19779
  • Alexease
    Neha azert a Google Earth is problemas lehet, bekavarhat a domborza (amin 10/100 meterenkent vannak csak adatok) plusz nem feltetlenul fuggolegesen van fenykepezve. Bar nem tudom milyen adatokkal van meg osszeboronalva.

Az egyik legjobb, vegigmenni iR-rel a palyan, aztan teljesen fuggoleges nezetbol csinalni kepeket kozelrol es tavolrol, es osszerakni oket egy bazinagy kepnek:DDD
  • shiet
    Igazából két már létező Road America van rF2-re, az egyik egy régi konvert (1.011sm asszem a verziószáma), a másik pedig a SCES elvileg nulláról kezdett verziója (1.3-nál jár). Road America a kb. 3. kedvenc pályám és miután iRacingen rengeteget versenyeztem már itt a rF2-es verziók pontatlanságai/hibái miatt nincs kedvem rajtuk menni, ezért elkezdtem ezt. A SCES verzió ráadásul asszem tavaly jött ki és olyan alap probléma van vele, hogy az út túl széles ami totál elrontja az élményt, ráadásul a Google Earth "korában"?
  • mumus70
    A felüljárókat biztos valami magyar cég építi EU-s pénzből! :D :D
  • Hellboy76
    A korabbival mi volt a gond? Vagy csak gyakorolsz? :)
  • shiet
    Készülőben van egy új Road America... )

• Gadfly13

Kedves Versenyzők!

Elindítottuk az IndyCar 2016 Bajnokságunkat, amit az rFactor2-vel fogunk lebonyolítani. A Bajnokságot az ISI által hivatalosan kiadott IndyCar moddal teljesítjük.
    Mint azt sokan tudjátok, sokunk nagy szenvedélye az indycar és ezzel együtt az ovál versenyzés. Ezzel a bajnokival szeretnék adózni a szenvedélyünknek és visszatérni a “gyökereinkhez”, továbbá szeretnénk megismertetni mindenkit ezzel a más és különleges világgal!
    Ezért a BAJNOKI INGYENES!!!

A bajnokság öt fordulóból áll:
    2016.09.11 Phoenix International Raceway(250 kör – Short Oval)
    2016.09.25 Texas Motor Speedway(248 kör – Speedway)
    2016.10.16 Pocono Raceway(200 kör – Speedway)
    2016.11.06 Indianapolis Motor Speedway(200 – Speedway)
    2016.11.20 Streets of Long Beach(80 – Street)

Hotlap/LiveTiming

További részletek és jelentkezés: LINK
  • Hellboy76
    Rájöttem, mi a probléma vele.
    Code-iék minden keritésdb-ot, beton ütközőt külön modellként rakták bele, így ~3200 gmt nem tetszett neki. Folytatom :)
    Esetleg erre van vmi határérték mennyi gmt-t lehet egy mas-ba tömöríteni? Mert akkor ahhoz tartom magam.
  • Hellboy76
    Ismerős az első kép... :)
  • zolee145
    Motor adatok:
    // Ferrari F140 FE and HY-KERS
    // 900 Nm @ 6750 rpm
    // 949 HP @ 9000 rpm
    // Displacement:6262 ccm
    // 12 cylinders, 48 valves

Igazából az rF2 óta nagyon jól működik a segítség. Legjobb példa erre a rajtprogram. rF1-ben ez annyit jelentett, hogy még taknyos jégen sem forgott el a kerék. rF2-ben viszont szépen be lehet lőni, hogy úgy induljon ahogyan a valóságban, vagyis nem engedi el a fordulatot, inkább kipörög egy kicsit a kerék. Az egyéb elektronikákat is be lehet úgy lőni, hogy kívülről úgy tűnjön mekkora király vagy, miközben az autót az elektronika engedi megcsúszni, és az is fogja meg. Pont mint a valóságban. :)

Aktív aero nincs, csak a DRS, de az nem játszik utcai autón. Mondjuk a fék jó lenne, de csak úgy, ha a fizikát is módosítja, nemcsak látvány elem.
  • formula1996
    Heteken belül :D "...the mod should be ready in the upcoming weeks."
  • Alexease
    EnduRacers WIP. Elvileg a heten megjelenik.

• lac coo
    Tavaly meg utatta az ember , az arpadhid utan hogy mire kepes egy gazfroccs ! :))
  • hqx
    "talán meghalsz" állás és a "biztosan meghalsz" állás.:DD Hát ez jó!:D
  • Alexease
    Az az auto, a hibriddel egyutt, majd 1000LE-os lehet, majdem annyi nyomatekkal, csoda hogy tud menni egyenesen:D Gyarilag annyi elektronika van benne, hogy szinte magatol megy. Es ehhez valszeg batar konnyu, alacsony es kemeny. Valszeg a "talán meghalsz" es a "biztosan meghalsz" igaz lehet:DD

Az rF2-ben csaloka lehet, nem tudom mit lehet allitgatni a fizikan. A TC es ABS OK, de ezekben van mar automata fekero elosztas, E-diffi, automata aero, meg eleve az ESC (es gondolom az egesz ossze van drotozva a felfuggesztessel, doles, csavaras es kismillio erzekelovel). Es egy ilyen szintu autohoz mar ezek kellenek, mert enelkul totaal hasznalhatatlan lenne.
    Az AC-ban ugy ahogy le vannak modellezve (ESC), valszeg egyszeruen, de mukodik. Az rF2 gozom sincs.
  • zolee145
    Pár hónap után megint elővettem a LaFerrarit. AC Barcelona, tesztelgetés. Nem tetszett, módosítottam pár dolgot. Pár óra alatt sikerült megcsinálni, hogy úgy viselkedett ahogy elvárnám egy ilyen autótól. Na jó, nézzünk fel a Nordra. Háát... estem keltem. Olyan szinten máshogy viselkedik, hogy azt elmondani nem lehet. Mikor melegedett a gumi már jobb volt, de rájöttem, hogy nagyon ritkán tudok padlógázt adni.
    Eltelt pár óra, most rákerestem a neten egy valódi körre. Na a faszi ugyanolyan óvatosan vezet mint én (a többi pályán lévőt persze előzgeti). Manettino CT off állásban van ahogy látom, vagyis asszem Karotta mondta, hogy ez a "talán meghalsz" állás. Ezután még egy van, az ESC off, ami a "biztosan meghalsz" állás.
    Ha a "talán meghalsz" állásnak megfelelően állítom be a segítségeket akkor egész jól elboldogulok az autóval a Nordon. Más pályán, pl Barcelona, vagy Yas Marina kikapcsolt segítségekkel is lehet mókázni, van hely ha hibázol. Meg persze nem dobál annyira, hiába lézeres Barcelona is. Nyilván másabb azért egy rendes épített pálya, mint a Nord, ahol leaszfaltozták a domborzatot. :)

Na mindegy, szóval lehet, hogy jó a fizika. :)
  • lac coo
    Ahogy nézem kb be sincs állítva semmi. Tologatták a kamerát, azt jó az paraszt, toljad ! :)
  • tbazsi95
    Igen, a videó a RaceCenterben készült :S
  • lac coo
    Nem is ertem...raadasul ha jol tippelem ez valami simcenter vagy valami...
  • Alexease
    Ez valami kicsinyitett auto lehet, olyan 60cm szeles:DD
  • lac coo
    Jézusom, hogy lehet így beállítani ezt 3 monitorra ?! :D szörnyű !
  • tbazsi95
    GoPro | rFactor2 | Honda NSX | Fun Race
  • zolee145
    Az RS500-zal ellentétben a Nissan 240SX viszont egészen jó. Cserébe szerintem nincs rendes turbó motorja (legalábbis a nyomásmérő a kijelzőn döglött), plusz a hangjából sokkal többet ki lehetne hozni. Igaz a hanghoz is rendesen működő turbó kellene.
  • Alexease
    Uj Brabham BT44B 1975 WIP verzio.
  • Alexease
    Tyres... The Big One. (Part II) - tTool & Batch Testing
  • Alexease
    Egyelore meg semmi, nalam sem indult el, de a gepem sem az igazi;) Amikor ment, akkor meg a fold alatt volt az auto. Meg nezegetem.
  • Hellboy76
    Ment privátban
  • Hellboy76
    Rendben, delutan gepkozelben leszek. Atkuldom. Koszi
  • Alexease
    Sajnos a DevMode es a "vegleges" mukodese meg mindig nem 100%-ban azonos:/ Regebben rosszabb volt, most jobb, de meg mindig van kulonbseg. Kuld at az SCN/GDB/TDF file-t.
  • Hellboy76
    Az benne a fura, hogy barmit irok az scn-ben elore, akkor az a fajasa, ha masik gmt van elol a listaban, akkor pedig az. Mar eddig csak a problemaval tobbet foglalkoztam, mint magaval a palyaval.
    Meg arra gondoltam, hogy a gmt-ket egyenkent bepakolom egy mar mukodo palyaba es tesztelem, mi lesz. Az eleresi utakra tippeltem en is, de ellenoriztem, ujra 0-rol mas palyanevvel megcsinaltam, ugyanez tortent. De a legfurabb megis az, hogy devmode-ban hiba nelkul toltodik es fut. Texturak, gmt-k is
  • Alexease
    Volt regebben valami hasonlo nekem is, de a megoldasra mar nem emlekszem:) Bocsi:)
    De valami "trukkos" volt (ha jol emlekszem), nem feltetlenul a GMT-vel volt gond: egyeb eleresi ut, cache torles, TDF akadas, GDB beallitas vagy ilyesmi. Persze, ezzel semmit sem segitettem:D
  • simcompany
    vagy valamelyik elérési út nem stimmel, vagy hiányzik valamelyik textura
  • Hellboy76
    Egy palyat kovertalok/ujratexturazok es a kovetkezo problemaval talalkoztam: Devmode-ban minden mukodik rendesen. Egy alap aiw file-t tudtam is kesziteni. Viszont amint elkeszitem a telepito verziot es telepitem a jatekra, a betoltesnel elakad a progi es a kovetkezo hibauzenetet adja: "error loading mesh to memory" mindig arra a gmt-re hivatkozva, ami eppen az scn file elejen van. Ami meg erdekes lehet, hogy a Viewer a betoltesnel egyszer lefuttat egy betoltocsikot es csak azutan tolti be a palyat. Az scn file elejen az eleresi utak rendben vannak.
    Akinek van vmi otlete a mi lehet a gond, ne kimeljen. :)
  • Alexease
    Ha meg gordulnek az elso kerekek es ugy csuszik meg valami (a hatulja elmaszik), padlofekkel, hirtelen allora fekezett elsokkel (elvileg mindegyik) vissza all "egyenesbe" (legalabbis erokektorba vagy akarmibe). Persze felfuggesztes fuggo (kemenyseg, magassag, lengescsillapitok, oldal doles es csavaras stb).

Max videojaban inkabb a kerekveto miatt allt vissza egyenesbe.
  • macleody
    Ilyet is láthattunk már valamelyik futamon. Több mint 90°-kal elfordult az autó és satufékre visszaállt egyenesbe. Viszont nem tudom melyik futamon volt, az biztos, hogy nem idén láttam.
  • Pitti
    Ez nem teljesen olyan mint nagy tempónál. Amire én gondolok, ez a relatíve kis tempónál a hátulja kitör, és szinte ellenkormányzás nélkül satufékre visszajön az eleje. Legalábbis F1 2010-ben így volt. :)
    Mondjuk newey ellenkormányoz keményen, de a féket is tapossa közben, rögtön meg is állt a kocsi. De tény, hogy nem lehetetlen mint ahogy zolee is írta, csak irreálisan hat...
    Utoljára szerkesztette: Pitti, 2016.08.17. 10:00:48
  • lac coo
  • lac coo
    Meg nem neztem meg a videot, de ha jol sejtem tavaly ezt Max be is mutatta Braziliaban :)) Ha jol remlik o kb 90 fokbol jott vissza mert az eleje lekerult a razora , fure es visszacsuszott iranbya .
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.08.16. 19:58:12
  • zolee145
    Elvben ez nem lehetetlen. Kb 45 fokban van, ha az elsőt blokkolod, de a hátsó még nem csúszik jó esély van rá, hogy az elejét visszahúzza. Eleve szélesebb is a hátsó, plusz a súly is ott van, tehát mechanikai tapadásban alacsony tempónál a hátulja jobb.
  • Pitti
    Ugye, hogy ugye?!?! Pont egyre gondolunk.
  • lac coo
    Vagy van ilyen a valo eletben is, vagy itt is mint mindenhol santit a gumiszimulacio....:) En azt vallom tokeletes soha nem lesz az egy ket gorbevel megcsinalva ..