasok, zuzasok es brutalis ugratasok eleg latvanyosak, nem csodalom hogy elvezik:DDD
    Megtalaltam a cikket is: http://totalcar.hu/belsoseg/2015/10/25/aki_tud_ennel_autoversenyt_az_hazudik/
  • Alexease
    Meg kicsi OFF az AM-hez, bar "van" topic-ja (https://sg.hu/forum/tema/1341408273):)
    A palyaknal elfelejtettem, hogy mivel van benne kart, ahhoz is van ~20 palya. Van rallycross, ahhoz is adtak kettot, tobb nyomvonannal.
    Es van benne SuperTruck, ahhoz is "bovitettek, epitettek" ~10 palyat, azok eleve "betetfutam-szeruen" mennek, rendes palyakon, csak "tesznek bele" ugtatokat:D Allitolag eleg nepszeru.

https://www.youtube.com/watch?v=itbMenfRDbA
    Utoljára szerkesztette: Alexease, 2016.02.28. 16:12:59
  • Alexease
    SRT-Adelaide_v104.rfcmp
  • Alexease
    ASR-Formula-OWC-1990-Ferrari-641_v100.rfcmp
    F1-2015-HJK_v300.rfcmp
    Ferrari-F1-2000_v110.rfcmp
    Ford-GT40-MkIV_v070.rfcmp

Troyton-Raceway_v096.rfcmp
  • Alexease
    Kartodromo-Valencia_v105.rfcmp
  • Alexease
    BMW-E34-M5_v043.rfcmp
  • Alexease
    Imola-1994_v091.rfcmp
  • Alexease
    Daytona-Road-Course_v120.rfcmp
  • Alexease
    Engem biztos:))

Ez azert nagyban fugg a programtol, beallitasoktol, autotol es palyatol is.
    A GSC/AM-ben ISI AI van, de rF1-szeru, eleg jo, vannak kizamithato dolgaik, de jol be vannak allitgatva.
    Az R3E is ISI, ott az adative AI ami "jo talalmany", folyamatosan fejlodnek, gyorsulnak, rugalmasan valtoznak.
    Mostanaban az rF2 lenne a legjobb, sok uj dolog van benne, sok "utvonalat" ismernek/hasznalnak, kihasznaljak a realroad-ot, szelarnyekot, a kulon vedekezo iveket, kiterelnek, beszurnak, utolso pillanatban beteszik akarhova stb. De sajnos ehhez nagyon kell(ene) a jo beallitas is (auto, palya), ami ritka, meg a gyari cuccokon se mindig szazas. A modok nagyresze meg erosen hianyos, a tizede sincs kihasznalva a program tudasanak.
  • lac coo
    Első kanyarokban szinte minden AI előzhető hatosával . elején hagyni kell őket kicsit szétszóródni ! :)
  • mumus70
    Az igen! Akkor végre a legelső játék, ahol 100 %-on tönkre vernek?
  • Alexease
    Foleg ugy, hogy a video miatt csak 90%-ra allitottam az AI-t es 50%-ra az agresziot (hogy ne egyedul korozgessek) ;))
  • mumus70
    Az már mindenesetre biztató, hogy itt a videón nem lehet a legelső féktávon 437 előttem lévőt megelőzni, hogy aztán a második körben már körözöm őket lefelé.
  • Joex22
    Köszönöm a válaszokat és a helyesbítést. Nekem nagyon imponál a minőségi offline küzdelem, azt hiszem rárepülök hétfőn:)
  • Alexease
    Ehhez OFF, ismertebb palyaval:
  • Alexease
  • lac coo
    Mostanaban szoktam hasznalni, de ugy latom csak ra akarsz beszelni, higy ez nekem nem tetszik !':))
  • Alexease
    Gepigenyes, de van is mit szamolnia, meg ha nem is erzed, nem tetszik vagy nem erdekel:)))
    Nem erdemes osszehasonlitani az AC "egykarika oldstyle" (de azert elvezetes!) gumijaval, sem az egesz palyara ervenyes "beszorzom oszt jooo van" "realroadjaval":))) Itt azert megis 10-20 centinkent szamolja a tapadast es jeleniti meg a valtozast (tobb szaz ezer kulnallo tapadasi felulet es shader).
    De ezt mar kitargyaltuk, ha alapbol sem tetszik ez vagy az, akkor mehetne 500fps-sel, lehetne benne Forza autolista, esetleg DX13 is:D
  • lac coo
    A fulkek amik baltaval faragottak, valoban.
    Szebb palyak szerintem is jok, nyilvan nincs az a csicsa mint ac vagy pc ben, de jo az.
    Csak kicsit gepigenyes sajnos :))
  • Alexease
    Ez nehez kerdes;)
    A GSC/AM inkabb szimulator mint "autos jatek", a "modern" kinezet hianya, a tartalom stilusa es a kezelese miatt.
    Alapbol rF1 alap, de azt mar eleg reszletesen kipofoztak, bovitettek, javitgattak.

Elonyei:
    - Maradt a DX9, de sok shadert kicsereltek, igy sokkal szebb es latvanyosabb.
    - Gyarilag SweetFX-et hasznal hogy "szebb" legyen.
    - A kijelzesekhez/megjelenitesekhez kulsos plugineket hasznal (trackmap, trackir, DynHUD)
    - A fizikat felhuztak 2/5-szorosere (720/500Hz), eredetileg 360/100Hz volt.
    - Az FFB-hez "sajat fejlesztesu" RealFeel plugint-hasznal, amitol nem lesz AC/iR/rF2, de a felhuzott fizikaval egyutt eleg jo.
    - Kozvetlen kapcsolataik vannak, igy jok az autobeallitasok es hangok.
    - Elore modellezett, de dinamikus palya.
    - Koszolodo gumik, amit erezni es latni is lehet.
    - Beepitetettek sok egyeb dolgot: rendes valtok, onboard allitasok, DRS, push-to-pass, ABS/TC stb.
    - Minden palya es auto, a lehetosegekhez kepest (rF1/DX9) nagyon szepen ki van dolgozva.
    - Az AI es az online ISI minoseg, persze tovabb piszkalva, azzal sincs gond.
    - Van valodi napszak, 24 ora, bajnoksag stb.
    - Olyan ember allitgatja a fizikat, aki valoban ert hozza, igazabol top kategorias kormanokat es kiegeszitoket gyart/tervez.
    - Mivel a programot es minden tartalmat evek ota "maguk elott gorgetnek", igy minndent mindig kicsit javitgatnak, frissitgetnek, allitanak, hangolnak stb. Mindig kicsit szebb, reszletesebb, jobb.

Vagyis onmagaban mint program/szim, nagyon jo. Es 1-2 ev mulva jon a teljesen atdolgozott verzio, DX12-vel es egyeb extrakkal, valszeg/talan AM tulajoknak olcsobban.

Hatranyai:
    - A konkurencia:) Sok DX11, latvanyos postprocess, extra mennyisegu divatos, ismert licenszelt autok es palyak.
    - A tartalom. Brazil cucc, plusz amit meg ossze tudtak lapatolni. Van benne 20 auto/sorozat, de aki autos jatekkent tekint ra, annak nem fog tetszeni:) 3 brazil sorozat, 8 formula (uj, regi, antazia nevuek), Mini, Camaro, Lancer, 2 kart, V8, RallyCross es SuperTruck;)
    - Palyakban valoban sok az "ismeretlen". Van ~25, de nagyreszt brazil. Szerintem jo palyak, foleg amiatt, mert nem a vegtelensegig (unalomig) ismert szokasos. De azert vannak ismert palyak is: Curitiba, Interlagos (sobbfel valtozat), Jacerapauga, Montreal (Kanada F1, tobb valtozat), Spelberg/A1-ring (tobb).
    - Korlatozott a cockpit allitas (bar ez megoldhato lenne), nem lehet rendesen elore tolni sem donteni a nezetet:/
    - Rendesen (fizikalisan) hozza kell allitani a komanyt. Van, de meg sincs automata resze (nem egy AC), nem beallitva rossz, beallitva eleg jo.
    - Szerintem az online resze halott, max bajnoksagok vannak, de AC-szintu "csak ugy online" tuti nincs.
    - Sokat piszkaljak a fizikat, gumit es FFB-t, de sose lesz belole AC-szeru jofajta szim, ami megis vigyorgos, mindenhol foghato fun.

Azoknak ajanlott, akik szimesek, szeretnek offline versenyeket menni, es azoknak, akik bajnoksagot terveznek egy normalisabb, kiforottab cuccal, meg ha nem is a szokasos divat tartalmakkal lehet menni vele.

Mennnyire eri meg az arat (dollarban lesz annyi)? Hasonloan ugy, mint minden mas. Ha kihasznaljak nagyon jo ar, ha nem akkor nagyon nem. Akit erdekel annak boven jo, akit nem vagy ott az iR/AC/CARS/rF2 az msszirol lefikazza es elkeruli, egy fillert nem adna erte;))))
  • lac coo
    Video alapjan jo, bar azt mar nem egyszer se ketszer szoptam be :)))
  • simcompany
    40 dolcsi lesz, nem euro, én úgy tudom. És megéri.
  • Joex22
    Sziasztok! Félig-meddig off-topic, de úgy gondolom itt a legnagyobb a valószínűség a válaszra. Ti mit gondoltok az Automobilistáról (és a GSCE-ről, természetesen)? Elkezdett nagyon vonzóvá válni a dolog számomra, de a brazil pályák nagyrésze nem igazán érdekel. A hangok, az autók, az AI viszont videó alapján jónak tűnik. Vajon ez megér 32-40 eurót? (Elvileg 40 eurót mondtak végleges árnak, 20% kedvezmény lesz az early accessre, de ugye egyik sem bizonyított tény)
  • Danecay
    Én valamiért ezt az állókép-mozgókép dolgot én már a legeleje óta fordítva látom :)
  • Joke1RS
    Leginkább a jól kidolgozott belső hiányzik, de vezetés közben sincs meg az a hangulat pl. a fák kinézete miatt. Ennek ellenére szimként csúcs!
  • Alexease
    Pedig az rF2 eppen mozgasban (autoban ulve) jo, ugy nincs vele nagy gond (normalisabb autoval es palyaval, kicsit "latvanyosabb" napszakban). Persze, nem kell sasolni a millimeteres reszleteken az auto belso kidolgozasanal:)) Allokepnel nem az igazi, visszajatszasban meg sokszor gazos.
  • Danecay
    Hát még ha értelme is lenne :) Ilyen részletesség mellet DX11 alatt egy jó post process cuccal nagyon fincsi tudna lenni de ez már számtalanszor ki lett beszélve. Még így állókép formájában sincs vele nagy baj úgy mint a legtöbb rF2 screenshot-al de mozgás közben valahogy olyan puritán az összkép.
  • Alexease
    Nagyon elvezi a modellezest:)))
  • Szabi #13113
  • mumus70
    A feléig érdekes, mondjuk, aztán jött egy stop and go, és elszállt a futam.

• Danecay
    Korábban én is pártoltam a modolást mint alternatív tartalom beszerzést de ma már inkább hanyagolom, ami persze nem egyenlő a kizárással de na... Készülnek a mai napig is igényes modifikációk de sajnos ennek aránya a félkész, bug-os, épphogy csak működik, 1:1-ben konvert egy tizen X éves játékból-hoz képes nagyon kicsi sajnos, így a mennyiség mellett elvész a minőség. Valahogy jobban kontrolláltabbá kellene tenni az egészet, na és ha már a modolhatóság volt az egyik irányelv akkor ennek megfelelően kellene támogatni ezt, DEV cuccokkal, részletes leírásokkal, lehetőségekkel. Valahogy arra kellene törekedni, hogy bizonyos minőség mellett és felett lehessen csak modifikációt hozzáadni a játékhoz. Mondjuk ez történhetne úgy, hogy pl. a MOD-okat csak bevizsgálás, minőség ellenőrzést követően, mag a játék fejlesztője, ez esetben az ISI tenné a játékba beépíthetővé amit mondjuk a saját oldalán tenne elérhetővé akár valamilyen jelképes vagy szerény térítés ellenében amit vagy teljes egészében vagy százalékos arányban eljuttat a moderhez vagy moder csapathoz. Tudom, hogy nem ilyen egyszerű a dolog és, hogy sok buktatója van és lehet, de nem is akarok itt egy komplex üzleti modellt kidolgozni, de azt kellene elérni, hogy kölcsönösen mindenkinek érdeke legyen a minőség. A játék fejlesztőjének és forgalmazójának azért mert igényes tartalommal bővülne a játéka, kvázi általa pluszba bele fektetett munka nélkül, a moderek munkája is honorálva lenne, mert mondjuk az által, hogy hozzáférhető tartalommá válna a művük ez önmagában elismerő lenne, ha pedig fizetős lenne akkor pedig még egy kis pénzmag is összejöhetne ami még inkább motiváló lehetne a következő minőségi munkához. Végül pedig a userek is jól járnának mert nem Hamupipőke szerűen kellene kiválogatni az arra érdemes modifikáciokat hanem célzottan.
  • Alexease
    A fo gond az, hogy "megszunt" a rendes modolas is, messze nincs olyan elszant es komoly csapat az egesz mogott, mint ami kellene ehhez.
    Elvileg teljesen sajat shadereket, scripteket, animaciokat is lehetne gyartani hozza, vagyis megoldhato lenne minden. A helyzet hasonlo mint az rF1 engine-nel, volt egy jo alap, amit a SimBin telepakolt jatekos extrakkal. De erre az engine-re mar nem dolgozoik licenszelt ceg se komolyabb modderek. Hiaba DX9 (az R3E is az), ha kihasznalnak es brutal optimalizalnak, durvan jo lehetne.

Nem tudom mi lesz kesobb (rF2-extra vagy rF3), de ugy nez ki az ISI-nek el kell felejtenie ezt a koncepciot (licenszelheto engine alap es/vagy moddereknek szant engine) mert ez ma mar nem mukodik, nem lehet erre alapozni (se nepszeruseget se bevetelt).