19779
  • Ingy2
    Ezek skinek URD-hez? Jut eszembe anno az 1.81hez volt skin pack de a 1.97-el nem müködik, neten se találtam semmit hogy van e az újhoz. van módja átrakni a skineket az új verzióhoz?
  • Alexease
    Mazda-RX-7-S2U-FC3S-LM_v040.rfcmp
    McLaren-M8C-1970-SRW_v090.rfcmp
    Renault-Alpine-A110-SRW_v030.rfcmp

Az Alpine BETA, az SRW-bol van.
  • Alexease
    Nogaro_v103.rfcmp

Utoljára szerkesztette: Alexease, 2016.03.07. 10:45:26
  • Alexease
    Jon majd frissites az egyik kedvenc "club" palyamhoz is;)

• Alexease

• simcompany
  • mumus70
    Lekötöztettem magam egy székre, forró viasz csöpög a meztelen mellbimbómra, és közben harapófogóval feszegetik a nagylábam ujja körmét hogy kimondjam: ebben egyetértünk! :D
  • Alexease
    Ne fogd vissza magad;)

Az messze nincs olyan kontraszt kinezetben, mint az altalanos lehuzasokban (de fizikaban sem). Leszamitva a mediumra butitott, kisfelbontasu, reces es recsegos "latvanyomat", azert az rF2 nem olyan rossz. Allokepen esetleg gazos, de menet kozben, foleg +5-10 kor alatt azert meg mindig "realisabb" )latvanyosabb, hangulatosabb) a tobbinel. Az iR a DX9/DX10-hez kepest szep, de ott nulla napszak dinamika van, 1-1 bevilagitashoz kell/tudjak beloniuk a latvanyt, fenyeket, arnyekokat, ami semmit nem valtozik 24 ora alatt sem; a felhok egyszeru kepek, se valtozas, se mozgas, se arnyekok; nincs dinamikus tukrozodes; ezek azert a verseny alatti osszekepbol, latvanybol es foleg hangulatbol azert sokat levesznek. Raadasul, ezek hianya miatt is tudjak masszivan, kiszamithatoan, stabilan optimalizalni.

Meg persze az rF2-ben ott van meg az AI es az idojaras (ha kell valakinek ha nem), amit "tud" es szamolnia kell, osszhangban az egesszel (realroad, gumizodas, fenyek, reflektorok, arnyekok, hangok, utkozes stb.).

En mindig azt mondom, felesleges hasonlitgatni, mas koncepcio, mas tudas es tartalom, mas szolgaltatasok, valamit valamiert. Lehet hogy az rF2 kinezetre nem a top, de szolgaltatasban (kiveve az online szervezes, de azt csak az iR tudja, ott az az elsodleges) es hangulatban meg mindig (evek ota) a legtobbet nyujtja.

Az iR is belehuzott, van realroad, lesz DX11 es 2-3 fix bevilagitos napszak, es egsyzeru tuti eljutnak ok is "erre a szintre" (full napszak dinamika, bar idojaras nem lesz). Vagyis egyszer lesznek majd valoban korrekt, latvanyos, hangulatos 12/24 oras versenyek is. De az meg 1-3 ev, addigra persze, hogy jol fog kinezni, lesz benne sok-sok ev munka, bevetel, plusz addigra a gepek is tripla annyit birnak, mint 2-3 eve amikor az rF2 megjelent.

Amugy az iR-t is lehet szidni kinezetre (bar az igenyesseg naluk mindig megvolt, de ok meg is tehetik a bevetelek miatt), amikor megjelent (2008), lenyegeben az 2003-as NR-t "adtak" oda nehany "mod" autoval es palyaval, egyszeruen "csak" a rendszert dolgoztak ki. Csak az utobbi 3-4 evben kezdtek foglalkozni a kinezettel is, ahhoz kepest meg messze van a "vege".
  • mumus70
    Önként cenzuráztam amit arra akartam írni, hogy az iR-es Renaulttal hasonlítod össze ezt a ceruza rajz nyenyerét!
  • Alexease
    Ha mar iR-ben Formula Renault "ujdonsag" van (lesz:P), mentem egy verseny, bar itt a 3.5-lel. Kicsit csuszkalos hideg gumin es genyo az AI, maradtam a vegen, de jo volt.

• attila46
    Köszönöm
  • Alexease
    Amit en toltogetek fel, az itt van mind (banner alatt rFactor2 Files): rFactor2 Files
  • attila46
    Alexease a 13152,,,hez tudnál adni az F1 modról linket???

Köszönöm
  • Adam Jonas
    Nem FIFA-ra gondoltam, hogy lesd meg, hanem az autószimeket. Tegyél be 15-20 AI-t, futtasd ablakba, közbe meg nyisd meg a Feladatkezelőt.
  • Alexease
    Focihoz azert meg kell szotyi, tokmag, sor meg –30IQ :)))) Bocsi:P
  • lac coo
    Fifa az nincsen ....:)
  • Adam Jonas
    Ez Lacoo-nak ment volna :)
  • Adam Jonas
    Akkor nezd meg figyelmesebben a RAM használatot. Nekem Win10 alapbol megzabal 1,2-1,5 GB-t, FIFA 16 futtatassal egyutt mar 5-5,5 GB-nal tartott a téma. Pedig a FIFA 16 nem egy hudenagy gepigenyu cucc.
  • Joke1RS
    "Arról nem beszélve, hogy itt inkább általánosságban esett szó részemről a játékok hardverzabálása"
    Én erre reagáltam! Mivel ez az rF2 topik, muszáj volt pontosítanom, hogy se te, se más ne rohanjon fejvesztve sok magos procit venni ehhez a játékhoz, mert semmit nem javulna. Megsúgom neked, hogy 2maggal is vidáman fut és sokkal fontosabb a sok ram.
    Ádám ezért is hozta fel a ram, vram témát.
    A válaszaidból viszont az derül ki, hogy itt mindenki sík hülye mindenhez, csak te vagy kurva tájékozott.

• lac coo
    Nekem nyoc guga ramom van, 3dsmaxon kivul meg nem igen tolta semmi 4 fole :))
  • unrealnoise
    16 GB-al lett fasza értem. :D De azért gondolom van hozzá fasza procid is. Meg GPU-d is, mert azt meg is kell tölteni ám... Én egy biztos, sokkal többször cseréltem GPU-t, meg procit az életemben, mint RAM-ot... És ezt nem a seggemből jött ötletként vezérelve tettem, hanem ezer féle teszt átnyálazása után... Sőt, RAMot szinte sosem cseréltem egy adott alaplap élettartama (jó esetben /micro/architektúra) alatt. GPU-t meg procit igen. Persze itt is lehet az, hogy valaki vesz 200 ezerért egy GPU-t, és azzal elvan sokáig. Csak hát az ritka...

Mint írtam, a KONZOLOKNÁL SEM a RAM a probléma jelenleg.
  • unrealnoise
    Ki mondta, hogy 4 GB elég, meg hogy nem kell RAM? Még jó, hogy ilyen szakértő vagy... De látod, te is hülye példát hoztál fel, mert a DDR2 ramok mellé ennyi erőből felhozhatnék én is elavult procikat, GPUkat. Szóval ezzel a hozzászólásoddal, aztán sokra vitted...
    Utoljára szerkesztette: unrealnoise, 2016.03.04. 12:46:32
  • Alexease
    A RAM tuti kell. Azon keresztul "kommunikal" nagyon nem mindegy mennyi van es milyen sebessegen fut.
    Nekem 4Gb DDR2 333MHz, fosstalicska, de amig nem tolom tele, eleg jol megy. Ha tullovom, durvan kezxd szar lenni.
  • unrealnoise
    2 GB-ot hagyjuk már, 4 is már nagyon minimum.
    Még jó hogy nem azt mondod, hogy 1 GB RAM után 4-et berakva nem szaggatott a pCARS...

Én is és a legtöbb ember is vesz egy lapot, és egy abba használható RAM-ot. 4 GB-ot vagy 8-at. Aztán elvan vele. Ha tuningolja, tuningolja, ha nem nem. De ha megfelelő, mai alaplapja van és jó processzora, akkor nem RAMokat fog cserélgetni, esetlegesen járulékos alaplapcserékkel.
    vagy
    Arról nem beszélve, hogy itt inkább általánosságban esett szó részemről a játékok hardverzabálása. Meg amúgy is. Egy RAM nudli kötlség egy CPU/GPU pároshoz képest. VR-hoz is elég a "8 GB RAM (+)". Messze nem egy vagyon. Nem ezért nem fog az ember száraz kenyeret enni. Mi lesz a szűk keresztmetszet? Ami már most is látszik? A GPU. NEM A RAM. Akinek RAM miatt akad valami, az meg is érdemli, mert mint írtam, ez a legolcsóbb komponens a gépeket tekintve.

Most 8 GB RAMom van, eszembe nincs még venni 8-at, nyilván a GTX 960-at cserélném le GTX 970-re vagy majd meglátjuk. Plusz, a legtöbb mai játék GPU limites. Akár hiszed, akár nem. Amíg pedig GPU limites, rakhatsz te bele fénysebességű RAM-okat, cseszheted...

És mint az elején írtam, az irreálisan alacsony RAM mennyiségekkel nem tudok mit kezdeni. Naná, hogy akkor az az elsődleges. A RAM sebességének húzása minimálisan hozhat konyhára, ebben egészen biztos vagyok. A konzoloknál sem a RAM-ra panaszkodnak az FPS eséseknél, vagy az optimalizáció nehézségénél, csak úgy megsúgom...
  • simcompany
    100% egyetértek, nekem is 16GB-nál lett fasza
  • Joke1RS
    Az rF2-nél a RAM igenis sokat számít. Amikor még 2GB volt a gépemben és kétmagos proci, hiába húztam a cpu-t semmi nem változott, ha a ramot húztam, nőtt az fps. A civic mod ennek ellenére már 5 autó felett játszhatatlan volt, a Clio simán ment 15-20 ai-val.
    Később 4GB már sok mindenre elég volt, de még mindig kevés.
    Most 6magos proci 8GB ram és megfelelő vga-val jól fut, de ez a progi ram zabáló, sok autónál (részletesebb modellek) a 16GB lenne ideális.
    A prociból max. 3 magot(szálat) használ, szóval itt a fejlesztés sorrendje gpu-ram-cpu.
  • mumus70
  • Adam Jonas
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Jó, igazából pontatlanul írtam, amit. Mert ha van egy i3-asod, akkor nyilván nem RAM-ot fogsz először venni, hanem egy i5/i7 procit. Ha meg i5-ösöd van, és "csak" 8 GB RAM, akkor meg nem biztos, hogy érdemes + 60 ezer Ft-ot kiadnod ~20% plusz teljesítményért. (Elég sarkos a példa, szóval ezzel kérlek ne vitatkozz. :D )

Azokat a teszteket, amiket említettél, szoktam én is nézegetni, szóval tisztába vagyok vele. Viszont azért azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy érdemesebb a színtiszta teljesítmény mellett relatív teljesítményt nézni (ár/teljesítménymutatót vizsgálni pl.).
  • unrealnoise
    OFF Én is tudnék vitatkozni. :) Az, amit írtam, hogy a Ram mennyire nem oszt szoroz általában tök általános dolog. Nem véletlen a CPU/GPU páros van agyontesztelve a különböző játékok alatt. Jómagam pl pont "leszarom" milyen ramom van, legyen valami jó, átlagos, kész. A szűk keresztmetszet még mindig a GPU vagy CPU lehet. De mondok egy konkrét példát. Én nagyon, nagyon rég láttam olyan gépet, sőt videót, sőt bármi ilyesmit, amikor a RAM mérete vagy lassúsága miatt akadt a játék. Nem mondom, hogy nincsenek RAM zabáló, vagy ilyen téren optimalizálatlan játékok, de a nagy általánosságban ez nem fordul elő. És újfent felhívnám a figyelmed, hogy szinte az összes számtech portál, amikor a hardvereket tesztelik a játékok teljesítménye szempontjából, akkor a RAM totálisan alárendelt szerepben áll, sokkal kevesebb figyelem, és teszt jut ezen eszközökre, mint a másik két hardverelemre. ON
  • Adam Jonas
    Hát, mondjuk abban egyetértek, hogy egy bizonyos RAM mennyiség felett már nem sok értelme az egésznek. Persze, meglehet, hogy jó pár játéknál az van, amit írsz, hogy GPU > CPU > RAM a sorrend. Viszont valós idejű számolásnál, a részeredmények kiíratása azért már nem csak pár MB-ba telik. Illetve, hogy rF2-specifikusak legyünk, itt már döntően függ a modtól. Ezért írtam a múltkor, hogy nem csak azt kéne tesztelni, hogy teljesen különböző hardvereken hogyan fut a program, hanem ugyanazt a modot, eltérő részletességű gumifizikával pl., szintén le kellene tesztelni. Abból derülne csak ki igazán, hogy mennyire (lehet) számolásigényes a cucc.

"Akármit számol, akárhol, és akárhova küld akármi, a gyakorlatban az van, hogy a RAM nem sokat oszt szoroz, játék alatt meg aztán már tényleg.." - Ezzel tudnék naphosszat vitatkozni, de nem akarom szétoffolni a topikot. :)
  • unrealnoise
    Nem értem miről beszélsz. Vagyis igen, de nem értem, ez hogy jön ide. Elvben értem amit felvetsz, de a gyakorlat messze mást mutat: Ezer gép/hardver összevetős tesztet látni a neten, és a GPU után a CPU a legfontosabb, aztán a RAM sebessége, de én még az SSD-t is fontosabbnak tartom a RAM-nál. Akármit számol, akárhol, és akárhova küld akármi, a gyakorlatban az van, hogy a RAM nem sokat oszt szoroz, játék alatt meg aztán már tényleg... A betöltések és a rendszer gyorsítására okés az ultra gyors RAM, amúgy szerintem pénzkidobás egy bizonyos szint felett. Sebességre is, mennyiségre is.
    Utoljára szerkesztette: unrealnoise, 2016.03.03. 20:57:31
  • Adam Jonas
    Simán megkérdezném, de amikor egy ettől lényegesen egyszerűbb kérdésre nem hajlandóak egyenes választ adni, akkor egy ilyenre hogy adnának? :) Főleg, ha pl. tudja alapból, hogy a rendszer, amit használ, adott esetben sz*r.
  • Adam Jonas
    Lehet hülyén fog hangzani, de mérget nem vennék erre. Mert ha videómemóriába számolja a fizika a cuccokat, akkor az meg szedi el a többi elől a helyet, ha nem tudja a sima memóriába átírni a részeredményeket. (Nem tudom, hogy világos-e, mire akartam kilyukadni.)
  • alma2
    A helyedben siman rakerdeznek, egy-ket jatek topikjaban a fejlesztoknel, kezdve akar az rfactor2-vel, ac, iracing, hogy megerositsek illetve cafoljak ezt a felvetest, az a sejtesem, hogy az utobbi lesz a gyakoribb.
    A reszletekbe, most nem mennek bele, a fele csak elmelkedes lenne.
  • unrealnoise
    memória? a leglényegtelenebb az FPS szám tekintetében...
  • Adam Jonas
    Ha már DX12...

Múltkorában szóba került ez a 'programok milyen hardvert használnak leginkább' című téma. Nos, a héten az egyik egyetemi előadáson az ütközések vizsgálatáról volt szó. Az előadó mesélte, hogy a különféle autószimulátorok (és nem a szimulációs szoftverekre, hanem konkrétan amiket mi is használunk autószimulátorokat gondolt) a különféle mechanikai számításoknál (pl. ütközések) a VGA-t használják, mert az a CPU-hoz képest jóval gyorsabban számol. A CPU feladata "mindössze' annyi, hogy miután pl. a VGA kiszámolta, hogy mik a sebességviszonyok az ütközés során, akkor ezt elküldi a CPU-nak, az meg adja a következő utasítást, amit végre kell hajtani majd.

Így meg tényleg van magyarázat arra, hogy miért pörögnek a VGA-k majdnem 100%-on, a sokmagos CPU-k meg 40-50% fölé se mennek sok esetben. (Ez persze nem azt vonja maga után, hogy innentől kezdve 2 magos szutykokat kell venni. )

Szóval a hardverbővítés/gyorsítás megfelelő lépései ezek alapján: VGA > Memória > CPU.
  • Alexease
    Az lenne a legjobb, ha a ket csapatot osszeboronalnak;) Az ISI keszitene az engine-n, a Reiza kereseinek, userek igenyeinek a funkciokat, mukodest, szolgaltatast, a Reiza meg elbarkacsolna a tartalmakon. Ossze lehetne fesulni a tartalmakat es a licenszeket is, a Reiza rendberakna az ISI cuccokat.
    Sajnos az rF2-vel nem akartak foglalkozni (draga volt, maceras, felkesz-jellegu). De van egy bejelentett uj jatekuk (elvileg mar nem a GSC/GSCE/AM tovabb nevezgetes lesz), amit DX12-re igernek, mindenfele modern szimes cuccokkal. Ez most vagy mar valami ISI egyuttmukodes lesz vagy valami sajat szerzemeny.De ez meg bo 1 ev.
  • Alexease
    Nibiru-Melbourne-GP_v076.rfcmp
  • simcompany
    Két napja próbálgatom az Automobilista-t. Nem értem a helyét ennek a játéknak. Totálisan rF1 és rF2 között. Az lenne a legjobb ha a Reiza grafikai engine-ért felelős programozói átülnének az ISI-be.
  • alma2
    Ezt mar nagyon regen en is megemlitettem neki, es meg gondolom sokan masok. Ez a leheto legrosszabb megoldas ami letezik, hogy nem streameli a kepet direktbe. Nem erdekelnek a kifogasok, igy legalabb a videok sem, 10 masodpercnel tovabb :)

Most beletekreve, hogy 5 percig, meg a nagy uresseg, gondolom utolag is meg lehetne vagni, vagy barmi, total igenytelenseg, ennel meg a te videoid is jobbak.
    Utoljára szerkesztette: alma2, 2016.03.01. 09:50:20